182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Az igy mien mikor majd sumi dumál a fülesbe kiminek hogy toljad:DDD -
gabor1968 #40239 Szerintem az idén Sumi is befejezi a versenyzést! Álítólag ő lessz a csapatfőnök a Ferrarinál! -
Gabor_(HSF) #40238 Hát azé Sumi még ott van neked
-
Rosberg egyenlőre 0-a... amit futamok óta művel az nem ebbe a csapatba illő, tör zúz, hibázik kicsúszik, elszúr mindent, azt a végén mindig nyomja mer a gumi hideg volt balbla... nem tanul a hiáiból... szerintem túl hamar dobták a mélyvízbe, és 1 évre betenném tesztpilótának. -
edeleny #40236 Meg egy dolog,ha a Midlandtol küldenének el pilotákat ugyan az lenne az érzésem mint igy,ez olyan mint a magyarnbéegy,elég gátlástalan,és rossz szájizü.
nem kell nagy jóstehetség,jövöre már egy teljesen más F1-t láthatunk,és csak remélem,hogy jobb lesz mint ez. -
edeleny #40235 Az F1 leginkább a csúcs motorokrol szól,ez hülyeség
DE:
ha már befagyasztják,akkor tegyék az idén,2008-ban visszatérni a Silverstone.-i motorokhoz,ugy hogy jövöre adnak a semminek egy csomo lovét,pocséklás.
Ezzel érik a Red Bull-Renault. -
majd itt is kettéválnak még a végén, mint az IndyCar-ban... -
edeleny #40233 Gabor,ezt en sem tudtam volna szebben kifejezni.
Hümm,ki maradt nekem?
Elment Monty,elment Vill.,nem maradt igazi vad autoversenyzö,csak sok BologatoJános.
Talan Rosberg lehet még VALAKI,ha nem darálja be a mai szépfius F1.
Viszont örülök Webber uj csapatának,jo páros lesznek,Ö,D.C.,és az RB3. -
akinek nem jó a motorja az még többet szívjon, más értelme nincs. -
Már idén befagyasztják a motorokat
Azt magyarázza el már valaki, hogy ez miért jó? költségahatékonyság egy dolog,,, de igy évekig nem tudnak fejlődni a csapatok/motorok. -
És eheti ő is a hamburgert:-) -
Gabor_(HSF) #40229 Az ott jó lesz neki,festheti ismét zöldre vagy sárgára a haját:) -
villneuve elment a saubertől,kubica lesz ebben az évben végig.Ja és megy montoya után a nascarba:) -
HIVATALOS: Webber lesz David csapattársa a Red Bullnál
A Williams istállótól távozó Mark Webber lesz David Coulthard csapattársa a Red Bull Racing alakulatánál a 2007-es idényben, erősítette meg hétfőn az osztrák tulajdonban lévő csapat hivatalos közleményében. -
8. és a dobogó közt van különbség... zsófi meg az utolsó helyekért harcolt, bár az tulzás :D, inkább ment, azt a végén ölébe hullott, de ők megküzdöttek érte mer 1 hondát, 1 redbullt, 2 ferrarit, 2 toyotát maguk mögé utasítottak... szvsz jó taktika kellő sebesség... akik előlük kiestek ez nekik nem volt meg és hibáztak. -
Külföldön az évszázad versenyéről beszélnek
Faludi Zoltán, 2006. augusztus 7. hétfő [15:48]
A nemzetközi sajtó egyöntetűen elragadtatással ír a vasárnapi Magyar Nagydíjról, amely a lapok szerint felejthetetlenül eseménydús és izgalmas volt. A spanyol As egyenesen odáig merészkedett, hogy az évszázad futamának titulálta a mogyoródi viadalt.
[Magyar Nagydíj, rajt]
Magyar Nagydíj, rajt
Forrás: EPA
Olaszország
Corriere della Sera:
"Schumacher és Alonso is álmodott a sikerről, de végül mindketten kiestek. Kubica aztán ajándékozott egy pontot a Ferrarinak. Ez volt az év eddigi legbolondabb versenye."
