182273
  • Gabor_(HSF)
    Ezt majd akkor döntsd el,ha a te felelőséged és pénztárcád
  • dav1d
    :D mind hüle aki azt hiszi megváltozik a monacoi verseny eredménye...erre csak annyit: No Comment...Alonso győzőtt
  • jefferson83
    Az a baj nincs olyan, hogy erre a pályára...
  • jefferson83
    Az egész ügyhöz annyit, hogy:

1,

Én teljes mértékben egyetértek azzal, hogy csapaton belül lehessen kalkulálni így-vagy úgy, lehessen segíteni a másikat és esetenként még az egymás közötti eredményt is 81. és 2. sz. pilóták)...stb --> hisz a CSAPAT megnevezés erről szólna.

2,

Másrészt, ha van egy szabály amit kitaláltak (lényegtelen, hogy hülye szab. v. nem) és azzal, hogy elindulok az ő versenyükön tulajdonképpen elfogadom ezt. --> Kutya kötelességem ezután betartani.

Végkövetkeztetés:

A kiszabott büntetést (kivi vagyok mi lesz) megérdemlik!! --> Ha másnem azért,mert ilyen hülye csapatfőnökkel áldotta meg őket a sors (ez esetben csak a nyilatkozatra gondolok ) Véleméynem szerint csak pénzbírság lesz a csapatnak. A pontlevonásokat súlyosnak tartanám, de majd meglátjuk.

• Gabor_(HSF)
    Ne általánosits kérlek! engem nem az érdekel elsősorban, mit nyilatkozik egy pilóta,hanem amit látok..
    És ezen a versenyen én azt láttam,az egyikük egyforma gyors köröket ment,szinte mindig ugyan azon az iven(ami egyben kizárja a sok hibát),a másiknak meg hol igy sikerült hol ugy...
    Már bocsáss meg ,de nálam az a befutó,aki stabil a rajtól a célig...
  • Gabor_(HSF)
    Még szép,hogy ezen a pályán megtiltja!Az ő brifkója..
    Több milliós kárt, egy szemvillanás alatt lehet csinálni,az elbukott pontokról nem is beszélve és én ezt nem az általánosságra írtam,csak erre a pályára,itt muszálj higgattnak maradni ez a versenyez ezért ilyen uncsi már évek(tizedek) óta..
  • DJ BP
    Kimiről meg sose tudjuk meg, hogy mit tudott volna menni, egy köre nem volt, amikor ne mentek volna előtte
  • DJ BP
    preciz enyhén alulkormányzott beállitásokkal,mig Hami a kockázatos túlkormányzott setuppal hazárdirozott hol lassabb,hol gyorsabb körökkel és rengeteg hibával...

Mondjuk épp ezt a bevállalósságot hiányolja mindenki a mai F1-ből :D
  • Gabor_(HSF)
    Ja és az a + 6 környi nafta,Monacoban +1 tizedet számit,vagy még annyit se...
    De nem is értem mér a Meki a téma,ahól szinte semmi gond sincs,van két jó versenyzőük,jók a kocsik,Ron marha nagy problémája melyikük legyen idén a vb...
    A gond a Ferkánál van,erről kellene inkább beszélni,mert az autó az náluk is jó,hogy Massa ment amit ment az nem csoda,az ő képessége ennyire elég ezen a pályán,ezt már korábban is bizonyitotta..
    De ha a tavalyi évet veszem,Sumi gyorsabb volt mint az idei legjobb kör és akár még dobogos is lehetett volna,ha nem pont a legrosszabbkor jön be a SC,ill ha 2-3 körrel később,na de ez ha...Viszont az nem "ha",hogy a Ferkával is lehet itt jól menni,mégha köztudottan nem az ő pályályuk...
  • DjDano
    Hát komolyan nem értelek titeket. állíndóan azzal jöttök hogy legyen verseny a F1-ben, előzések stb Erre amikor egy csapatfőnök szó szerint megtiltja az előzést, az teljesen helyén való és még Hamilton a seggfej mert nem kussolt... ez nagyon idióta felfogás

