182273
  • edeleny
    En megertem a Ferrari szurkolokat,nyomjak szegenyeket,de van egy ötletem.Csinaljunk egy idögepet!
    menjünk vissza 2002-be es konzervaljuk a szabalyrendszert,es valoszinüsitsük,hogy a Ferrari-Sumi paros az elkövetkezö 10-15 evben folyamatosan nyeri a bajnoksagokat,nagy fölennyel.Jolenne?Tenyleg?
    Nekem sokkal jobb ötletem van,menjünk vissza 1993-ba,es ott konzervaljuk a szabalyokat.Ne tiltsuk be az FW14-et,ugy ahogy van.Nagyon nagy valoszinüseggel,Sennanak nem lettek volna 94 elejen müszaki problemai,zsinorba nyerne a versenyeket.Es biztos vagyok benne,hogy nem erte volna a vegzetes baleset,ugyan is az aktiv felfüggesztes megovata volna attol,hogy leerjen az auto alja a Trambuelloban.Nevetve nyerte volna a 94-es evet,es valoszinüleg a 95-öt is.Meg még ki tudja mennyit.Ez jobb lenne nem?
    Ugy hogy bárki is szidja a szabalyvaltozasokat,nem tudni mit is indit el.
    A konkret kerdesedre a valasz:Mclaren 91',Williams93',es a Lotus,Tyrell ezek idejet ne tudom konkretan. STB.!
  • DJ Bee18
    tavaly abban rejlett a hátrány, hogy csak a Ferrari tudott mérvadó tesztadatokkal szolgálni. Hiába szeretne valaki egy autóra fejleszteni, ha nincs adat nem lehet. Tehát sántít ez az elmélet...
  • edeleny
    Lenyegeben Gordonnak valaszolok meg mindig,de erre is.
    Valoban voltak lepesek a gumis dolgok megvaltoztatasara,de az nem az idömerörendszer megvaltoztatasa volt.
    2000 közepen alakult meg a Ferrarinal a Luca Badoer fele,csak a gumik tesztelesere szakosodott tesztcsapat.A FIA-nal sem hülyek lattak a dolgokat.2002 vegen hoztak azt a szabalyvaltoztatast,hogy lehet csapatspecifikus gumikat kesziteni,ellensulyozva a Ferrari-Bridgestone parost.A japanoknal akkor mar csak a Ferrari,Honda,Jorden,Minardi maradt.2003-ban azomban a Michelin panaszkodott,hogy keptelenseg 6 csapatra fejleszteni,ezert ugy valtoztattak a szabalyokat,hogy megszünt a csapatspecifikus gumi,a gumigyartok kötelesek az összes partnercsapat kereset figyelembe venni.Azt kis fantaziaval is lehet latni mennyire vettek figyelembe a Jordan,vagy a Minardi erdekeit,ugyanis a Honda,ekkor mar a Franciak partnere volt.Az az minden maradt a 2002-es szinten.Ez utan lett az egy versenyes gumiszabaly,ami valoban kifogta kisse a szelet a Bridgestone vitorlajabol.Az iden annyiban mas a helyzet,hogy most mar piaci alapon,harom csapat szamara fejleszt a Bridgestone,remelhetöleg partatlanul.
  • DJ Bee18
    barátom, te nagyon elfogult vagy...

