182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Ez nem temperamentum, hanem elmebetegseg.
Az edzesen torteno szandekos raszitalas, tokeletesen megmutatta. -
ááá..sztem sem annyira elképzelhetetlen.
MS-nek mit számít még egy VB cím? Már ami most van is legenda...nem hiszem hogy megdönti valaki is.
Sztem simán elképzelhető hogy ha Kimi domináns lesz ...vagy akárcsak hozza a töle megszokott nagyon magas tempót, akkor szabad verseny lesz csapaton belül,...és talán attól teszi függővé MS a visszavonulását..mert sztem addig vétek lenne visszavonulnia amíg versenyt tud nyerni, lehet hogy sok rajongója azt szeretné hogy a csúcson hagyja abba, de én spec. szivesen nézem bármeddig a mezőnyben, és sajnálni fogom ha kiszáll végleg a versenyautóból.
(ez kb. olyan mint nálam Biaggi a MotoGp-ben, bárhol menne örülnék neki, akár az SBK-ban...csak láthassam versenyezni és drukkolhassak neki)
Ha Kimi a Ferrari-hoz megy, az sztem egy jó döntés, és nem hiszem hogy nyomást gyakorolnának rá hisz Kimi Raikkonen egy jó befektetés, MS meg nem veszít semmit ha csatáznia kell, pláne hogy tud is és gyors is...ez egy szép lezásársa lenne a pályafutásának,..egy olyan csata a jövő évben ami a régebbi időket idézi,..és ha úgy érzi hogy ideje visszavonulnia akkor teljesen emelt fővel vonulhat vissza.
...még mindig berágok ha a Monaco-i sárdobálásra gondolok vzzz..hogy milyen könnyen, és piti indokokra hivatkozva sértegették, mert nem szent a csávó..senki sem az, de hogy ennyi elég legyen ahoz hogy lecsalózzák...mindenesetre látszik hogy az ember bzz 1000év alatt sem változik semmit ilyen tulajdonságaiban. -
jefferson83 #40431 Lehet, hogy izgibb lenne :))) -
kettőt találhatsz... -
Jobb lenne mint GYULA :DDDD -
jefferson83 #40428 Következő szezonban a versenyzők egymással lesznek rádiókapcsolatban és az egész versenyen kommentár helyet ezt fogjuk csak hallani
-
Azt mi sose tudjuk hogy ki mikor s mit mond be a team rádióba, néha bekapcsolnak minnket és halljuk... 98%át pedig nem... szerintem ha hallanánk akkor jópáran fel lennénk háborodva főleg, ha ilyen szitu alakul mint az a kanadi eset. Szvsz ott lehet anyáznak lehet pofáznak stb...
Lehet ez mindig bene volt,hisz spanyol, de most jön ki rajta az idegesség a temperamentum éles helyzetbe mivel most szorongatják, ő ilyen ezvan nemfog megváltozni. -
:D -

-
Gabor_(HSF) #40424 ez qrva sza@r volt -
Gabor_(HSF) #40423 SŐT -
-
edeleny #40421 Ferrari csapatrádio:
-Hallo Ross.
-Igen.
-Meg szeretném nyerni a futamot!
-Jo,azonnal szolok a csapattársadnak,hogy huzodjon félre elöled.
-Oké,köszi,majd én fizetem a sört a futam után.
-Ahhh,sör is lesz,akkor felhivom Ront,Flaviot,Nicket,Frankot,hogy szoljanak ki,hogy a többiek is lassitsanak.
-Ross.
-Igen
-Elfelejtettél valamit. Szolni kéne Suzukinak,hogy a két versenyzöje itt elöttem szimulálhatna egy jo ki müszaki hibát.
-Jo
-Ross
-Mi van már megint?
-Bocs hogy zavarlak,de ha már ugy is telefonálsz,nem tudnál szolni,a..... tudod kinek.
-Ohhhh
-El kezdett csepegni az esö,gondoltam elállithatná!
-
16 nap 16 óra 49 perc 08 másodperc múlva.
