182273
  • [Jakuza]
    Nem szerepel ?
    LOL
    Menjel mar ezzel a magyarazattal.
    De bizony szerepel benne, nem kell ez a felretajekoztatas.
    Nagyon gaz "ellendrukker, ha utalatbol olyanokat allitasz ami nem igaz.
    Raadasul magadat nevesd ki, mert mi bizony nem olyanokat montunk hogy a Ferrarinal szentek vannak, de te mar azt csinalod, ha valahol a szabalyokkal ellentetes dolgokat tesznek es buknak, akkor azt is azzal magyarazod, hogy azert van mert csalnak a Ferrarinak.
    Ez olyan nevetseges.

Ja es olyan erdekes, hogy a valosagos helyzetre nem reagaltal :

"Ja es ezen mondatodon jot rohogtem : "nos,abban lehet hogy igazad van,hogy kicsit több Sumi kritikus cikket linkelek be,mint mást,"

Szoktal egyaltalan MS-rol mas cikket belinkelni ? :PPPP
    Amugy meg a kritikus es a fikazo cikkek kozott van kis kulonbseg.
    Es mondom, probalj meg valakinek inkabb szurkolni, felejtsd el ezt az ellendrukker szerepet, mert nagyon szanalmas."

• edeleny
    Azt hogy hány csapat szállt szembe,nem tudom,mert arrol nem szolt az irás.Viszont egyértelmüen bünös volt mind,nem volt értelme az ellenállásnak.
    Amiért talán a Renault most kötözködik,az az,hogy abszolult nem egyértelmü,hogy szabályos,vagy nem.
    Másrészt nekik nem kicsi a tét.
    Gondolod,hogy az Aguri,nem harcolna a gumimelegitöjeért,ha a VB cime mulna rajta?
    Harmadrészt,holtszezon van,vaalamiröl beszéni kell.
    Negyedrészt,megteheti,mert aszisztálnak hozzá.Ha a Német futamon a sportbirok nem engedélyezik,már elfelejtettük volna az egészet,de valamennyire szabályosnak kell lennie,ha mégis engedték.
    Hogy aztán ugyan ez a testület,meg szépen kiszereltesse a Red Bull-bol a magyar GP elött.
    Végülis igazad nem nem tudom melyik a nevetségesebb,a Renault,vagy a Sportbiro-FIA páros.

Valaki focis témát emlegetett tegnapelött,na ez kb. olyan,hogy az egyik mérközésen tizenegyest adnak,azért mert a hátvéd kézzel fogja meg a labdát,a másikon meg nem.
  • DJ Bee18
    Ahoz mit szolsz,hogy amikor elöször határoztak meg minimális hasmagasságot,az egyik csapat csinált egy különleges futomüvet,ami a pályán kivül szabályos volt,a pályán meg szépen leereszkedett,ezt észrevettek más csapatok is,és szépen megcsinálták,mire az FIA rájött a dologra,már az összes csapat alkalmazta,a következö évtol be is tiltottak minden mozgo futomüvet.

De ami most a lényeg, BETILTÁS UTÁN hány csapat szállt szembe az FIA-val? Mert amit leírtál, eddig ugyanúgy történt minden, csak ezután következett a zavarosban halászás :)
  • DJ Bee18
    Az meg ilyenkor természetes,hogy Briatore halászik a zavarosban,hátha lesz valami belöle.

off: Csak tudod az a gond, a Ferrari amint ezt csinálná egyből fikázás lenne, hogy mindenki elfogadta, csak ők csalók nem, stb. És ez zavar, hogy akik kettős mércét alkalmaznak, közülük sokan mondják a Ferka drukkereket elvakultnak...

on: Engem nem zavar mit tesz, csak akkor ne az FIA-t szidjátok a szappanoperáért, hanem a Renault próbálkozásai okozták ezt, a ,,zavarosban halászás". Ha szó nélkül elfogadják, nincs huzavona :)
  • Sysfox
    Sziasztok! Látom, megy itt is az élet!

Véleményem szerint, az F1 mindig is erről szólt. Voltak szabályok, és mindenki igyekezett megtalálni a kiskapukat. De szerintem ettől szép az egész. Pont ezek viszik előre a dolgokat.