tiltottak be autokat a masodik evi gyözelem utan,hanyszor

tessék kibújt a szög a zsákból, te betiltattad volna őket? sportszerű lépésnek tartod?
  • DJ Bee18
    nem a Williams helyét kérdőjeleztük meg, hanem a Mclaren hiányát...
  • b-type
    "Tulzottan erzelmi alapon iteltek"
    ?
    Nem tettem különbséget a McLaren és a Williams között (én nem), annyit írtam #37131-ban hogy méltánytalanság kihagyni a McLaren-t.
    Term. a méltánytalanság esete fent áll más csapatoknál is, de most arról volt szó hogy a McLaren-t hagyják ki a döntési helyzetből.
    Ezt most is így gondolom,...teljesen képtelennek tartom hogy ha a csapatok a betöltött szerepüknek és patinájuknak megfelelően kapnak részesedést a televiziós pénzekből, akkor hogy lehet a McLaren-t földrajzi hivatkozásra kihagyni..
    Nekem nem fér be legalábbis.
  • edeleny
    Kezdetben vala a hagyomanyos 1 oras,12 körös edzes.Mivel a csapatok a penteki napot nem nagyon kapacitaltak,es a helyi nezöknek (akkor meg volt ilyen nezet) kellett valami a penzükert,illetve a TV tarsasagok is nehezmenyeztek,hogy az idömerö elsö felorajaban nem törtenik semmi,illetve,hogy nem lehet tervezni a reklamokat.Jött az elsö valtozas:a ketszer egy oras egyenenkenti inditasu edzes,ami gyorsan en aratott osztatlan sikert.Ha jol emlekszem 03'-ban mosta el az esö a szombati idömeröt,es akkor talalta ki Ross papa,hogy legyen szombat-vasarnap az idömerö,ami aztan gyorsan meghalt,es csak a szombati egykörös maradt.Ami valjuk meg öszinten,unalmas es igazsagtalan volt,es ebböl nötte ki magat a mostani rendszer.
    Egyebkent ennek a gumiszabalyokhoz nincs sok köze,es a megvaltoztatasahoz,nem az FIA,hanem a csapatok TELJES (a Ferrari is)egyetertese szükseges.
  • edeleny
    Es tenyleg csak a gumiszabályokon valtoztattak,semmi máson?Gondolom ezek mind standard ertekek,közben a többiek sem valtoztattak,nem fejlödött semmi?Akkor ennek mar ugy kell lennie,hogy 2002 utan ne valtoztassunk semmit,es akkor Sumi nyer folyamatosan(ez ket ertelmü,ugy ertem,hogy a többiek semmit nem felylödnek azok a szabalyok szerint,igy mindig hatranyban lesznek)
    Az FIA-Berni paros igy is nagyon sokat vart az igazi erdemi valtozasokkal.Ha tenyleg olyan regen nezed az F1-et,akkor tudnod kell,hogy tiltottak be autokat a masodik evi gyözelem utan,hanyszor került ezert hatranyba a McLaren a Williams.Most meg a Ferrari ne is szoljon semmit.
    De tenyleg csak a gumi volt gond tavaly?Mar a Ferrari is elismeri,hogy nem.Vagy egy kicsit rosszabb auto ennyire visszavet egy ilyen,"mindenek felett allo szuper allocsillagot"?
  • gordon 24
    Akkor érted te is!!! Pont erről beszélek.
    Ilyeneket néz meg ha érdekel:
    2002-2003 Schumi Poljai, Győzelmei
    2004 Szabálymódósítás utáni Poljai, Győzelmei
    2005 Ujabb Szabálymódosítás utáni Polja, Győzelmei ez mondjuk könnyű 1pol 1 győzelem.
    Ha ezt végig nézed láthatod azt amit irtam, hogy mit jelent egy ártatlan szabály változás.
  • edeleny
    A többire meg nem valaszolok,mert teljesen logikatlan,es mindegy mit irok,olyan vagy mint a cimbim:"nyomjak a Vasast,nyomjak.Munkascsapat latni." Mar ha erted!
  • edeleny
    Akkor egy szinten Ecleston nyilatkozat,meg 2002 vegeröl:"csak annyit valtoztatunk a szabalyokon,hogy Schumacher az utolso verseny utolso kanyarjaben legyen bajnok."
  • Marki
    kétlem..lehet, a végén 13 csapat lesz :)

eleve nem értem, mit keres új csapat a 2007-es listán, amikor 2008-tól léphetnek be..
  • gordon 24
    Ez igaz!! De már két éve beszélnek arról hogy a Bridgestone lassan melegszik, és amikor eléri az üzemi hőfokot akkor meg hamarabb elkopik.
    Én ezért mondom azt amit már elég sokhelyre beirtam és vitatkoztam emberekkel.
    És egyébként az Eclestone is virág nyelven megfogalmazta tavaly elött hogy a forma 1-nek nem tesz jót hogy a ferrari ennyit nyer.
    És itt jön a fontossága az elöbb leirtaknak (gumi) nézd meg milxen szabálymódosítások történtek az utóbi 3 évben. Az első (Mint irtam a Bridgestone Lassan melegszik) 1 körös időmérő. (nem jött be nyert év végén)
    Második Lassan melegszik hamarabb kopik 1 körös időmérő, nem lehet versenyen gumit cserélni (bejött vesztett év vége 5.dik hely)