-
jah meg az eddigi bannerok nincsennek feltéve vhova?:) -
mikor is lesz pontosan a következő futam?
-
Azt is gondold at, hogy hanyszor hallottal olyat, hogy kiabal fejhangon a versenyzo a radiojaba, amikor a csapattarsat nem tudja megelozni.
Mar pedig ilyet csak Alonsotol hallottal.
Sokszor osszevesztek csapatfonokok es versenyzok mar regebben is, sot pofon is elcsattant, de ennyire idegbeteg egy versenyzo sem volt vezetes kozben.
Amit az edzesen csinalt, meg egyenesen verlazito.
Ilyen magatartas megengedhetetlen, hogy mas testi epseget veszelyeztesse egy versenyzo.
Mindenki ebbol el, ez a munkaja, raadasul ez ilyen szituacioban akar eleteveszelyes is lehet, eppen ezert elfogadhatatlan barmelyik versenyzotol. -
edeleny #40416 Abban egyetértek a cikkel,hogy Alonsonak az elkövetkezö 3 hétben magában kell rendet tennie. -
miért is? -
Már megint egy hülye marhaság, Kimi nem fog Schumacher mellett versenyezni ez szinte kizárt, ha mégis akkor Kimi-t kényszergyógykezelésre kell küldeni... -
Csökken az előny, ideges hajtania kell minél jobban... -
Michael 60 éves édesapja, Rolf Schumacher az Express-nek adott nyilatkozatában elmondta: "Úgy gondolom, hogy Michael tovább folytatja versenyzői pályafutását, azonban nem nyilatkozhatok helyette. Saját maga dönt jövőjéről. Ha már nem fogja élvezni a versenyzést, biztos vagyok benne, hogy visszavonul, de míg úgy gondolja, van esélye legyőzni a többieket, tovább folytatja."
"Ha Michael Monzában bejelenti, hogy befejezi pályafutását, sokan csalódottak lesznek, de akkor is marad még egy Schumacher a Forma-1-ben." -
Ok. Persze, Nemcsak ő mutogat. A gond a mutogatások gyakoriságával van. Mások is szoktak néha, de míg Alonso-nál nem nehéz megmondani, hogy mikor fordult ez elő utóljára, addig másnál (akár Massa vagy akárninél) nem tudom felidézni. Egyébként azt, hogy kit, hogyan ítélnek meg, az csakis rajtuk múlik. -
lol , nem kedvenc, mivel mekitől elment montoya is, nincs kinek drukkolni... De a Red Bull most szimpi, DC az örök kedvenc, nomeg Webber is. -
a srác régebben fikázta Alonso-t, színt akkor vallott, mikor kiderült, hogy a kedvenc csapatához igazol, mivel a finn megy, ezért most megágyaz az új kedvencnek...
de erről Lteebee és dav1d többet tudna mesélni... -
Átgondolom... Nem szeretem, ez eddig is igyvolt. Fiatal, sapnyol vérü, világbajnok, és a pontverseny éllovasa. Az legyen a legnagyobb bűne hogy mutogat... Hadne nézzem vissza a videókat 1-2-3-4 évre visszamenőleg, hogy ne menjek messzire a Massa gyerek is ilyen heves tud lenni, őis sokszor mutogatott, a sauberes kerrierje során, ja és nem az öklét rázta hanem a nemzetközileg elfogadott jelet mutogatta társainak. Utáljuk őt is akkor? mivel ő most nincs középpontbna a kutya se foglalkozik vele, mer nincs beleszólása a volágbajnokságba. Most Sumhaher és Alonso a fő téma és ez év végéig igy lesz. A jó és a rossz.. -
jefferson83 #40407 Egy szemét dolog szerintem is
-
Igazán nem értelek. Szinte tök egyedül vagy a véleményeddel, ami persze nem lenne gond, ha jól látnád a dolgok mikéntjét. Nem gondolod, hogy túl sok jót feltételezel Alonsoról. Mostmár nagyon nagyra nőtt azon emberek száma akik szintén azt vallják, hogy Alonso az utóbbi időben túlságosan is elveti a súlykot. Ezzel nem akarok beléd kötni, tényleg, csak szerintem gondold át Alonsoról alkotott képedet. -
Az egészet csak a média kapja fel... Most hogy Kimi a háttérbe szorult kell valaki akit címlapon tartanak, minden megmozdulása rossz, egész 7végén agyament terveket sző az ellenfelei ellen, amiket az előre kiszámolt időben végre is hajt mesterien!
