182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Új sebességrekordot ért el a Honda
A Honda határozott céljának tűzte ki, hogy eléri a 400 km/h-ás álomhatárt, amelynek érdekében a tavalyi évben már tettek kísérleteket.
A korábbiakban megkezdett projekt keretein belül a Honda ezúttal elutazott az Utahba, hogy az oly sok autós és motoros rekordkísérletet látott Bonneville aszfaltsimaságú terepén teljesítsék céljukat.
Alan van der Merwe egészen addig nyomta a speciálisan felkészített versenyautó gázpedálját, amíg a sebességmérő 220.571 mérföld/óra értéket nem mutatott, ami 354.975 km/h-nak felel meg.
„A délelőtt folyamán kételkedtem benne, hogy meg tudjuk csinálni, mert a pálya felülete rendkívül csúszós volt. Egy vagy két alkalommal meg is csúsztam, de ennek ellenére sikerült ezen a helyen egy újabb rekordot elérnünk." - nyilatkozta a dél-afrikai pilóta.
„A 400 km/h ezúttal azonban nem teljesült. Minden egyes extra mérföld/óra eléréséért keményen meg kell dolgozni, de az általunk kitűzött célt továbbra is napirenden tartjuk. Egyet azonban nem szabad elfelejteni, hogy mi tartjuk az F1-es versenyautóval futott legnagyobb sebesség rekordját, amelyet nem Forma 1-es versenypályán értek el." - tette hozzá elégedetten Alan van der Merwe.
Ez fantasztikus... ezt a temérdek feleslegesen kidbott pénzt inkább költenék a v8as Honda motrokra hogy ne csak a kiokádott füstjükkel legyenek észrevehetőek a pályán... vagy a kocsira... vagy szakemberre. -
A bazinagy HONDA felirat ellenére, mint ahogy eddig is tette :) -
Most hogy ez is pirosabb-fehérebb lett, nomeg f1es autó látványát kelti, Palikék kellő erőbedobással keverhetik majd össze a Toyotával... -
A Montoya dosszié - 2. rész -
-

SA06

-
edeleny #38865 Ma volt,van az uccso nap.Én tavaly is töltöttem,igaz akkor egy magyar oldal segitett a kitöltésben.
Mit irtál,miért te nyerd a laptopot? -
This survey is now closed
Thank you for your participation... -
edeleny #38863 Igen az,én is forditóprogit használtam. -
azért ez már több, mint felháborító...szinte minden nyelven van ez az egész, csak magyarul nincs, pedig pl. Lengyelországban nem is rendeznek futamot...
[jó, tudok angolul, és úgy töltöm ki, de azért is...] -
edeleny #38861 http://www.fia-amd-survey2006.com/
Valamiért nem jo a link ez az. -
edeleny #38860 FIA közvélemény kutatás
Nos jobbátehetjük az F1-et. -
G_ArchAngel #38859 Briatore: bejelentés a jövő héten
Flavio Briatore szerződése az évad végén lejár, így egyelőre nem lehet tudni, hogy az olasz üzletember az elkövetkezendő esztendőben is vállalja-e a csapatvezetői posztot. Briatore nemrég látogatást tett Carlos Ghosn irodájában, ahol a jövőbeni kérdéseket vitatták meg.
A jövő héten megrendezésre kerülő Német Nagydíjon kiderül, hogy folytatja-e, vagy Fernando Alonsoval együtt elhagyja a Renault istállót.
"Majd Hockenheimban elmondom. Még nem döntöttem. Tárgyalni is fogunk, és ezen a héten szeretném megfontolni az egészet." – nyilatkozta Briatore az Autsosport.com-nak.
Briatore emellett megerősítette a hónapokkal ezelőtt napvilágot látott hírt, miszerint Kimi Räikkönen előszerződést kötött a Ferrarival amely akkor lép életbe, ha Michael Schumacher visszavonul. Ettől függ az is, ki lesz Giancarlo Fisichella csapattársa az elkövetkezendő esztendőben.
"Várjuk meg mi lesz a Ferrarinál. Minden attól függ, hogy Michael mit csinál." – jegyezte meg Briatore, aki meg van győződve arról, hogy Schumi nem akar egy csapatban indulni Räikkönennel.
