182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
a blikkben benne volt és most nemkell azzal jönni hogy bulvárlap és hogy miért hiszem el amit írnak... -
edeleny #40392 Ez a dolog,hogy rászoltak,vagy nem a boxbol?Allandoan rádioznak,gondolod,hogy nem beszélték meg,Suminak a döntéshez tudni kellett ki mennyivel van mögötte,elötte,ki milyen köröket megy milyen gumival.és ezt csak a boxbol közölhették vele.
Szal' ha nem is egyéni,de közös döntés volt.
Aztán ez már tényleg kötözködés,és a kákán is csomót keresés a részemröl:
"Azonban én ilyen vagyok - mondta Schumacher. A végsőkig harcolok, soha nem adom alább"
Valahogy nem láttem ezt a végsökig harcot,ezt a keménységet Bahrainban,akkor vagy 25 körön keresztül babonázta a Renault kipufogoját,akcija nélkül.
DDDDDDDDDDD. -
edeleny #40391 Sumi intrju.
Akkor valahogy mégis csak Heidfeild törte meg a Ferrarit.Sumi kockáztatott. -
Igen elolvastam a cikket es egy szo nincs arrol benne, hogy a boxrol raszoltak, hogy menjen be.
Tehat amit irtal nem fedi a valosagot.
"sumaher utólag beismerte,hogy ő nem akart kimenni,a boxban kihívták volna"
Tehat ilyen nyilatkozat sehol nem latott napvilagot. -
edeleny #40389 Azt hiszem megint félre mentünk.
En minden másodpercét élveztem a Sumi-Pedro-Nick csatának,és ilyeneket (vagy forditott felállással),elnéznék minden versenyen,mert igazán ez az F1.Végig azon izgultam,hogy Pedro lesz olyan rutintalan,és mindig a célegyenes végen probálkozik,vagy valahol máshol átveri Sumit.
Az persze már teljesen más kérdés,hogy továbbra is feleslegesnek tartom ezt a keménykedést.Most ugy beszélek mint egy Ferrari szurkolo,aki azt szerette volna ha nyer a Német.Továbbra is meggyözödésem,hogy ha kis csata után elengedi Pedrot,Nick nem éri utol,vagy csak az utolso körben,amikoris még valamennyi gumi maradt Sumi autoján,és tud védekezni,de 4-5 hely mindenképp meglett volna neki.
Azért 1 pont,vagy 5 pont nem mindegy.
Aztán még egy dolog,az én véleményem szerint,tavaly az auto,a gumi sem volt jo,de Sumi sem volt a topon. -
"Azonban én ilyen vagyok - mondta Schumacher. A végsőkig harcolok, soha nem adom alább"
Egyébként az f1hirek.hu-n van -
Ebben nincs semmi arrol, hogy kihivtak, sot.
Az "Utólag mindig okos az ember: talán le kellett volna mondanunk a dobogóról a biztos pontszerzés érdekében", mondat inkabb azt sugalja, hogy akkor nem dontottek el hogy kijojjon. -
Hat akkor neked is gorbe a tukrod, mivel szamtalanszor leirtad itt a forumon, hogy mit tartasz versenynek, es a palyan legyen a harc ne a box utcaban, es hol vannak a szep idok, amikor "hosok"-nek titulaltad az autoversenyzoket.
Ugylatszik nalad ez csak mindenki masra vonatkozik, MS ha harcol o hulye, alatamasztva Lauda nyilatkozatat. :P
Akarod akar be is linkelhetem azokat a hozzaszolasaidat, amiben azt taglalod, hogy a palyan tortenjenek ilyen dolgok, hogy utana a haverjaiddal meg a kovetkezo heten is ilyenekrol beszelhess.
itt meg erdekesen pont az ellenkezojet allitod.
Akkor most hogy is van ez ? Gorbe tukor ? -
Erdekes, en sehol nem lattam ilyen nyilatkozatot, pedig jo par F1es oldalt szoktam olvasni.
Sehol nem volt ilyen nyilatkozat. -
Kicsit megtekered mindig...úgy kell visszatekerni (ami persze az én nézőpontom szerint vissza :)) )
pl: "Talan a legszembetünöbb,az hogy tavaly a gumi volt a ludas,idén nem a gumi a jo,hanem a pilota zseniális."
