182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
edeleny #38791 En is ugy tudom,hogy D.C. már aláirt a Red Bull-hoz. -
fb2 #38790 Gabor, ha jol tudom Coulthard alairt egy 1.5 MILL Euro szerzodest a Red Bull al. Szoval ugy nez ki hogy o marad. Klien pedig megy...es valoszinuleg a CHAMP CART ba fog jonni... -
edeleny #38789 Igazabol rég lejárt a magányos hösök kora,hogy ki mennyit tesztel,az csak a csapatok döntik el.A gumik kivalasztasahoz elég egy jolképzett tesztpilota,a versenybeallitásokhoz kell a versenyzö.Nagyon sok auto már eleve ugy jön ki a gyárból,hogy 80%-ig be van állitva,es a versenyhelyszinen csak nagyon keveset variállhatnak.(a Ferrari által hasznalt torzios hatso lengéscsillapitot pl. nem is lehet állitani,csak cserélni)
A mostani pilotak közül az a nyerö,aki 1-2 körböl be tudja állitani az autoját,többre nincs idö.Alonso Sumi,Webber ilyen.Kimi inkabb támaszkodik a TechnologiCenter adataira,mig Villeneuve,vagy Montoya sajat magukra tamaszkodnak,csak sokszor keves az idejük.
Lentebb már irtam a pénteki naprol,nem véletlen a Ferrari toltakozása a pénteki nap tesztnappa nyilvánitása ellen,az ö autojuk igényli a legkevesebb beállitast a pályán,mig mondjuk egy Midlandal el lehet szórakozni egy darabig. -
Egyépként Raikkonen-el ütközött:D Raikkonen Robertson-al -
G_ArchAngel #38787 mint egy összegyűrt papírzsebkendő... -
csöppet összetörött
-
G_ArchAngel #38785 A kis Sennát is megcsapta a halál szele
Bruno Senna, a néhai háromszoros F1-es világbajnok, Ayrton Senna unokaöccse, sokkal nagyobbat bukott, mint a tragikus körülmények közt meghalt rokon 12 évvel ezelőtt.
Bruno Senna a brit F3 szériában állt rajthoz a hétvégén, a start után azonban óriásit bukott, és csak a szerencsének köszönheti, hogy nem lett komoly baja. Egy előzésnél összeakadt autójának kereke egy másik gép kerekével, a brazil Dallara-Mercedese a levegőbe repült, majd a magasban egy híd aljának csapódott, végül a pálya mellett ért földet, és ripityára tört.
- Kétszáznegyvenes tempónál próbáltam előzni, de a másik autó az utolsó pillanatban bevágott elém – elevenítette fel a történteket Senna. – Összeértek a kerekeink, majd óriásit repültem, az autóm fejjel lefelé volt a levegőben, eltaláltam a híd alját, majd a pálya mellett landoltam. Mikor megláttam az eget fölöttem, becsuktam a szemem, és felkészültem a végre. Nem is tudom, hogy úszhattam meg ezt a balesetet, az első dolgom az volt, hogy felhívtam Dallara urat, és megköszöntem, hogy ilyen biztonságos autót épített. -
G_ArchAngel #38784 Alonso <-> McLaren (bulvár összefoglaló) -
Gabor_(HSF) #38783 Azért még ide tartozik az is,hogy a mekinél Senna és Prost óta nem volt olyan karakteres versenyző,igy azt sem tudhatjuk,hogy a teljesitmény mennyire csak Ron felelősége...
De van esély arra,hogy jővőre bebizonyosodjon,mert ha úgy lesz ahogyan én gondolom,akkor Alonso felépitheti azt a csapatot,ha mégsem elfogadom azt a feltevésed,miszerint kizárólag Ron vágja haza teljesen..