Akkor most már biztos, hogy az F1 jövője Corina-n múlik:))) -
miért is? mert tudom mennyi az a pia szint ahol még nem igénytelen az ember? pontosan annyit kell inni hogy az ember gond nélkül haza jusson és csak ott essen össze :) -
G_ArchAngel #38857 nem tudsz élni...:P
mondjuk yachtról én sem estem eddig le....:) -
17. születésnapom óta nem voltam ilyen igénytelen (akkor kezdésnek lefejeltem esés közben 1 mikrobuszt aztán beestem az utcában található egyetlen tócsába) -
G_ArchAngel #38855 beszél a gödörből a lyuk?:P -
az igénytelen állat :( -
edeleny #38853 Hétfö délelött fejtegették a lehetséges pilotafelállásokat.Akkor még en is ugy gondoltam,hogy Sumi marad.Nem azért,mert most az elmult két futamon megy a szekér.
Szinte,minden amellett szol,jövöre egy furcsa átmeneti év lesz,hogy a Ferrari-Sumi hatalmas elönyben lesz.(Bridgestone,technika,a jelenlegi ellenfelei mind csapatot váltanak.)
Nos,ugy látszik,ezt a játékot készül elrontani az FIA a jövö évi szabályokkal.
Nem véletlenül mondta Sumi azt,hogy szeptemberben dönt.Ha lesznek uj szabályok,elektronika tiltás,es egyebek,biztos hogy nem várja meg a jövö évet.
De majd ezt meglátjuk. -
edeleny #38852 Egyrészt akkor is nevettem,mikor pár futammal ez előtt az ujságok elöre oda adták a VB. cimet Alonsonak.Most ugyan igy nevetek,mikor ugyan ezek az ujságok Sumit látják bajnoknak,Messze van meg a vége,söt szerintem az elmult két futamon inkabb tavolodott,mint közeledett a szezon vége.
Senki nem kapta fel a fejét a cikkre amit belinkeltem.Pedig nagyon fontos dolog lehet a jövöre nezve.
Nagyon jol tudjuk,hogy a csapatok annyira tudnak megegyezni egymással,mint egy csapat ovodás,hogy ki üljön a buszon,az ablak mellett.Igy marad az hogy az FIA fog önkényesen szabalyokat hozni.
Hogy mk lehetnek ezek?Mivel egy gumiszallito van valoszinüleg megkérik készitsen 3-5 mp-vel lassabb gumit.Emelhetik az autok minimum sulyat,pl mindenki köteles 1 mázsás padlolemezt késziteni.
De amit én valoszinünek tartok,jönnek a CDG szárnyak,és mindaz a szabályváltozás,amit 2008-tol léptettek volna életbe.
Ti mit gondoltok,a már felvetett 200-nál leszabaályoz.-on kivül mivel lehet még csökkenteni a kanyarsebességet. -
:DDD a boldog tudatlan:DD -
Gabor_(HSF) #38850 Gábornak ajánlj inkább legalább 10 üveg bittburgert,azt jobban csipázza... -
G_ArchAngel #38849 amúgy tényleg hihetetlen a srác, mert amint leveszi a sisakot tényleg Iceman, de mikor egy kormány van a kezében, akkor inkább Hellboy:)
Gábornak ajánlom, hogy nézze meg, ki az a pilóta, aki a határon túl is tud autózni:) -
G_ArchAngel #38848 Kimi edz, kerékpározik, motorozik, hokizik, icekartozik, stb... -
:DDDDDDDDDD loooooooooooooooool hihetetlen mennyire különbözőek, vagyis Kimi különbözik mindeki mástól :DDDDD -
G_ArchAngel #38846 ezen beszartam:DDD -
G_ArchAngel #38845 Kimi 1
Kimi 2
Kimi 3
Kimi 4
Kimi 5
a sráchoz képest Montoya jófiú:) -
Ez viszont hatalmas :DDDDDD -
G_ArchAngel #38843 most néztem végig vagy 30 videót, szvsz az F1 legnagyobb arca a srác, ehhez képest Steve Martin is unalmas:) -
MrTressy #38842 jól szétcsapta magát hehe -
G_ArchAngel #38841 Kimi Raikkonen the real Gangster of F1 ;) -
Szerintem már itt is volt linkelve anno :D -
G_ArchAngel #38839 LOL Kimi:) -
Sumi marad, most hogy megy a szekér is alatta, máris poénkodik meg elvan magával... nem fogja abbahagyni, elmondta hogy ez az élete, minek lenne vége ha most is jó formában van. Csak az a kérdés még mindig vajon elég bátor e hogy Kimivel az oldalán megmérettesse magát, vagy Kimi elég biztos e abban h nem csicska szerephez fog jutni a Ferrarinál. -
G_ArchAngel #38837 Mi van veled Alonso?