Nagyon kevesen mondják azt hogy MS nem zseniális pilóta, ezt vhol mindenkinek tudnia kell sztem hogy az, sokan inkább a régi dolgai miatt, vagy a Ferrari taktikai hozzáállása miatt, vagy éppen a mindenféle FIA-MS-Ferrari-Bernie összeesküvés elméletek miatt..mert visszatolták, miatt nem kedvelik.
De azt hogy zseniális pilóta és versenyző azt ritkán szokták kétségbevonni.
A tavalyi évben annyira szembeötlő volt a technika alkalmatlansága (gumi vagy autó..ki hogy magyarázza), szal hogy nem volt nehéz arra a következtetésre jutni hogy a Bridge' vagy az autó nem teljesít megfelelően.
Idén meg összébbálltak a dolgok és így megint ott van az elején.
Aki a tavalyi Ferrari teljesítésre azt mondja hogy az autó és a gumi is tök rendben volt és MS volt a gyenge láncszem, ő teljesített alul....szal nekem nincs oda érvem, ott vagy így akarja látni, vagy nem ért hozzá [b]sztem(!)[/]
-
"Utólag mindig okos az ember: talán le kellett volna mondanunk a dobogóról a biztos pontszerzés érdekében. Azonban én ilyen vagyok" - mondta Schumacher. "A végsőkig harcolok, soha nem adom alább, és a maximumot akarom kihozni a helyzetekből, ezért is nyerek olyan gyakran. Még öt verseny hátra van. Semmi nincs veszve, és mindent megteszek annak érdekében, hogy az idei évben megszerezzem nyolcadik bajnoki címem."
-
újságban volt -
edeleny #40381 Egy dologra nem figyeltél,azt az állitást nem én állitom,hanem itt a forumon jo páran.Talan a legszembetünöbb,az hogy tavaly a gumi volt a ludas,idén nem a gumi a jo,hanem a pilota zseniális.
Más.En csak azért nem értem Sumi viselkedését,mert idáig pont ö volt az aki taktikusan,inkább a biztos kevésre,mint a bizonytalan sokra halytott.A kor elörehaladtával általában érettebbé válik az ember.Ha Rosberg csinálja semmi szavam nincs.Mint a Görbe Tükörbe is van,most nem a VB-t,hanem a versenyt nézte.
Aztán a verseny után,meg pofátlanul bevágja mennyire örül az 1 pontnak.
A Göreb Tükörre:ott is az a konkluzio,amit én már régota probálok elmagyaraázni,Renault-Alonso=Sumi-Ferrari,egyik egy hijján husz,a másik 19. -
edeleny #40380 Görbe tükör.
Igazi görbe tükör,és néhány igazság. -
én nem bonyolítok semmit, de jó, legyen végre igazad és vége. -
Nem a kiesessel kell kalkulalni a versenyzonek, hanem azzal hogy lehet 2. vagy 5.
Ennyi a tortenet, kicsit kezded tulbonyolitani.
A tobbit mar leirtam.
"A kiesessel nem kalkulaltak, mert azzal ertelmetlen kalkulalni, mert barmikor kilehet esni auto meghibasodas miatt.
Ha ilyen rossz elvel gondolkodnanak, amit te vallasz, akkor Kimi be se ulne az autojaba, mar a startkor sem, vagy nem merne tolni az autojanak, mert attol tartana a versenyen, hogy kiesik motorhiba miatt.
Ettol hivjak oket autoversenyzoknek."
Amugy attol, hogy atmegy a razokovon ketszer, nem kell tonkremennie egy autonak, lattuk pl Alonso eseteben, aki vagy 5szor vagta at Monacoban a kanyart ugyanilyen razokovon.
Ha egy sofor allandoan kalkulalgatna, akkor az nem versenyzo lenne, hanem matematikus. -
mégiscsak válaszolok, pedig már nem akartam:
a válaszodban a lényeg: ő nem ment lassabban (a többiek voltak gyorsabbak a pályára való gumikkal), ugyanúgy nyomta neki, tehát számíthatott rá, hogy kimegy alóla a gép. ráadásul dobálta is, kanyarokat vágott le, ami szintén nem tehetett jót a már amúgy határon tul hajtott, sérült gépnek (akár a felfüggesztésnek se).
