182273
  • Count Adyn
    Szerintem is jobb lenne igy pontozni, a pontozás azért változott mert ms mindig nyert és ne húzzon már el annyira pontokban:D
  • Count Adyn
    Elbasztam:DD 1 másik link volt:D
    szal
    mikor
    mondják azt hogy szarban vagyunk? lehet tippelni^^
  • edeleny
    Én ugy gondolom,hogy ha az lenne a szabály mint tavaly volt,hogy tankolás közben nem lehet kereket cserélni,és kerékcsere közben nem lehet tankolni,miközben korlátlan gumiszett állna a piloták rendelkezésére,eléggé zavarossá tenné a taktikát,hogy ne lehessen számolni,hogy én most 2 körrel tovább leszek kint.
    A másik dolog,hogy nincs miért kockáztatni,2 pont 4 pont nem sok.
    1. hely:15 pont
    2. hely:10 p.
    3. hely:7 p.
    4. hely:5 p.
    5. hely:4 p.
    6. hely:3 p.
    7. hely:2 p.
    8. hely:1 p.
    Igy a gözelem sokat érne,meg lenne a távolság a 2. és a 3. között,és a dobogó also foka sem 1 pontra lenne a 4. töl. A 7. , 8. hely meg annyit érne a VB szempontjábol,amennyit kell egy bajnokaspiráns pilotának:semmit.
    Most egy kiesést 5 gyözelemmel lehet behozni,igy hárommal,ez is ösztönzö erö lenne.
  • Istencsászár
    brekkk
  • edeleny
    "Edeleny vs Jakuza vitára reagálnék 1 kommenttel ha szabad.
    Szabad.
    Köszi!"

Látom van még humor!

Én befelyeztem.

Én is cak 1:Williams
  • desigo
    olcsó forma-1 es autó eladó:)
  • Count Adyn
    Hát majd kiderül mi lesz ha ugye nem engedik használni a gumimelegitőket akkor nembiztos hogy megéri majd 2x kijönni akár, franc tudja
  • Max 36
    Ez jogos,aláírom.A büntetősúlyon is gondolkodtak egy darabig,de azt szerintem senki sem tartaná jó megoldásnak.
  • Istencsászár
    Jó-Jó, de a DTMbe a kocsik közt azér nincs olyan nagy technikai különbség.
  • Max 36
    A legjobb az lenne szvsz,ha csak 1 kötelező kiállás lenne,mint a DTM-ben,így nem kellene kötéltáncot járni a gumikkal[kibírja,or not],és megmaradna az izgalom is.
  • Istencsászár
    Nelson Piquet Jr. a Midlandnél?