Il Messaggero:
"Schumi-Alonso 1-0. Egy őrült futam váratlan végeredménnyel. Az embernek az volt az érzése, hogy szinte mindenki hibázik, végül azonban egy magával ragadó csatát láthattunk. Csak egy csúszós pálya kellett a régóta várt, izgalmas versenyhez. A vasárnapi futam bebizonyította, mennyire fontos a megfelelő gumiválasztás."
La Repubblica:
"Hiba és rivalizálás - a párharc tovább folytatódik. Mikor láttunk utoljára ennyi előzést? Ráadásul egy olyan pályán, amelyen szinte lehetetlen ez a manőver. Nagyszerű, sportszerű, magával ragadó előadást láthattunk."
Anglia
Daily Mail:
"Mielőtt elolvassák a következő mondatot, üljenek le és rendeljenek maguknak egy erős italt! Jenson Button futamot nyert."
The Sun:
"Valóra vált egy gyerekkori álom: Jenson Honda az élen."
Daily Mirror:
"113 futam, hat és fél év, 17 681 mérföld és 5 836 kör után új F1-es sztár született. Jenson Button drámai körülmények között győzött, és ezzel elhallgattatta minden kritikusát."
The Times:
"A 113. alkalom végre szerencsét hozott Buttonnak. Édes siker: váratlan, megérdemelt és csodálatos."
Svájc
Blick:
"Budapest nedves aszfaltja néhány pilótát visszaküldött az autós iskolába. Káosz és horror, a végén az örülhetett, akit eddig örök vesztesnek neveztek."
Spanyolország
El País:
"Fernando Alonso és Michael Schumacher nagy párharca gyakorlatilag döntetlennel végződött."
El Mundo:
"Ez volt az év legkaotikusabb futama. Remélhetőleg a hátralévő viadalokon is annyi eső esik majd, mint Magyarországon."
Marca:
"Ha a Forma-1 mindig olyan lenne, mint a Hungaroringen volt, akkor ez lenne a világ legszórakoztatóbb sportága."
As:
"Ez volt az évszázad futama. Soha nem fogjuk elfelejteni."
Forrás: MTI -
ez olyan, mint amikor Zsóóóóti 8-ik lett :), sok kieső + taktikai hibák -
+ Pedro aki 2. futamán elég szép eredményt ért el...
+ Heifeld aki az eltemetett BMW taligát dobogóra hozta. -
Gabor_(HSF) #40222 Még 1 értékelés,hátha érdekel valakit..
Én 3 pilóta teljesitményét emelném ki..
1, Alonso első 20 köre,itt ő tudta a legjobban kihasználni a saját körülményeit.
2,Button,aki akkor ment folyamatosan nagyon jó köröket,mikor a gumija már kellőképpen bekoptak..
3,természetesen Sumi,aki akkor ment eszméletlen köröket,mikor a félig száradó pályán már végre neki is betapadt az autója... -
Gabor_(HSF) #40221 Ja és még1 fontos dolog.. én sok mindent elhiszek,de azt nem,hogy a mislen elsősorban nem a rönora készitené a gumijait... -
Gabor_(HSF) #40220 És akkor arról még nem is beszéltem,hogy esőben a nehezebb autó általában inkább előny..
De mivel ez annyira lutri,mivel nem tesztelhetnek vasárnap DE.,hogy az adott gumi milyen beállitásokkal és üzemanyag mennyiséggel szuperál jól,tehát a legnagyobb szerepe a szerencsének van és ez mennyire igy van,az tegnap látható volt,melyik pilóta hogyan gyorsult az adott szakaszokban... -
Igen valsószinü, de mivel még nem láttam hivatalos nyilatkozatokat a rönó részéről nemtudom, a több benzin az több benzin, mind1 mennyit fogyaszt + súly. Nem lehet tudni hogy volt e műszaki gondja, a kocsi 1szer megtorpant lehet motorhiba? és vissza kellett neki már vennie a teljesítményből? nemtudjuk, de kerék csere után valszeg, ha a kocsival minden rendben volt, akkor ismét nagy tempót tudott volna menni és Button nem hiszem hogy tartotta volna...
más:
A világbajnoki cím birtokosa a versenyt 52. körében, pár kanyarral utolsó boxkiállása után elvesztette autója felett az uralmát, és a pályát szegélyező gumifalba csapódott.
