182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
majd itt is kettéválnak még a végén, mint az IndyCar-ban... -
edeleny #40233 Gabor,ezt en sem tudtam volna szebben kifejezni.
Hümm,ki maradt nekem?
Elment Monty,elment Vill.,nem maradt igazi vad autoversenyzö,csak sok BologatoJános.
Talan Rosberg lehet még VALAKI,ha nem darálja be a mai szépfius F1.
Viszont örülök Webber uj csapatának,jo páros lesznek,Ö,D.C.,és az RB3. -
akinek nem jó a motorja az még többet szívjon, más értelme nincs. -
Már idén befagyasztják a motorokat
Azt magyarázza el már valaki, hogy ez miért jó? költségahatékonyság egy dolog,,, de igy évekig nem tudnak fejlődni a csapatok/motorok. -
És eheti ő is a hamburgert:-) -
Gabor_(HSF) #40229 Az ott jó lesz neki,festheti ismét zöldre vagy sárgára a haját:) -
villneuve elment a saubertől,kubica lesz ebben az évben végig.Ja és megy montoya után a nascarba:) -
HIVATALOS: Webber lesz David csapattársa a Red Bullnál
A Williams istállótól távozó Mark Webber lesz David Coulthard csapattársa a Red Bull Racing alakulatánál a 2007-es idényben, erősítette meg hétfőn az osztrák tulajdonban lévő csapat hivatalos közleményében. -
8. és a dobogó közt van különbség... zsófi meg az utolsó helyekért harcolt, bár az tulzás :D, inkább ment, azt a végén ölébe hullott, de ők megküzdöttek érte mer 1 hondát, 1 redbullt, 2 ferrarit, 2 toyotát maguk mögé utasítottak... szvsz jó taktika kellő sebesség... akik előlük kiestek ez nekik nem volt meg és hibáztak. -
Külföldön az évszázad versenyéről beszélnek
Faludi Zoltán, 2006. augusztus 7. hétfő [15:48]
A nemzetközi sajtó egyöntetűen elragadtatással ír a vasárnapi Magyar Nagydíjról, amely a lapok szerint felejthetetlenül eseménydús és izgalmas volt. A spanyol As egyenesen odáig merészkedett, hogy az évszázad futamának titulálta a mogyoródi viadalt.
[Magyar Nagydíj, rajt]
Magyar Nagydíj, rajt
Forrás: EPA
Olaszország
Corriere della Sera:
"Schumacher és Alonso is álmodott a sikerről, de végül mindketten kiestek. Kubica aztán ajándékozott egy pontot a Ferrarinak. Ez volt az év eddigi legbolondabb versenye."
Il Messaggero:
"Schumi-Alonso 1-0. Egy őrült futam váratlan végeredménnyel. Az embernek az volt az érzése, hogy szinte mindenki hibázik, végül azonban egy magával ragadó csatát láthattunk. Csak egy csúszós pálya kellett a régóta várt, izgalmas versenyhez. A vasárnapi futam bebizonyította, mennyire fontos a megfelelő gumiválasztás."
La Repubblica:
"Hiba és rivalizálás - a párharc tovább folytatódik. Mikor láttunk utoljára ennyi előzést? Ráadásul egy olyan pályán, amelyen szinte lehetetlen ez a manőver. Nagyszerű, sportszerű, magával ragadó előadást láthattunk."
Anglia
Daily Mail:
"Mielőtt elolvassák a következő mondatot, üljenek le és rendeljenek maguknak egy erős italt! Jenson Button futamot nyert."
The Sun:
"Valóra vált egy gyerekkori álom: Jenson Honda az élen."
Daily Mirror:
"113 futam, hat és fél év, 17 681 mérföld és 5 836 kör után új F1-es sztár született. Jenson Button drámai körülmények között győzött, és ezzel elhallgattatta minden kritikusát."
The Times:
"A 113. alkalom végre szerencsét hozott Buttonnak. Édes siker: váratlan, megérdemelt és csodálatos."
Svájc
Blick:
"Budapest nedves aszfaltja néhány pilótát visszaküldött az autós iskolába. Káosz és horror, a végén az örülhetett, akit eddig örök vesztesnek neveztek."
Spanyolország
El País:
"Fernando Alonso és Michael Schumacher nagy párharca gyakorlatilag döntetlennel végződött."