A Formule 1 Race Report című holland hetilap legújabb számában több érdekes pletykával jelentkezett a hétvégén Rotterdamban parádézó Midland istállóval kapcsolatban. A legfontosabb, hogy Christijan Albers menedzsere, Lodewijk Varossieau szerint a holland versenyzőt nem sok választja el szerződése meghosszabbításától Alex Shnaider csapatával. Az ügynök hozzátette: a biztonság kedvéért a BMW-vel és a Super Agurival is felvették a kapcsolatot (az előbbi csapatnál valószínűleg tesztpilótai ülésről tárgyalnak). A Midland másik versenyzőjének, Tiago Monteirónak már korántsem biztos a helye 2007-re. A portugál ülésére a gárda jelenlegi tesztpilótája, a német Adrian Sutil pályázik a legnagyobb eséllyel, de a lap szerint a Midland az ifjabb Nelson Piquet-vel is tárgyalásban áll. A háromszoros világbajnok fia jelenleg a GP2-ben szerepel, nem is rosszul: a legutóbbi, hungaroringi versenyhétvégén mindkét futamot megnyerte, és második az összetettben. A Formule 1 Race Report hírt adott a Midland eladásának ügyéről is. Mint arról hetekkel ezelőtt beszámoltunk, a holland médiaguru, Michael Mol szívesen megvásárolná Alex Shnaidertől az istállót, de eredeti, 120 millió dolláros ajánlata helyett most már csak 100 milliót kínál érte. A vételárat leszámítva azonban a legtöbb kérdésben már megegyeztek egymással a felek.
  • b-type
    hmm..nehéz lehet szélsőségesnek lenni ahogy most visszaolvasok (Brno-ban voltam a MotoGp-n).
    Sztem is képtelenség elfelejteni MS-t, szvsz aki odavan a sportért az elismeri a nagy alakjait.
    Lehet végigtromfolni, ezt vmiért vhogy megnyerte, azt azért nyerte mert mindenkinek éppen rossz éve volt, amazt meg összecsalta, a következőt meg azért mert csapatsorrend...és így tovább végig az összes Vb-n...aki így akarja nézni az nézze.
    Elméletek lehetnek, az ember mindig gondolkozik, de megvonni a megbecsülést?
    pl. én nem kedvelem Rossi-t..pedig az egész világ kedveli, meg van az oka...ez az én dolgom, de mégis felállva tapsolom és elismerem, nem kedvelem Pedrosa-t sem..bár őt a Puig politikája miatt elsősorban..őt is építik.
    de mégis felállva tapsolom ha jól motorozik vagy nagy csatát tesz le a pályára.
    Meg sem próbálom összehasonlítani őket pl Agostini-val aki több évben is egy nap két kategóriában is elindult és nyert,..így lett 10 év alatt 15 VB címe.
    Elismerés az eredményekért az jár...aztán ha vki nem akarja megadni az az ő hozzáállása.
    A rajongók meg azok akik még az 'eredménytelen' sportolókat sem felejtik el.
    mert hát a rajongás nem eredményfüggő és nem is kell bevédeni senki ellen,
    Kinek drukkolsz? Ennek. Hát annak meg miért? Mert.
    (még akkor is ha 900millio Rossi drukker jön szembe és abból tuti van pár aki beszól (általában németül vagy magyarul) arra hogy rajtam Biaggi poló van).
    Szal Alonso tavaly megnyerte a VB-t, és megnyerte...az hogy voltak Ferka gyengeségek, meg McLaren gyengeségek..a többiekkel meg ugye gyerekjáték elbánni..ezek dolgok, de attól még Alonso megnyerte..és most lehet megismétli, lehet, erre is lehet mondani dolgokat...csak hogy ne kelljen elismerni a csávót, de felesleges sztem, a mezőny akkor jó ha frankók a pilóták....ha ez idegbeteg, az meg cigány...amaz meg csaló..stb (nem a saját szavaim), akkor milyen a kedvencem aki egy ilyen mezőnyben nyerni tud?
    MS-t nem kis fegyvertény legyőzni, Kimi-t sem és Alonso-t sem. Ha a többek alatt lenne élmezőny technika, akkor valszeg még többeket sem.
    MS meg már akkor is ment amikor a vetélytársai gokartban tolták..ki milyen eredménnyel, nem gyenge mezőnyben, egészen más technikai feltételek mellett,..és még mindig nyer....és még mindig nagy fegyvertény legyőzni.
    legalábbis én így látom.

• Crewin Tiaren
    Üdv mindenkinek!

Edeleny vs Jakuza vitára reagálnék 1 kommenttel ha szabad.
    Szabad.
    Köszi!

Szóval szvsz ezt teljesen felesleges vita mert úgysem tudjátok meggyőzni egymást, de még csak megegyezni sem tudnátok arról hogy mi is van. Az én véleményem az hogyha ezt folytatjátok akkor lassan az egész fórum flamelni fog.
    Hozzá kell tennem azt is hogy ezért jó úgy nézni a Forma-1 et mint én, csak egy csapatnak kell szurkolni nem egy pilótának.