Viszont ami tilos, az tilos, és ezt már Briatorenek is meg kellene értenie, és nem kellene háborúznia a FIA ellen. Véleményem szerint, úgyis a rövidebbet húzná.
  • edeleny
    Na akkor mit is lehet kihámozni a hirekböl.
    A renault tavaly szeptembertöl használja ezt a megoldást,ami nem igazán tikos,e köré épült az idei auto.
    Több csapat az idén vette át az ötletet,és több-kevesebb sikerrel alkalmazták is.
    A müködése látszolag egyszerü,ahogy a kerék valamilyen okbol elmozdul a kasztnihoz képest,az megemel,vagy sülyeszt egy rugora kötött sulyt az auto orrában,ami hivatalos források szerint a gumi rugozási tehetetlenségét hivatott csökkenteni.
    És ezzel igy nem is lenne baj.
    Viszont az FIA szerint van egy mellékhatása a dolognak,jelesül,hogy a suly ellentétesen mozog a kasztnival,és igy segit az auto sulypontjának a fixentartásában.Az az,az autot mindig azonos magasságon tartja az aszfalltol,ami javitja az aerodinamikai hatékonyságot,tehát áttételesen mozgo aerodinamikai elemnek számit,mint a flexi szárny,tehát tilos.
    Más szakértök szerint,ez a suly nem más mint mozgo ballanszsuly,ami szintén tilos.
    Tehát mint látni lehet a dolog nem egyszerü,mert mindkét variácioba nagyon sokfelöl bele lehet kötni.
    Mégis,miért most.
    Nos az FIA szerint most kaptak olyan infokat,hogy mik ennek a rendszernek a mellékhatásai.
    Viszont más FIA-hoz tartozo emberek szerint,az FIA-nak azért kellett lépnie az ugyben,mert egyes csapatok tovább gondolták ezt a dolgot,és olyan fejlesztésekbe kezdtek ami nagyon hasonlatos az egyszer már betiltott duplakasztnis megoldáshoz,és nem akarták,hogy ebbe dollármilliárdokat öljenek.
    Mindenesetre bármiért is döntöttek nem tul elegánsan tették.
    A balhé ilymértékü szappanoperává fajulásáért lényegében az FIA a felelös.
    Elöbb tilt,majd az alkalmazásában állo birók engedik,majd engedi az FIA is,majd megint tilt,aztán a sportbirok is tiltanak.
    Ennyi idiota ember lenne,nem hiszem,ez inkább a probléma összetettségét,nem egyértelmüségét tükrözi.
    Az meg ilyenkor természetes,hogy Briatore halászik a zavarosban,hátha lesz valami belöle.
    Igaz,(ezt már csak én gondolom tovább),lehet ennek politikai megfontolása is.
    Az FIA nemrég ultimátumot adott a csapatoknak,hogy közösen dolgozzanak ki,szeptember közepéig javaslatokat az autok kanyarsebességének a csökkentésére,ha nem lesz egységes javaslat,akkor az FIA diktátuma lép életbe.
    Nos,a Renault inkább támogatja ezeket a költségcsökkentö javaslatokat,igy Briatorenak az lehet az érdeke,hogy a 11 csapat 15 felé huzzon.
    (forrás:F1hirek,formula.hu,a5.hu)
  • edeleny
    Tisztázzunk néhány dolgot.
    1,A szabálykönyvben ilyen nem szerepel,hogy az ellensulyos lengéscsillapito használata tilos.Ha nem csak a Ferraris cikkeket olvasnál tudnád.
    2. Engem nem érdekel se Briatore,se a Renault
    3,Ne nevettesd már ki magad.Én miota itt vagyok a forumon szeretném,ha a Ferrari szurkolok elismernék végre,hogy nem szent a kedvencuk,ök is csinálnak hülyeséget beszélnek baromságot.
    Egyrészt boldog vagyok,hogy te ezt végre elismerted,másrészt meg nevetek rajtad,mikor azt állitod,hogy te akarsz errol meggyözni.
    40492 hsz.
    40381 hsz:A Göreb Tükörre:ott is az a konkluzio,amit én már régota probálok elmagyaraázni,Renault-Alonso=Sumi-Ferrari,egyik egy hijján husz,a másik 19.
    Ez utobbit épp neked irtam.
  • [Jakuza]
    Gihihi. Sajat magadnak mondasz ellent.
    Vegre elismerted, amit ennyi ideje mi kb 20an leirtunk mar.
    Mert mi nem mondtuk, hogy a Ferrari szent es hogy biztosan nincsenek naluk kulonbozo segedeszkozok.
    De ha oket elkapjak, nem kezdik el a FIA-t lecsalozni, szepen leszerelik es annyi.

