182279
  • Count Adyn
    Az igy mien mikor majd sumi dumál a fülesbe kiminek hogy toljad:DDD
  • gabor1968
    Szerintem az idén Sumi is befejezi a versenyzést! Álítólag ő lessz a csapatfőnök a Ferrarinál!
  • Gabor_(HSF)
    Hát azé Sumi még ott van neked
  • Istencsászár
    Rosberg egyenlőre 0-a... amit futamok óta művel az nem ebbe a csapatba illő, tör zúz, hibázik kicsúszik, elszúr mindent, azt a végén mindig nyomja mer a gumi hideg volt balbla... nem tanul a hiáiból... szerintem túl hamar dobták a mélyvízbe, és 1 évre betenném tesztpilótának.
  • edeleny
    Meg egy dolog,ha a Midlandtol küldenének el pilotákat ugyan az lenne az érzésem mint igy,ez olyan mint a magyarnbéegy,elég gátlástalan,és rossz szájizü.
    nem kell nagy jóstehetség,jövöre már egy teljesen más F1-t láthatunk,és csak remélem,hogy jobb lesz mint ez.
  • edeleny
    Az F1 leginkább a csúcs motorokrol szól,ez hülyeség
    DE:
    ha már befagyasztják,akkor tegyék az idén,2008-ban visszatérni a Silverstone.-i motorokhoz,ugy hogy jövöre adnak a semminek egy csomo lovét,pocséklás.
    Ezzel érik a Red Bull-Renault.
  • Ch_Slater
    majd itt is kettéválnak még a végén, mint az IndyCar-ban...
  • edeleny
    Gabor,ezt en sem tudtam volna szebben kifejezni.
    Hümm,ki maradt nekem?
    Elment Monty,elment Vill.,nem maradt igazi vad autoversenyzö,csak sok BologatoJános.
    Talan Rosberg lehet még VALAKI,ha nem darálja be a mai szépfius F1.

Viszont örülök Webber uj csapatának,jo páros lesznek,Ö,D.C.,és az RB3.
  • Punker
    akinek nem jó a motorja az még többet szívjon, más értelme nincs.
  • DjDano
    Már idén befagyasztják a motorokat

Azt magyarázza el már valaki, hogy ez miért jó? költségahatékonyság egy dolog,,, de igy évekig nem tudnak fejlődni a csapatok/motorok.
  • Max 36
    És eheti ő is a hamburgert:-)
  • Gabor_(HSF)
    Az ott jó lesz neki,festheti ismét zöldre vagy sárgára a haját:)
  • passatgt
    villneuve elment a saubertől,kubica lesz ebben az évben végig.Ja és megy montoya után a nascarba:)
  • Istencsászár
    HIVATALOS: Webber lesz David csapattársa a Red Bullnál

A Williams istállótól távozó Mark Webber lesz David Coulthard csapattársa a Red Bull Racing alakulatánál a 2007-es idényben, erősítette meg hétfőn az osztrák tulajdonban lévő csapat hivatalos közleményében.
  • Istencsászár
    8. és a dobogó közt van különbség... zsófi meg az utolsó helyekért harcolt, bár az tulzás :D, inkább ment, azt a végén ölébe hullott, de ők megküzdöttek érte mer 1 hondát, 1 redbullt, 2 ferrarit, 2 toyotát maguk mögé utasítottak... szvsz jó taktika kellő sebesség... akik előlük kiestek ez nekik nem volt meg és hibáztak.
  • Magic Boy
    Külföldön az évszázad versenyéről beszélnek

Faludi Zoltán, 2006. augusztus 7. hétfő [15:48]

A nemzetközi sajtó egyöntetűen elragadtatással ír a vasárnapi Magyar Nagydíjról, amely a lapok szerint felejthetetlenül eseménydús és izgalmas volt. A spanyol As egyenesen odáig merészkedett, hogy az évszázad futamának titulálta a mogyoródi viadalt.
    [Magyar Nagydíj, rajt]
    Magyar Nagydíj, rajt
    Forrás: EPA

Olaszország

Corriere della Sera:
    "Schumacher és Alonso is álmodott a sikerről, de végül mindketten kiestek. Kubica aztán ajándékozott egy pontot a Ferrarinak. Ez volt az év eddigi legbolondabb versenye."