Ha ez így lesz vendégem vagy komolyabb szintű esti italozásra.... -
Gabor_(HSF) #38782 Két féle teszt van,az egyiket a tesztpilóták csinálnak,hogy kiprószálják az új dolgokat..a másik amit mi tesztnek hivunk tévesen ,az a pénteki nap és a szombat délelőtt,amikor is a legjobb verseny és időmérő beállitásokat keresik..(ÉS EBBEN VAN A LÉNYEG)
Én még olyanokra is emlékszem,akkor még volt vasárnapi bemelegités,hogy itt a ringen (Sumi 2.rajthely)mind2 ferka csak azzal foglalkozott,hogy a célegyenesben az egyes kanyarig kajakra felgumizza Sumi induló helyét..
-
Akárhogyis, a pilótán kell, hogy múljon a beállítás, hisz ő vezeti a vasat a pályán... -
Gabor_(HSF) #38780 Régebben tudod hogyan tesztelték a pilótákat??
Kiküldték 3 féle beállitással amit nem közöltek vele..
Előszőr egy átlagos semmilyen beállitás,aztán az adott pályára a lehető legjobb,végül tökre elronva,majd ezt cifrázták mindenféle gumikkal...
Ide tartozik,a külőmbségek alig észrevehetőek és nagyon meg kell kergetni,hogy észre lehessen venni....
A nap végén megkérdezték,hogyan érezte magát... -
G_ArchAngel #38779 akkor Te sem látod a lényeget:
a McLaren az egyik, míg a Ferrari és a Renault a másik oldal...
Erről nem a pilóták tehetnek, hanem a hierarchia, amit Ron Dennis kitalált:
Pedro de la Rosa/Alexander Wurz/Gary Paffet tesztel, a pilóták pedig csak néha...
Se DC, se Mika nem vette ki a részét a tesztelésekből, mert Ron így látta jónak...
Gondolhatod, hogy nem azért hokizik, motorozik a finn, mert nincs energiája tesztelni - hanem azért, hogy lekösse magát, úgyanis a McLaren nem engedi a pilótákat a tesztek közelébe...
Azt nem tudom miért, de ez Ron agyszüleménye és évek óta köti a döglött ebet a karóhoz...
Hogy a többi sikertelen csapatot se felejtsük: a Toyotánál és a Hondánál sem divat megerőleteni a pilótákat...
Ja, Briós és Todt beülteti a fiúkat és jobban is megy nekik - ezért mondom, hgy nemhiába szenvedett mindenki a McLarennél, és Mika is a Ferrari gyengeségének köszönheti a két VB-t (meg a lábtörésnek) - egyszerűen csapatként, Senna óta évről-évre szarabb a McLaren...
Alonso jövőre megtudja majd, ha előbb Ront kell felhívnia, hogy engedélyt kapjon a dugásra...:) -
Gabor_(HSF) #38778 Azt kell hogy mondjam,nem látod át igazán a lényeget..
Sauber is elkövette azt a hibát hogy a számitógépeiben bizott..
Tudomásul kell venni,akármilyen fejlett is az F1,egy jó"fenekü" pilóta nélkül nincs mire épitkezni..
Lehet akármilyen erős,gyors motor ,akármilyen jó sasszé,ha nincs meg a teljes ősszhang,sz@rt se ér az egész...
Egy f1 gép viselkedését nem lehet tervező asztalon befolyásolni,mindig változnak a körülmények,aszfalt,hőmérséklet,páratartalom,stb..
ezeket csak a pilóta képes teljes összhangba rakni,ha ezt csak laptopról próbálják meg beállitani,az már bukta is... -
G_ArchAngel #38777 Sumi megmondja a frekának mit akar és azt a kapja,közben a 2 agy meg számol és egyeztett - ez így van...
Alonso megmondja Briosnak mit szeretne,brios meg,hogy ebből mit tud adni.. - Briós megmondja Alonsonak, hogy mit szeretne Alonso...
Kimi meg megkérdezi mit csinálon... - az egész McLaren-nél mindenki a másiktól kérdezi, hogy "most mit csináljunk" -
G_ArchAngel #38776 így van...
