182273
  • edeleny
    A Ferrari ultimatumot adott a GMPA-nak
    Kivételesen egyetértek J.T.-vel.Ilyen se sürün van.
  • dav1d
    sorry ... újra
  • edeleny
    Ez mi?
  • edeleny
    Ugy látszik a McLaren lemondott Kimi-röl
  • dav1d
    hehe sorry mással probálkoztam

Sg f1 portál
  • DJ Bee18
    milyen jelszó? :) bemész a Saját fórumok közé, és rámész az új téma nyitására, és kész
  • dav1d
    nah várni kell míg megjön a jelszó a mailomra :)
  • G_ArchAngel #38744
    csinálj a sajátban egy topicot és linkeld ide...
  • dav1d
    sziasztok ezt az f1 portál ügyet hol tudnánk megbeszélni h ne offoljuk szét a topikot?
  • edeleny
    Ezt már este belinkeltem,viszonylagos magyar forditásban.Merö spekulacio az egész.
    Azert az ujságirók is ravaszak:
    A sajtó képviselői érthető módon mindent megtesznek, hogy kiderítsék: Michael Schumacher vajon folytatja-e a pályafutását, és bár az ember gyakran találkozik mulattató próbálkozásokkal, egy trükkös kérdés, amely a Francia Nagydíj utáni hivatalos sajtótájékoztatón hangzott el, kiemelkedik a mezőnyből. A CNN egyik újságírója azzal próbálta tőrbe csalni Michaelt, hogy először hízelegve felsorolta neki néhány eddigi rekordját, aztán lesből támadva feltette neki a keresztkérdést: elképzelhető-e, hogy eléri a 100. nagydíjgyőzelmet? Mivel a Magny-Cours-i Schumacher 88. diadala volt, és idén már csak 7 verseny van hátra, az igenlő válasz egy csapásra fellibbentette volna a fátylat Michael terveiről - ő azonban sajnos résen volt, mert csak annyit mondott: "Találd ki!" Na oké, ott a pont, de azért valljuk be, hogy ez egészen szellemes kísérlet volt
  • fb2
    Ugy latszik hogy Alfonzonak masodlagos gondolatai vannak a McLaren valtassal kapcsolatban. Allitolag nem tetszik neki az auto, es most probal kibujni a szerzodesebol..... Szoval lehet hogy alfonzo koma a Renault nal marad. az sem lenne semmi. Itt a link, persze ez csak pletyka:
    Alfonzo marad a Renaultnal?
    Orulok hogy Michael megnyerte ismet,de sajnos nagyon nehez lessz megnyerni a championship et. Ha Michael megnyer minden versenyt innentol fogva, es Alonso csak 2. helyre jon be minden versenyen, akkor is o lessz a Champion. Azt elkepzelni hogy a spanyol ne fejezzen be egy versenyt, nagyon nehez elkepzelni....
  • b-type
    Ha nincs szerződésben, akkor is kiválasztódik egy 1számú pilóta és a mögé sorolt 2.számú pilóta ahogy halad előre a bajnokság.
    Az aki a pontversenyben előrébb áll arra jobban figyelnek,..és ahogy ez egyre hangsúlyosabb lesz az év előrehaladtával úgy egyre inkább így van.
    A Ferrari-nál azért ennyire MS oldali a dolog, mivel a mezőny legjobb pilótája, az hogy pilanatnyilag is így van-e, azt gondolom minenki gondolja ahogy, de a Ferrari figyel erre az értékére, MS pedig mint egy jó csatár figyel arra hogy ő legyen a befejező ember....mert ő tudja azt a legjobb százalékban eredményre váltani.
    Akinek nem felel meg az ne menjen a Ferkához.
    A Renault-nál is nagyon ez van szvsz,...amikor a Ferrari-nak volt ilyen előnye a pontversenyben, akkor náluk is befért a Rubinho győzelem.
    McLaren az erős pilótafelállás mellett tette le a voksát még mindig, de azért Monty is lenyilatkozta tavaly, hogy ha lehetősége lesz akkor segíti Raikkonen-t, mivel neki már matematikai esélye sincs a VB-re.
    Szal talán a McLaren-nél kevésbé hangsúlyos, egyenlőre, de a Ferrari-Renault már így dolgozik,..és egyenlőre a VB-t tekintve ők az eredményesebbek.
  • Gabor_(HSF)
    Előszőr is ebben az esetben teljesen felesleges lett volna leosztani,hogy ki legyen 2-es számu,mivel mind2-en a béka segge alatt voltak,vannak, idén..
    Aztán meg a rönönál te eltudnád képzelni,hogy fizikó ebben a már mondhatjuk szoros wb küzdelemben pontot raboljon a Alonsotól?,sztem elég egyértelmű hogy mi a dolga,mégha ilyen műbalhét lenyomnak a rádión mint nemrégiben Canadában..
