182273
  • b-type
    Jól teszik :))
    Ezzel még nem büntetik egyik csapatot sem direkten, de szűkítik a szabályokkal való játék keresztmetszetét.
  • edeleny
    Szigorit az FIA a padlolemezek ellenörzésén.

Ugy látom ez még nem volt itt.
    Nos,észrevételek?
    Mit szoltok ahoz,hogy az FIA viszonylag ilyen gyorsan és szigoruan csap le?
  • b-type
    De skacok ezt ott kellett volna abbahagyni hogy az F1 más.
    Ebben mindenki egyetért, nem igen lehet összehasonlítani a kettőt.

-Most azt mondjátok hogy mert az F1 versenyző nem lát rendesen, hát sztem pont eleget lát, én szimezek egy monitor előtt ülve és sokkal kevesebbet látok (amit most nézel hogy elolvasd amit írok na azt látom én),..de ott vannak a kasztnis versenyzők akik a jobb súlyelosztás érdekében az autó közepén ülnek, na azok aztán végkép keveset látnak.

Egy motoros stílusától (fej és testtartás) és a döntéstől függően szintén keveset lát, nyugalmi helyzetben valóban sirály, viszonylag magasan vagy, jobbra balra semmi nincs ami akadályozna.
    Menet közben ez kicsit másképpen néz ki.
    Arról nem beszélve hogy mindez azért van mert nem veszi körül semmi...és ennek talán előnye hogy lát, de hátránya hogy semmi nem védi.
    De lehet arról is beszélni hogy míg az F1 teli van sík pályákkal, addig a MotoGp: Laguna Seca, Philip Island, Sachsenring, Brno..stb
    Ahol pláne nem sokat látnak.

Szal ha valóban ölni akarjátok a témát akkor úgy halasszuk hogy más és slussz.
    De tárgyalhatjuk frankóba is én benne vagyok, on board-k innen onnan, vezetéstechnika, az ahoz szükséges fizikum (egyes MotoGp versenyzők is indulnak pl. Suzuka-i 8óráson, nem csak MotoGp távra vannak lőve).

Most valóban elég kihalt az F1 program, dumálhatunk ilyesmiről is.

• leoon
    Tavaly ki nyerte a Barcelona-i futamot?
  • HUNtalicska93
    teljes mértékben egyetértek,tök fölösleges a motogp-t,és a forma1-et összehasonlítani
  • INeedspeed
    Itt a tökéletes példa alonso sisak kamerájából
    épp barcelona
  • Istencsászár
    Csak érdekesség kép a multkori Las Vegasi futamról

Bourdais can fly!
  • Gabor_(HSF)
    Becsatlakoznék a vitába,de nem igen akarok...
    De a 2 dolog olyan messze van egymástól mint a lovaglás a sakktól..
    A 300-ról való fékezés össze sem hasonlitható motornál az F1 el, nem csak azért mert mig az egyiknél 1 keréken történik,a másiknál pedig 4 és akkor még a tapadás beli külömségeket nem is hangsúlyoztam..
    Aztán mig a motoron fexel,addig egy F1-be úgy levagy kötözve,levegőt is nehéz venni..
    Ami valóban igen fáraztó a pályamotorozásnál,az a minden kanyarban való kiülés,nem pedig a lassulás,az nagyon messze van az F1-től..
    A nehézség még az igen hansúlyos,a formula autóknál ,semmit nem látsz,se az orrát sem magad mellé,a 2 első kerék teteje ami látható,a többi érzésből,ellentétben a motorral,ahól minden előtted van...
  • b-type
    np
    Van ez így.
  • INeedspeed
    Teljes mértékben igazad van.....boccs egy kicsit beindultam és dúrva voltam...sajnálom!
  • INeedspeed
    Én meg nem értem ez F1 fórumnak indult aztán bekeverték ide a motogp-t meg wrct meg gp2-t meg minden szart csak f1-et nem.Szerintem a topic cime hibás nem Forma1 Hanem autó és motorsportok fan dolga és nem fogom senki előtt behúzni a "farkam" bátran kinyilvánitom a véleményem és bármikor...Mondjatok el mindennek akkor is mindig lesz véleményem mindnről! that's it!
  • akyyy
    inkább nézegetem a sportoldalakat továbbra is, hátha lelek valami jót:)
  • Istencsászár
    Forma 1 Asuztrál Nagydíj a médiának kiadott sok oldalas okosságot tudok nekedadni, de nemtudom mennyi hasznát vennéd, mivel adatok vannak benne bőven általánosan is de inkább az Ausztrál szemszögre koncentrál, és angol persze.
  • akyyy
  • b-type
    ?
    :)
    Ne őszülj, annyit nem ér.
    Sosem mondtam hogy nagyobb 'fax' vagyok mint más, és itt senki nem húzza a farkát, vannak itt nagy viták és érvelések, de senki sem nagyobb a másiknál.