Mit is csinal a Renault ?
    Kiabalja Brios funek-fanak, hogy a FIA a Ferrarinak segit, es kozben pereskedni akar, hogy bizony az o ellensulyos eszkozuk szabalyos, mikor a szabalykonyvben feketen-feheren le van irva, hogy ilyen eszkoz hasznalata tilos.

Errol beszeltunk mar nehany hete. Nem hiszem, hogy nagy tudomany kell ennek a megertesehez.
    Tehat hiaba csurod csavarod, elkellene mar fogadni a tenyeket, hogy bar egyetlen csapat sem szent, de amit a Renault csinal, mar kicsit kezd nevetseges lenni.

Ja es ezen mondatodon jot rohogtem : "nos,abban lehet hogy igazad van,hogy kicsit több Sumi kritikus cikket linkelek be,mint mást,"

Szoktal egyaltalan MS-rol mas cikket belinkelni ? :PPPP
    Amugy meg a kritikus es a fikazo cikkek kozott van kis kulonbseg.
    Es mondom, probalj meg valakinek inkabb szurkolni, felejtsd el ezt az ellendrukker szerepet, mert nagyon szanalmas.

• edeleny
    Bocsánat,igazad van a
    Renault CSALO.
    Mondjuk ki eggyütt,hogy mindenki jol értse
    -A Re-na-ult CSALT,mert hasz-nál-ta az ellen sullyos len-gés-csillapitot!
    Huuu,ugye milyen jo érzés,igy megszabadulni attol a csunya nyomástol,
    de nem állhatunk meg itt,tovább kell mennünk!!
    Mondjuk tehát tovább,szotagolva,hangosan ,hogy mindenki jol értse:
    -A Fe-rra-ri CSALT,mert hasz-nál-ta az ellen sullyos len-gés-csillapitot!
    Ahhh,ez még jobb volt,ugye milyen egyszerü volt kimodani,neked is?
    Milyen felemelö érzés igy élni tovább,megszabadulni egy ilyen nagy nyügtöl!
    Vagy te nem mondtad?
    Bolints,ha mondtad!
    Most ird le,hogy bolintottál e?

A Renault eltitkolta a szerkezetét,jol eldugta az orrkup alá,hogy senki se lássa,ha leveszik az orrkupot.
    De mi minden lehet még titkos,ott a burkolat alatt,amit nem látunk?
    Az nyilvánvalo,hogy a versenyzök legértékesebb része a lábuk.
    Azt titkolják a legjobban,el van keményen dugva az auto orrában,soha sem mutatja a kamera.
    Még belsö kamera sem,söt mikor legjobban lehetne látni a riport alatt a futam után,még akkor is az unott pofájukat mutatják,pedig ott kéznél lenne a lábuk.
    Nagyon jo reklámfelület,mert ha feldobják a pacskert,az azon lávö reklámot lehet látni.
  • edeleny
    Melyik érvem is dölt dugába?
    Amiota F1-ben szabályok vannak azota probálják meg a csapatok kijátszani azokat.Nem CSAK a Renault,és nem CSAK a Ferrari,hanem az összes,néha lebukik valaki,néha mind.
    Ahoz mit szolsz,hogy amikor elöször határoztak meg minimális hasmagasságot,az egyik csapat csinált egy különleges futomüvet,ami a pályán kivül szabályos volt,a pályán meg szépen leereszkedett,ezt észrevettek más csapatok is,és szépen megcsinálták,mire az FIA rájött a dologra,már az összes csapat alkalmazta,a következö évtol be is tiltottak minden mozgo futomüvet.
    Briatore anno Sumival is trükközött.Természetesen mindig annak drága aki sokat veszithet,ha a Minardi trükközne senkit sem érdekelne.
    De mi is ez a trükközés?
    A Renault tavaly szeptemberota használja,nem igazán eldugva,mert ha megnézel egy orrkup nélküli Renaultot ott van joll láthatoan.A Februári F1Racingban részletesen le is irták mi ez,annyira el volt titkolva,hogy több csapat is probálkozott a használatával.