A televízió felvételeken jól látszott, hogy a Renault jobb hátsó kerekéből kirepül valami, méghozzá a kerékrögzítő anya, mely kísértetiesen hasonlított Nigel Mansell 1987-es esetére, aki szintén emiatt volt kénytelen feladni a Magyar Nagydíjat.
Bár Alonso eleinte a főtengely meghibásodására és eltörésére gyanakodott, a Renault vizsgálatai bebizonyították, hogy valószínűleg egy sérült kerékanya okozta a balesetet. A sérült anyát a szerelő nem tudta tökéletesen felhelyezni, ezért mikor Alonso kigyorsított, lerepült a rögzítő csavar, így autója irányíthatatlanul a gumifalba vágódott.
Alonso egyébként egy hihetetlen sorozat végéhez érkezett a Hungaroringen, a spanyol ugyanis a tavalyi Kanadai Nagydíj óta minden versenyt befejezett. -
Azt viszont elismerem,hogy a védenced is gyarapította az esőmenők csekély táborát.De! -
Gabor már megírta előttem a frankót gumiügyben,tehát érvelj csak nyugodtan. -
És csak 1 mislen gumival szerelet ember ment a pályán mégpedig Alonso a többiek a szar bridgestoneval? nem képzeld el hogy több mislenes csapat élpilótái is versenyeztek... -
Gabor_(HSF) #40215 Tudod hányféle köztes gumija van a mislennek? csak én tudok 6 féléről,de valószinű sokkal több van és minden csapat maga választja meg melliket választja az elhozott készletből..
Alfonznál látható volt,hogy az elején volt gyors a végén meg lassult..
Ez pedig azt bizonyitja,hogy light gumival ment ami az elején gyorsan bemelegszik ezáltal jobban tapad,de a végére már túlmelegszik igy veszit a tapadásából..
Button nem ilyen gumival ment..
a benzismennyisége sem igaz egy ilyen futamra,mert kb 20%-al kevesebbet esznek ilyenkor a verdák,tehát mindenféle boxtaktika borúl.. -
Ha nyitott szemmel nézted volna a futamot,akkor láthattad volna,hogy az ÖSSZES B.stone gumin futó csapat vegődött az esőben,ha nem úgy gondolod,hogy ezt a futamot részben a gumik hozták,[volna,]Alonsonak,akkor Te is kb. Czollner szintjén értesz az F-1hez,kisbarátom.Persze a kis spanyol is zseniális volt,ezt nem vitattam,ezt el is ismertem. -
Akkor az előző futamokon nem volt semmi szó Sumiról mer a kitünő birdgestone miatt ment, ebbe a hülye megállapításodba tudod mi a rossz? hogy nem csak Alonso ment misi gumikon, de minenki közül ő volt messze a leggyorsabb sőt ő volt az 1ik legjobban megtankolt, és ennek ellenére csinálta azt... -
NORBEE81 #40212 Sziasztok!Nem tudtok olyan Forma1 manager játékot,amit neten lehet játszani?Hasonlót,mint a fociban,a Managerzone!Írjatok ha van tippetek!Előre is köszönöm! -
Egyébként ez a "drága"Fernando kezd egyre nagyarcúbb lenni,bár t.nap nagyot alakított,de azért a nyilatkozatai,és a mostani balhéi egyre ellenszenvesebbé teszik számomra.Tegnap egyszerű volt a képlet,a Michelinnek remek intermediate gumijai voltak,a Bridgestone-nak meg nem.Nem volt itt szó kiöregedő,szenilis Schumiról,és szenzációs Alonso-ról,aki nagyon ment az elején,bár nem biztos,hogy Buttonnal elbírt volna. -
HS: Briatore letett Räikkönenről
Egyes sajtóértesülések szerint Flavio Briatore már nem hisz abban, hogy meg tudja kaparintani Kimi Räikkönent. A Helsingin Sanomat úgy tudja, hogy a finn aláírt a Ferraihoz, így a Renaultnál 2007-ben Heikki Kovalainen lesz a befutó.
