182273
  • Count Adyn
    nemnem sumi és kimi is a szuperaguriban folytatja csapattársként :))
  • Norbi7
    Az biztos, nagyon jó az a pálya!
  • DJ Bee18
    "csak hát 3 csapat van minden évben ami dobogóért harcol"

szted a dobogó csak az első helyet foglalja magába? :DD
  • Istencsászár
    Mi a tévedés? Vb címet emlitettem volna? nem.
  • nearo
    "csak hát 3 csapat van minden évben ami dobogóért harcol"
    Tévedés. 2001, 2002, 2004 teljes mértékig Ferrari év volt. 2003-ban volt egy ici-pici esélye Kiminek...
  • Punker
    ha jövőre lesz az az első jó hír a változások tekintetében :)
  • DJ Bee18
    Spa
  • Istencsászár
    Ebből látszik hogy a Toyota nem top csapat, és nem is lesz az, ha igy folytatják, tavaly is ezt játszották...
  • Punker
    ralf hányszor bukott dobogót a boxutcai görcsölés miatt toyota-val? :(
  • Istencsászár
    Nem kevés, van ott sok jó pilóta, persze mindig lesznek akik mindenkinél jobbak, mint ahogy most is, csak hát 3 csapat van minden évben ami dobogóért harcol... ez nem jelenti azt hogy a többi versenyző mulya lenne, ők nem ülnek olyan technikába amivel ilyen dolgokat tudnának csinálni.
  • G_ArchAngel #38901
    a lényeg, hogy kevés a 3 toppilóta és sok az "ingyenélő", akik elveszik a tehetségektől a helyet...
    meg, hogy Monty jól tette, hogy elegánsan lelépett és nem szürkült bele telejsen, mint Ralf, Trulli, Fisico, Rubinho...
  • Punker
    "A szurkolók és pilóták legnagyobb bánatára az idei versenynaptárból hiányzik a klasszikus Spa-Francorchamps-i pálya, a belga kormány azonban a jelek szerint immár komolyan veszi a helyzetet, és mindent megtesz, hogy jövőre újra megrendezhessék az ország nagydíját. A kormányzat korábban vonakodott kisegíteni a csődöt jelentő promótert, a múlt héten azonban csaknem húsz millió dollárt ítélt oda az elavult létesítmények felújítására, és bár Bernie Ecclestone-nal mégsem tudott megegyezni a promóteri teendők átvállalásáról, végül mégis egy igazi nagyágyút, Étienne Davignon-t nyert meg főszervezőnek. Az ország egyik legtekintélyesebb politikusa és üzletembere az újonnan létrehozott "Newco" nevű cég élén rendezheti meg 2007-től a Belga Nagydíjat, és életútját, üzleti és politikai kapcsolatait figyelembe véve szinte garantáltan sikerrel.

A grandprix.com összeállításából kiderül, hogy a 73 éves Davignon egyenes ági leszármazottja azoknak a forradalmároknak, akik 1830-ban kivívták Belgium függetlenségét Hollandiától, nagyapja pedig a királyság első világháborús külügyminisztere volt. A Budapesten született, jogi végzettséget szerző ifjú Davignon maga is a belga diplomáciában kezdte karrierjét, majd a hetvenes években a Nemzetközi Energiaügynökség első elnöke lett. 1977 és 1985 között az Európai Bizottság nagy tekintélyű tagjaként dolgozott, a kilencvenes években pedig az euró bevezetésének élharcosa volt. Ma számos vállalat igazgatóságának tagja, és az SN Brussels Airlines légitársaság egyik legbefolyásosabb vezetője. A belga kormány reményei szerint a Bernie Ecclestone-nal való tárgyalás sem okoz majd gondot neki"

végre valami jó hír
  • Gabor_(HSF)
    huu vezeg...ennek a palinak szófósása van,annyit írt és nem mondott semmit,végig se tudtam olvasni idegbajomba...
    Na ha majd valaki kivesézte,írja már le 2 szóban,mit is akartak itt közölni az olvasóval..Ha 2 szóban nem lehetne megfogalmazni,akkor elég 1 is.........
  • nearo
    Ki az a Samantha Kingz...?
    Szerk.: vagy mi?
  • G_ArchAngel #38897

