FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Random_
A Jaguaros? 😊

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

[Jakuza]
Nincs baja.
Csak a sajat hulyesegerol akarja elterelni az arnyekot.
Most van mellette egy meg hulyebb,igy ugy gondolja kevesebben hulyezik majd ot le.
Annak ellenere , hogy a boxutca-s kiallasokat a Weber nem igazan tudja eltalalni, meg magasan o az osszes kozul a legertelmesebb.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

MrSpock
Tényleg,egyébként a Gyula miért van ott a Palik mellett(persze azonkívül,hogy cikizze).
Ezt nemértem sosem,mert közvetiteni nemhagyja,amit beszél azt meg lehurrogja,meg ugyan má'Gyulámmal elintézi.

Go Jeff Go!!!!

Random_
Viszont egyszer igazat adott neki! Mikor észrevette, hogy szar a beállítása a Renault-nak.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Tuvok
semmi, basztatja, mert túl optimista és izgága 😊

Galy
tényleg, mi baja van Paliknak a Gyuszival? 😊
MrSpock
Nagyon meglett kötve a Forma 1.
Mindent leszabályoztak,tiltottak,korlátoztak,semmi elõrelépés.
Miért csak úgylehet fejleszteni,hogy közben tiltunk?
Hagyták volna a Turbókat,meg slickgumit,mindent,hogy menjen a maga medrében.
Az idõmérõt sem kellett volna szétcseszni.
Vagy menjen minden autó 3 mért kört,és aki a leggyorsabb az induljon.1 idõmérõ és kész.
Kékzászló nista,mert így lenne a kisebb csapatoknak is esélye,hogy picit villoghassanak.
Mivel autóverseny vagy mi a szösz.A menõ igenis elõzze meg a kicsit,ne csak elsuhanjon,az meg figyeljen.
Így olyan mintha edzéslenne,csak körözgetünk,aztán majdmeglátjukhanyadikakleszünk.
Egyre roszabb ez így.Telejsen úgy szakág kellene,leválni a FIA-tól,úgy mint az Indy-ben.És mostmár az az erõsebb aki levált.Itt is azlenne,mert egy igazi versenyzõ akar verseynezni,nem csak körözgetni.
Bár így mondjuk kényelmesebb,nincs annyi rizikó benne,felmarkolja a lét,és elvan.
11-10 versenyt nyerni?a 11.et csak azért nemnyerte meg mert ugye az ominózus baleset,de ott is nyert volna,tutira.
Más ágazatokban,ha valaki 2X nyer egymás után az már óriási.
Itt meg dög unalom.Kivételesen nemaludtam el,mert elõtte ébredtem fel,így végigbírtam.Szóval váltani,változtatni kellene.

Go Jeff Go!!!!

Random_
Na lehet abbafejezni ezt mert újra csak vita lesz belõle!
Maradjunk a témánál!

tényleg ájjle, mert végre F1-rõl szól a topic...

http://gaborszantai.co.uk/

M@TriX
nyugi, olvastam egy jó idézetet, de nem tudom pontosan idézni
"ne állj le hülyékkel, mert lesüllyedsz az õ szintjükre és ott legyõznek a rutinjukkal" 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

ÁjjLe BoBBi
az ilyen szánalmas köcsög faszkalapoknak nincs helye itt. takarodjál innen a jó kurva anyádba te szaralak

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Tuvok

Csak maradjon is így !

A Mercedes megoldotta a megbízhatósági problémákat FafaZoli - <2004-07-12 08:54>

Ezentúl nem lesznek elfüstölõ motorok

A Mercedes-Benz megoldotta a megbízhatósági problémákat, melyek a McLaren alakulatát sújtották az idei év kezdetén, mondta a német cégóriás igazgatója, Norbert Haug.

„A megbízhatósági problémákat orvosoltuk.” – mondta Haug, miután Kimi Raikkönen megszerezte elsõ pole pozícióját az idei szezonban szombaton, majd a Brit Nagydíj vasárnapi versenyén is remekül szerepelt.

„Véleményem szerint a fiúk jó irányba haladnak a fejlesztésekkel, rengeteg kilométert megtettek a motorjaink a próbapadon stuttgarti üzemünkben, és a valódi teszteken is közel 800 km-t teljesítettünk hibamentesen.” – folytatta a német szakember. „Kimi magny-cours-i erõforrását Stuttgartba szállítottunk, melyben már 460 km volt, és további 300 km-t tettünk bele.”