és ha figyelsz, akkor láthatod, hogy a #40367 óta nem azt próbálom bizonygatni, hogy jól döntöttek-e, hanem csak azt, hogy igenis kalkulálnia kell a kieséssel is, ha látja, hogy a gumijai helyén már csak 4 jól megtermett kelt tészta van. -
Link ?
Ilyen ugyhalottam mastol, hogy mit mondott dologra nem ad az ember, amig nem mutatsz konkretumot. -
gergelyanevem #40375 én is ezt hallottam,
megkérdezték, hogy ki akar-e menni, nem ment, kockáztatott, de nem baj, ez a verseny egyik lényege -
sumaher utólag beismerte,hogy ő nem akart kimenni,a boxban kihívták volna -
jó... -
Az a benti emberek hibaja volt, nem hivtak be idoben mert azt gondoltak meg esni fog, aztan az eltelt 5-6 kor utan mar ertelmetlen volt behivni, mert akkor biztosan nem tudja megtartani a 2. helyet, sot akkor 5.-nel sem lehetett volna jobb, viszont igy meg volt ra remeny, hogy a dobogon vegez.
A masfajta gumi meg nem tartozik a "nem megfelelo hasznalat" kategoriajaba, attol meg nem romlik el az auto, maximum lassabban mesz, vagy ha nem hutod megfeleloen a gumi megadhatja magat.
De errol szo nem volt, a gumi kibirta volna ,az auto futomuve hibasodott meg. -
talán az, hogy oda már régen másfajta gumi kellett volna.
ha csak meghibásodik, akkor az így jön: "paff"
de ha tudja és látja, hogy már tizenX kör óta másfajta gumin kellene mennie (azaz nem megfelelően használja az autót), akkor azért számíthat rá, hogy kimegy alóla. -
En nem.
Egyertelmuen kockaztatnia kellett es egy koron mulott a dolog.
Ha 10-15 koron mulott volna a dolog ertheto lett volna a kiallas, de nem errol volt szo. -
tavaly a finnről ebben a fórumban lehúzták a bőrt és kerékbetörték, mert nem ment be a boxba, hanem hajtott az első helyért... -
Es ebben az esetben mi is volt a nem megfelelo hasznalat ?
Az hogy nem engedte elozni a masik versenyzot ?
Nem azert versenyautok, hogy versenyezzenek veluk ?
Vagy szepen korozgessenek aztan ahogy elindulnak a rajtkor ugy fussanak be ?
Hiszen akkor el sem kellene indulni. -
mondjuk azért van különbség a véletlen meghibásodás és a nem megfelelő használat miatti meghibásodás között. -
"mikor a pilota alatt fut a szekér,akkor az épp aktuális győző kedvencei el vannak ájulva,hogy milyen zseniális pilota,mikor szenved a mezönyben,akkor meg sz@r a technika,vagy a gumi,vagy bármi más,de a pilota ugyan olyan zseni!!!"
Gihihi.
A pilota attol meg zsenialis, ha a gumija miatt szenved.
Ergo butasag amit allitasz.
Az 6 pontos hasonlat, meg megint nem helytallo egy versenyzonek nem a kieses veszelyet kell merlegelnie.
VERSENYEZNIE KELL!!!
Raadasul leirtam, neki az osszes megszerezheto pontot kell figyelembe venni, mert lehet azon mulik a VB cim. Marpedig ilyen helyzetben neki nem volt mindegy , hogy 2. vagy 4. lesz.
A kiesessel nem kalkulaltak, mert azzal ertelmetlen kalkulalni, mert barmikor kilehet esni auto meghibasodas miatt.
Ha ilyen rossz elvel gondolkodnanak, amit te vallasz, akkor Kimi be se ulne az autojaba, mar a startkor sem, vagy nem merne tolni az autojanak, mert attol tartana a versenyen, hogy kiesik motorhiba miatt.
Ettol hivjak oket autoversenyzoknek.