Ha ebben kételkedsz akkor miért van az hogy idén lehet megint cserélni?
    És azt is nézd meg hogy mi történt most: Schuminak ez az év megy jó a kocsi kedveznek a szabályok a Bridgestonnak, most meg megbüntetik egy olyan dologért amiért senkit nem büntettek volna meg.
    És itt van az amit 37126-ba irt fb2 hogy amikor Villeneuve feltartotta Fisichellát 1 helyre büntették Schumit 22 helyel.

Szóval lehet hogy üldözési mániám van de elég egyértelmű hogy félre akarják állitani a ferrarit. És sajnos egyenlőre ugy néz ki sikerűl. Mert az világos hogy a Schumi nem felejtett el autót vezetni.
  • Marki
    De az STR autója a tavalyi RB01, azaz a Jaguar autója, amit V10-re terveztek. Ha váltanak, úgy járnak, mint az Aguri...
  • edeleny
    Akkor lathattas,hogy ugyan tavaly valoban erte a Ferrarit nemi hatrany a gumi miatt,viszont epp a gumi miatt 2001-2004-ig olyan elönyük volt amit nem nagyon lehetett utolerni.(A Bridgestone csak rajuk fejleszetett)
  • gordon 24
    Ezt csunyán buktad!! Én még a Tirelt is láttam verseny közbe. Ugyhogy kb olyan 15-20 éve. Igaz csak 23 éves vagyok, de nekem 5 éves koromba az egész szobám F1-es versenyautókkal volt tele és az apámmal minden hétvégén (amikor volt) néztem) Csak az a baj hogy akkor még autóverseny volt most meg egy szar szábályrendszer.
  • edeleny
    Azt hiszem a Williams is tett annyit az asztalra mint a McLaren,ha nem többet.Tulzottan erzelmi alapon iteltek.Nekem az egsesz nem tetszik,hogy a csapatok döntenek a szabalyokraol.A szabalyokat az FIA-nak kellene hozni,a csapatoknak meg elfogadni.Milyen kaosz lenne,ha a Real Madrid,a Haladas,es a felcsut SE döntene arrol milyen szabalyok szerint jatszak a merközeseket.
    -37126-ra Viccnek nagyon rossz amit irtal,komolynak meg nagyon vicces,de ugy alltallaban nincs ertelme.
    -37127 Miota nezel F1-et 1,esetleg ket eve?
  • Istencsászár
    Amugy sincs marha "sok" csapat a F1ben, akkor meg miért nem lehet beleszólása és szavazati joga mindenek? Elvégre ők a szereplői, akármilyen kis csapatok is, vagy nem domináns csapatok

Mózli te lúzer: "Mosley azonban elmondta, amelyik ország több csapattal képviselteti magát, ott a legdominánsabb istállót választják ki" Williams jobb volt mint a McLaren? erre az emberre illik hogy öregszik is hülyül...
  • b-type
    szvsz elég nagy zöldség lenne kihagyni a McLaren-t bármiből is, nem is tudom hogy juthattak ilyen gondolatok az eszükbe.
    Egy olyan csapat, amire büszke lehet az egész F1, szvsz méltánytalanság lenne ha kihagynák.
  • G_ArchAngel #37130
    azt hiszem nemsokára jön egy NHL-éhez hasonló összeomlás az F1-ben...
  • DjDano
    A McLarent kihagyták az F1 Bizottságból

