182273
  • Roman
    ja persze mert egy csapat, ami vb címért harcol és minden pont számít neki, szándékosan szarabb autót tesz az egyik versenyzője alá.. ez akkora baromság :D
  • Bandee1987
    meik zene megy alatta?
  • Magic Boy
    Én megnéztem és jeleztem is itt a fórumon, hogy jó!
  • akyyy
    mert nem néztem meg senki az enyém:) no de mind1
  • Magic Boy
    Jó lessz.
    Tegye be valaki.
  • gordon 24
    Ebbe egyetértek.. Szerintem nem a Meclarent kéne megvenniük hanem egy másik csapatot. De jóbb lenne ha a merci egyedül lenne és nem csak mint motorszállitó. De az biztos hogy a Mclaren név nélkül az f1-nem f1.
  • Istencsászár
    Végülis a merci miatt vesztettünk tavaly egy totál biztos vb címet...
  • gordon 24
    Ez igy helyes!!!! Egy német cégnek (mercedes) ne legyen már angol neve. Szerinted Mercedes aki kitaláta ezt az autot mit szolt volna ahhoz hogy amikor nyernek akkor angol himnusz szól. A németek sose voltak jobba az angolokkal...
    Szóval jó ez igy .
  • DJ Bee18
    baszki, Mercedes? hát ha a csapatot úgy vezetik majd, mint a motofejlesztést... Kiminek végre szerencséje van, hogy eljött onnan
  • DJ Bee18
    király, tegye már be valaki
  • M@TriX
    ha az az ok, hogy nincs, akkor itt van egy ha kell, ha van jobb akkor meg az legyen csak azért legyen valami ;)

• M@TriX
    miértnincs banner?
  • M@TriX
    ha valaki lemaradt volna, az igen jól sikerült Magyar Nagydíjról, mint félig én is, nekik egy 4 perces összefoglaló... ;)

Kukk
  • Mersant
    hat igen, en is McLarenes vagyok es nem orulok ennek a hirnek...
  • Istencsászár
    Ha a McLaren név eltűnik akkor sok sok rajongót fog veszíteni, mer nem a merci miatt drukkoltunk nekik... sőt merci a csapat fekete báránya.
  • sharpshooter #40498
    ha érdekel valakit:

A Mercedes teljes egészében felvásárolta a McLaren csapatot!

A BMW után a Mercedes konszern is egy komplett csapat felvásárlását határozta el. A stuttgarti cégnek eddig is 40%-os részesedése volt a McLaren-ben de a legújabb hírek szerint a fennmaradó 60% -ot is felvásárolták! Így a németeké lett a patinás angol csapat.

Névváltoztatásra még nem kerül sor, de azt nem tudni, hogy ez marad-e 2007-ben is.

A vezetésben nem lesz változás és Ron Dennis marad a csapatfőnök. Norbert Haug a Mercedes Motorsport igazgatójának nagyobb hatalma lesz, bár ez eddig sem volt kérdéses, hogy a McLaren nagyban függ a Mercedes-töl és a németek ezt ki is hangsúlyozták.

Ameddig a Mercedes csoport vezetője elégedett a munkájukkal, addig a Dennis-Whitmarsh-Haug trió irányítja a csapatot.

Ezzel a tranzakcióval Kimi Räikkönen helyzete is érdekes fordulatot vehet. A finn pilóta állítólag már aláirt a Ferrari-hoz, de egy ilyen gyökeres változás sokat nyomhat a latban nála is.

A Mercedes gyári kapacitása mind anyagi mind technikai részről hatalmas lökést adhat a csapatnak. Räikkönen amúgy sincs túl jó viszonyban Ron Dennis-el az utóbbi időben, viszont Norbert Haug-al nagyon jól kijön a finn versenyző.

Mostanában a McLaren és a Mercedes közt feszült a viszony és a németek ezt egy egyszerű felvásárlással oldották meg. Erre törekedett tavaly a Williams-nél a BMW is de ott nem volt olyan szoros a függőség a motorpartnertöl így az üzlet elmaradt. Ekkor vették meg a bajorok a Sauber-t.

A BMW után a Mercedes lesz a második német csapat a Formula 1-ben.