„Így azt mondhatom, jó formában vagyunk – közel a határhoz, és úgy érzem, hogy mind a megbízhatóság, mind a teljesítmény terén sokat fejlõdtünk.” – magyarázta Haug. „Nem fér hozzá kétség, oda tartunk, ahol lennünk kell, és ez a fõ célunk. Még vannak, akik elõttünk állnak, de szerintem jó irányba haladunk.”

A csapat finn versenyzõje, Kimi Raikkönen az idei elsõ három versenyen a motor meghibásodása miatt volt kénytelen idõ elõtt befejezni a versenyt. Csapattársát is sújtották a meghibásodások, így a McLaren istálló eddigi legrosszabb szezonkezdetén van túl.

PREMIERE1
Viszont jót tenne a VB végének, ha sok ilyet látnánk a Ferrariktól:
Mansell, Phoenix,AR, USA, 1990

\"... népszavazás döntsön a nép szavazásból történő kihagyásáról ...\"

PREMIERE1
K: *?, +e

PREMIERE1
Ha idõmérés, nekem mindig ez jut az eszembe:
Senna, Monaco QUA, 1990

Kéziváltó, slick gumik, forgalom a pályán. Mi van most. Panist hátrateszik, mert Massa nem tud mellett elmenni. Hol van itt a sport?

0.2 sem volt, mert a SC kiállása után 2-3 körrel már MS mellé is rakta egyszer a McLaren orrát, és addig "húzatta magát"...

Igen, ha szigorúan nézzük, akkor a Ferrari az a csapat, aki 4 autót versenyeztet: elgondolkodtató, hogy egy kisebb csapat, mint a JAG és jobbak mégis😊
Tavaly felreppent, hogy a Ferrari által odaadott motor 20millióért kicsit sok, a Merci felajánlotta az övét 10millióért full alkatrész ellátással...
Szerintem nem döntött rosszul a Sauber, ha sz idénykezdtet vesszük figyelembe - mondom ezt McLaren-esként😊

Hellhammer
A gyors szakaszokon ott volt a seggében? Én nem láttam. A lassú sikánokban ott volt, de én nem arról beszélek, hanem arról amikor 300 körül tépnek egy egyenesben egymás mögött alig fél autóhossznyira és a végén kivág elõzni a hátsó (a 0.2 mp hátrány 300-as tempónál kb. 16 m-t jelent, ami 4 autónyi táv). Régebben azt használták ki, hogy a szélárnyékban a légellenállás kisebb volt + a turbulencia (vagy vákuum?) miatt szívó hatás is keletkezett, így azonos erejû motorral ezt kihasználva elég nagy sebességkülönbséget lehetett elérni.
Most ez kifejezetten veszélyes az autóra, mert nagy tempónál már nagyobb erõvel szorítják oda a szárnyak az autót, mint a saját súlya, és ha beállna a kvázi légüres térbe a másik mögött, az olyan hatással van rá, mintha hirtelen leszakadtak volna a szárnyak. Ez egyrészt a saját autójának a kialakítása miatt van, másrészt pedig az elõtte haladó autó kiforrott aerodinamikája miatt, mert annyira optimalizált az egész áramlás, hogy az autó mögött szinte vákuum van. Régebben nem volt ennyire éles az aerodinamikai fejlesztés, inkább a motorerõre gyúrtak (turbo rulez 😊).

A Sauberek azok akik tökéletes példái az elõbb említett kivételezésnek. Tekintve hogy év elején is milyen %-ban voltak Ferrarik, és most gondolom az ideibõl kaptak cuccokat, nem is lenne szabad létezniük ebben a formában. Nem annyira a Sauberek voltak a jók, inkább az átvestett tavalyi Ferrarik egy kis idei technikával megküldve.😊

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Fisicó nagyot ment, állítólag a Williamsnél elis gondolkodtak a leszerzõdtetésén: így lehet, hogy Fisicó & Mika páros leaz...

Én nagyon remélem hogy továbbra is megy a kivételezés a Ferrarival, meg a többi FIA-balhé. Akkor ugyanis tényleg viszállhatnak a motorgyártók az F1-bõl ha lejár a szerzõdésük, és beindulhat az F1 (már ha megmarad) mellett egy ugyanilyen, de nem a FIA által felügyelt versenysorozat, ahol aztán talán tényleg lehetnek jó versenyek. Mert a FIA alatt nem hiszem hogy bármi is javulna a nézõk szempontjából.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Random_
Szerintem Sato egy kicsit óvatosabb volt. Gondolom mondták neki, hogy érjen be és ne törje vagy süsse meg a gépet.