El Mundo:
"Ez volt az év legkaotikusabb futama. Remélhetőleg a hátralévő viadalokon is annyi eső esik majd, mint Magyarországon."
Marca:
"Ha a Forma-1 mindig olyan lenne, mint a Hungaroringen volt, akkor ez lenne a világ legszórakoztatóbb sportága."
As:
"Ez volt az évszázad futama. Soha nem fogjuk elfelejteni."
Forrás: MTI -
ez olyan, mint amikor Zsóóóóti 8-ik lett :), sok kieső + taktikai hibák -
+ Pedro aki 2. futamán elég szép eredményt ért el...
+ Heifeld aki az eltemetett BMW taligát dobogóra hozta. -
Gabor_(HSF) #40222 Még 1 értékelés,hátha érdekel valakit..
Én 3 pilóta teljesitményét emelném ki..
1, Alonso első 20 köre,itt ő tudta a legjobban kihasználni a saját körülményeit.
2,Button,aki akkor ment folyamatosan nagyon jó köröket,mikor a gumija már kellőképpen bekoptak..
3,természetesen Sumi,aki akkor ment eszméletlen köröket,mikor a félig száradó pályán már végre neki is betapadt az autója... -
Gabor_(HSF) #40221 Ja és még1 fontos dolog.. én sok mindent elhiszek,de azt nem,hogy a mislen elsősorban nem a rönora készitené a gumijait... -
Gabor_(HSF) #40220 És akkor arról még nem is beszéltem,hogy esőben a nehezebb autó általában inkább előny..
De mivel ez annyira lutri,mivel nem tesztelhetnek vasárnap DE.,hogy az adott gumi milyen beállitásokkal és üzemanyag mennyiséggel szuperál jól,tehát a legnagyobb szerepe a szerencsének van és ez mennyire igy van,az tegnap látható volt,melyik pilóta hogyan gyorsult az adott szakaszokban... -
Igen valsószinü, de mivel még nem láttam hivatalos nyilatkozatokat a rönó részéről nemtudom, a több benzin az több benzin, mind1 mennyit fogyaszt + súly. Nem lehet tudni hogy volt e műszaki gondja, a kocsi 1szer megtorpant lehet motorhiba? és vissza kellett neki már vennie a teljesítményből? nemtudjuk, de kerék csere után valszeg, ha a kocsival minden rendben volt, akkor ismét nagy tempót tudott volna menni és Button nem hiszem hogy tartotta volna...
más:
A világbajnoki cím birtokosa a versenyt 52. körében, pár kanyarral utolsó boxkiállása után elvesztette autója felett az uralmát, és a pályát szegélyező gumifalba csapódott.
A televízió felvételeken jól látszott, hogy a Renault jobb hátsó kerekéből kirepül valami, méghozzá a kerékrögzítő anya, mely kísértetiesen hasonlított Nigel Mansell 1987-es esetére, aki szintén emiatt volt kénytelen feladni a Magyar Nagydíjat.
Bár Alonso eleinte a főtengely meghibásodására és eltörésére gyanakodott, a Renault vizsgálatai bebizonyították, hogy valószínűleg egy sérült kerékanya okozta a balesetet. A sérült anyát a szerelő nem tudta tökéletesen felhelyezni, ezért mikor Alonso kigyorsított, lerepült a rögzítő csavar, így autója irányíthatatlanul a gumifalba vágódott.
Alonso egyébként egy hihetetlen sorozat végéhez érkezett a Hungaroringen, a spanyol ugyanis a tavalyi Kanadai Nagydíj óta minden versenyt befejezett. -
Azt viszont elismerem,hogy a védenced is gyarapította az esőmenők csekély táborát.De! -
Gabor már megírta előttem a frankót gumiügyben,tehát érvelj csak nyugodtan. -
És csak 1 mislen gumival szerelet ember ment a pályán mégpedig Alonso a többiek a szar bridgestoneval? nem képzeld el hogy több mislenes csapat élpilótái is versenyeztek... -
Gabor_(HSF) #40215 Tudod hányféle köztes gumija van a mislennek? csak én tudok 6 féléről,de valószinű sokkal több van és minden csapat maga választja meg melliket választja az elhozott készletből..