• b-type
    Én nem hiszek semmit, vannak elképzeléseim és kész, viszont nem is jósolok, és nem gondolkodom 'Ferrari jutalomévben'.
    A mostani Michelin-es csapatok már most rengeteget tudnak a rivális Bridge' abroncsokról, gondolom erre a tudásra is építik a saját taktikájukat.
    De mivel vannak szezon előtti tesztek, ezért lesz idő kitesztelni a gumikat.
    De mindentől függetlenül tök mindegy hogy hogyan szemcsésedik, azért van ott a gumis szakember hogy megmondja mi lesz.
    Nem a csapatok végzik ezt a munkát, a csapathoz állított gumis az aki méri a hőfokot folyamatosan, elemzi a rendelkezésére álló adatokat, és mondja hogy milyen abroncsokat próbáljanak...és ezek az adatok a Bridgestone tulajdonában vannak, és nem a Ferrari tulajdonában.
    Nincs semmi amivel előnybe kerülhetne a Ferrari...az ő mostani gumitapasztaataik uúgy bekerülnek a Bridge' tudásanyagba, és mivel a Bridge' osztja a lapot ezért azt mindenki megkapja.
    Gumibam semmiben sem kapnak kevesebbet a Toyo'-nál pl., bár nem látok bele a szerződésekbe, nem 'egyenlőbb' a Ferrari, ezt felesleges erőltetni szvsz.
    A Ferrari végzi a fő fejlesztést ez valszeg így van, és ennek az egyedüli oka az hogy ő a leggyorsabb az ezen a gumin futó csapatok közül...nincs értelme a második leggyorsabb tapasztalataira alapozva fejleszteni egy gumit, mert az nem biztos hogy frankó a gyorsabb autónál, ennyi.
    szal én nem néztem el szvsz semmit, te azt mondod, jövőre 'Ferrari jutalom év', meg a 'Ferrari egyenlőbb' a többi Bridge'-s csapatnál, meg ilyesmi...csak ezekre reagálok ahogy tudok.
    Én nem gondolom azt hogy tudom mi lesz jövőre, a jövőről csak azt sejtem, hogy az egyforma gyártású gumik még inkább csökkentik a futamon kialakulható különbségeket és ez szvsz jó. :)
  • edeleny
    Ja,de ahoz nem volt ilyen jo kommentál.Meg hát azt hiszem az enyém valahogy fedi az eredeti cimet.
  • Istencsászár
  • edeleny
    Sumi,és Kimi már döntött
    Nos,nekem teljesen megbizhato adataim vannak arrol,hogy Kimi a Red Bull.-nál fojtatja.
    Ugyanis,a Redbull fönök Detich M. komornyikjanak,a szomszédjának a kutyája mesélte,hogy neki mesélte a szomszédja,aki hallot már olyan kutyáról,aki látott már olyat,aki beszélt,szoval az az egyén mindta,hogy hallotta,amint a RedBull fönök személyesen mondta a telefonba,hogy Ki mi kor fog érkezni........................................................ vacsorára?
  • edeleny
    Sajnos nem én találtam ki,ha még csak Palikék agyszüleménye lenne ,az OK. ,de sajnos,nehány eröteljes F1 orgánumban is szerepelt,ez a kifejezés.
    Egyébként meg nem ez a lényeg az irásomban.
  • DJ Bee18
    jaj hagyjuk már ezt az ,,egyenlőbb" közhelyet...
  • edeleny
    Kiváncsi leszek,ezzel 2 körön belülre udnak-e kerülni.
  • Istencsászár

• Istencsászár
    "Honnan fogja tudni,egy ma még Michelint használó csapat,hogy milyen hömérségleten kezd szemcsésedi egy Bridgestone,és milyen futomü beállitás kell hozzá?" szerintem azér mind2ő fél tud ezt s azt egymásról, sőt látszat hogy megy a nagy titkolozás háború, mindeki csak a maga térfelén?:D persze vannak titkos cuccok amiket nem tudnak, de mind 2 félnél megvan a kellő info csatorna ahonnan dolgokat szereznek.
  • edeleny
    Miért,te elhitted mikor,egy hónapja auz irták,hogy Alonso megynyerte a VB-t,es most elhiszed,hogy ugyan ugy Sumi lesz a bajnok?
    Valahogy igen elnézted amit irtem,ugyanis azt találtam mondani,hogy az FIA igen elrontani készül a Ferrari jutalomévét.idáig szo sem volt slick gumikrol,drasztikusan változó aerodinamikai szabalyokról.
    Sumi-Ferrari fölény akkor élne,élt volna,ha marad az az állapot,ami bö egy hónapja volt.
    Nagyon is számitana az,hogy egyes csapatok már régebb ota használnak,egy bizonyos abroncsot,ugyan is egyik gyártó sem hazudtolja meg önmagat,gyönyörüen nyomonkövethetö az egyes fejlödési fázis.
    Honnan fogja tudni,egy ma még Michelint használó csapat,hogy milyen hömérségleten kezd szemcsésedi egy Bridgestone,és milyen futomü beállitás kell hozzá?
    Mostanra már világossá vált,hogy úgy néz ki mindenki nulláról indul,keményebb,más strukturájú,slick gumik lesznek.
    Az,hogy a Bridgestone megigérte,hogy minden csapat egyforma elbánásban részesül,nos a Bridgestone oldalon most is mindenki egyenlö,igaz egy kicsit a Ferrari egyenlöbb mint a többiek.
  • Istencsászár
    Sumi visszavonul, Kimi marad a mekinél, lenne nagy sajtó pofáraesés :DDD
  • G_ArchAngel #38885
    Összeesküvés elmélet (by német és spanyol sajtó)
  • G_ArchAngel #38884
    (OFF) Index-ről... (ON)
  • b-type
    :)))
    Ez jó :) kineveted az úságokat amikor odaadták tavly a VB-t Alonso-nak, és most odaadják MS-nek.
    Majd mondod hogy jövőre MS óriási előnyben lesz :)
    Csak a gumiadatok miatt lehet előnyben, de az jövőre nem sokat fog érni, az adatok a gumigyárnak kellenek, azzal alig érsz valamit jövőre, hisz a tavalyi gumit nem használod..mindig a legújabb fejlesztést fogod felrakni.
    Vannak jellemzők a gumitipusra..ami végigkiséri a fejlesztési útvonalát a gyárnak, de azok az adatok amivel 2-3 tizedet nyerhetnél, azok sehol nem lesznek jövőre már..maga a gumi is fejlődik 2-3tizedet minimum minden évben...csak a tapadás miatt.
    Szvsz szinte semmi előnyt nem fog jelenteni a Ferrari-nak az hogy ők már régebben futnak Bridge'-n.
    Minden élcsapat egyforma kiszolgálásban részesül majd, hisz ők csak így szerződnek le.
  • Istencsászár
    Tesztek - 2. nap Jerez