• WNW
    Alapvetesnek veszitek, hogy Alonso nem hibazott.. Szerintem O nem mondja el, mig Hamilton maga mondta el, hogy olykor-olykor koppant..:) Ugy mondjuk konnyu egyenletes koroket menni, ha tudja neki adta a fonok a versenyt, mig a masik folyamatosan azzal kuzd, hogy varialgatjak neki a boxtaktikajat, lehetoleg ugy hogy folyamatosan hatranyban legyen..
  • Gabor_(HSF)
    Előszőr is te most kb + 15 kilóról beszélsz,ami ezen a pályán nem is hátrány,ill közel sem akkora mint máshól...
    Aztán szó sincs arról,hogy esetleg nem gyorsabb mint Alfonz,de akkor sem ez az eljárás módja...
    Harmadszor,Hami fórrófejüsége,most még kifizetödő,de ez nem lesz mindig igy..Ha megfigyelted Alfonz egyforma gyors köröket írt le,preciz enyhén alulkormányzott beállitásokkal,mig Hami a kockázatos túlkormányzott setuppal hazárdirozott hol lassabb,hol gyorsabb körökkel és rengeteg hibával...
  • Jacek
    Aham akie az elso kanyar aze a verseny? mert azt nem o donti el mi?:)))

biztos veletlenul kapott 6 korrel tobb uzemanyagot Hamilton Monacoban lol........ es 2 tizeddel lett masodik az idomeron...

Megneztem volna ha 1 kor uzemanyag van koztuk hat csunyan kikapott volna a kis kocsog alfonzo es akkor o nem tud elozni csak kurva nagy eges lett volna ez mar neki..
  • Gabor_(HSF)
    Ez valószinű,de a mekinél nem múllik el nyomtalanúl..
    Nagy ostobaság volt ezt a dolgot a nyilvánosság elé vinni,Haminak ezt csapaton belül kellett volna elrendeznie,mert igy úgy járhat,mint Irvine,vagy Bari....
  • DJ BP
    abból okulva hozta meg azt a döntés,akié az első kanyar azé az elsőbbség és sztem ez igy van jól,ill nincs de el kell fogadnunk..

De már a rajtnál le volt osztva, Hamilton (a niggered) egyből behúzott Alonso mögé...
    Egyébként azért lihegnek sokan ezen a témán, mert nem tudják lesz-e büntetés, ha eldől, akkor úgyis mindenki elhallgat
  • Crokin
    Kösz hogy ezt megosztottad velünk, de már kezd rohadt unalmas lenni ez a topic az Alonso fikázásoktól.
  • Gabor_(HSF)
    Hát ez már túl a vicc kategorián..
    Sztem túldramatizáljátok a dolgokat,akik Alonsot utálják,azok a niggernek adnak igazat és igy forditva...
    ad1,Még ha jobbnak is tünik,vagy akár az is, Alonsoval szemben,előszőr örüljön,hogy luk van a seggén és nem szarunk oda ,ahól eszünk,ezt az iskolát ki kell járni akár mekkora ász is a gyerek...
    ad2,Ha meg is fosztottak minket egy esetleges csatától az első helyért,ezt akkor is igy kell elfogadni,külömben kettőskiesés az élen..
    Ha Ron nem vág utat kettejük közé,ugy fog járni mint anno Senna vs Prost esetében,abból okulva hozta meg azt a döntés,akié az első kanyar azé az elsőbbség és sztem ez igy van jól,ill nincs de el kell fogadnunk..
    Lesznek olyan pályák,ahól gyepálhatják egymást,itt erre nem volt mód,mert nem lehet korrigálni,ezért én maximálisan megértem Ron döntését...
  • BaliBoy
    Ezekután, hogy lehet valakinek is szimpatikus ez a beképzelt ma....
    Pedig pont a 7végén gondoltam arra, hogy mióta a Mekinél van egész normális lett. Hát tévedtem. Még mindíg ugyanaz az arrogáns spanyol...
  • Kit--Kat
    AMúgy most kiderült Alonso szavahihetősége is. Ugye amikor mondta Hamilton, hogy neki 6-7 körrel Alonso után kellett volna kijönni és még is csak 3al jött, Alonső rávágta azért, mert megspórolt 3 kör benzint az elején:DDD Aztán később ugye kiderült miért kellett hamarabb bejönnie a boxba:)
    SZal akkor ennyire lehet elhinni azt is, hogy spanyolban megsérült a kocsija és azért lett 3.:D
  • DJ BP
    mivel már nem versenyzik, de volt jópár Sumi a szemét-nem szemét flém anno :D
  • Istencsászár
    Nem utált"am" hanem om:) vagyis nem szimpatikus, de nem irom le minden hszben vagy valami kapcsán, de látom tudod és nekem ennyi elég:)
  • DJ BP
    de lehet utálni Alonsot ismét, ez biztos jó amugy:)

Mert te nem utáltad Sumit... Ott se kérdeztük jó-e vagy rossz, ez van
  • Istencsászár
    "Mondta nekem, hogy ötször vagy hatszor nekiment a korlátnak. Más versenyen ez már kiesést jelentene, nem?"