• Istencsászár
    Sokan azokra az időkre nem emlékeznek csak a ferrari és sumi hegemóniára, amikor lekörözte a mezőny 70%át stb...
  • edeleny
    Kicsit félresikerült cikk,igazábol a Görbe Tükörrel értek egyet,Sumi emberére akadt,Alonso ugyan olyan mint ö.Anno a német is tört zuzott a pályán,és kivül.
    Ja emlékszik még valaki Senna pofoszkodására?
  • gabor1968
    Találtam egy jó cikket! Lehet hogy már valaki berakta a linket, akkor bocs! Alonso ideges
  • Nyiri
    A Toyota kilepett a GPMA-bol
  • edeleny
    Az auto sulypontjának a fixálásában segit,ami közvetve van hatással az aerodinamikára,az az igyekszenek a hasmagasságot állando értéken tartani,illetve,ami a másik cikkben volt,hátul lineálisan mozgo dolog van,ami szintén az egyensulyt hivatott tartani,lassuláskor,és gyorsuláskor.
    Legalább is én ezt hámoztam ki.
    Én csak auzt nem értem,hogy miért most tiltják be,az igazán korrekt az lenne az FIA részéröl,ha ök is beismernék,sorry tévedtünk,ez már tavaly is tilos lett volna,de most már akkor jövöre nem lehetlesz használni.
    Valami dupla kasztni megoldást emlegetnek,ami egyszer már volt,betiltották,de egyenlöre fogalmam sincs mi az.

Ebböl es a Ferrari szárny ügyböl kiindulva az lenne az üdvös,ha az év elején pár héttel mindenki leadná azt az autot,amivel indulni szeretne,az FIA technikai delegátusa átvizsgálná,ha az átmenne a vizsgán,az abban lévö fejlesztéseket,csak a következö évtöl lehetne betiltani.
    Az az év közben,csak az ujonnan létrehozott dolgokat lehetne diszkvalifikálni.
  • Istencsászár
  • BaliBoy
    Én valamelyik cikkben azt olastam, hogy eddig nem vetették alá olyan teszteknek amik azt tanusították volna, hogy aerodinamikai szerepe lenne. Mivel eredetileg a lengés csillapító az autó aszfalton maradását teszi könnyebbé nem vizsgálták, hogy van-e valamilyen aerodinamikai szerepe. De most valami olyasmit véltek felfedezni, hogy erőssen módosítja az autó aerodinamikáját is. És valószínüleg ezt találták szabálytalannak.
    Legalábbis nekem ezt sikerült összeraknom.
  • Japep
    Montoya: Meguntam az egészet

Mint ismeretes, Juan Pablo Montoya néhány héttel ezelőtt hirtelen a NASCAR sorozatba igazolt. A Forma-1-ből való kilépése sokakat meglepett, ám Montoya szerint ez volt az egyetlen lehetősége, hogy kimeneküljön a nyeretlenségből, mely az utóbbi időben egyre jobban nyomasztotta őt.

„Unalomból távoztam." -mondja Montoya az El Tiempo című újságnak. „Már nem élveztem a versenyzést. Mindent megtettem, amit lehetett és szinte minden célomat elértem."

„Már csak a világbajnoki cím hiányzott, de rájöttem, hogy erre vajmi kevés esélyem lenne. A távozás a legjobb döntés volt, amit meghozhattam."

„Ez az autó az unalomba hajtott engem. Ötödik vagy hatodik helyen végezni sorozatosan, nem hoz túlzottan lázba. Nem én voltam csak ennyire képes, hanem az autóm."

„Újabb kihívást kerestem és a NASCAR ezt jelenti számomra. Az egy más világ. Teljesen más. Nyugodtabb."

Montoya elismerte, hogy döntésében nem csak ez játszott szerepet, hiszen, mint mondja a sokat emlegetett 2005-ös balesete, mely után versenyeket volt kénytelen kihagyni, nagyban befolyásolta csapatvezetőjével, Ron Dennis-szel való kapcsolatát.

„A kapcsolatom Ron-nal kellemes volt, míg el nem törtem a vállam. Felhívtam, hogy elmondjam neki, hogy mi történ. A brit sajtó azonban később kitalált egy saját sztorit, ami után Ron nem hitt nekem."

„Ettől fogva úgy érezte, hogy hülyét csináltam belőle mindenki előtt. A kapcsolatunk többé nem volt ugyanaz."

„Nem sokat beszélgettünk, amikor pedig kiléptem, az ügyvédje azonnal rámtelefonált és kijelentette, hogy ügyvédtől ügyvédig fogunk járni."