A Renault háza táján ha nem is eltört, de megrepedt valami. Indianapolisban és a Francia nagydíjon Alonsonak és az egész istállónak fejet kellett hajtania A Ferrari és Schumacher előtt. A német sajtó már most a vb-címet követeli a hétszeres világbajnokának, de ettől azért még igen messze vagyunk. Meg ugye ehhez a spanyolnak is lesz egy-két szava.
Ahogy közeledünk a Forma 1-es bajnokság végéhez a megszerzett és az elveszített pontok egyaránt többet érnek. Néhány futammal ezelőtt úgy nézett ki, hogy Alonso idén megvédi világbajnoki címét, aztán a történések más irányt vettek.
Schumacher Indianapolisban az első helyen végzett, ezzel megszerezvén a maximálisan elérhető pontadagot, míg a spanyol mindössze az ötödik helyre tudta behozni a Renault-ot. A Francia nagydíjon már jobban szerepelt Alonso, hiszen mindössze két pontot bukott az előnyéből a második helyével. Ennek ellenére kijelenthetjük - és ezt Flavio Briatore is megerősítette egy interjúban -, hogy Alonso megingott. Nem felejtett el vezetni, de a mindig vakmerőnek, nagyszájúnak ismert spanyol egy kicsit elvesztette az önbizalmát. Természetesen ezt a nyilatkozataiban nem érezni, de valahogy látni a Renault-pilótán, hogy most nem olyan magabiztos magában és a kocsiban mint eddig.
A Renault mérnöke, Pat Symonds viszont egészen biztos abban, hogy a csapat megvédi a címét. "Nézzék, Hockenheimig van még időnk a motoron és az aerodinamikán finomítanunk. Gondoljanak csak vissza. A szezon elején két futamot is a Ferrari vitt el gyors egymásutánban. A lapok már arról cikkeztek, hogy idén nem lesz ellenfele Schumachernek. Azt hiszem igen csattanós választ adtunk eme fikciókra. Most ugyanerre készülünk." - fejezte be mondandóját Pat.
A kiterített kártyák alapján még mindig a Renault az esélyesebb a vb-cím megszerzésére hiszen 17 pontos előnyük még mindig tetemesnek tűnik. Egy esetleges Schumacher pole és ezzel párhuzamban egy Alonso kiesés tenné igazán izgalmassá a hátralévő futamokat. Mindenesetre egy biztos, mire kishazánkba ér a száguldó cirkusz, már sokkal többet fogunk tudni mondani az esélyekről. Mindeközben Schumacher már nyíltan a nyolcadik világbajnoki címéről álmodozik, talán még túl korán. -
G_ArchAngel #38836 A Renault-nak kell Räikkönen
A Renault F1 Team elnöke, Alain Dassas egy franciaországi sajtóebéden nyomatékosította, hogy csapatának elsődleges célja Kimi Räikkönen leigazolása az év végén a McLarenhez igazoló Fernando Alonso pótlására. "Nem titok, hogy tárgyalunk Räikkönennel, jelenleg az ő megszerzése a prioritás számunkra" - idézi Dassas-t az F1Racing.net. Hozzátette: "Nagy elégedettséggel töltene el, ha sikerülne megegyeznünk vele, hiszen személyében napjaink egyik legnagyszerűbb pilótáját csábíthatnánk csapatunkhoz, ráadásul még mindig roppant fiatal." Dassas egyértelművé tette: egyelőre nem szívesen ültetné a gárda tesztpilótáját, Heikki Kovalainent Alonso Renault-jába. "Kockázatos lenne egy hozzá hasonlóan fiatal versenyzővel indulni. A mai Forma-1-ben gyors eredmények kellenek, amit egy újonccal nem könnyű elérni" - fogalmazott.