A hírt sem Räikkönen, sem Kovalainen nem kívánta kommentálni. "Még semmit sem írtam alá, de meg vagyok győződve arról, hogy jövőre versenyezni fogok. Majd a megfelelő pillanatban sor kerül a bejelentésre is." – jelentette ki a Renault tesztpilótája.
Briatore eközben megerősítette azon feltételezéseket, amelyek szerint Webber a Red Bull Racinghez tart. "Webber nem szabad. Nem beszélhetek arról, hogy hová megy. Talán a hétfői nap során valaki fényt derít az igazságra." -
Gyulánk köztudottan Schumacher-ellenes,kár,hogy a Clio-kupában csak 1 futottak még versenyző
-
Hát GYulánk 1 farok,de ezt már megszokhattuk tőle,engem nem lep meg. -
1.:Ott be sem volt kapcsolva DC hátsó lámpája 2.:ott is indokolatlanul lassított a lekörözendő sporttárs 3.:anno DC már a pályán sem lehetett volna,mert akinek nem világít a hátsó vörös fény[pláne esőben],azt már rég ki kellett volna inteni a versenyből,bocsika,csak kis szabályismeret kellene 4.:Liuzzi tegnap rögtön elnézést is kért KR-től. -
1. Film Kvíz
2. FORMA1
3. FlatOut 2
4. Ismerd fel a képről a játékot
5. Football Manager
6. Elvennék a gyorshajtoktól az autót.
7. Battlefield 2
8. rFACTOR
9. '80 as évek zenéi
10. Kérdezek, Válaszolsz, Kérdezel -
Annyit tegyünk hozzá a Kimi - Liuzzi esethez, hogy Liuzzi akkor engedte el Kimit az ideális íven, amikor épeszű versenyző nem használta az ideális ívet, mivel sokkal csúszósabb volt, mint a pálya többi része. Kimi ráadásul a tükröt nézte. -
Aspyrin #40204 Oh most látom már megvolt a link sry :/ -
Aspyrin #40203 Kubica kizárva -
Gabor_(HSF) #40202 A két eset között hatalmas a külömbség..
Előszőr is a sebesség,a másik a látási viszonyok,a 3. pedig hogy nem világitott DC hátsó lámpája... -
Hivatalos: Jacques Villeneuve szerződést bontott a BMW-Sauber istállóval
Jacques Villeneuve szerződést bontott a BMW-Sauber istállóval. A találgatások véget érnek, a mai napon hivatalossá vált, hogy az 1997-es esztendő világbajnoka az idei esztendőben már biztosan nem áll rajthoz a Formula-1-ben.
"Jacques idén jó teljesítményt nyújtott, és Malajziában megszerezte a csapat első világbajnoki pontjait. Jelentős szerepet játszott a BMW-Sauber istálló fejlődésében és az autó fejlesztésében is." – jelentette ki a BMW Motorsport igazgatója, Dr. Mario Theissen.
"A csapat a jövő évi lehetőségeket mérlegelve a hockenheimi balesetét követően úgy határozott, hogy megfigyeli Robert Kubica teljesítményét a versenyeken is. Ez természetesen befolyásolja Jacques pozícióját is."
"Megértjük Jacques álláspontját is, akinek ebben a helyzetben nehezére esett volna folytatni a munkát. Elfogadjuk a döntését, és minden jót kívánunk neki a jövőben."