-
Hát van még idő csinálni,de nyugodtan ha ráérsz:) -
banner nincsen? csináljak? -
Monaco-ban is van sikán..és lehet is vágni... :DD
áá..amit mondasz az azért van mert nagyon kiegyensúlyozott pilóták az élmenők...és itt most ez igaz MS-re vagy Kimi-re vagy Alonso-ra..ezért mondja az ember hogy ha nem megy jól akkor a technika sz@r.
Általában ezek a pilóták m indig a maximumot hozzák ki a helyzetből...ha nem megy akkor azért nem megy ami elég általános egy technikai sportban, hiányzik a megfelelő technika.
DE
Ezzel nem azt mondom hogy ők hárman uolyan képesságű pilóták..ezt mindenki ahogy érzi, de ebben a tulajdonságban megegyeznek, ..és valszeg még mások is a mezőnyből de általában ezekről esik szó..ők az élmenők.
MS nem hiszen hogy eszetlen volt..ez túl negatív jelző egy nézőtől, kűzdött..megpróbálta megcsatázni a pozicíót..ő ült az autóban ő tudja miért.
Nekem is tetszett...végül nem lett eredményes, innen a fotelból okosabbnak tünt volna ha másképpen lesz.
De nekünk semmit nem kell mondani egy MS-nek, sokkal jobban tud mindent minden részletre kiterjedően ebben a sportban. -
jefferson83 #40362 Nem tetszik a színösszeállítása
(jól sikerült egyébként)
-
jefferson83 #40361 Szerintem MS nem felejtett el vezetni, ergo ugyanolyan zseni :) -
hola!
készitettem egy fajintos Renaultos hatterkepet, mert nem talaltam sehol egy normalisat.
Hatha masnak is tetszik.
[IMG]http://fanki.uw.hu/f1-renault_wallpaper_400x300.jpg [/IMG]
400x300
ha tetszik, akkor --INNEN-- leszedhetitek az 1600x1200-as verziot(kb. 500kb) -
edeleny #40359 Nem értettél meg.Igazábol egyszer vagy kétszer lattam,távolrol a Heidfield féle incidenst,ha te láttad lassitva ,én elfogadom amit irtál ,nem vitatkozom.
A zseniális modszeren viszont már igen.Nos én inkább azt mondanám,eszetlenül,mert azért a 3 körért áldozott fel vagy hat pontot.
És ismét csak eszetlenül,mert ha ez a verseny Monacoba van,akkor háromszor nézi meg a falat tulságosan közelröl.
Igazábol ezt már régebben akartam irni,nem erre az üzenetre,es most nem csak Sumira gondolok.
Azt nagyon megmosolyogtatonak tartom,hogy mikor a pilota alatt fut a szekér,akkor az épp aktuális győző kedvencei el vannak ájulva,hogy milyen zseniális pilota,mikor szenved a mezönyben,akkor meg sz@r a technika,vagy a gumi,vagy bármi más,de a pilota ugyan olyan zseni!!! -
De az biztos nem, amit te irsz.
Ha csak gumiproblema lett volna akkor lecserelik es visszamegy a palyara.
Viszont egyertelmuen latszott, hogy iranyithatatlanna valt az auto, nem fordult.
Viszont meg valami ami szorosan kapcsolodik a temahoz, most lehulyezik az MS-t, amikor versenyzett, bezzeg akkor is ugyanaz a helyzet, amikor a boxban eloz.
Hogy is van ez ?
Tehat barmit is csinal MS, az nem jo? :P
Ennek ellenere ezzel a hozzaallassal szerzett 7 bajnoki cimet.
Lehet csavarni barhonnan a temat, de egy biztos, hogy zsenialisan tartott maga mogott 3 koron keresztul egy olyan autot, ami 3mp-vel gyorsabb volt nala.
Kivancsi lennek ki lett volna erre kepes az egesz mezonyben, ha o er moge ugyanilyen szituacioban es most nem arra gondolok, amikor az Alonso mogott autozott, amikor mindossze 0,8 mp-vel volt gyorsabb. -
edeleny #40357 Sokat nem mutatták,ugy hogy ebben nem vitatkozom.
Az igaz,hogy a hirek között sehol sem szerepel egyértelmüen a kiesés pontos oka. -
Nemláttam az esetet esetleg valahol fentvan? -
wáá de messze van még a következő futam:) -
Heifeld nem ert hozza a visszajatszason egyertelmuen latszodott.