182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Meg ha már valaki száni akkor az nem Alonso, hanem Ralfocska... idén nem először csinálja ezt, vagy itt Pedro volt a ludas? mint tavaly Montoya mindig? bár lehet ez a 2es Meki átka hogy üsd vágd... ^^ -
G_ArchAngel #39070 Pozsgay fordíthatna lassabban, Kimi nem tud ilyen gyorsan alábeszélni:) -
Ha láttad volna hogy miért mutogatott, akkor nem irnál hülyeséget. -
Nem ment kevéssel, hanem nem volt +ba tankolva, szvsz ideális benzinnel ment. Jövőbe látó e vagy? -
A McLaren taktikát váltott eddig megtankolt kocsikkal mentek az időmérőn, most viszont kevés üzemanyaggal! Ennek ellenére Kimi nagyot ment, grat neki... De sajnos a holnapi verseny nem neki áll, ha a realitásokat nézzük :( -
én már abban reménykedtem hogy alonso nem kerül be a 10-be -
pauly #39065 idióta alonso mit mutogat mindig
-
Ma nagyon zsír volt mindenki, remélem holnap is ilyen szépen bealázzák Alonsot a többiek. Bár a hetedik helyről még hátrább is kerülhetne. -
1-Kimi
2-Schumi
3-Massa
4-Button
5-Fisco
6-Barichello
7-Alonso
8-R Schumi
9-de la Rosa
10-Coulthard -
XD
Ennyit a 2. helyeiről? -
Mit mit, talán a nyalokás emberkének nem kéne kiengedni ha jön valaki.... -
Szóval... Who is Alonso?:P ^^ -
Jégember mit produkált ^^ A Merci összeszedte magát, nehogy elveszítsék Kimit? :D -
Go Kimi gooooooo -
Nyiri #39057 Hm... Alonso mit mutogat folyton? Nem birja ha valaki elotte van? -
ÁÁááááá
nézitek?
Schumi driftelt a boxutca bejáratánál.. -
Toyotánál futómű csere:) -
ha a raneult így folytatja akkor holnap nyekk lesz nekik -
Már ha nincs híradó az utolsó 3 kör alatt... -
Örülhetünk,hogy a futamot látjuk -
olyan "jó" hogy még anno az m1en volt a forma 1, akkor legalább a magyar nagydíjnál pénteken mutatták a szabadedzéseeket is, sőt, szombaton is.. az rtl meg csak reklámoz és reklámoz
pedig ha már van sport klubbja, adhatna azon szabadedzéseket:S -
-
Kubicát fogjuk látni versenyezni jövőre? -
jefferson83 #39048 Igen csak én a Rönókra koncentrálok :)) Remélem a Ferkának kevésbé volt fontos, bár, ahogy olvastam ők is minden versenyen használták (ha igaz). Köszi és jó szurkolást mindenkinek! -
Érdekes lista:) -
Nem csak a Rönók hanem a Rönók és a Ferrarik! -
jefferson83 #39045 Én már elvesztettem a fonalat, akkor most végérvényesen nem használhatják a lengéscsillapítót a Rönók? -
szerintem + nincs a kocsiban a csodafutómű....... -
Hát ha alonso most sivna az nagyot az egeszséges izgalmakhoz vezetne a későbbiekben:) -
edeleny #39042 Ez vagy nagy szivás,vagy nagy altatás. -
-
Álbulvárlap a Red Bulltól
Boxutcai gyorshajtás Doornbos módra?
Mivel a pályán semmi sem történt, amiről igazán érdemes lett volna beszámolni, a Red Bull mindig találékony sajtóirodája a Német Nagydíj pénteki edzésnapja után egy bulvárlap köntösébe bújtatott ugratást adott ki, amely a tesztpilótát, Robert Doornbos-t cikizte. Doornbos ugyan a délutáni szabadedzésen a kitűnőnek számító 3. helyen végzett, ám ez sem mentette meg attól, hogy a csapata egy olyan fotót közöljön, amelyen egy szakadt lakókocsi látható, a kép tanúsága szerint a holland pilótáét. Talán nem véletlen, hogy a Bild című német bulvárlap címére hajazó "Red Build Racing" kiadvány ára a fejléc tanúsága szerint nem túl magas: egészen pontosan 0.00 euró.
A baráti ugratástól függetlenül Doornbos a következőket mondta az első edzésnapról: "Különleges érzés visszatérni ide, Hockenheimbe. A Minardi színeiben itt álltam először rajthoz egy nagydíjon, és jó látni, hogy ilyen sok holland szurkoló van a lelátókon. Délelőtt kicsit nehéz dolgunk volt, mert délutánra a legkülönfélébb időjárás-jelentéseket kaptuk, de végül sikerült befejeznünk a száraz pályára tervezett programunkat, ha szorított is minket az idő."
Pénteken Christian Klien a 17., David Coulthard pedig a 20. helyen zárt. "A balansszal elégedett voltam, bár az autóm kicsit talán alulkormányzott volt, de ezt holnapra kiküszöböljük. Sikeres edzéseken vagyunk túl, holnapra remélhetőleg tovább javulunk" - mondta Klien.
-
Szerintem meg Schumachert nézi éppen ahogy báfizik Massaval (#38986, #38985) :D
-
Brawn bírálja a Renault hozzáállását
A Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn szerint a Renault helytelenül cselekedett, amikor az FIA döntése ellenére megpróbálta engedélyeztetni az ellensúlyos lengéscsillapító használatát a Német Nagydíjon.