nos,abban lehet hogy igazad van,hogy kicsit több Sumi kritikus cikket linkelek be,mint mást,de nem szeretem,nem fogok neki karácsonyi üdvözlö lapot küldeni.
    Hogy miért nem a kedvence(i)met dicsöitem,mert tudom,hogy nem istenek,emberek.AZ ö hibáikat is kritikus szemmel nézem,és öket is fikázom ha kell.Tudom,hogy neked könnyebb lenne fogást találni rajtam,ha semmi mást nem irnék,csak azt,hogy Rosberg a világ legjobb versenyzöje,legfeljebb Webber,vagy Button jobb nála,vagy esetleg a többi 19 pilota.
  • jefferson83
    Erre a cikkre is reagálnék. Amennyiben lenne a FIA-ban egy kis kurázsi eltiltaná Brióst a bajnokságtól. Milyen dolog az, hogy az én bajnokságomban engem ócsárolnak és csalónak neveznek. Egyszer még elengedem a fülem mellett,de állandóan. Azt nem vitatom, hogy jelen esetben Briósnak van igaza,m ert tényleg szemét dolog volt a verseny közepén meghozni ezt a döntést. Egy focihasonlattal élve azt mondanám, hogy egy sárgalap felmutatása után hiába reklomálsz,mert még életben nem láttam, hogy a bíró visszavonta volna. Annak a híve vagyok, hogy az év elején hozzák meg a szabályokat és ha törik, ha szakad bírják ki a szezon végéig.

Briós eltiltása?

Felhoznék egy újabb focis példát. FIA legyen mondjuk a FIFA, a Renault értelem szerűen a csapat és Briós legyen az edző. Helyszín legyen mindkét esetben a világbajnokság. Az idei foci vb-n történt egy eset, amikor az egyik csapat edzője idegességében a kispadnál rá merészelt gyújtani egy cigarettára. Ekkor a Fifa megmondta, ha még egyszer ezt meglátják, hogy az ő világbajnokságán füstöl, akkor az első géppel utazhat haza. Lám többet nem láttuk dohányozni.

UI:Bocsi, hogy hosszúra sikeredett:)
  • DJ Bee18
    Briós mióta kivették a lengéscsillapítókat többet sírt mint a ferka teljes személyzete abban a bizonyos évben.

Ott a pont, csak elvakult vörösgyűlölő másképp látja
  • [Jakuza]
    Szanalmas amit csinalsz.
    Ha elfogy az erv, mert a dugaba dol a hulyeseged,akkor egybol a masikkal kezdesz foglalkozni.

Javaslom inkabb erre reagalj.

"Ugy gondolod, hogy a csapatok nem trukkoznek, hogy az ellenorok elol elrejtsek a dolgaikat ?
    Nem egyszer sikerrel, hiszen a Flexi szarnyakra se jottek ra egybol, a Uzemanyagtartalyban elhelyezett masik uzemanyagtartallyal szinten ugyanez volt a helyzet.Esetleg a hore megvastagodo gumikat is tuti eszrevettek az ellenorok.
    Ne alltasuk mar magunkat."

Amugy ha mar itt tartunk, miert van inkabb az, hogy allandoan MS-t fikazo cikkeket linkelsz be ? Feltehetnem en is ezt a kerdest, "csak azokat a hireket olvasod el, amik MS-t fikazzak?"
    Halkan megsugom, az igazi szurkolo a sajat kedvencet favorizalja, nem az ellenfelet fikazza.
    Ideje lenne mnar megtanulnod. A te megnevezesed "ellendrukker", ami eleg szanalmas.
  • edeleny
    Sokadszor teszem fel a kérdest,csak azokat a hireket olvasod ami ugy kezdödik:
    Az isteni sumi....
    Az utolérhetetlen Ferrari... ?