A Sauberekrõl kinek mi a véleménye? Szerintem egész jól tolták végig. A végén Monti is meg lett kicsit kergetve.

Akkor a McLaren nincs kigyúrva, mert Kimi tegnap elõzött mint a mérgezett egér...
Nem gondoltam volna, hogy pl. egy BAR-t így állva hagy (ráadásul Sato-t)...
És mikor 0,200-re megközelített MS-t, akkor is a Ferrari hátsó szárnya alatt volt a merci orra...

Hellhammer
Arról nem is beszélve, hogy ez is "öli" a versenyt. Mert ennél a rendszernél lehetetlen az, hogy a lehetõ leggyorsabb beállítással, a lehetõ leggyorsabb kört menjék. Régebben nem volt olyan, hogy a versenyben futott leggyorsabb kör jobb volt, mint az idõmérõ edzésen elért pole pozíciós idõ. Szinte meg sem tudták közelíteni a versenyre felkészített autókkal az edzésre felkészítetteket. Ez is lenne a lényeg az autósport királykategóriájánál, hogy mindenbõll a legjobbat, leggyorsabbat mutassák, de ez a jelenlegi helyzetre nem igaz...

M@TriX
hát azért az RTL-es kiszámolgatós 80%-ban nem talál 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Random_
Az jó lenne ha az idõmérõ után is bele lehetne nyúlni az autókba akkor kicsit többet lehetne izgulni. Most már az idõmérõ eredmények alapján lehet tudni ki mennyi box kiállással számol és milyen beállításokkal fog versenyezni.

Hellhammer
Valahol azt olvastam, hogy annyira ki vannak gyúrva aerodinamikailag ezek az autók, hogy szélárnyékban teljesen elvesztik a stabilitásukat. Ezért nem is húzódnak rá centiméterekre a másikra a hosszú egyenesekben, mert a féktávon elszállnának. Több autónyi távolságból pedig marha nehéz kifékezni a másikat vagy erõbõl elmenni...
A teljesen slick gumi lehetne egy megoldás, vagy az (amit alapjaiban vetnének el a csapatok), hogy jobban korlátozva lenne az aerodinamikai leszorítóelemek száma és mérete.

Random_
Hiszen elvileg száguldó cirkusz a neve mégis tök uncsi mostanában.

Hellhammer
Sztem az kellene a mostani F1-nek, mint régen volt: nem lehet az autót a boxkiállás alatt tankolni. Így nem menne annyira a taktikázás, mert nincs matekozás az autó súlyával. Ehhez még hozzátéve azt, hogy 1 gumigyártó lenne csak, újra slick gumik stb. talán visszajönne a régi F1, ahol a pályán kellett elintézni a dolgokat.
Sztem ez az új idõmérõ rendszer, az autók piszkálásának letiltása, a gumiválasztási kötelezettség baxták szét az F1-et... (nemtom mit gondol a FIA, de olyan agyament baromságokat tudnak kitalálni amik egyértelmûen megölik a versenyt és néha veszélyessé is teszik azt, pl. WRC-ben letiltották a pályafigyelõket, illetve ott sem lehet többféle gumit használni - ez egyértelmûen életveszélyessé tett pár versenyt, arról nem is beszélve, hogy ezt a sorozatot is sikeresen tszik taccsra szép lassan)

M@TriX
hát igen az nekem sem tetszett, hogy már megint boxban elõz a láma, persze lehet mondják neki de akkor is...

nem tudom miértnem lehet olyan jókat elõzgetni mint anno.
A F1 nem azért van, hogy a csapatok nyerjenek, hanem a nézõkért kéne. nem? 😉

Random_
Igen a kék zászló eléggé idegesítõ.

Amúgy logikus, hogy nem elõz Schumi. Minek ha a kerékcsere alatt az élre kerülhet.