Hiába géniusz MS, a Hondánál vagy a Toyotánál magyarázhatna, az öreg Williams vagy Dennis pedg kispadra ültetné... -
edeleny #38775 Sajna,rég elmúltak azok az idők,mikor csak a versenyzők tehetsége döntött. -
Gabor_(HSF) #38774 Tudod mi a nagy külömbség a 3 nagy csapat között?
Sumi megmondja a frekának mit akar és azt a kapja,közben a 2 agy meg számol és egyeztett
Alonso megmondja Briosnak mit szeretne,brios meg,hogy ebből mit tud adni..
Kimi meg megkérdezi mit csinálon... -
G_ArchAngel #38773 Nem-nem...
Épít: Ross Brawn + Jean Todt + MS
Épít: Pat Symonds + Flavio Biatore
Rombol: Ron Dennis -
Gabor_(HSF) #38772 Ezért mondom azt,hogy a versenyzőnek manapság már csapatépitő menedzsernek is kell lennie,ráadásul akaratait tudnia kell érvényesíteni is csapaton belül..
Téves az az elmélet,na itt egy jó autó,itt egy jó versenyző,garantált a siker..
Ez rohadtúl nincs már igy.............. -
G_ArchAngel #38771 évekig tudták mi az a plusz: Tombasis, Newey, Wurz, stb... -
Gabor_(HSF) #38770 Nem írtam,hogy 100% osak lennének (95%),nekik is becsuszik vezetői hiba természetesen,de sokkal kevesebb,mint amit te úgy gondolnál,hogy az..
Kimi gyors és tehetséges,de nem elég komcentrált és taktikus,ráadásul az autó fejlesztésében sem tud segiteni,mert nem ért hozzá...a mai f1-ben ezek hiányában,szinte lehetettlen sikeresnek lenni...
A meki sem olyan szar mint aminek látszik,csak fingjuk sincs mi az a kis plusz,amivel eredményesek lehetnének... -
G_ArchAngel #38769 MS sokáig keresgélte Kanadában, mert párszor megnézte a műgyep magasságát az egyik sikánban...:DDD -
G_ArchAngel #38768 noooo...:)
tudom, hogy Veled ebben nem fogok közös nevezőre jutni, ezért inkább nem erőltetem, de akkor gondolj bele, hogy a finn mennyire akar nyerni ezzel a rakás szarral - mert akkor a 21 másik pilóta nem ad annyit a géphez, mint Räikkönen...
(amíg a Renault alázta a Ferrarit, addig Alonso nem is mutogatott másoknak, bár lehet ez is az autó beállítása miatt van, mint MS monacoi parkolása...)
(persze ez annyira hülyeség, mint a Te álláspontod - hibáznak MINDHÁRMAN és kész...) -
Gabor_(HSF) #38767 Egy jó versenyző mindig az autója határait keresi..
(persze nem az utólsó pár körben,amikor már zsebben a győzelem,lásd Kimi képes széthajtani a verdát a legvégén 1 perces előnnyel is)
Csak a laikus vonja le azt a következtetést,hogy ez hiba,pedig csak arról van szó keresgeti a legútólsó fékpontot és a legelső kigyorsitást... -
Gabor_(HSF) #38766 Ezzel az a gond,hogy két féleképpen lehet 110%-ok menni egy verdával
Az egyik,amikor birja a kocsi,betapad,jó az egyensúly,stb..
A másik amikor valamelyik hiányzik...
Nos amit te elfékezésnek,hibának látsz,az Sumi és Alonsonál 95% ban azért van,mert próbálnak ugyan ugy menni minden körben,csak az autó közbe változik és nem képes minig ugyan azt teljesíteni... -
G_ArchAngel #38765 a mostani Schumival bírna, 4-5 év ezelőttivel nem...
Sokan mondtátok, hogy Kimi nem bír teljes futamon kiemelkedően teljesíteni, ha reálisan nézzük, akkor mostanában látszik, hogy Alonso és MS sem...