Mert az irasaidbol,technikai ismereteidbol csak ez derül ki.
  • jefferson83
    Van igazságod, de amelett orbitális butaságokkal akarsz meggyőzni minket. Amikor a Ferrarinak ment a szekér és ezt nem nézték jó szemmel, akkor nem egy és nem kettő szabályt hoztak ellene, hanem legalább 28-at. A szabályváltoztatások következtében az újonnan induló világbajnoki pontvadászatban már előre tudták ők maguk is, hogy nem állhatnak a dobogó legtetejére. Briós mióta kivették a lengéscsillapítókat többet sírt mint a ferka teljes személyzete abban a bizonyos évben. Tény: a nagy szabályváltoztatások azért kezdődtek meg, hogy a ferrari ne nyerjen. Ezt ugye mindenki belátja.
  • Max 36
    Nekem meg az tetszik,hogy Villeneuve kritizálja.Egy,csalódott,kiégett pilóta,broáff
  • DJ Bee18
    Tudjátok az a vicc, hogy Sumit miután megbüntették Monacoban (lényegtelen jogosan vagy sem), erre sokan megbélyegezték csalónak. Miután meg Alonsot idegeskedése miatt megbüntették, a szurkolói fel vannak háborodva, hogy idegbetegnek nevezzük. Hogy is van ez? Ők bélyegezhetnek, mi nem? De mi vagyunk elvakult fanok. Tehettek egy szivességet...
  • [Jakuza]
    Hat ez eleg nyakatekert probalkozas.
    Igaz annak majdnem jo volt.
    De.
    Ugy gondolod, hogy a csapatok nem trukkoznek, hogy az ellenorok elol elrejtsek a dolgaikat ?
    Nem egyszer sikerrel, hiszen a Flexi szarnyakra se jottek ra egybol, a Uzemanyagtartalyban elhelyezett masik uzemanyagtartallynsal szinten ugyanez volt a helyzet.Esetleg a hore megvastagodo gumikat is tuti eszrevettek az ellenorok.
    Ne alltasuk mar magunkat.

Raadasul leirtam: "Tudod ha leulunk kartyazni nem csalozlak le, ha nem en nyerek egy party-t."
    Akkor ez meg megkevesbe illdomos, ha magam vagyok aki csalok.
  • DJ Bee18
    Inkabb azon gondolkodjal el, ha annyira csal a FIA a Renault ellen, akkor miert buntettek meg MS-t veletlenul ugyanannyi pontra mint Alonsot, kisebb vetekert ?
    Hiszen ezzel Alonsonak kedveztek.
    Miert nem buntettek meg Alonsot Monacoban azert a sargazaszlos manoverert, mikozben a leallasaert MS-t hatrasoroltak az utolso helyre. Hiszen ezzel szinten a Renaultnak kedveztek.

Ezekre senki sem reagált. Struccpolitika...
  • Istencsászár
    "Egy orrkupba elhelyezett (eldugott) takart szerkezetet, konnyu felismerni biztos az ellenoroknek is." akkor csak külsőre rénznek hogy sittem e? jóvan akkor mi minden érdekes dolog lehet a kocsikban ami totál szabálytalan :)))) az egész F1 csaló levele!
  • DJ Bee18
    nem, csak a szezon 1/3-adánál a flexi szárnyakat. Kicserélte midenki? Ki. Kivette a lengéscsillapítós bizbaszt mindenki? Ki, csak a Renault prüszköl. Ez baj, hogy nem szimpatikus mindenkinek?
  • [Jakuza]
    Egy orrkupba elhelyezett (eldugott) takart szerkezetet, konnyu felismerni biztos az ellenoroknek is.
    Meg a csapatok is kesobb vettek eszre es ok is elkezdtek hasznalni, mikozben felhivtak a FIA figyelmet erre.
    Ennyi a tortenet, nem kell krimit varazsolni belole.
    A FIA szegenysegi bizonyitvanyara fogod, s kozben meg a Renault meg csalozik.
    Nem elgondolkodtato ?

Tudod ha leulunk kartyazni nem csalozlak le, ha nem en nyerek egy party-t.
    Mindent elarul ez a Renaultekrol, ahelyett hogy kussolnanak, ha megszegnek egy szabalyt, mar pedig a szabaly kerek-perec kimondja, hogy ilyen ellensulyos szerkezetet nem lehet hasznalni az auto egyensulyanak javitasara.
    Ez a FIA szerinted feluletes szabalya, ahol le van irva, hogy ilyen nem hasznalhato.
    Tehat most dolt ossze a instabil tezised.
  • DJ Bee18
    mit ez a megjátszás fél oldalon keresztül, most azon rágódtok, hogy évek múlva kit felejtetek el? Röhej, nem lesz jobban elfeledve, mint Prost vagy Senna. Ha ettől boldogabbak vagytok, hogy ilyeneket írkáltatok, egészségetekre.
  • Count Adyn
    Pihenjetek már:D
    Briatoret mindenki ismeri mindig is trükközni próbált, feszegette a szabályok türéshatárát, naná hogy veri a nyálát. ő egy ien ember, ien is volt mióta az f1 ben van:)

