182273
  • edeleny
    Na ez érdekes.
    Vélemények?
  • Count Adyn
    Bezony kimi gyerek szivott igazán nagyot:S
    Remélem a Mclarennel ezt a pech-átkot is elhagyja
  • sharpshooter #40311
    hi,

visszaolvastam és kicsit elfogultak vagytok...
    valakiről nem feletkeztek meg, aki az első kerékcseréjéig messze a leggyorsabb volt?
    később nyilatkozta is, hogy a boxkiállás után visszaesett a kerekei teljesítménye.
    és ő volt az egyetlen élmenő, aki más miatt esett ki, ráadásul kétségkívül ő nyerte volna a futamot...
  • DJ Bee18
    MS mákolt? MS mákolt?? Nocsak, ha Alonsora mondtuk ezt, húú mit kaptunk. Amikor Raikkonen kiesett, Alonso meg 2., 3. helyen besétált :DD
  • DJ Bee18
    a Ferrari még Hockenheim után se volt ilyen fölényes, pedig néhány verést véghezvittek :DDD
  • DJ Bee18
    Sumi NASCAR-os nyilatkozata, milyen hepaj volt... Ismerd be senki sem különb
  • DJ Bee18
    Alonso kisése elött Sumi tényleg gyorsabb volt,de volt egy bibi,a Spanyol akkor már gondokkal küzdött,

Nem Sumi az addigi leggyorsabb volt, a végén is gyors lett volna, mivel Massa futotta a verseny leggyorsabb körét. De rohadt mindegy, Alonso és Sumi is pillanatnyilag mindig azért volt a leggyorsabb, mert a jó autó jól összepasszolt a körülményekhez. És nem azért, ahogy GYULA mondaná, hogy az elején Sumi nem találta az íveket, végefelé meg elfáradt Alonso :DDDDDD
  • b-type
    Vmint ahogy Gábor már írta, a nehéz autó sem hátrány esős viszonyok között, és ez is bejött nekik.
    Nagyon jól dolgoztak a Renault-nál és szvsz lehet hogy rizikóztak kicsit..azaz esőre állították a futóművet és a motort is kicsit, vmint nagyon jól választottak gumit.
    sztem ennyi.
    De lehet hogy tényleg nagyot gyorsultak vmitől..nem tom, de hogy ez után a kaotikusmak mondható verseny után merész ezt mondani az ziher...túl sok a más lehetőség.
  • b-type
    Van azért itt pár ellentmondás:
    Az autót a gumikra építik-az időjárás lényegtelen.
    Az autó építésénél valóban figyelembe veszik a tapadást..azaz a gumi jellemző viselkedését....DE azt soha nem vizes körülményekre fejlesztik.
    Azaz
    Egy autótnem terveznek vizes gumik jellemzőire.
    A Hunringen pedig semmi tapasztalata nem volt senkinek vizes körülmények között.

Tehát a gumijellemzőket figyelembeveszik, de száraz körülmények között, mivel az jellemző egy idényre..az esős pedig másodlagos.
    NEm azért ment jól Alonso mert annyira együtt volt az autó a gumival..ahoz használható adatok kellenek a pályáról vizes körülmények között.
    Azért ment jól szvsz mert belenyúltak a gumiválasztásba...minden gumikategórián belül is van választás, és a Renault jól választott.
  • Count Adyn
    Nem ugy néz ki mint aki annyira biztos benne hogy minden rendben lesz:)
  • Istencsászár
    Az autót meg a gumira építik, legalább is ugy hogy ideálisan használja azt, ezért ha a kocsi a gumikkal jól bánik, akkor minden jó és gyors, ha jó a gumi de a kocsi nem jól használja akkor nem lesz olyan gyors és igy fordítva... Az időjárás most lényegtelen, van aki lassabb kocsival is jól megy a vizes pályán van aki gyorsal sem, de ha a pilóta jó, a kocsi gyors és gumi jól működik együtt ezzel a 2 dologgal akkor tud kitünő időket menni. Erőviszonyt nem is kell megállípítani mert az év első felében teljesen domináló autó nem fog 1-2 héten belül visszaesni, szóval a kocsi biztos jó volt, és az kellően segítette őt ebben...
  • BaliBoy
    #40295-re ment.
  • BaliBoy
    Ja UTÁLOM a Ferrarit, de nem azon lovaglok a nap 24 órájában, mer szarom le.
    Nem kellett sokáig keresgélnem. De egyébként tényleg igazad van, tényleg kötözködős hangvételü volt a hozzászólásom, pedig azt már megtanultam, hogy fórumon nem szabad senkibe sem bele kötni mert mindenki a saját igazát állítja, és nincs kiút a legtöbbször a vitákból...