Il Messaggero:
    "Schumi-Alonso 1-0. Egy őrült futam váratlan végeredménnyel. Az embernek az volt az érzése, hogy szinte mindenki hibázik, végül azonban egy magával ragadó csatát láthattunk. Csak egy csúszós pálya kellett a régóta várt, izgalmas versenyhez. A vasárnapi futam bebizonyította, mennyire fontos a megfelelő gumiválasztás."

La Repubblica:
    "Hiba és rivalizálás - a párharc tovább folytatódik. Mikor láttunk utoljára ennyi előzést? Ráadásul egy olyan pályán, amelyen szinte lehetetlen ez a manőver. Nagyszerű, sportszerű, magával ragadó előadást láthattunk."

Anglia

Daily Mail:
    "Mielőtt elolvassák a következő mondatot, üljenek le és rendeljenek maguknak egy erős italt! Jenson Button futamot nyert."

The Sun:
    "Valóra vált egy gyerekkori álom: Jenson Honda az élen."

Daily Mirror:
    "113 futam, hat és fél év, 17 681 mérföld és 5 836 kör után új F1-es sztár született. Jenson Button drámai körülmények között győzött, és ezzel elhallgattatta minden kritikusát."

The Times:
    "A 113. alkalom végre szerencsét hozott Buttonnak. Édes siker: váratlan, megérdemelt és csodálatos."

Svájc

Blick:
    "Budapest nedves aszfaltja néhány pilótát visszaküldött az autós iskolába. Káosz és horror, a végén az örülhetett, akit eddig örök vesztesnek neveztek."

Spanyolország

El País:
    "Fernando Alonso és Michael Schumacher nagy párharca gyakorlatilag döntetlennel végződött."

El Mundo:
    "Ez volt az év legkaotikusabb futama. Remélhetőleg a hátralévő viadalokon is annyi eső esik majd, mint Magyarországon."

Marca:
    "Ha a Forma-1 mindig olyan lenne, mint a Hungaroringen volt, akkor ez lenne a világ legszórakoztatóbb sportága."

As:
    "Ez volt az évszázad futama. Soha nem fogjuk elfelejteni."
    Forrás: MTI
  • DJ Bee18
    ez olyan, mint amikor Zsóóóóti 8-ik lett :), sok kieső + taktikai hibák
  • Istencsászár
    + Pedro aki 2. futamán elég szép eredményt ért el...
    + Heifeld aki az eltemetett BMW taligát dobogóra hozta.
  • Gabor_(HSF)
    Még 1 értékelés,hátha érdekel valakit..
    Én 3 pilóta teljesitményét emelném ki..
    1, Alonso első 20 köre,itt ő tudta a legjobban kihasználni a saját körülményeit.
    2,Button,aki akkor ment folyamatosan nagyon jó köröket,mikor a gumija már kellőképpen bekoptak..
    3,természetesen Sumi,aki akkor ment eszméletlen köröket,mikor a félig száradó pályán már végre neki is betapadt az autója...
  • Gabor_(HSF)
    Ja és még1 fontos dolog.. én sok mindent elhiszek,de azt nem,hogy a mislen elsősorban nem a rönora készitené a gumijait...
  • Gabor_(HSF)
    És akkor arról még nem is beszéltem,hogy esőben a nehezebb autó általában inkább előny..
    De mivel ez annyira lutri,mivel nem tesztelhetnek vasárnap DE.,hogy az adott gumi milyen beállitásokkal és üzemanyag mennyiséggel szuperál jól,tehát a legnagyobb szerepe a szerencsének van és ez mennyire igy van,az tegnap látható volt,melyik pilóta hogyan gyorsult az adott szakaszokban...
  • Istencsászár
    Igen valsószinü, de mivel még nem láttam hivatalos nyilatkozatokat a rönó részéről nemtudom, a több benzin az több benzin, mind1 mennyit fogyaszt + súly. Nem lehet tudni hogy volt e műszaki gondja, a kocsi 1szer megtorpant lehet motorhiba? és vissza kellett neki már vennie a teljesítményből? nemtudjuk, de kerék csere után valszeg, ha a kocsival minden rendben volt, akkor ismét nagy tempót tudott volna menni és Button nem hiszem hogy tartotta volna...

más:

A világbajnoki cím birtokosa a versenyt 52. körében, pár kanyarral utolsó boxkiállása után elvesztette autója felett az uralmát, és a pályát szegélyező gumifalba csapódott.

