edeleny#37068
Ezzel a valasszal elkestem,de szerintem meg aktualis.Szoval,az,hogy szeretünk valamit ,nem racionalitas,hanem erzelem,es mint olyan teljesen szubjektiv.Valamit valamiert kedvelünk,mert piros,mert edes, mert hideg,esetleg habos,vagy mert csak.Altallaban az elsö pillanatokban eldöl,hogy szimpatikus e a dolog vagy nem.Ha mar van kedvenc,nagyon nehezen valunk meg töle.Ha en a kremest szeretem,akkor igen-igen jo oroszkrémtortát kell elém tenni hogy megszeressem,meg ha a kremest sokan szidjak is,hogy az kocka,kicsi,es olyan ize a tesztaja.Az oroszker meg nagy,es kerek,es olyan izé kis valamik vannak rajta.Hat valami ilyenröl vitatkozunk nagyreszt mi is.Ha van egy kedvencnem tudunk objektiven itelni,mast meggyözni,hogy esetleg a somloi a legjobb.,meg ugy se..Van akinek kellene,mert az lenne a szakmaja,de neha nekik sem megy(lasd. Palik),az viszont mar eleg gaz.Egy ket valaha volt bajnokot is nagyban befolyasol az erzelme,de nekik meg latni kellene belülröl,mi is törtenik.Az igaz lenyeg gyakran el van rejtva a Blikk fele "valosag" mögött.