válasz #40295:

Nagyon tévedsz, ha azt mondod, hogy ellendrukker lennék. Ott még nem tartok. Bizonyték erre: #40150-es hozzászólásom Alonsohoz kapcsolódó része. (2. bekezdés) És ez a nyilatkozata szintén csak ezt erősíti emiatt: idézet #40283
    Ergó Alonsotól szerintem igencsak túlzó kijelentés volt, hogy azt állítja, hogy "a Renault ismét átvette a vezetést a Ferraritól" amit ennek a káosszal és esővel teli futam után tesz. Ezzel inkább csak egózik ami nekem nem szimpi. Ha csak annyit mondott volna, hogy gőzerővel fejlesztünk és ennek is köszönhető, hogy a Hungaroringen így meg úgy mentünk akkor OK. De inkább elhamarkodott kijelntéseket tett.

De ez már meg sem lep. A San Mario-i futam előtt majdnem ugyan ilyeneket nyilatkozott. Csak akkor azt mondta, hogy a Ferrarival nem kell számolni hanem csak Mekivel. Pedig a Ferrari feljövőben volt és ezt ő is tudta.
    Sajnos most pont nem találtam meg azt az arckifejezését Alonsonak amikor a pódiumon állnak és ő csak a második a ferka mellett.
  • edeleny
    Néhány gondolat a cikkröl.
    Elöször a vége,egyenlöre vezet,nincs miért aggodnia.
    Hogy ki volt a versenyen a leggyorsabb?Nehéz kérdés.
    Ha csak azt nézem,hogy Sumi kört kapott Alonsotol,a Ferrari biztosan nem.Illetve ,hiába áradozott Palik,a felszárado pályán,hogy milyen gyors a Ferrari,pár kör után a többiek is tudták azokat az idöket.
    Alonso kisése elött Sumi tényleg gyorsabb volt,de volt egy bibi,a Spanyol akkor már gondokkal küzdött,(kis guminyomás),Sumin viszont friss gumik voltak.
    Alonso kiesése után Sumi tényleg fantasztikus köröket ment,de még intermediereken is legalább ugyan olyan gyors volt Button,a legvégén meg még gyorsabb.
    Tehát:
    Vizes pályán messze Alonso volt a leggyorsabb,az átmeneti idöben Sumi vitte a primet,a végén pedig Button vert mindenkit(még intermedieren is)
    Ebböl aztán mindenki ki kalkulálhatja az eröviszonyokat.
    Mégvalami,idömérö második etap,Sumi a leggyorsabb,viszont Alonso csak az elsö szektorban volt lassabb,a másik kettö egyforma volt,(századon belül)
  • b-type
    pedig nem :))
    Az autó része a gumi, de nem egy egységként kezelendő, mivel a gumigyártó szakemberei foglalkoznak a gumival, nem a csapat szakemberei.
    A gumis összedolgozik a csapattal, de nem a csapat része.
    A két kiszolgáló gumicég verseng egymással és ök ketten szolgálják ki a mezőnyt gumikkal.
    Term. cél a minnél jobb eredmény, de gumikérdésben a gumis mérnök ellenőrzi a döntést.
    Egy változékony esős verseny mindig megkavarja a helyzetet..mivel nagy kilengések lehetnek a tapadásban..nagyobb szerep jut a szerencsének is..mivel az időjárás nem kontrollálható.
    Szal nem hiszem hogy szerencsés erőviszonyt megállapítani egy ilyen esős-kevésbé esős-felszáradós versenyen...pláne olyanon ahol nincsenek esős tapasztalataik a gumigyártóknak és a csapatoknak.
  • Max 36
    Nem leugatásnak szántam,de tegnap Te nevezted hülyeségnek ama hozzászólásomat,hogy a gumik nagy szerepet játszottak a hétvégi futamon.Holott nem csak én állítottam ezt,mint ahogy azt sem vitattam,hogy az utóbbi futamokon a Bridgestone gumin futó csapatok remekeltek.Részemről elástam a csatabárdot.
  • Gabor_(HSF)
    Tele Török hastáncossal???
    Próba-cseresznye.................
  • Count Adyn
    Bárki nyilatkozott volna igy belekötök elhiheted:)
  • Istencsászár
    De mindebben az az érdekes, hogy máson nem is lehet csámcsogni csak amit Alonso mond, és ha megszólal akkor mindeki jobban tudja nála, mindeki hirtelen feléled és elkezdi mondani, hogy mit képzel meg röhely stb... na akkor kik is az ellendrukkerek? vicces szitu mi?
  • Istencsászár
    Annyira belém akarsz kötni hogy hihhetelen, hol irtam rossz szót a ferraria? naugye...