(Na jó egyszer Gábor belinkelt egy bazi nagy Kawasaki-s képet magáról )
  • Istencsászár
    Ha van téma akkor az a baj, ha fikázni vagy beszolni kell akkor nincs baj... nehéz pár emberen kiigazdoni....
  • bardocz
    pedig jobb lenne ha behúznád a farkadat és észrevennéd magad...semmi sértő nem volt abban,amit írt...
  • Count Adyn
    on the way:D
  • INeedspeed
    Még akkor sem ha bölcs 35-40 év közötti vagy
  • INeedspeed
    ó mennye mán ki a fax vagy te itt h helyeselsz?menj helyeselj máshol én nem nyelem le h sértegetsz mint a többi marha aki behúzza a farkát!
  • b-type
    ez jó érv: .."akkor se"
    :D
  • INeedspeed
    akkor se könnyebb a forma1 mint a motorsport........
  • akyyy
    Tud valaki egy jó kis leírást a 2007-es szabályokról, újjításokról, változtatásokról? lehetőleg magyar:D

egy bemutatót kell készítenem, és legelső ichetként az f1 támadott meg :)
  • Istencsászár
    Nézz WTCC-t, GP2-őt, A1GP-t :))
  • leoon
    Erre azért kíváncsi vagyok, biztos jó lenne.
  • bardocz
    itt kapaszkodnod se kell mert megtart az öv,najó nyomja a mellkasod,de motoron 300-ról lelastíni kicsit más érzés és lábbal nem tudod úgy tartani magad hogy kézzel ne kelljen qrva erősen
  • Istencsászár
    Két futam egy hétvégén?

A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore úgy véli, hogy a szoros csata ellenére sem elég izgalmas a Formula-1. Az olasz szakember egy különös ötlettel állt elő: "Két versenyre van szükségünk. Egy 45 perces sprintfutamra délelőtt és egy egyórás versenyre délután."

A sprint futam időmérő edzésként funkcionálna, az első nyolc helyezett fordított sorrendben sorakozhatna fel a rajtrácsra. Mindkét futamon pontokat lehetne szerezni. A boxkiállás - a kerékcsere és a tankolás - kimaradna a programból.

A Renault csapatfőnöke úgy véli, hogy ez sokkal többet lendítene az üzleten, mint a hibrid autók bevezetése. "Ez 25 - 30 milliós dolláros fejlesztést igényelne és nem javítana a show-n."

Az öreg néha beszél mostanában de akkor a lényegre tapint.
  • INeedspeed
    fáradt vok.......elirtam tehát nem könnyebb a motoros sport mint az f1......ezt akartam mondani sry
  • INeedspeed
    én is nézek más technikai sportokat de van dóga 1 f1 es pilótának is sztem nem könnyebb a motorsport mind a motoros szériák itt is 300 ról lassitsz és itt nem 20 kör van hanem 52 kb átlagba na mind1
  • DjDano
    Aki más versenysorozatokért van oda hát legyen, de nem kell teleszemetelni a topikot az erről szóló istenítő szövegekkel
  • sharpshooter #47492
    még hetekig unalom van, addig jobb ez, mint Kimi/Alonso fikázás
  • leoon
    Amúgy magyarázzuk itt, h mér jó ez meg mér jó amaz, de ez F1 Topic.
  • b-type
    Nincs itt kövezés :)
    A WTCC akkor jó ha jó,..de akkor nagyon jó.
    Na ez igen hülyén hangzik, de tényleg...van hogy nem jó az első futam, de a rajtsorrend megvariálása miatt jó a második. De van hogy egyszerűen bizonyos pályán széthúzódik a mezőny, és nem mozdul semmi.

Viszont vannak pályák ahol egyszerűen megbolondul a mezőny, ott nagyon jó :)

Szeretjük.
    A mai F1-t pedig nem az olyan izgalmakért nézzük, mint a felmerült csatásabb technikai sportokat, mert ha igen akkor csalódás.
    A WRC-t sem csatákért nézzük, mert kasztni nem ér kasztnihoz a WRC-ben...másról szól.
    Ahogy az F1 is.
    királykategória az F1,..a Formula sorozat királykategóriája, talán még azt is el lehet rá sütni hogy az autósportok csúcsa (bár én már itt másvéleményen vagyok), de versenyhelyzeteket tekintve vannak bőven nála jobbak,..vicces lenne azt mondani hogy izgalmasabb volt mondjuk a legutóbbi F1-s futam...ahol pedig jó előzés is történt, mint a hétvégi MotoGp.
    Az F1 az F1, én is azért nézem mert az F1.t nem hagyhatom ki a figyelemmel kisért sorozatok közül,...és reménykedem benne hogy egyre jobb lesz :)
  • b-type
    Nem baj, gondolom nagy rutinnal kezeled a helyzetet. :)

Szal nem csak olyan technikai sportokat kisérek figyelemmel ami a legek legje, ezek szerint veled ellentétben ha ezt nem érted.

• DJ BP
    kiszedik jövőre a TC-t elvileg, egy fokkal jobb lesz végre, több pici hiba, és különbségek lesznek kigyorsításkor.

A MotoGP a motor voltából kifolyólag jobb bármilyen autóversenynél. Hát a WTCC-t, DTM-t is tönkreveri izgalomban. Kövezzetek meg, de én nem látom annyival izgalmasabbnak WTCC-t DTM-t az F1-nél, mint ahogy sokan mondják mennyivel jobb.
  • sharpshooter #47487
    én is, csak ez olyan mint a foci - ott tojás és amerikai, itt gömbölyű és soccer:)

nekünk az F1 szeretet a múlton és a legendákon alapul, még azoknak is jut belőle, akik most kezdik nézni, odaát ellenben autóverseny van, ami izgalmas, itt pedig elhisszük, hogy miénk is jó (pedig nem az) - de ettől még nézzük futamról futamra...
  • leoon
    Engem nagyon nem érdekel, leszarom az USA-t!Ők azt nézik mi ezt.
  • sharpshooter #47485
    mondjuk ezt az USA-ban kiröhögnék, ahol többen néznek más szériákat, mint F1-et az egész világon:)
  • leoon
    Így van! Nem kell sztem hasonlítgatni, h melyik a jobb! Nah, demind1.
  • INeedspeed
    Nem értelek akkor mit keresel itt?