Bár nemcsoda hogy most Alonso be fog neki szólogatni, mert őt is b@sztatják Hami elszólása miatt, és ilyenkor már nem diplomatikus Alonso sem, emlékszünk tavalyról mikor a Rönónak szólt be... majd lenyugasznak... de lehet utálni Alonsot ismét, ez biztos jó amugy:)
  • DJ BP
    nem ez az első eset, hogy ellentéteset közölnek :)

amúgy itt
  • Istencsászár
    kérdeztem valamit, mert:

Ha a spanyol klasszis választhatna, inkább saját csapattársával vívna meg a bajnoki címért: „Ebben az esetben egyforma körülmények között versenyeznénk egymással. Ha viszont a Ferrari ellen kell harcolni, akkor nem tudhatjuk, hogy milyen erősek lesznek”- érvelt Alonso.

mondotta...
  • Kit--Kat
    Megjött a védőügyvéd
  • Istencsászár
    Ezt milyen bulvár szennylapon olvastad? mert én sehol nem látom...
  • DJ BP
    erre mások meg kötözködnek miért, ha nem szeretem, hát nem szeretem, nem tudok mit csinálni
  • Dodo55
    Hát igen, emiatt utálták meg nagyon sokan Alonsot, köztük én is.
  • DJ BP
    Alonso Felipe Massáról is beszélt, pontosabban rajta keresztül is szúrt egyet saját csapattársán: nevetségesnek tartotta, hogy a brazil Hamiltont tartotta a fő ellenfélnek 2007-ben. "Az ember csak nevetni tud ezen, miután győzött."

Kell ez most? Két sz*rul sikerült verseny után nyert, erre hirtelen mindenki gyökér?
  • DJ BP
    ha kivágják az összes vezetést segítő kütyüt így valóban teret nyerhet a vezetői tudás