Köszi hogy elolvastátok.
  • Mersant
    degec....amugy igazad van
  • sharpshooter #40658
    vasárnap megint lesz autóverseny (Montreal), előtte jó lesz bemelegítésnek az F1 körhinta...
  • Istencsászár
    "Viszont meglepett a CART-os idö szorossága"

A pakliban benne van hogy ő slick gumival ment.
  • Count Adyn
  • Istencsászár
  • Istencsászár
    Ferrari divat :)

• Istencsászár
    Pár poén kép:

Kimi kiszabadult a szoliból

Jövőre nálunk fogsz szívni - Ron , Ne nézz már, kell a halálnak az a fostaliga - Alonso
  • Istencsászár
    Igen, a box előnyeinek a kiiktatása lenne az ésszerű terc, hogy a pályán dőljön el minden, ne a kiállások alatt, tavalyi szabály jóvolt, jó irányba ment. Mert ha a pályán kell előrébb verekdni magad akkor hajtani kockáztatni kell, nem pedig 10-20 köröket várni arra hogy jöjjön el a box kiállás és akkor lesz valami.
  • edeleny
    A motorbefagyasztás,és a gumiszabály,szerintem a gyári csapatok ellenére van,hogy ne járjon ugy az F1 mint a Rally,gyári csapaton kivül nincs esély,(igaz most ott sincs sok gyári csapat)
    A CDG-t az elözés segitésére hozták,de szerintem a pontrendszer,és a tankolási taktika átgondolásával többre mennének.
  • DJ Bee18
    :DD
  • edeleny
    Ez csak bemutato volt,pár kört mentek.Viszont meglepett a CART-os idö szorossága.
    Mondjuk,ha rendesen letesztelték volna a pályát,meg mondjuk nem a Toyota,akkor lehet,hogy lett volna még javulás.
    Bár szerintem a pálya inkább pilotafüggö,olyan mint Monaco,vagy a Hungaroring,technikás.
    Nem véletlen a 191 km/h átlag.
  • Istencsászár
    Hát persze hogy, mer az olyan gusztustalan manőver volt.
  • DJ Bee18
    mert te nem szidtad a másik oldalt soha... Sőt DC-Alonso esetnél te voltál legjobban felháborodva :DD (ha nem így volt, rosszul emlékszem, bocs). De most biztos azért haverod, mert eddig a Ferrari előtt van, és őket jobban utálod :DD
  • Istencsászár
    CDG szárnyakkal kb semmit sem fognak érni, max ronda lesz a kocsi. Itt a pénzről van a szó és a technika főlényekről, aki nem fejleszt éjjel nappal, nem áll mögötte egy gyár ( bömbi, merdzsó, ferka, toyo, rönó ) az esélytelen. Ez az 1 gumiszállító sem megváltó dolog, mivel egy roszabb kocsi az nemfog ugy menni ugyan azon a gumikon mint egy jó, szvsz a különbség ugyan ugy meglesz, és ez igaz a motorok befagyasztására is, meg minden egyéb elmés dologra.
  • Istencsászár
    Ez kb arra volt jó mint Honda csúcssebesség kisérlete, SEMMIRE, mármint érdemi jellegét véve.
  • Istencsászár
    Csak ilyen témák lehetnek:

Csaló Renault
    Beképzelt Alonso
    Szarházi Briatorre

:)))))) minden más hazugság!44
  • DJ Bee18
    természetesen most neked van igazad....
  • edeleny
    Sumi-interjut hamisitottak
    Még a végén en is gyanuba keveredem!
  • edeleny
    A Toyota körrekordot futott Laguna Secaban.
    A dolog érdekes,ezek szerint a lesajnált CART autok se lassuak!
    Másodszor ez az egyik kedvenc pályám,ha valamiért kiesne Indi,érdekes lenne itt egy F1 futam.
  • edeleny
    Bocs,mikor irtam még nem te voltál az elöttem szolo.
    22.-en lesz a tárgyalás.
  • edeleny
    Az elöttem szoloval nem foglalkozom.

Akinek nem inge ne vegye magára!

