Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
donpedro #37060 Valamiért úgy rémlett nekem, hogy anno egyszer összevesztünk ebben a topicban, de már meg nem mondom miért és mikor (valszeg Baumgartner lehetett a téma). Ezért lepődtem meg különösen a mostani írásodat olvasva, tekintve, hogy szinte szóról-szóra egyezik a saját véleményemmel.
Nem utálok egy versenyzőt sem, aki ezen a szinten értékelhető produkciót nyújt, annak szerintem már kijár a tisztelet. Alonsot személy szerint túlzottán arrogánsnak és önteltnek tartom, részben a nyilatkozatai, részben pedig a kihangosított csapatrádióban hallott egy-két megnyilvánulása miatt.
Viszont az autóval úgy bánik, ahogy csak az igazi legendák tudtak. A vezetési stílusa engem Prostra emlékeztet, ami bizonyos szempontból kellemetlen számomra, hiszen anno nagy Prost-fan voltam, és nem csíptem Sennát, bár utóbbit tartottam hangyányival gyorsabbnak. Ezzel együtt hihetetlenül gyors és ráadásul megbízható a spanyol, és szerintem (sajnos) akkor is sikeresebb lenne hosszú távon Räikönnennél, ha a finn is megbízható autóban ülne.
Olyanok ők nekem, mint anno a Senna-Prost kettős volt, remélhetőleg lesz is olyan párharc kettejük között, ha majd MS kiszáll. Ha gyorsaságról van szó Räikönnent hajszállal jobbnak érzem, mint Alonsot, de jóval többet is hibázik, edzésen-versenyen egyaránt, olyankor is, amikor jó alatta az autó (sajnos ilyen ritkán fordult elő mostanában).
Én nem vagyok Schumacher rajongó, de ez nem akadályoz meg abban, hogy őt tartsam a legjobbnak a háromból. Szerintem MS ötvözi kettőjük pályán mutatott erényeit, olyan gyors mint Räikönnen, és olyan megbízható mint Alonso. Vagy írhattam volna azt is, hogy gyors mint Senna és megbízható mint Prost. Talán nem véletlen, hogy pont annyi VB-címe van a németnek, mint a másik kettőnek együttvéve.
Amire ki akarok lyukadni: abszolut hidegen hagy, hogy Schumacher vagy Alonso milyen ember, tőlem sötétlelkű gazember is lehet mindkettő, úgyse fogom egyiket se meghívni az esküvőmre. Viszont amit a pályán mutatnak, azt elismerem és ezért kijár nekik a tisztelet.
Ha egy hétszeres világbajnok azt nyilatkozza, hogy vezetői hibát vétett, akkor számomra nincs értelme ezt elemezni, ő az aki az életét kockáztatja hétről-hétre, hogy ezzel engem szórakoztasson, hogy jövök én ahhoz, hogy megkérdőjelezzem a szavát(pláne, hogy minden észérv mellette szól).
Huh, jó hosszú monológ volt, bocs érte.