-
Elmérgesül a világbajnokság?
Sok-sok év rendkívül sportszerű és szenzációs világbajnokság után a 2006-os évad a végére meglehetősen elmérgesült. A nagy bajnokok egyik ismérve, hogy rendkívüli módon tisztelik ellenfeleiket. A jelenleg uralkodó világbajnok, Fernando Alonso pedig úgy tűnik, hogy bár nyilatkozataiban alázatos és következetes, a pályán való viselkedése és a „gondolatai" nem illenek össze azzal, amit velünk láttatni kíván.
Erre jó példa, hogy nem túl hosszú karriere során majdnem annyiszor használta ökleit fenyegetőzésre, mint hétszeres világbajnok kollegája a győzelmei ünneplésére. Fenyegető eszközét szinte minden kérdéses mozzanatnál előrántja, sőt a hadonászás után fennhangon kiabál a boksz rádióba, bepanaszolván bárkit, aki az útjában áll. Legyen az lassú csapattárs, vagy a boxból rossz pillanatban kiengedett hétszeres világbajnok. Ha az ököl kevés, akkor a kérdéses kimenetelű fékteszthez nyúl, hogy nyomatékosítsa álláspontját.
Egyelőre mindenki tűr neki ám, ha sokáig hadonászik, valakit „eltalál", és ha visszaütnek, akkor lesz ne mulass. A Forma-1-nek! Mert az sohasem tesz jót egy sportágnak, ha a résztvevői ahelyett, hogy a munkájukat végeznék, csépelik egymást. Alonso pedig egyre erősebben halad afelé, hogy magára haragítsa megfenyegetett ellenfeleit. Sőt, mindenkit. Most már a bírák sem hagyták annyiban erőszakos viselkedését és végre megbüntették. És ez még nem minden.
A szurkolók sem felejtenek! A Hungaroring jó példa volt arra, hogyan éreznek az emberek vele kapcsolatban. Amikor ugyanis Kimi Raikkönen törte össze autóját, a domináns hangulat a csalódottság volt. Piros, kék-sárga vagy szürke pólós drukkerek szinte együtt ugrottak talpra és ültek vissza csalódottan az eset láttán. Amikor pedig Fernando Alonsóval történt hasonló, szinte az ég szakadt rá ringre, úgy tombolt a nép. Örömében.
Persze legszebb öröm a káröröm de, hogy előbújik, annak oka van. Ez pedig Alonso jelenlegi személyiségének köszönhető. Azért jelenlegi, mert később, ahogy beérik, vélhetően változni fog, mint ahogy Schumacher is változott az évek során.
Egyelőre azonban azon túl, hogy olykor botrányosan viselkedik, nem átall csapdákat állítani ellenfelének. A szombati eset, mely után Schumachert megbüntették is jól mutatja az uralkodó világbajnok jelenlegi beállítottságát. Ráadásul ahelyett, hogy megfelelően leplezetten tagadná a szándékosságot, meglehetősen gúnyos vigyorral hárít. És ha a videofelvétel kétségeket ébresztene valakiben, Alonso lekezelő mosolya egyértelműsít.
Hogy mindez hová vezet, azt nem tudni, de, ha így folytatódik, akkor Alonso elnyerheti a legellenszenvesebb világbajnok címet.
„Az vesse rá az első követ..."