Rohadjon meg Mosley ott ahol van!!! Én a McLaren és a kivülmarad 5 csapat helyében oriási balhét rendeznék! Remélem elcsapja valami ezt az elmebeteget
  • DjDano
    Ne állj le ilyenekkel vitatkozni, tudod ők (Lteebee, Punker, Borg...Stb) tökéletesek, mindenkinél okosabbak, ők az etalonok.... Ha ST nem a haverjait nevezte volna ki moderátornak, hanem olyanokat akik alkalmasak is rá, akkor nem itt tartana az SG.
  • gordon 24
    Az más!!! Ha Renault csinál ilyet meg a michelin, meg más versenyző az nem baj!!! De ha a ferrari és fölleg a Schumi akkor büntetés szopatás stb.
    Tavaly egész évben szivott a ferrari a gumi szabály miatt, az nem volt baj és csinálták végig a futamokat. A Michelinek csak egy versenyen kellett volna szívni Indyanapolisban, de ők nem indultak. Akkor kérdezem én ki a sportszerűtlen? a válasz egyértelmű.
  • fb2

Nem tortent valami olyasmi a ket versennyel ezelott, hogy a 1997 es bajnok, Villeneuve, aki feltartotta Giancarlo't a qualifying ban, kapott egy (1 hely buntetest) De erdekesseg az hogy Schumi (ha tenyleg direct csinalta) kap egy (21 hely) buntetest....Szoval hol van a standard? Ugy nez ki hogy a sok liberalis dontestek....
    Michael mar bizonyitotta hogy tud nyerni a 2. helyrol. Akkor miert chinalta volna? A Stewardoknal kellet donteniuk, mert ott volt tul sok panaszkodo whiney babies akik sirtak hogy 'igazsag legyen', ugyanugy mint azok akik a ROSSZ GUMIT hoztak tavaly az INDY versenyre.... Szoval ha Michael nem lett volta megbuntetve, akkor el lehet kepzelni azt hogy a Michelin azt mondta volna hogy: OK, a bemelegito kor utan Pakolunk, es megyunk..? (Ugy mint Indy ben) Csak hogy monjak valamit, a Michelin azota nagyot szo*ott itt Americaban, mert a gumi arulasuk leesett... Es csak az en szereny gondolatom persze....
  • G_ArchAngel #37125
    Direxiv tényleg furcsa! Lehet megvették a ProDrive-ot...
  • Istencsászár
    Nem lenne logikus ha maradnának a lefojtott v10nél, mivel ők is mondják már hogy nincs semmi előnyük, sőt hátrány...
  • Marki
    Ki milyen motorral indul 2007-ben?

Pár érdekesség...

"Elképzelhető, hogy a Scuderia Toro Rosso 2007-ben is lefojtott V10-es aggregátokkal vesz részt a világbajnokságban, de nem kizárt, hogy a B csapat kapja a Ferrari motorokat, míg Adrian Newey autóiba Cosworth V8-asok kerülnek."

Direxiv - Mercedes (azt hittem, a Prodrive lesz a 12. csapat)
  • gordon 24
    Ha a nagyanyámon áramszedő lett volna ő lenne a vilamos.
    Ezt a világon senki nem fogja tudni hogy a Schumi miért csinálta csak ő.
    azért ez érdekes olyan emberek akik azt se tudják hogy kell egy ilyen autót elindítani, eldöntik azt hogy mikor kell fékezni meg mittudom én, ha ilyen profik miértz nem ők ülnek ott? Egyébként nézétek meg a köridőket a versenyen, ha a polból indul semmi esélye nem lett volna az Alonso-nak, ez is bizonyítja azt hogy semmi érdeke nem lett volna arra hogy direkt csinálja. Na mindegy ezt magyarázhatom egy darabig aki nem szereti a schumi-t az ugy is azt fogja mondani hogy csalt, de ez nem így van. Én a helyében nem is indulnék többet, gusztustalan egy sport az F1. És ha ennekl a sok hályas b..nak az kell hogy a verseny elött döljön el a verseny akkor csak nézzék és számolgassák a millioikat közben. Ez nem autóverseny, hanem egy trágyadomb. Az a szörnyü ebbe, hogy ezelőtt pár évvel leorditottam az emberek felyét akik ilyet mondtak, de nekem is már teljesen elegem van ebből.
    Az egész arról szól hogy kit miért lehet megbüntetni. Az Alonso jó versenyző, de ha a vetéjtársait nem büntetnék meg majd minden versenyen (Raikonnen Schumi, ) akkor nem igy nézne ki a dolog. Na mindegy szerintem én most hétvégén néztem utoljára meg, Inkább nézek olyan sportot aminek értelme is van, és arrol szól hogy ki milyen jó versenyző. (NASCAR WTCC BTCC V8 stb)
  • b-type
    :)))
    Na azért ennyire szerintem nem kell visszafogni :))
    Lehet hogy unalmas, de a fórumot nézni nem kötelező és ez még mindig 'ontopic' és ha normálisan beszélgetünk akkor semmi sincs. :)