más: elfelejtős témához: én a ferrari csapatnak drukkolok, nem ms nek elsősorban,
    de el kell ismernem versenyzői tehetségét, és példanélküli teljesitményét. Lehet őt utálni, szeretni, ez nem változtat azon amit ő véghezvitt. Ha vissza is vonul,azok akik a csapatot szeretik, soha nem felejtik majd el, mert része a csapat történelmének.
    vilinek meg teljesen felesleges volt most ieneket nyilatkozni,mikor már nincs vesztenivalója, amig nem rugták ki nem mert ugrálni ennyit az egyenes emberről.
    Ezt a véléményét mindenki ismerte jól mondjátok, ezért is szánalmas hogy most teregeti ki)
    ja és piiisz:)
  • edeleny
    Még 2003-2004 ben tesztelt a Ferrari,és szo szerint kölcsönadta a Suber az autoit.Fioranoban rendszeresen együtt teszteltek.
    Talán véletlen volt,mikor a Suber Michelinre váltott,az elsö pont ami a Michelines szerzödésben volt,hogy a Sauber nem tesztelhet többet a Ferrarival együtt.
    Legalább olyan sportszerü volt,mint ez.
  • Istencsászár
    "Meg azt allitod, hogy a Ferrari javara csalnak" bocs de ilyet szóba sem hoztam.
  • Punker
    igazad van vegyék el a csapattól a jogtalanul szerzett pontokat :)

a pilótákét ne azoknak drukkolok :)
  • Nyiri
    Tobbieknek sincs ellensulyos biszbasz. Tudnak elni nelkule. Tehat Renault hagyja abba ezt a ripacskodast. Ha a Ferrarinak lenne ilyen es menne ez a huzavona, akkor Brios lenne az elso aki rimankodna
  • Istencsászár
    "Ha szabalyt sert, akkor biza ki kell szedni es ez nem a FIA csalasa, hanem a szabaly betartasa." ez az FIA szegénységi bizonyítványa, és hogy a szabályok nem 1értelműk, ők sem tudják alkalmazni... Év elején a kocsinak át kell menni miden teszten, ez megvolt... minden verseny előtt ezeket átvizsgálják, érdekes számos 7végén semmi baj nemvolt átment, azt hirtelen... a többit már a jelen.
  • [Jakuza]
    Mivel ev vegen derult ki hogy szabalytalan a futomuvuk.
    Talan benne kellene hagyni ?
    Ha szabalyt sert, akkor biza ki kell szedni es ez nem a FIA csalasa, hanem a szabaly betartasa.

Remelem erzed inkabb te a kulonbseget.
    Az eltelt ido nem mentesit a szabalyok athagasa alol.
    Ha az utolso futam merlegelesen vesznek eszre valami szabalytalant akkor az utolso futamnal kell kivenni, ha az meg az eredmenyeket is befolyasolja.
    Te most ezzel a tetellel vitatkozol.

Meg azt allitod, hogy a Ferrari javara csalnak, de azt erdekesen nem tudod megmagyarazni, hogy miert kapott akkor buntetest MS, mint ahogy Monacoban is.
    Nagyon santit itt valami akkor, valami nagyon inog az allitasaidban.

Ja es meg valami, ami ismet inog a tezisedben, ha mindenki hasznalta a flexi szarnyat, akkor miert csak a nagycsapatok sirtak mint a Mercedes,Renault,Honda, hogy iszonyu gyors a Ferrari ?
    Miert ok hivtak fel erre a figyelmet a FIAnak ?
    Hiszen ok is hasznaltak allitolag.
    Igaz a Ferrarinal nem sirni kezdtek, hanem leszedtek, ez a kulonbseg a Ferrari es a Renault kozott.
  • Istencsászár
    "A ferrari tavaly egy szot nem szolt"

Nem szólt mer a szabály mindekire vonatkozott, és év elejétől!

"Tavaly év 2/3adában valamit ki szereltettek a Ferraiból?"

Nem nem szedteki, emiatt nem is siránkazhottak.