Szoval sokszor probáltam vitát,beszélgetést kezdeményezni,több Technikai,és más jellegü témában,sokszor sikertelenül.
    Ha némely régebbi témát(Senna,Prost)vettem elö,még jött is néhány hozzászolás.
    Viszont,ha 90%-ig biztos szeretnék lenni benne,hogy jön válasz az irásomra,akkor ilyeneket kell irni:
    Hajrá Sumi,Hajrá Alonso,Hajrá Kimi.
    Mocskos Sumi,Mocskos Alonso,Mocskos Kimi.
    Csalo Renault,Csalo Ferrari,Csalo FIA.
    Erre tuti lesz válasz innen is onnan is.
    Viszont ha szeretném megtudni,hogy mi a vélemény a CDG szárnyak esetleges jövö évi bevezetéséröl?
    Nos?
    Pedig,ha ez marad a technika aránya,lehet,hogy ez jobban eldönti a bajnokságot,mint a,
    Hajrá Sumi,Hajrá Alonso,Hajrá Kimi.

Mégis csak a Japán barátomnak ajánlom.
  • webibebi
    ma volt a tárgylás a rönő lengéscsillapítóiról nem?ha ma volt ne mtudjátok mi lett
    ?
  • [Jakuza]
    Juj. Ugy tunik inkabb a te Ferrari iranti gyuloleted tul magas, nem az en technikai ismeretem alacsony. :PPP
    Ne cikkeket linkelj ide, hanem olvasd el a Technikai Szabályzat 3.15 pontjat.

"az autó valamennyi, az aerodinamikai teljesítményt befolyásoló részének mindig mozdulatlannak kell maradnia a teljes rugózott tömeghez viszonyítva."

Pontosan ugyanezert tiltottak be a flexi szarnyakat is.
    Szoval ne erolkodj "ellendrukker" ur.
    Szerinted az elmozdulo ellensuly megfelel a "mozdulatlan" jelzonek ?
    Mert akkor nem csak a te "technikai" ismereted a nulla, de a fizikai es nyelvi ismereteid is.
  • Ch_Slater
    természetesen igazad van. lol.
  • sharpshooter #40635
    tanuld meg egyszer és mindenkorra:

1. A Ferrari rajongónak mindig igaza van!
    2. Ha a Ferrari rajongónak nincs igaza, akkor az 1. pont lép érvénybe!
  • edeleny
    Nos mivel az szemmel látszik,hogy az F1-es technikai ismereteid erösen közelitenek a nulla felé(alolrol),ime néhány ismertetö:
    Az FIA betiltotta....
    Mégis szabályos...
    technika ismertetö
    1 számu feladat,mutasd meg,a felsorolt cikkekben hol van az leirva amit te állitasz,hogy hogy a szabálykönyvben szo szerint,vagy csak utalás szerint de benne van ,hogy Ellensulyos lengéscsillapito!!!!!!Még egy kis adalék
    Nos akár a tegnapi irásaidban is lecsalozod a Renaultot,miközben abszolut nem igy beszélsz a Ferrarirol.
    És még engem vádolsz Görbe tükörrel.
    Nos,még egy dolog,Sumit fikázo cikkeket nem LEHET belinkelni,mert ilyen nem jelenik meg egy normális oldalon,kritikus cikkek viszont igen.

Cimbora,én befejeztem a vitát veled,több dolog miatt
    1,mert elismerted hogy ha a Renault csalt,ugyan ugy csalt a többi csapat is.
    2,lassan csak rolunk szol a topic
    3,szivesen vitázom olyannal,akinek legalább halvány derengése van arrol,mit is ir,viszont.....

Tényleg,hol a bizonyiték,hogy Klien a Renault segitése miatt indult a Hungaroringen a boxbol?Link?Esetleg egy kép az UFO-rol?

Ja és bolintottál?

• [Jakuza]
    Igazad van es ez edelenyre ketszeresen igaz.