Helyszín: Jerez de la Frontera, Spanyolország
    Időpont: 2006. július 19., szerda
    Pályahossz: 4428 m
    Időjárás: Száraz
    Körrekord: M. Schumacher (Ferrari), 2004.X.1. 1:15.650

Név Csapat G Köridő Km/ó Eltér Előző Kör

1. Pedro de la Rosa SPA McLaren-Mercedes M 1:17.547 205.563 85
    2. Heikki Kovalainen FIN Renault M 1:18.029 204.293 0.482 0.482 128
    3. Anthony Davidson GBR Honda M 1:18.200 203.847 0.653 0.171 107
    4. Jenson Button GBR Honda M 1:18.273 203.656 0.726 0.073 92
    5. Robert Kubica POL BMW-Sauber M 1:18.493 203.086 0.946 0.220 83
    6. Gary Paffett GBR McLaren-Mercedes M 1:18.518 203.021 0.971 0.025 93
    7. Robert Doornbos NED Red Bull-Ferrari M 1:18.982 201.828 1.435 0.464 52
    8. Ricardo Zonta BRA Toyota B 1:18.986 201.818 1.439 0.004 123
    9. Alex Wurz AUT Williams-Cosworth B 1:19.140 201.425 1.593 0.154 93
    10. Olivier Panis FRA Toyota B 1:19.143 201.418 1.596 0.003 103
    11. Jose Maria Lopez ARG Renault M 1:19.394 200.781 1.847 0.251 87
    12. David Coulthard GBR Red Bull-Ferrari M 1:19.459 200.617 1.912 0.065 65
    13. Nick Heidfeld GER BMW-Sauber M 1:19.555 200.375 2.008 0.096 95
    14. Neel Jani SWZ Toro Rosso-Cosw. M 1:20.379 198.320 2.832 0.824 51
    15. Giorgio Mondini SWZ MF1-Toyota B 1:21.041 196.700 3.494 0.662 85
  • Istencsászár
    Nemszar, csak nem elég jó. Szar a Honda a Red Bull...
  • Kabuki
    nem tudom te miről beszélsz, amilyen szar a meki ahhoz képest egész jó eredményeket ér el Kimi, szó sincs motivációcsökkenésről....
  • Istencsászár
  • edeleny
    Messzemenöen egyet értek,es azzal is,hogy Kiminek mindenképp csapatváltás kell.
  • Istencsászár
    Többre? nemkell többre tartani, mind2ő maga nemében a pályán egy őrült, aki látta Monty Williamszos évit az tudja, aki csak most nézte az fikázza, mer szenvedett az idei kocsival.
  • G_ArchAngel #38876
    én versenyzőként szerettem a WIlliams-es Monty-t, aztán meghalt benne a tűz, éppígy idén már Kimiben is kialudni látszik: a "Ron Dennis-kór" végzetes lehet...

Bár DC-t visszahozták a klinikai halálból, lehet a Ferrari/Renault orvosai a finnt is meggyógyítják...

visszatérve: Monty - aszerint, ami lejött a médiából róla - emberként viszont egy nagy 0, gerinctelen patkány (tipikus latin)...
  • Punker
    és Monty? ez igazából akkor derül ki ha keresel egy összehasonlítást a kiesésekről a csapattársához képest adott évben és a pontokat.
  • edeleny
    Azt hiszem,vannak itt a forumon olyan Kimi rajongok,akik nagyon sokra,többre tartják mint Montyát.Azt hiszem,ez a kis összefoglalo meggyözheti öket.
    Öhhmm,tudom most az a válasz jön,hogy igen Monty széthajtotta a BMW-t,de akkor mit is csinált tavaly a Finn?
  • Marki
    Örülnék, ha ez a futmokon is meglátszana :C
  • nearo
    Azért durva, hogy versenypályán gyorsabban mennek mint mint egy nyílegyenes úton...