"Ezzel szemben Renaultnal mi is tortenik ?"

Az hogy az évad vége fele kiszereltenek egy az év elején elfogadott cuccot, sőt még az FIA rátesz pár lapáttal hogy ők sem tudják eldönteni hogy ez most hogyisvan.

Flexi szárnyat mindeki használt és év elején ez nem lett akora hátrány hamar túlléptek rajta, jó hogy időben kiderült.

Remélem érzed a különbséget...
  • [Jakuza]
    Ez, hogy is van ?
    Szoval a Ferrarinak valami fejleszteset kiszedetik, lecsalozza a FIAt ?
    Vagy esetleg elkezdenek harcolni, hogy visszatehessek a fejlesztest ?
    Esetleg kiszedik ?
    Kicsit kulonbozik a ket dolog.
    Az atkozott csalo FIA aki allitolag kedvez a Ferrarinak szedette ki, pl a szarnyat.
    A Ferrarinal meg kiszedtek es lezartnak tekintettek az ugyet. Ezzel szemben Renaultnal mi is tortenik ?
    Visszaakarjak tenni es kozben lecsalozza a FIA-t, hogy csal a Ferrarinak.
    Hat nem is tudom melyik magatartas a helyes.
    Illetve tudom, de ugy latszik a Renaultnal ezt nem tudjak.
  • Istencsászár
    És ha vége? örülj hogy izgalmas...
  • Nyiri
    Arrol hogy Brios egy seggarc es mondja a kamukat hogy leplezze azt, hogy lassan vege a dalnak.
  • [Jakuza]
    Kolcsonadta a Sauber az autoit, a Ferrarinak. LOL

Biztos le is masoltak oket , igy kaptak egy VB gyoztes Ferrari autot, igaz a Sauber meg hol is van ?.......
    Ja az biztos egy mas sztori lesz toled.
  • Nyiri
    A tobbi csapat mar elore megcsinalta a ellensulyos legescsillapotas nelkuli csomagot mivel szamitottak arra hogy tiltas lett. Renault pedig pofara esett. Vicc az hogy erre epult az egesz evuk a Renaultnal? Na ne mar!
  • Istencsászár
    Tavaly év 2/3adában valamit ki szereltettek a Ferraiból? mer ha igen és nem szóltak akkor ok, ha nem akkor miről beszélsz?
  • edeleny
    Nem mondtam,hogy azonosulok Briatore álláspontjával,szimplán a McLarenes dolog miatt linkeltem be.
    De,te csak a Ferrariro szolo hireket olvasod?
  • Nyiri
    MEKKORA KAMU! Ekkora tre arcot bazze! Vicc az egesz ven trotty.
    Bezzeg nem kardoskodott mikor a 2005 szabalyokat a Ferrari ellen hoztak. Hogy is lett bajnok a kek/sarga taliga? Na hogy? A ferrari egesz evben a szabalyoknak megfelelo gyors autot probalt csinalni, de a gumi tesztelesi hatranyok miatt eselytelen volt. Bezzeg most briosnak nem all a zaszlo es egybol vadaskodik. A ferrari tavaly egy szot nem szolt.

Gondolkozzon mar egy picit el mielott jar a pofaja. Szanalmas ven barom.
  • edeleny
    Soha nem mondtam,hogy a Ferrari panaszolta be a Renaultot,valamilyen szinten ök is használták,logikátlan lenne.

Vill. nem szent,ez a nyilatkozat önön magát minösiti,igy a kirugása után,mindazonáltal részben igaza van.

Én azt mondtam találgatás,hogy Klien azért indult a boxbol,hogy Alonsonak jo legyen,és nem azt hogy azért lett jo,mert Klien a boxbol indult.
    Van külömbség.
    Tényeket követelsz tölem!
    En is töled!
    Ird le,linkeld be,vagy mit tudom én,de bizonyisd be az állitásod,hogy csakis azért indult Klien a boxbol,mert a Renault felkérte erre.

Gondolom ugyan ilyen sportszerütlen volt,mikor anno a Sauber a Ferrarinak tesztelt,vagy csak szimplán kölcsönadta az autoit a Ferrari tesztpilotáknak.A kölcsönvett hütési rendszerröl ne is beszéljunk.Na jo az a motorért cserébe ment.
    Az az összefogás mennyire volt sportszerütlen?