Punkerwork
tény hogy szar hogy nem elõz d eszerintme ez nem csak rajta múlik

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Nem nézem vissza, tudom mi ment akkor. Ezért írtam hogy nem TUD, és nem azt hogy soha nem is tudott. Írtam is hogy régen nem volt neki gond. És most se mondanám, ha legalább 2-3 versenyenként egyszer elõzne, hisz állítólag õ a legjobb pilóta, az autója valszeg messze jobb a többi csapatnál. Amikor kiállnak elõle, akkor rögtön 1-2 másodperccel jobb köridõket megy, márpedig ez a tartalék ott van az autóban elõtte is, és a pályákon van elõzési lehetõség, akkor miért nem használja ki? Az nálam nem mentség hogy biztonságra mennek, ilyen pontelõnynél mi kell még? Barichello miért elõz, mikor nála még necces lehet a VB 2 hely? Én cak arra tudok következtetni, hogy Sumáktól függ a dolog, és ezért nem becsülöm semmire mint versenyzõt. Hihetetlenül megbízható és gyors pilóta, tökéletes tesztpilóta lehetne mondjuk belõle, de nálam az a versenyzõ aki versenyez, nem riad vissza a helyzetektõl. Régen ez volt az F1. Ráadásul agyalnak azon hogy hogyan lehetne izgalmassá tenni a futamokat, szerintem halál egyszerûen el kellene törölni a kék zászót, meggyõzõdésem hogy akkor Schumi sehol se lenne.

Random_
Na ja. Gondolom nem csak azért lett 80 alkalommal futamgyõztes mert a ferrari jó és boxban elõzött. Hanem volt amikor elõznie is kellett.

Punkerwork
nem tud elõzni????? nézzd már vissza miket mûveltek annó Mika-val és utánna mond azt hogy nem tud elõzni.....

Random_
Én az új Toyotát várom már, de nagyon! Azt nem hiszem, hogy a Fiat-al felvenné a versenyt hiszen ahhoz kicsit több tapasztalat kell, de azért ha a közép mezõny elejére bejutna az már nagyon állat lenne.

Kilökték?😊 Én úgy emlékszem hogy õ nem tud elõzni, sõt õ volt az aki régebben egy szándékos kilökésnek köszönhetett egy VB címet, sõt majdnem kettõt. Szerintem egyszerûen csak nem tud elõzni és kész. Legalábbis nagyon régen nem láttam tõle normális elõzést. 1-2 éve legalább egyszer bepróbálta az elõtte menõt, aztán maradt mögötte, most már azt se. Tavaly már nem tudom melyik versenyen, de jó 10 kört ment Villneuve mögött, amikor pedig nagyon kellett volna a pont neki, és ugye a tavalyi Hondával Villneuve nem lett volna egy kemény ellenfél. Mindenki más mer elõzni, akinek pedig sokkal jobban kellene a pont, csak õ nem, és ezért finoman fogalmazva nem tartom sokra. Pedig amikor bekerült az F1-be, akkor a csíter Benettonban még volt mersze. Sõt inkább annak kell tartania aki a másik autóban ül, úgyis õt büntetik meg bármi helyzet lesz, lásd pl. tavaly a Montoya-Barichello helyzetet.

Punkerwork
szerintem a ferrari nem mer kockáztatni mióta shumi-t párszor kilökték elõzésközben

Shaman
Na hát ettõl a futamtól sem kaptam szívinfarktust...:-(

Már-már elszunyáltam,mikor Trulli becsapódása történt,na akkor felébredtem,s utána volt egy ici-pici izgalom....

De télleg amit ti is írtatok. MIÉRT nem elõz Sumi??? Miért mindig a boxot erõltetik? Elvileg az autója simán gyorsabbb bármelyik másiknál,akkor mindek bíbelódnek a boxtaktikákkal?
Kimmihez képest kockafej semmit sem mutatott a másik McLarenben....

Amúgy teccet a flame amit itt nyomtatok. Én már régebben megtapasztaltam,hogy Gabor_(HSF)-el nem érdemes vitázni,mert csak leanyáz:-)

(kíváncsi vagyok a reakcióra,mert visszaolvasva a kommentem nem írtam negatív jelzõt az õ hõn-szeretett Sumijáról)

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

MrSpock
Srácok,ez így fer!
Szóval akkor semmi csúnyát nemmondunk,nemhergeljük amáskat.
Annyit lehet,hogy Nemszeretjük ezt,ezért meg azért,és akkor a másiknak esetleg ezt elkell fogadnia,viszont ha szeretjük ezért meg azért,akkor azt is.
Nemvagyunk egyformák,de itt jókat lehet dumálni,írogatni,és tényleg,maga a F1 legyen a téma.Mindenki tudja,hogy most nehéz helyzet van,nemigen van verseny.
Ezt még a Shuminak szurkolók is belátják.Nyer a kedvencük,de csak ennek lehet örülni.
Szóval,ez az év szerintem ilyen marad,majd jövõre talán,bizakodunk,bár egy kis reform nemártana a szakágnak.