    Hogy a másod-harmad osztályú csapatoknál nem neveznek meg 1' drivert,azt természetes,náluk egy körözgetés csak az F1,de ha akármelyik érdek közelbe kerülne,mingyá változtatnának ők is..
    A 3. dolog az "feltételes mod" és értelmetlen beszélni róla,de ha mégis történne ilyen csoda,hogy 2 sztárpilóta egy csapatban,na akkor majd beszélhetünk róla...
  • Gabor_(HSF)
    Hát aminek mi örülnénk,azt ők magasan lesz@rják
  • edeleny
    Szerintem abszolut nem marhasagon vitatkozunk.Ugye a Ferrarinal leosztott a szereposztas.Most amiért en vegülis ütöttem a vasat,az az,hogy nehany Kimi Fan azt gondolja,hogy ö az elsöszamu,detto ugyan az az Alonso leosztas,de mi lenne,ha a lent emlitett parositasok létrejönnének,mert van reális esélye.El lehet képzelni Kimit masodikszamunak,vagy Alonsot?
    Itt most nem arrol van szo,ki milyen taktikat kap,hanem arrol,hogy versenykörülmenyek között melyik csapat mennyire engedi össze a két pilotajat.Nos ha igy nezzük mindenkepp igazam van.
  • desigo
    Én örülnék egy Alonso-Kimi párosnak!
  • Gabor_(HSF)
    Egyébbként meg a házi roller bajnokságban is van csapat érdek és kedvezményezett gördeszkás, ez mindig is igy volt mindenféle technikai sportban ahól több mint egy versenyző van,az a néhány kivétel az elmult 100 évben is csak azért volt,hogy erősitse a szabályt.......
    Hadd ne kelljen mesélnem az elmúlt 2 évtizedes tapasztalataimról,mert a végén még azt hinnétek krimi író vagyok::::........
  • Gabor_(HSF)
    Sumi-Kimi páros sem lesz és Alonso-Kimi sem...
    De már megint olyan marhaságon vitatkozunk, ez a te véleményed én viszont másképp gondolom..Te nézői szemmel a tv elől vizsgálod én pedig a tv hátamögül..
    nem fogunk egyetérteni az biztos,de nem is hinném,hogy ez fontos lenne...
  • edeleny
    Basszus,en erre nem is figyeltem.
  • edeleny
    És a többi?
    Button jol kezdett,de az elmult 4 -5 futamon Rubens volt elöl,de valahogy nem lattam,hogy nagyon maga elé engedte volna,söt ha jol emlekszem paholták egymást rendesen silverstone-ban(pfuj hazai pálya),es Indi-ben.
  • Punker
    lol
  • Dodo55
    A kameraszínek alapján Barichello az elsőszámú a Hondánál, mert neki piros a kamerája, Buttonnek meg fekete.
  • Punker
    Button egyértelműen Bari eze réve szolgalelkű + sokkal pancserebb.
  • edeleny
    Nem válaszoltál a kérdésemre!!!38723,38725
    Meg ha igy is lenne,ha igy lenne,akkor is van nem kis külömbség egy elöre lefektetett,es véletlenszerü kivalasztodásra.
    De legyen igazad,es ujjabb kérdés:Button vs Rubens?
  • edeleny
    Meg egy gondolat a lehetséges pénteki tesztekröl.
    A Ferrari védi a maga igazat,jogosan,hiszen az ö elönyük,amit a sajat palya jelent fog csökkenni,mint ahogy néhány elöre dolgozo csapaté is(pl:Mc.technologiCenter)
    Egy dologrol azomban nem hallottunk,azzal,hogy penteken mindenki korlátlan számu kört mehet,korlátlan gumi,es motor felhasználás mellett,a most Bridgestone-t haznalo csapatok ismereti elönye fog eltünni,hiszen lesz lehetöseg böven,a most Michelint használó csapatoknak,hogy tökéletesen kiismerjek a gumit,beállitsák az autot.
  • Punker
    el vag ynagyon tévedve mindenhol van sorrend, az hogy valahol szerződés és valahol az első 2-3 futam eredménye dönti el a sorrendet lényegtelen.
  • edeleny
    Abban az egy pontban egyet ertek veled,hogy most Kimi-nek némi forja van Pedroval,de tovabbra is tartom,hogy ha Montoyanak azt mondanad,hogy masodik szamu,ugyan ugy jarnal mint a szerencsétlen kamerás ürge.
    Az meg egyenesen felháborito,ahogy a Ferrarisok álltal ösellenségnek kikiáltott Briatore tavaly Alonso mögé parancsolta Fisicot,meg ahogy az idén is.
    Azt nem vitatom,hogy majd ha eljön az utolso 3-4 futam,hogy akkor,es csakis akkor,a még cimre esélyes pilota majd elvezi a csapat,csapattárs tamogatását.
    Ha tetszik egyeseknek ha nem el kell fogadi
    1, A Ferrarinal van Sumi,es mindenki érte
    2, Sem Alonso,sem Kimi nem élvez különleges bánásmodot.
    (Alonso talán szeretné,talán ezért is megy el a Renaultol,viszont szerintem nem fog kapni)