Szal ezen a 16km/h-n már reggel is elakadtam mikor vhol olvastam, mivel nem ott vesztette el az uralmát a kocsi felett, az már egy következmény volt.
    Az egész F1-ben a leglassabb kanyar a pálmafás (most ugye a G.Hotel), ott mennek 40km/h-val. :)
  • Lteebee
    Remélem, elmegy egy jobb helyre!
  • G_ArchAngel #37119
    Hamiltonnal szorongatják a finnt, de szerintem Kimi már döntött - Silverstone után talán bejelentik, ha nem, akkor folytatódik a brazíl sorozat

az a furcsa, hogy Montoya körül nincsenek átigazolási pletykák, pedig neki nincs helye a McLarennél - Kimi vagy Hamilton pályázhat csak a második ülésre
  • Lteebee
    Én Hykao-val egy helyen dolgoztam anno...
    Kérdezd rólam!
    :D
  • Lteebee
    Én nem rúgtam, hanem védtem.
    És nem flémeltem, hanem vitáztam.
    Hangyafaszányi különbség.
    Az meg, hogy nem szóltál... hát engem nem különösen érdekel, bár kicsit hiányzott, mert nem szívesen dumáltam gyerekekkel.
  • G_ArchAngel #37116
    én voltam Hykao-ékkal, az egész BF-scene-nel, és hétvégén megyek fotózni a Digitfotós srácokkal...

ennél kockább már nem tok lenni...
  • Istencsászár
    Dennis Monacóban megerősítette, hogy Hamilton jó eséllyel pályázhat a McLaren egyik versenyzői ülésére, ám hozzátette, még túl korai lenne arról beszélni, ki lesz Fernando Alonso csapattársa a 2007-es idényben.

"Még nem tudjuk, ki lesz Fernando csapattársa a jövő évben" - magyarázta. "Sokan felteszik a kérdést, hogy számolunk-e Hamiltonnal. Azt kell mondjam, nem tartom lehetetlennek a leigazolását, ám egyelőre még csak lehetőségként kezeljük a fiatal versenyzőt."

"Egyelőre még nem tudjuk, hogy jelenlegi versenyzőinknek mik a terveik, így még túl korai a jövő évi felállásról beszélni. Ha eljön az ideje, meghozzuk a döntésünket."

Micsoda szavahihetősége van a Forma 1ben folgozó embereknek... Monaco után bejelentjük a felállást? hm....
  • Lteebee
    Egyébiránt nem hátsószárny, hanem jobbelső "kerekek".
  • Punker
    a semmin vitáztok, valaki fikázta Alonso-t mert nem nyomta fullon a gázt mikor vezetett, erre mondtuk mi hogy azért nem nyomja mert ő a 2. versenyt is meg akarja nyerni azzal a motorral, erre mondtuk hogy Kimi ilyen szinten hajlamos fölöslegesen kockáztatni.
  • G_ArchAngel #37112
    nem tűnik fel, hogy folyamatosan Te vagy a flém szülőatyja?
    én sem vagyok mákvirág, de a versenyhétvégén alig volt kommentem, Te meg mindenkibe belerúgtál, aki nem a Te nézeteidet osztotta
  • Lteebee
    Ha valaki szerint más mákkirály és fél a faltól, akkor szerintem Kimi autója nem bírja az ő tempóját.
    Bocsi.

Hisztispicsa...
  • Lteebee
    Talán ha járnál fórumtalikra...