Go Jeff Go!!!!

"elkerülünk minden ehez hasonló vitát" igy tán helyesebb is,meg jobban is hangzik

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Renben van... én is elnézést kérek, hogy túl agressziv voltam...de ezennel kérek mindenkit SUMI-t se mocskuljuk és én sem kapom fel a vizet, ezzel elkerülöünk minden ilyesfalyta vitát

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Bucser
Megbeszéltük telefonon: A cigányozást nem úgy értettem ahogy te gondoltad de elnézést kérek tõled. Bocsánat, hogy félreérthetõ voltam. De csak annyit még hozzátenék, hogy ez egy nyilvános fórum etért olyan hangnem kéne mindkét oldalról, ami elfogadható mindkét félnek (mert itt rólunk volt szó). Védheted Schumit de szerintem tartsuk már be azt a dolgot, hogy pilótákat nem mocskoljuk.... Szerintem undorító... Tisztelem Schumachert a teljesítménye miatt nem szeretem de nem is mocskolódok.. ezt szeretném tõled is kérni. A cigányozásért meg elnézést.. rossz példával de csak annyit akartam mondani és rávilágítani, hogy azt mondj olyan emberre akit nem ismersz amit magadon is elviselsz... Mert nem tudhatod soha sem, hogy ki fia borja az illetõ.. még ha ISMERT személyiség is.... Ennyi....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ARCember??? (az én nickenbõl elég sok dolgot megtudhatsz rólam,mivel az nem kamu)nos elég izgi priviben megadtál egy "tanyasi"cimet ami vagy igaz vagy nem..én ezek után elküldöm neked privibe a mobilom és ha van vér a pucádban,legyen bátorságod fell is hívni,(persze nem rejtett számmal)utánna tisztázhatjuk ezt a kis affért,azt meg ne várd tõlem,hogy linkre autózzak 500 km-tert

Bucser
És innentõl mindenki kedvenc Gáborát Ignorálom.... Nem veszem figyelembe a beszólásait maradjon csak meg a maga kis bunkó stílusánál...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Bocs én nem léptem az õ stílusára nekem a megnyílvánulásaival van gondom nem pedig Schumacherrel.. ha elolvasod elõzõ írásaimat is (bármelyiket) egyikben sem emlitettem hõ szeretett Schumacherét úgy hogy bunkó köcsög vagy egyáltatlán fasz... Ez volt az ad1. Az ad2. meg, hogy miért én vagyok a bunkó fasz mikor Õ esik nekem minõsíthetetlen stílusban?? Mikor feljogosítva érzi magát az internet névtelensége miatt arra, hogy engem lekispöcsözzön és "telibaszott selejtes kis fasszópó majom" -nak nevezzen...

Mellesleg Privátban megküldöm a címem... leakarod rendezni ÖREG akkor gyere el és rendezd le.... Úgyis kell már egy pofánvágás... Persze ha nem csak arcember vagy....

MrSpock
Paliktól kiakadok!Gyula helyében már rég úgy pofánvágtam volna,hogy lefordul a székrõl.
Akármit mond kicikizi,pedig õ is csak versenyt szeretne látni.
Kicsit ellvan szállva magától,olyan nagyra tartja,hogy õ mennyire érti a F1-et.
mi lenne ha Shumi még elõzne is,szerintem az élvezéstõl nemtudna beszélni.

Go Jeff Go!!!!

MrSpock
Te komolyan annyi vagy amit mondtál?Hmmm...ha én is ilyenleszek akkor inkább...bár még van 10 évem hozzá.
Komolyan befejezhetnétek ezt a egymásraordibálást.
Viselkedhetnétek,roszabbak vagytok néha mint a gyerekek.
Ahogy itt méltattátok a versenyzõket,Montoya egy kolumbiai cigány,Shumi meg egy sváb köcsög.Egyik kutya másik eb.Emberileg mindkettõ egy nagy f...!
Azért tudnak autótvezetni,csak shumi jobb autóban ül.
Na szóval abbahagyjátok,vagy nem?

Go Jeff Go!!!!

Gyengébb idegzetüektõl elnézést kérek...de nagyon felment a pumpa ettõl a ..tudomis én, akárkitõl