És te mennyire hiszed hogy előző 1-2 hét alatt mennyit romlott a rönó? na bumm.
  • Istencsászár
    Ennyi, énsi ezt mondom...
  • Gabor_(HSF)
    Ja ok, akkor csak én lámulok
  • Istencsászár
    Személyeskedünk? figyelj, ha te leirod amit gondolsz, akkor én is leirom, ennyi, én nemszóltam hozzád, te se tedd, nemvagyok kivácsni az ilyen benézek ide 1 évente és leugatlak hszekre. Nézegesd továbbra is a topikot, ha akarsz irja ha nem akkr inkább csitt!!
  • BaliBoy
    Én is pont ezt magyarázom.
  • jefferson83
    Nekem van egy bannertervem, de tele van nővel úgyhogy felejtős
  • jefferson83
    Akkor még: azért kapott pontot mert a 8. helyért 1 pont jár. Kubicát kizárták mert könnyebb volt a kocsija a szabályosnál( ő előtte volt), így lett 8.
  • Gabor_(HSF)
    Ez csak ezen a pályán volt igy,mert ha számoltak is esővel,de ilyen hideg aszfaltal biztosan nem..a mislen az beletalált,sztem ez csak ennyi semmi következtetést nem lehet ebből levonni
  • grebber
    És ezért kap pontot? Érdekes ilyenről nem is halottam még.
    Mindegy én örülök neki mert neki drukkolok!
  • Punker
    csinál valaki bannert?
  • jefferson83
    3 körrel a verseny előtt esett ki és a mögötte lévő versenyzők több mint 3 kör hátrányban voltak így.
  • BaliBoy
    Ok aláírom. De a Michelines és Bridgestone-os száraz gumik között nincs akkora különbség. És a amikor a Renault azokon futkározott nem teljesített olyan jól az elmúlt pár versenyen. Ergó Alonsotól szerintem igencsak túlzó kijelentés volt, hogy azt állítja, hogy "a Renault ismét átvette a vezetést a Ferraritól" amit ennek a káosszal és esővel teli futam után tesz. És nem is ezzel van a gond. Mert akinek van egy kis rálátása az F1-re 1 futamon túl is az nem veheti készpénznek azt mait ő állít.
  • grebber
    Lehet valamit elnéztem de nem értem ha Schumacher kiesett hogy kapott pontot?
  • Ch_Slater
    azok a kitűnő intermedi. gumik az autó részei. ha jól teljesítettek akkor jó volt az autó..
  • Max 36
    Lehet hogy néz,de tényleg istencsászárnak érzi magát a témában.
  • Max 36
    Mekkora tükör van a fürdődben,szerintem elég nagy,mert az itteni hsz-eidből leszűrve nem kis arcod van,pedig nem te vagy az F-1 guru itt.
  • BaliBoy

A Te érveléseidre már jobb jobb megnyílvánulást nem tudok találni hirtelen.(ez így az előző oldalakon írt hozzászólásaidhoz mondom.) Te már valójában nem is drukker vagy, hanem tipikus példája a Schumi&Ferrari ellendrukkereknek. Gondolom mindjárt jön, hogy ez nem is így van, de abban is biztos vagyok, hogy ezt nem csak én látom így veled kapcsolatban.)
    Ha te tényleg arra építesz amit Alonso mond akkor nem nézel F1-et. Számomra, és gondolom még nagyon sok mindenki más számára 1értelmű volt, hogy Alonso az esőnek, és a kitűnő Michelines intermediet gumiknak köszönhette, hogy olyan jól ment a futam elején. Azért az csak nem hiszed el, hogy 1!!!! hét alatt akkorát fejlődött a Rönó, hogy míg No-ban úgy kikapott, hogy.... Mo-n már 3 mpvel veri a Ferrarikat.
  • Count Adyn
    Ha bárki azt mondja F1 ben:hogy mi vagyunk a jobbak, tuti nyerni fogunk, 10 pont előnyömmel 5 futammal a vége előtt 100% hogy én nyerek, az hülye.
    Emlékeztethetsz erre, tartani fogom magam ehhez az állitáshoz bármikor:D
  • Istencsászár
    Versenyen volt vagy nem? versenyen meg sumira vert 3at :DDDD , de most ezen is lovagoltok, vicces... ha a ferrari mondaná ezt akkor nagy kuss lenne.
  • passatgt
    alonso azt mondta,hogy visszatérték az élre,holott száraz pályán majdnem 1 másodpercet vert sumaher alonsora
  • Max 36
    Nem vagyok biztos benne,hogy Buttont megverte volna