Néhány kérdés,Alonso-Kimi a Mc-nél,akkor ott ki lesz az elsö,és ki a második?
    Sumi-Kimi Ferrari,es itt?
  • Punker
    elég egyértelmű hogy Kimi és Alonso az elsőszámú kedvezményezett, már csak teljesítmény alapján is.
  • edeleny
    Nos ha még mindig nem hiszed el,hogy nagyon sok helyen nincs kinevezett második számú versenyzö,nehany pelda,mégegyszer:Kimi-Monty (gondolom a Kolumbiai latvanyosan vedte a Finn hátát tavaly,mikor a gyözelmevel az ev vége felé elötte vegzett es pontokat vett el töle)
    Alonso-Fisico (Tavaly Kanada,vagy idén Malajzia,hogy átadta az Olasz az elsö helyet a Spanyolnak.)
    A Toyotak,tenyleg ott ki lenne az elsöszamu Ralf,vagy Trulli?
    A vegeröl,ki az elsöszamu Alberts vs Monteiro? Stb,Stb,Stb.
    Gondolom ez mind a régi F1!
  • Alexease
    Semmi, szokas szerint uncsi volt;) De legalabb kozben jo lehet enni, inni, beszelgetni stb.:)
  • gabor1968
    Amúgy megint szépen körözgettek úgy egymás után! Volt valami érdekes a futamon? Azonkívűl hogy Sumi ált megint legfölül a dobogón! Szerencsére!
  • Alexease
    De az a legszebb - ismerve a tortenelmet - hogy egy NEMET lobogtat OLASZ zaszlot FRANCIA foldon;)
  • Bandee1987
    jó volt látni, ahogy Schumi lobogtatja az olasz zászlót ott francia földön :DDD

Palikék ma nagyon elemükben voltak :)
  • gordon 24
    Már nem kell megkerestem, még 17p nagyon sok.

Standing
  • gordon 24
    Kiru végre megint ferka az élen.

Mi vb jelenlegi állása? Hány pont kell még alfonsoig?
  • Punker
    ez kész:

"A kilencedik helyről kezdtük meg a futamot, és ugyanott fejeztük be. Ez szánalmas" - mondta felháborodva Coulthard. "Nagyon csalódott vagyok. Jelenleg mi vagyunk a mezőny keselyűi, akik csak akkor tudnak pontot szerezni, ha mások elbuknak. Mindezek ellenére élveztem a hétvégét, hiszen az ember mindig tanul valamit."
  • Gyocsika
    Megmondtam!
  • Gabor_(HSF)
    Nem egészen értem,mit is akartál ezzel mondani,de gyanitom te leragadtál a régi F1 nél,vagy csak azt szeretnéd visszahozni amit pl Senna-Prost müvelt azonos csapatban...
    Nos ez már elég régen csapatmunka,kimondva kimondatlanul,van akik felválalják van akik nem,de hát hogy is nyilatkozhatnának erről....
    Legjobb esetben is az képzelhető el,hogy az évad elején egyenlő esélyek,aztán pár futam és kialakul ki lesz 2-es számu..
    Ha csapaton belül veszik egymástól el a pontokat,arra rámehet az egyéni és a csapat wb is,tehát ezt a mi kedvünkért már nem fogják megtenni..
    Csupán annyi a külömbségmig az egyik titkolja,a másik felválalja....
  • Punker
    régen lehetett előzni, a mostani légterelők stb miatt ez már nem úgy megy mint akár 5-6 éve.
  • edeleny
    Kivételesen igaza volt.Ha jol láttam valamalyik Red Bull volt mögötte,es egy Honda elötte.A Honda Kb 1,5-2 mp-re volt a Bikák elött,vagy masfel kört mutattak,hogy Alonso közöttük ment,aztan mikor elengedte a Honda egy fél kör alatt mar latótávolságon kivülre is kerültek.
    Az más kérdes,hogy utólag ezen nem múlt semmi.
    Valahogy furcsak ezek a lekörözések is.Regebben még rendesen meg kellett elözni ezeket is,ha tudtad,most meg lassan az a divat,hogy egy körrel hamarabb mar a füre hajt a delikvens.