Alfonznál látható volt,hogy az elején volt gyors a végén meg lassult..
Ez pedig azt bizonyitja,hogy light gumival ment ami az elején gyorsan bemelegszik ezáltal jobban tapad,de a végére már túlmelegszik igy veszit a tapadásából..
Button nem ilyen gumival ment..
a benzismennyisége sem igaz egy ilyen futamra,mert kb 20%-al kevesebbet esznek ilyenkor a verdák,tehát mindenféle boxtaktika borúl.. -
Ha nyitott szemmel nézted volna a futamot,akkor láthattad volna,hogy az ÖSSZES B.stone gumin futó csapat vegődött az esőben,ha nem úgy gondolod,hogy ezt a futamot részben a gumik hozták,[volna,]Alonsonak,akkor Te is kb. Czollner szintjén értesz az F-1hez,kisbarátom.Persze a kis spanyol is zseniális volt,ezt nem vitattam,ezt el is ismertem. -
Akkor az előző futamokon nem volt semmi szó Sumiról mer a kitünő birdgestone miatt ment, ebbe a hülye megállapításodba tudod mi a rossz? hogy nem csak Alonso ment misi gumikon, de minenki közül ő volt messze a leggyorsabb sőt ő volt az 1ik legjobban megtankolt, és ennek ellenére csinálta azt... -
NORBEE81 #40212 Sziasztok!Nem tudtok olyan Forma1 manager játékot,amit neten lehet játszani?Hasonlót,mint a fociban,a Managerzone!Írjatok ha van tippetek!Előre is köszönöm! -
Egyébként ez a "drága"Fernando kezd egyre nagyarcúbb lenni,bár t.nap nagyot alakított,de azért a nyilatkozatai,és a mostani balhéi egyre ellenszenvesebbé teszik számomra.Tegnap egyszerű volt a képlet,a Michelinnek remek intermediate gumijai voltak,a Bridgestone-nak meg nem.Nem volt itt szó kiöregedő,szenilis Schumiról,és szenzációs Alonso-ról,aki nagyon ment az elején,bár nem biztos,hogy Buttonnal elbírt volna. -
HS: Briatore letett Räikkönenről
Egyes sajtóértesülések szerint Flavio Briatore már nem hisz abban, hogy meg tudja kaparintani Kimi Räikkönent. A Helsingin Sanomat úgy tudja, hogy a finn aláírt a Ferraihoz, így a Renaultnál 2007-ben Heikki Kovalainen lesz a befutó.
A hírt sem Räikkönen, sem Kovalainen nem kívánta kommentálni. "Még semmit sem írtam alá, de meg vagyok győződve arról, hogy jövőre versenyezni fogok. Majd a megfelelő pillanatban sor kerül a bejelentésre is." – jelentette ki a Renault tesztpilótája.
Briatore eközben megerősítette azon feltételezéseket, amelyek szerint Webber a Red Bull Racinghez tart. "Webber nem szabad. Nem beszélhetek arról, hogy hová megy. Talán a hétfői nap során valaki fényt derít az igazságra." -
Gyulánk köztudottan Schumacher-ellenes,kár,hogy a Clio-kupában csak 1 futottak még versenyző
-
Hát GYulánk 1 farok,de ezt már megszokhattuk tőle,engem nem lep meg. -
1.:Ott be sem volt kapcsolva DC hátsó lámpája 2.:ott is indokolatlanul lassított a lekörözendő sporttárs 3.:anno DC már a pályán sem lehetett volna,mert akinek nem világít a hátsó vörös fény[pláne esőben],azt már rég ki kellett volna inteni a versenyből,bocsika,csak kis szabályismeret kellene 4.:Liuzzi tegnap rögtön elnézést is kért KR-től. -
1. Film Kvíz
2. FORMA1
3. FlatOut 2
4. Ismerd fel a képről a játékot
5. Football Manager
6. Elvennék a gyorshajtoktól az autót.
7. Battlefield 2
8. rFACTOR
9. '80 as évek zenéi
10. Kérdezek, Válaszolsz, Kérdezel -
Annyit tegyünk hozzá a Kimi - Liuzzi esethez, hogy Liuzzi akkor engedte el Kimit az ideális íven, amikor épeszű versenyző nem használta az ideális ívet, mivel sokkal csúszósabb volt, mint a pálya többi része. Kimi ráadásul a tükröt nézte. -
Aspyrin #40204 Oh most látom már megvolt a link sry :/ -
Aspyrin #40203 Kubica kizárva -
Gabor_(HSF) #40202 A két eset között hatalmas a külömbség..