• edeleny
    Én ugy gondolom,hogy nem nagyon kivételez az FIA a Ferrarival,ha igy lenne,akkor nem meszelték volna el Sumit Monacoban,és a Hungaroringen.
    Azt nem értem,hogy ha valami szabályos volt 8-10 futamon keresztül,szabályváltozás nélkül hogy lett egyszeribe szabálytalan.Most akkor,vagy vegyék el a Renault összes pontját,vagy mondják azt,hogy akkor most használjátok ,de jövöre ez tilos.
    Persze megértem az FIA-t izgalmassá kell tenni a bajnokságot,de honnan ez a hirtelen akarat,hol volt ez 2-3 évvel ezelött?
    A Ferrari 2002-2003-2004-ben használt egyedüliként,egy német cég altal fejlesztett különleges hátso lengéscsillapitot(azota ez a termék nyilvános),akkor miért nem kutakodott az FIA?

Lauda a Német RTL kommentátora,meg a fia,(nem az FIA) menagere,mindenképp kell neki a szereplés,ezt meg hülye nyilatkozatokkal lehet elérni a legkönnyebben.(állando szereplöje a német Blikknek)
  • Max 36
    Lauda véleményével nem is vitatkoznék,van benne igazság,bár ő is bakizott annak idején versenyzőkorában.No meg a 3.vb-címe minden idők legnagyobb mákostésztája volt,0,5 ponttal Prost előtt.
  • Count Adyn
    Bizony ha szabálytalan, akkor egész évben az volt, vonogassák csak le azta 100 pontot
  • DjDano
    A FIA nem részesíti előnyben a Ferrarit

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) határozottan visszautasítja azokat a vádakat, melyek szerint úgy manipulálja a világbajnokságot, hogy az kedvezzen a Ferrarinak. Az irányító testület példákkal is alátámasztotta pártatlanságát.

Én Briattore vádjait teljesen jogosnak tartom, mindenki tudja, hogy a Renault a viatott ellensúlyos lengéscsillapítóra építette az egész kocsit, ők találták ki az egész rendszert, néhány másik csapat is alkalmazza, de nem játszik akkora szerepet mint a Renaultnál...

Ha több mint 10 futamon keresztül használhatták, miért épp most kell betiltani? Akármennyire is mentegetőzik a FIA, a betiltással igencsak betettek a Renaultnak.. és ezt kár tagadni/vitatni.
  • Istencsászár
    Lauda újabb kemény kritikája Schumacher-nek! Érdemes a 2 cikket elolvasni...
  • edeleny
    Todt:a Ferrari hibázott
    Hümm,mintha ugyan ezt mondtam(tuk) volna.
    Fájdalmas interju ez egyeseknek.
  • Istencsászár
    Formula.hu
  • Magic Boy
    Tudnál adni ahoz az oldalhoz egy linket ahonnan ezt szedted?
  • Magic Boy
    Ez jó!
  • nearo
    Pont ez jutott eszembe nekem is, nem nagyon fogunk 2-nél több boxkiállást látni e mellett a szabály mellett. De hogy ennek is mi értelme van...
  • akyyy
    magyarok:P
  • Count Adyn
    néni is vaan:)
  • edeleny
    Épp ez jutott az eszembe.
    Most már mindenféle vad találgatásokat láttunk a jövö évi szabályokkal kapcsolatban.Eldönthetnék már végre mit is akarnak.
    Az én véleményem az,hogy 2007-töl is földindulást tervesznek a szabályokban,meg 2008-tol is,nem lehetne ezt egyben letudni?
    Ha már a motorbefagyasztás meg lesz az idén,akkor a többi késöbb tervezett dolgot is lépjék meg,és utána legyen legalább két év amig nem nyulnak feleslegesen a szabályokhoz.
    Egyébként a véleményem szerint ez a gumimelegitö tiltás egyértelmüen véget vet a 3-4 kiállásos taktikának,nem fogja megérni.
  • akyyy
    én is csináltam már -.-
  • Count Adyn
    [URL=http://www.sg.hu/galeria/10802156721155415749.jpg]csinaltam banner kezdeményt unalmamban^^[/URL]
  • b-type
    Ez azért jó :)
    Senna balesetének egyik lehetséges okának tartották hogy az SC mögött lehült a gumi, ezáltal térfogat/átmérőcsökkenés lett és a gyors kanyarra leütött az alja és elment a stívóhatás..