Persze van magyarázat a viselkedésére is. Alonsónak ugyanis igen fiatalon megadatott, hogy az autóversenyzés csúcsára érjen, és ez természetesen a legjobb lelkű versenyzőt is megváltoztatja némileg. Egy éve legyőzhetetlennek tűnik, manapság azonban egyre jobban szorul a hurok, ami kizökkentette az egyensúlyából. Az idei világbajnokság közepéig egyértelmű sikervárományos volt, ám mostanra kezd igazán kétesélyessé válni a verseny. Ennek hatására elmaradnak Alonso korábbi Schumachert tisztelő nyilatkozatai és előtör belőle az oroszlán. „Láttátok mit csinált?" ordította a rádióba a német időmérő edzésen, mintha Schumacher tehetett volna arról, hogy a csapata zöld utat adott neki a boksz elhagyására.
Hogy rendkívüli tehetség, ahhoz nem fér kétség, de az is bizonyos, hogy a tavalyi évben rá jellemző hidegvérét lecsapoltatta. A Hungaroringen úgy vezetett, hogy annak minden pillanatában benne volt a kiesés lehetősége. Előzéseinek sikere legtöbbször nem rajta, hanem ellenfelei jó szándékán múlottak. Ha ugyanis Alonso saját magát előzte volna meg (ami persze lehetetlen, itt inkább ugyanolyan lelki beállítottságú versenyzőre gondolok), akkor koccanások sorozatát lett volna kénytelen elszenvedni. Mesteri beszúrásai ugyanis csak ritkán voltak egyértelműek, azokban mindig ott volt a lehetséges összeakadás veszélye.
Pedig a világbajnokság ezen szakaszában ez a fajta erőszakosság végzetes is lehet, és ez jól mutatja, hogy Alonso most fejben nincs rendben. Legtöbbször magányosan bóklászik, a többiektől elzártan, míg a hétszeres világbajnok Schumachernek szinte mindenkihez van egy jó szava.
Alonso most bajban van! Ahhoz, hogy győzzön, először is magában kell rendet csinálnia. Mert, hogy tehetségben és elszántságban nem szenved hiányt, azt már számtalanszor bebizonyította. Várjuk a fejleményeket...
Írta: SzNZsolty Dátum: 2006.08.10. 17:32
-
dettó múlt héten... :D -
Én egyszer előzés közbe tettem be 4 esből 3 asba 5 ös helyett a kocsit annak is jó hangja volt:D -
:SADASDDDDD ez mekkora:D -
Kár hogy nincs róla belső felvétel, gondolom rátapadt a gázra a motor süvített a kocsi meg nem ment :)))) -

-
A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso majd 10 másodperces előnnyel állt az élen a Magyar Nagydíjon a biztonsági autós periódus után, mikor hirtelen egy kör leforgása alatt a második helyen autózó - későbbi futamgyőztes - Jenson Button majd felére csökkentette a kettejük közti különbséget.
A közvetítésből is kiderült, hogy Alonso a verseny 34. körében hihetetlen módon lelassult, majdhogynem megállt a pályán. Sokan műszaki problémára gyanakodtak, ám mivel az R26-os pár kanyarral később már versenytempóban száguldott tovább, más lehetett a háttérben.
Hogy mi volt az, arról a csapat főmérnöke, Pat Symonds beszélt az Autosport-nak adott nyilatkozatában.
"Fernando véletlenül üresbe tette az autóját, mert nem a megfelelő gombot nyomta meg, így nem volt hajtás, ezért lelassult az autója. Időbe telt, míg ráeszmélt, mi is történt valójában, ezért vesztett majd négy teljes másodpercet abban a körben" - magyarázta Symonds.

-
sose lesz ennek vége
ugylátszik:D -
elég jó.) -
jefferson83 #40395 :DDDDD -
Na igen a Blikkben benne volt, de a legnagyobb F1 oldalakon nem.
Tehat nem azt kerdojelezem meg, hogy te mit hiszel el, hanem azt, ha nem irjak le az ilyen egyertelmu nyilakozatot az 50 legnagyobb F1es siteon, akkor mennyi lehet a valosagtartalma az ilyen "elohuzok egy sztorit" lapban.