Ross Brawn bírálta a Renault vezetését azok után, hogy az enstone-i istálló Hockenheimben megpróbálta kierőszakolni az FIA által a múlt héten betiltott ellensúlyos lengéscsillapító használati jogát.
"Már hosszú évek óta az FIA technikai részlegének a véleménye számít irányadónak, és tetszik vagy sem, a döntéseiket eddig általában mindenki elfogadta" - mutatott rá a Ferrari technikai igazgatója.
A Renault a tiltás ellenére a függőleges rezgések csillapítására kifejlesztett, ellensúlyos lengéscsillapítóval felszerelve küldte el a tartalékautóját a Német Nagydíj csütörtöki gépátvételére.
Miután az FIA technikai küldötte így nem engedte át az autót az ellenőrzésen, az ügy a sportfelügyelői testület elé került, amely meglepetésre szabályosnak minősítette a vitatott eszközt, mondván, nem bizonyított, hogy annak szerepe van az aerodinamikai hatékonyság javításában.
Brawn a hajlékony vezetőszárnyak esetére célozva emlékeztetett rá, hogy bár az FIA technikai részlegének egyes döntései idén hátrányosan érintették, a Ferrari soha nem szegült szembe ezekkel.
"Idén is volt már rá példa, hogy olyan utasításokat adtak nekünk a szárnyakkal kapcsolatban, amelyekkel nem feltétlenül értettünk egyet, de elkerülhetetlen, hogy legyen egy mértékadó vélemény" - jelentette ki. - "Ha viszont minden határozat után egy ilyen eljárásra kell számítanunk, a rendszer működésképtelenné válik."
"Szerintem ezzel a problémával foglalkoznunk kell, mert mindannyian az FIA technikai részlegének álláspontjára támaszkodunk, különösen Charlie Whitingéra."
"Úgy vélem, tiszteletben kell tartanunk a véleményét. Nem mindig értünk vele egyet, de még mindig ez a lehető legjobb rendszer, és az egyetlen, amely a rendelkezésünkre áll. Ha valahogy megkerüljük, a döntési folyamat nagyon akadozott lesz."
Kontrára rekontra
Az FIA végül megfellebbezte a sportfelügyelők - Tony Scott Andrews, Rafael Sierra és Waltraud Wünsch - ítéletét, s mivel a fellebbviteli eljárást csak hetekkel később folytatják le, a Renault végül a pénteki szabadedzések előtt kiszerelte a vitatott lengéscsillapítót az autóiból.
A Renault mellett hat másik csapatnál - köztük a Ferrarinál, a McLarennél és a Red Bullnál - is használatban volt egy hasonló rendszer, sőt, Brawn a korábbi értesüléseket cáfolva elárulta, hogy a maranellói istálló eddig az összes idei versenyen be is vetette azt.
Amikor arról kérdezték, hogy a Renault megoldása vajon hatékonyabb-e a Ferrariénál, Brawn azt felelte: "Nem tudom, ezt hogyan ítélhetném meg. Nekünk jól bevált, de azt nem tudom, nekik mennyire volt hasznos. Mi egész évben használtuk, ma viszont nem."
"A pályától, a versenyzőtől, az autó mechanikai jellemzőitől, valamint attól is függ, hogy milyen stabil az autó a rázóköveken és az aszfalt egyenetlenségein" - mondta Brawn azzal kapcsolatban, hogy a lengéscsillapító bevetése mekkora előnnyel jár. - "Ez sokban a pályától függ. Mindenesetre több tizedmásodpercet is jelenthet."
A két Renault a Német Nagydíj első edzésnapján csak a 11. és 15. helyen végzett, Brawn azonban nem tartja valószínűnek, hogy a Ferrari ellenfele a hétvége további részében is küszködni fog Hockenheimben.
"Szeretném azt hinni, hogy igen, de nem hiszem, hogy így lesz" - mondta. - "Ma nem töltöttek túl sok időt a pályán, amely egyébként is… Szóval rövid ideig esett az eső, azelőtt pedig senki sem végzett igazán komoly munkát." -
Aguri istálló új kocsiján ámul hogy mi fogja őket a proba verni :D:DD::D:D:D -
nirdo #39036 Tiago olyan arcot vág, mintha a három élcsapat közül valamelyik szerződést ajánlana neki:DDDDD -
Valamitől nagyon befelsselt :DDD
Hölgyeim és Uraim az új csuvakka!
-
Totálisan egyetértek a "Rönó" fogja be a lepény lesőjét mivel mindig ők voltak az elsők ha Ferarit ba...tatni kellett Briatoreval az élen!
Nem csodálkoznék,ha egyszer kiderülne , hogy a renaultok csalnak valamiben...
Mondjuk furcsa, hogy így lerajtolnak mindenkit...
Briatoréról el tudom képzelni,hogy csal hiszen a sumival is megtette amikor még a Benettonnál volt !
El is vették a pontjait...
-
akkoriban ezek a köcsögök,kezdték ki a mercit,bmwt,ferkát a mozgo cuccok miattttt....ezek is megérdemlik!!!ha mozok akkor az is flexi!!!le vele!!! -
Bari megint jobb volt, habár 1 hajszállal mint Button...