Mikor a Ferrari gyenge volt, akkor MS folyamatosan csúszkált elfékezte magát, most jó volt az autó, így Ő is nyugodtabb volt a futamon, ellenben Alonso elkezdte érezni a vesztét és mivel eltűnt a technikai előnye, ezért a francia futamon Ő hibázott rengeteget, és idegeskedett másokkal...
Ebből is látszik, hogy egyenletes jó teljesítményt csak megbízható technikával és csapatháttérrel lehet hozni... -
Gabor_(HSF) #38764 Sztem meg..
Ferka= Sumi-Coulthard
Röno=Kimi-Fisico
Meki=Alfonz-Rozsa -
G_ArchAngel #38763 van egy olyan érzésem, hogy semmi nem fog változni...
Alonso szerződést bont és maradnak ezek a csapatfelállások...
a McLaren (Dennis) nagyon elb@szta az egészet Newey elengedésével...
-
Gabor_(HSF) #38762 Azt már elveztette és abban se vagyok biztos,hogy birna Sumival..
Az ő feltamadásához egy nagyon jó,ráhangolt csapatra volna szükség és ezt lenginkább a rönönál kaphatná meg..
A ferkánál csak másodhegedűs szerep jutna neki, mivel nagyon úgy fest, Sumi marad... -
már rég elveszítette..... -
G_ArchAngel #38760 Ez megint nem jelent semmit, mert:
- a finnt nem érdekli ki a csapattársa, itt inkább MS kérheti a vezetőséget, hogy az utolsó éveit ne keserítsék meg
- a finn - ha létezik - az előszerződés miatt tetemes bánatpénzt kap a Ferraritól...
Nekem már mindegy, de jó lenne, ha megbízható és gyors autóban ülne, mert lassan elveszíti a motívációját... -
Gabor_(HSF) #38759 Már az is elég sanszos,hogy Sumi 2008-ig, még biztos marad.... -
G_ArchAngel #38758 Én már nem értem az egészet:
Briós szeretné, hogy Fernando maradjon, Fisico már fix, így nem lenne értelme a Kimivel előszerződést kötni...
Persze lehet csak azért csinálják, mert Ron Dennisszel nagyon utálják egymást...
Jó lenne, ha kiderülne már az igazság...
Persze úgyis akkor indul el a lavina, mikor Schumaher-né eldönti a hálószobában a férje sorsát:) -
Gabor_(HSF) #38757 Én meg úgy tudom Kimi-nek a rönoval van már előszerződése..... -
G_ArchAngel #38756 Az osztrák Forma-1-es istálló korábban bejelentette, hogy jelenlegi két versenyzője, David Coulthard és Christian Klien közül csak az egyik maradhat a következő szezonban. Mivel kettejük közül egyértelműen Klien teljesít gyengébben, minden bizonnyal neki kell majd távoznia. Az osztrák pilóta utódaként már felmerült többek között Heikki Kovalainen, Ralf Schumacher és Mark Webber neve is, a legújabb jelölt pedig a ferraris Felipe Massa.
"Megerősítjük, hogy Massát is figyeljük, jó esély van arra, hogy jövőre nálunk folytatja pályafutását. Hivatalos döntés azonban még nem született a 2007-es felállásról" - áll a Red Bull közleményében.
Tehát:
- Whitmarsh elismerte, hogy keresik Kimi utódját
- a Ferrari egyelőre nem hosszabított Massával, MS sem döntött
- a Red Bull vinné Massát
- Kiminek állítólagos előszerződése van a Ferrarival, ráadásul nem érdekli, hogy ki a csapattársa...
Igaz, hogy csak spekuláció, de egyre több szál fonódik össze... -
edeleny #38755 Sok sok hideg sörrel. -
G_ArchAngel #38754 aha, este kalapálok egyet... -
Gabor_(HSF) #38753 Kérhetnénk a Német bannert sok sörrel??????????????? 
-
Gabor_(HSF) #38752 egyébbként is a XXI.században fairplayt keresni! na hát ez olyan mint zizunak mondani ,ne melre,hanem párnára tegye a fejét...
Na jó,ez kicsit gyenge volt.......