A televízió felvételeken jól látszott, hogy a Renault jobb hátsó kerekéből kirepül valami, méghozzá a kerékrögzítő anya, mely kísértetiesen hasonlított Nigel Mansell 1987-es esetére, aki szintén emiatt volt kénytelen feladni a Magyar Nagydíjat.

Bár Alonso eleinte a főtengely meghibásodására és eltörésére gyanakodott, a Renault vizsgálatai bebizonyították, hogy valószínűleg egy sérült kerékanya okozta a balesetet. A sérült anyát a szerelő nem tudta tökéletesen felhelyezni, ezért mikor Alonso kigyorsított, lerepült a rögzítő csavar, így autója irányíthatatlanul a gumifalba vágódott.

Alonso egyébként egy hihetetlen sorozat végéhez érkezett a Hungaroringen, a spanyol ugyanis a tavalyi Kanadai Nagydíj óta minden versenyt befejezett.
  • Max 36
    Azt viszont elismerem,hogy a védenced is gyarapította az esőmenők csekély táborát.De!
  • Max 36
    Gabor már megírta előttem a frankót gumiügyben,tehát érvelj csak nyugodtan.
  • Istencsászár
    És csak 1 mislen gumival szerelet ember ment a pályán mégpedig Alonso a többiek a szar bridgestoneval? nem képzeld el hogy több mislenes csapat élpilótái is versenyeztek...
  • Gabor_(HSF)
    Tudod hányféle köztes gumija van a mislennek? csak én tudok 6 féléről,de valószinű sokkal több van és minden csapat maga választja meg melliket választja az elhozott készletből..
    Alfonznál látható volt,hogy az elején volt gyors a végén meg lassult..
    Ez pedig azt bizonyitja,hogy light gumival ment ami az elején gyorsan bemelegszik ezáltal jobban tapad,de a végére már túlmelegszik igy veszit a tapadásából..
    Button nem ilyen gumival ment..
    a benzismennyisége sem igaz egy ilyen futamra,mert kb 20%-al kevesebbet esznek ilyenkor a verdák,tehát mindenféle boxtaktika borúl..
  • Max 36
    Ha nyitott szemmel nézted volna a futamot,akkor láthattad volna,hogy az ÖSSZES B.stone gumin futó csapat vegődött az esőben,ha nem úgy gondolod,hogy ezt a futamot részben a gumik hozták,[volna,]Alonsonak,akkor Te is kb. Czollner szintjén értesz az F-1hez,kisbarátom.Persze a kis spanyol is zseniális volt,ezt nem vitattam,ezt el is ismertem.
  • Istencsászár
    Akkor az előző futamokon nem volt semmi szó Sumiról mer a kitünő birdgestone miatt ment, ebbe a hülye megállapításodba tudod mi a rossz? hogy nem csak Alonso ment misi gumikon, de minenki közül ő volt messze a leggyorsabb sőt ő volt az 1ik legjobban megtankolt, és ennek ellenére csinálta azt...
  • NORBEE81
    Sziasztok!Nem tudtok olyan Forma1 manager játékot,amit neten lehet játszani?Hasonlót,mint a fociban,a Managerzone!Írjatok ha van tippetek!Előre is köszönöm!
  • Max 36
    Egyébként ez a "drága"Fernando kezd egyre nagyarcúbb lenni,bár t.nap nagyot alakított,de azért a nyilatkozatai,és a mostani balhéi egyre ellenszenvesebbé teszik számomra.Tegnap egyszerű volt a képlet,a Michelinnek remek intermediate gumijai voltak,a Bridgestone-nak meg nem.Nem volt itt szó kiöregedő,szenilis Schumiról,és szenzációs Alonso-ról,aki nagyon ment az elején,bár nem biztos,hogy Buttonnal elbírt volna.
  • Istencsászár
    HS: Briatore letett Räikkönenről

Egyes sajtóértesülések szerint Flavio Briatore már nem hisz abban, hogy meg tudja kaparintani Kimi Räikkönent. A Helsingin Sanomat úgy tudja, hogy a finn aláírt a Ferraihoz, így a Renaultnál 2007-ben Heikki Kovalainen lesz a befutó.