Előszőr is a sebesség,a másik a látási viszonyok,a 3. pedig hogy nem világitott DC hátsó lámpája... -
Hivatalos: Jacques Villeneuve szerződést bontott a BMW-Sauber istállóval
Jacques Villeneuve szerződést bontott a BMW-Sauber istállóval. A találgatások véget érnek, a mai napon hivatalossá vált, hogy az 1997-es esztendő világbajnoka az idei esztendőben már biztosan nem áll rajthoz a Formula-1-ben.
"Jacques idén jó teljesítményt nyújtott, és Malajziában megszerezte a csapat első világbajnoki pontjait. Jelentős szerepet játszott a BMW-Sauber istálló fejlődésében és az autó fejlesztésében is." – jelentette ki a BMW Motorsport igazgatója, Dr. Mario Theissen.
"A csapat a jövő évi lehetőségeket mérlegelve a hockenheimi balesetét követően úgy határozott, hogy megfigyeli Robert Kubica teljesítményét a versenyeken is. Ez természetesen befolyásolja Jacques pozícióját is."
"Megértjük Jacques álláspontját is, akinek ebben a helyzetben nehezére esett volna folytatni a munkát. Elfogadjuk a döntését, és minden jót kívánunk neki a jövőben." -
1 különbség:
Liuzzi nem haszonélvezője az esetnek.
Egyszerű féreértés volt, Liuzzi azt hitte hogy Kimi behúzodik, és azért vette el a gázt hogy ne zavarja a sikánban...vagy talán ha a fülére mondták akkor hogy még a sikán előtt elengedje Pedro-t is.
Kimi meg ment a versenyvonalon...az én véleményem az hogy Kimi kicsit elmélázott vagy nem tom, de persze nagyon sajnáltam hogy kiszállt :(
-
Inkább te vagy elképesztően elfogult! ;)
"Kimi sztem elaludt annál a balesetnél,persze Liuzzi is farok volt.."
Emlékszel még arra amikor Coulthard fékezett Schumacher elött és Schumi beleszállt? Akkor persze Coulthard volt a hibás mindenki szerint, mert hirtelen fékezett... -
Nyiri #40198 http://index.hu/sport/forma1/palank/
Index ujra megtalalta a legnagyobb sutyerakokat big grin
KESZ!!!
A no ugy sir mintha az aranytribunon ulne es nem egy betonfal mogott a susnyasban big grin -
Gabor_(HSF) #40197 De miis történt tegnap..
Hát azt láthattuk,hogy a B nincs jó esőgumija ide,meg azt is a M van..
Azt is láthattuk hogy az előmelegitett kerekek Suminál még jól tapadtak az első pár100 méteren és ennyi...
Az is tény,hogy Alfonz tőle szokatlanul nagyott ment,ennyit kockáztatni őt még nem láttam...
Kimi sztem elaludt annál a balesetnél,persze Liuzzi is farok volt..
A Ferrari nagyott hazárdirozott,ami sajnos nem jött be,persze itt is mondhatjuk az 55.körben ki kellett volna hozni,igy útólag ez lett volna a jó megoldás mert akkor a 2. hely az boritékolt,de ettől függetlenűl nagyon tetszett az a versenyláz ami Sumiban égett,bár qrva dühös vagyok..
Az is kiderült még,hogy nagyon könnyü zavarba hozni a rönot,ha el van kapva a tökük...
Ennek ellenére jó verseny volt és biztató a hátralévő 5 futamra....
-
Ja. :PPPPP
Szerencse hogy az osszes BridgeStoneos, 3-5 mp-kel lassabb volt az esoben, de Gyula kitalalta, hogy nem talalja Schumacher az iveket. :PPPP
Meg amikor kitalalta a futam kezdete utan 45 perccel, hogy mar csak 50 perc van a ket oras idolimitbol. LOL -
pauly #40195 na ja,gyula jobban érzi ugy látszik a kocsit,mint Sumi :)