Konkrétummal egyelőre Flavio Briatore csapatfőnök sem tudott szolgálni a pilótafrontot illetően. Szerinte elsősorban nem a Renault ajánlatán múlik, hogy Räikkönen Alonso utóda lesz-e. "Nem tudom, majd meglátjuk, mi történik a Ferrarinál" - utalt Briatore a tényre, hogy a finn klasszis a maranellóiakkal is kapcsolatban áll. "Minden azon múlik, hogy Michael (Schumacher) marad-e vagy sem. Biztos vagyok benne, hogy Michael nem akar Kimivel egy csapatban szerepelni. Mi értelme lenne?" - tette fel a kérdést. A Renault egyébként még Briatorét sem tudja biztosan a csapatban a következő évekre. Az olasz istállóvezető a soron következő Német Nagydíjra ígért döntést afelől, hogy elfogadja a francia autógyár szerződéshosszabbítási ajánlatát. "Majd Hockenheimben megmondom. Még nem döntöttem el. Még tárgyalunk, és kértem, hogy ezen a héten gondolkozhassak rajta" - mondta.
-
Jerez - 1. tesztnap (2006.07.18)
Két nappal azután, hogy a Francia Nagydíjon a hetedik helyet kaparintotta meg, de la Rosa megkezdte a McLaren új aerodinamikai csomagjának tesztelését, melyet a wokingiak már a két hét múlva megrendezésre kerülő Német Nagydíjon be szeretnének vetni.
A spanyol versenyző 1:18.545-ös idejével állt az élre, mellyel több, mint két tizedmásodperccel múlta felül márkatársát, Gary Paffettet, aki a második pozícióban végzett, miközben a Michelin gumikon, illetve az MP4/21-es beállításain dolgozott.
A Williams istálló tesztversenyzője, Alexander Wurz további nyolctizeddel maradt el a McLaren harmadik számú emberétől. Az osztrák pilóta főként a mechanikai beállításokon, illetve a felfüggesztésen dolgozott, majd a délután folyamán áttért a gumik tesztelésére, melyekkel gondja volt a csapatnak Magny-Cours-ban.
A franciaországi hatalmas hőség után a csapatokat mérsékeltebb időjárás fogadta Jerezben. Délelőtt még az eső is elered, ám ez nem volt elég ahhoz, hogy eláztassa a pályát. Délutánra viszont már verőfényes napsütés mellett körözhettek a versenyzők.
Teszteredmények - Jerez - Kedd:
Poz. Pilóta Csapat Idő Kör
1. de la Rosa McLaren-Mercedes (M) 1:18.545 63
2. Paffett McLaren-Mercedes (M) 1:18.800 91
3. Wurz Williams-Cosworth (B) 1:19.647 97 -
sebességkorlátozót raknak bele,200-nál letilt 
-
edeleny #38833 jövöre lassitják az autokat.
Ez számomra érdekesebb,itt mit fognak kitalálni? -
edeleny #38832 Nem jol értelmezed.Tovabbra is kéthétvégés motorszabaly lesz életben.Csak.
Meg lesz határozva egy minimum kilométer ami után lehet cserélni.Tehat,ha valaki kicseréli a mociját,az idömérö utaán,es a következö hétvégén elsporolja a szabadedzést,(elöreláthatólag azt az egyet),akkor nem lesz annyi kilométer ami miatt cserélni kellene.Emlékeztek,itt a forumon is volt felzudulás,hogy év elején volt olyan pilota,akinél ilyen megfontolások miatt ketszer cseréltek motort,mondván a 22. helytöl lentebb ugy se kerülhet.Vagy képzeljük el azt az esetet,mikor valaki két egymástkövetö versenyen kiesik az elsö körben.
Jobban belegondolva,ez a lépés teljesen logikus.A penteki ugy is mindenki be fogja állitani az autoját a versenyre,idöméröre,igy a szombat reggeli edzés teljesen érdektelen lenne.A cikkben szerepel meg,hogy pénteken egy-egy istáló egyszerre 2 pilotával tesztelhet,ha nem lenne ez a szabály,nem valószinü,hogy tesztpiloták pályára léphetnének.