Ebben bízok jövőre, nagyobb különbségek keletkezhetnek kigyorsításokkor, egy apró hiba, és lehet előzni. Mert így most gyakorlatilag nincs hiba azért is nem előznek
  • b-type
    Azért ez sok mindentől függ, mármint az hogy egy kocsi mennyivel megy az egyenesben, az elrugaszkodástól kezdve a váltóbeállon át, az aerodinamikáig...amik viszont a pálya egésszét nézve vannak beállítva.
    A motorok befagyasztása azt célozza hogy a kisebb költségvetésű csapatok is tudjanak kapaszkodni, amíg nem voltak befagyasztva sem előztek többet látványosabban az egyenesekben, mint mondjuk most Bahrain-ben (DC), vagy éppen Malaysia-ban is mellé tudott menni Massa Hamilton-nak.
    Amikor nem volt befagyasztva akkor a zavaró légörvények voltak napirenden, akkor azért nem előznek.
    Nagyjából szvsz jó irányba mennek a dolgok, ha kivágják az összes vezetést segítő kütyüt így valóban teret nyerhet a vezetői tudás, és felhozzák a kiscsapatokat azaz szorosabbá teszik a mezőnyt, és már csak növelni kell a csapatok érdekét a kockáztatásra, ami nem lesz könnyű.
    De reklámértéket adva, vagy akár külön pontokkal...vagy pénzzel díjjaznák a poziciószerzést (mint mondjuk a pontot szerző csapatok ingyen utaztatása a nagy vizen túlra), az valóban segítene.
  • BaliBoy
    Alapvetően 1et értek. Annak idelyén - ha nem is volt szép húzás - de megértettem, hogy Barichellonek miért kellett elengednie Schumit. Az ebben az esetben is érthető, hogy miért született ez a döntés, bár itt ugyebár nem annak kedveztek aki az élen állt, hanem a másik pilótának.
    Viszont!!!!!!!! Ilyen halálosan unalmas versenyeket nézve megváltozik az ember véleménye és ennek tükrében teljesen változik a véleményem is. A 7végi futam alatt Ron Denis bűnt követett el a sportág és a nézők ellen azáltal, hogy megfosztott minket egy kis izgalomtól is. És még 1x kiemelném, hogy egy amúgy rettenetesen unalmas versenyről beszélünk. Szóval ez az állapot tarthatatlan ami most az F1-ben van. Gondolok itt erre az esetre a Mekinél, és gondolok az egész F1-re. Az utóbbi szabályváltoztatások egyértelműen rontották a Forma 1 élményét. Mind az, hogy lefagyasztották a motorokat, mind az, hogy csak 1 gumiszállító van és hozzávenném az olyan idióta szabályozásokat amik pl a mozgó/hajló alkatrészekre vonatkoznak. (ráadásul az utóbbit nem is mindenkire egyformán alaklmazzák mert ha így lenne akkor már régen nem lenne a Meki orra feletti hidacska)
  • WNW
    Emberek azert valamit vegyetek figyelembe, mint Kiminel, mint Hamiltonnal az elozesekkel kapcsolatban.. Miota leallitottak a motorfejleszteseket, gyakorlatilag a motorok szinte egy szintre kerultek, vagyis az egyenesekben egy szar kocsi is hasonlo sebesseggel huz, mint egy elkocsi.. Most a kulonbsegeket a kocsik kozott gyakorlatilag az aerodinamika, es az egyeb a kanyarsebessegeket befolyasolo tenyezok adjak (felfuggesztes, a kocsi egyensulya, stb..).. Ebbol viszont az kovetkezik, hogy egyenesben nehez elozni, foleg mivel ahhoz hogy a utestavban maradjon valaki, az egyenest megelozo kanyarban rajta kene ragadni a megelozendo feneken, hogy a szelarnyekkal megsegitve ki lehessen lepni melle.. Viszont mivel aerodinamikan mulik a dolog, altalaban az tortenik, hogy a megelozendo szelarnyeka annyira lerontja a hatso tapadasat a kanyarban, hogy keptelen bentmaradni a kello tavolsagra, igy mire az egyenesbe ernek, az elso kocsinak pont annyi elonye lesz, hogy kibirja az egyenest, aztan ugye jon a kov. kanyar, ahol megint elmegy a hatso tapadasa... Ez raadasul meg erositi az is, hogy mostanaban divat lett nagyivu kanyarokkal teletuzdelni a palyakat, ahol ez a problema hatvanyozottan jelentkezik.. Monacora ez a resz nem igaz, de az meg annyira keskeny, hogy szinte csak akkor lehet elozni, ha valaki hibazik...
  • edeleny
    A McLarennél mindig is az volt a módi,hogy egy egy versenyen az a kedvezményezett,aki az elsö kanyarba elsöként fordul el.
    Igazábol megértem Ron-t,ez az a pálya,ahol ha össze ereszti öket,akkor 70% az esély rá,hogy kettös kiesés van.
    De a magyarázatát nem tudom elfogadni.
    Az hogy a pályán nem eshettek egymásnak megértem,de azt nem hogy Hamilton miért nem elözhetett volna a boxba,ha valoban gyorsabb volt.
  • a.carkey
    Ha most levonnak pontokat, akkor tényleg külsőleg döntik el a végeredményt, DE ha nem teszik meg, még egy évekig tisztességes csapatot is (McLaren) ezzel simán lezüllesztenek.

Véleményem szerint egyszerűen arról van szó, hogy Hamilton gyorsabbnak tűnik Alonsonál, és ez ki is jön. Egyszerűen blama lenne Ronnak, ha a csóringer fekete megelőzné a végén a milliókért vásárolt 2xes VBot.

A Ferrarinál is hasonlót éreztem az évad elején. Aztán Kimi elnyomta a hangokat. Mondjuk náluk csapaton belül viszont hatalmas ellendrukkot érzek Kimivel szemben (ő az a muki, aki miatt elment Schumi, aki mivel nem akarta Schumi, hogy Massa is lépjen, inkább dobbantott; ott volt ugye az ominózus ausztráliai telefon, szerintem ott nagyon megutálták Kimit).
  • G_ArchAngel #48776
  • desigo
    legalább motíválná valami:)
  • BaliBoy
    Hatalmas szerencse faktorral rendelkező jégembert cserélnénk Hamiltonra! Jelentkezni lehet a Ferrari hivatalos kirendeltségeinél. :D
  • Jacek
    inkabb egy kis finlandia kene neki:) alkonnen:)