A hírt sem Räikkönen, sem Kovalainen nem kívánta kommentálni. "Még semmit sem írtam alá, de meg vagyok győződve arról, hogy jövőre versenyezni fogok. Majd a megfelelő pillanatban sor kerül a bejelentésre is." – jelentette ki a Renault tesztpilótája.

Briatore eközben megerősítette azon feltételezéseket, amelyek szerint Webber a Red Bull Racinghez tart. "Webber nem szabad. Nem beszélhetek arról, hogy hová megy. Talán a hétfői nap során valaki fényt derít az igazságra."
  • Max 36
    Gyulánk köztudottan Schumacher-ellenes,kár,hogy a Clio-kupában csak 1 futottak még versenyző
  • Max 36
    Hát GYulánk 1 farok,de ezt már megszokhattuk tőle,engem nem lep meg.
  • Max 36
    1.:Ott be sem volt kapcsolva DC hátsó lámpája 2.:ott is indokolatlanul lassított a lekörözendő sporttárs 3.:anno DC már a pályán sem lehetett volna,mert akinek nem világít a hátsó vörös fény[pláne esőben],azt már rég ki kellett volna inteni a versenyből,bocsika,csak kis szabályismeret kellene 4.:Liuzzi tegnap rögtön elnézést is kért KR-től.
  • passatgt
    1. Film Kvíz
    2. FORMA1
    3. FlatOut 2
    4. Ismerd fel a képről a játékot
    5. Football Manager
    6. Elvennék a gyorshajtoktól az autót.
    7. Battlefield 2
    8. rFACTOR
    9. '80 as évek zenéi
    10. Kérdezek, Válaszolsz, Kérdezel
  • Marki
    Annyit tegyünk hozzá a Kimi - Liuzzi esethez, hogy Liuzzi akkor engedte el Kimit az ideális íven, amikor épeszű versenyző nem használta az ideális ívet, mivel sokkal csúszósabb volt, mint a pálya többi része. Kimi ráadásul a tükröt nézte.
  • Aspyrin
    Oh most látom már megvolt a link sry :/
  • Aspyrin
    Kubica kizárva
  • Gabor_(HSF)
    A két eset között hatalmas a külömbség..
    Előszőr is a sebesség,a másik a látási viszonyok,a 3. pedig hogy nem világitott DC hátsó lámpája...
  • Istencsászár
    Hivatalos: Jacques Villeneuve szerződést bontott a BMW-Sauber istállóval

Jacques Villeneuve szerződést bontott a BMW-Sauber istállóval. A találgatások véget érnek, a mai napon hivatalossá vált, hogy az 1997-es esztendő világbajnoka az idei esztendőben már biztosan nem áll rajthoz a Formula-1-ben.

"Jacques idén jó teljesítményt nyújtott, és Malajziában megszerezte a csapat első világbajnoki pontjait. Jelentős szerepet játszott a BMW-Sauber istálló fejlődésében és az autó fejlesztésében is." – jelentette ki a BMW Motorsport igazgatója, Dr. Mario Theissen.

"A csapat a jövő évi lehetőségeket mérlegelve a hockenheimi balesetét követően úgy határozott, hogy megfigyeli Robert Kubica teljesítményét a versenyeken is. Ez természetesen befolyásolja Jacques pozícióját is."

"Megértjük Jacques álláspontját is, akinek ebben a helyzetben nehezére esett volna folytatni a munkát. Elfogadjuk a döntését, és minden jót kívánunk neki a jövőben."