182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Nem is mondtam hogy bárkit is büntessenek meg, csak azt hogy Hamilton valóban akár elé is kerülhetett volna Alonso-nak.
Az meg érhető hogy a média fújja, az Angoloknak kell vki, és van olyan meghatározó szerepük az F1 történelmében hogy felbőszüljenek amennyiben hátráltatták Hamilton-t.
Meg spec. én sem szeretem, megértem az év 2. felében, vagy egyértelmű érdekeknél.
Vagy akár azt is teljesen megértem hogy nem engedték itt Monaco-ban egymásnak a nyílt pályán.
De amennyiben az a felállás hogy Hamilton-tól elvették a sanszot a boxutcás előzésre, azt nem.
Ahogy azt sem igazán érzem alátámasztottnak hogy megváltoztatták a taktikát menetközben.
Mert gondolom azt a taktikát nem hasraütve találták ki, az autót annak alapján állították be...és mindezt felrúgják mert a 29. körben eldöntik hogy nem lesz SC a hátralévő 50 körben..
Talán attól féltek hogy Hamilton be tud jönni Alonso elé az első kerékcsere után, de (mint Heidfeld 1 kiállása) a fullra tankolt autóval nagyon leesik a versenytempója és Alonso nem fogja tudni megelőzni...így esetleg vki felér rájuk..nem tudom.
De tetszeni nem tetszik ha valóban menet közben felrugták a srác taktikáját.
Mert szépen vezetett Alonso is, de nagyon szépen vezetett Hamilton is (pláne ha nem volt ideális az autója), többször érintőre venni a palánkot ilyen versenytempó mellett úgy hogy nem töri össze az nálam szép dolog.
-
dav1d #48851 felejtsétek már ezt a vitát nem lessz senki se megbüntettve 99% csak kelett a szenzáció hogy 2futam között legyen miről beszélni és ahogy látom jól etetik a népet... -
jaja:)
kéne mi? -
jefferson83 #48849 Akkor megelőzte volna a boxban. hm... -
DJ BP #48848 mit szórakoztok már ezen még mindig :DD -
#48842 erre volt a Kimi, de mind1 ha nem esett le:) -
Jó akkor bárki más Webber pl aki a Hondát kergette... tök mind1, HA NEM LEHET ELŐZNI ezekkel a kocsikkal főleg ha ennyire gyors mind a kettő akkor NEM LEHET ELŐZNI ha bele pusztul Hamilton akkor sem tudott volna, mert a másik VÉDEKEZIK. -
De ne Kimizz már megint, kurvára nem róla van szó, mint ahogy nem a Ferrariról
-
de MS az isten:) -
Megérekezett és? még támadási pozitúrába sem került, azt hibázott és leszakadt... ügyes táktiká.
Egy olyan Ferrarival kb Kiminek is azt kellett vlolna hozni mint amit tavaly Sumaher, de hát olyan mamlán ment hogy a fejében megsem fordult az előzési gondolat... -
ezt mondták tavaly is, MS uccsóhelyről mégis szépen feljött :) -
ezen a pályán szinte lehetetlen előzni... -
"szerinted itt Hamilton elment volna Alonso mellett? soha a büdös életbe."
Amilyen tempóban érkezett meg Alonsora simán megelőzte volna! Körönként jó pár tizeddel gyorsabb volt! -
G_ArchAngel #48839 napok óta az egyetlen értelmes komment:) -
Nem tengerimalac ez! :) -
Eddig két versenyen volt ott: az egyiken Kimi kiesett, a másikon a falnak csapta magát edzésen, majd 8. lett. McLaren fanek! Jöjjön még?
-
körönként:D -
Mondjuk kicserélhetné Kimi vizét (ugye jól tudom hogy verseny közben is tudnak inni szívócsövön keresztül?) Red Bull-Whiskey-re, és akkor 3 kört verne a finn a McLarenekre :D -
Elég érdekes a szitu egyébként, nem tudom mi az igazság, de ha Hamilton 5-6 körrel tovább kint maradhatott volna (azaz ez az igazság), akkor sztem sanszos hogy bejön Alonso elé.
Ez mind csak találgatás term.:
Hamilton a 23 körtöl kezdve gyorsabb volt mint Alonso, ment 3 kört 1:15-s tempóban, majd mikor Alonso kiállt akkor ment két kört fél másodperccel lassabban...elég érthetetlen, majd megint egy 1:15-s kör és aztán kiállt.
Szal ha Hamilton-t nézem, akkor benne van a dologban az hogy (elvileg) neki volt 5-6 körrel több üzanyagja, és amikor közeledett Alonso kiállása elkezdte kihozni a időt, majd mikor közölték vele hogy kihívják 3 körön belül és átállnak két kiállásos taktikára akkor futotta az 1:16-s köröket.
Nem tudni mi az igazság de a köridők valóban elég érdekesek. -
:D
nyílvánvaló miért döntötte meg a 44. körben két tizeddel a hétvége legjobb idejét (azaz a Q2-n futott 1:15.4-t).
:) -
dav1d #48832 akkor a többiek gyalog menek :D -
Bajnoki segítség a Ferrarinak
A Ferrari nem tudott lépést tartani a McLaren-Mercedesszel Monacóban. Kimi Räikkönent lekörözték, egyedül Massa nem kapott kört Fernando Alonsotól és Lewis Hamiltontól. A Ferrari istálló menedzsere, Stefano Domenicali Michael Schumachertől várja a segítséget. "Michael a csapat tagja, jelen van az értekezleteken is. Most segítenie kell nekünk."
Beül a kocsiba? vagy mit segít?:D -
-a+e -
Érdekes, akkor Alonso miért ment olyan gyors kört tankolás után mint amikor Hami a pályán dolgozta volna la hátrányt? ebben se legyél biztos, mert nem biztos hogy ugylett volna... -
nyilvánvaló, nem kérdéses, sőt én megmerem kockáztatni, hogy behúzott kézifékkal ment:DDD -
dav1d #48827 ez csak bla bla nem tudod Alonsora nem e szóltak rá hogy vigyázon, nyilván való hogy egyszer sem tolta maxon... -
Tök lényegtelen, mert megette vol reggelire Alonsot, ha nem túrnak bele a kerékcseréibe ilyen mesterkélten, ez tisztasor. -
Attól még nem lesz előzés, de miért ketül hátrányba? mert hibázott, de azt se tudhatjuk hogy Alonso mit ment volna ha tényleg támadja vagy tolta volna, mert lehet Hami feljött néha de a verseny minden szakaszában az idő eredmények szerint Alonso volt a gyorsabb. -
AZt is érdemes megnézni milyen hátrányt dolgozott le. Hamilton többször is. -
-
dav1d #48822 amugy aról szól a vita hogy a versenyben kb 2körön át ment hamilton Alonso mögött amikor megtudta közelíteni! még csak köszönyésnyire sem volt tőle az egész futam alatt. Ha Alonso ment volna hátul és úgy nyer csapat utasítással megértem hogy savanyú a szolő de így? Meg 95% esélye lett volna Alonsonak hogy Hamilton itt nem megy el melette (mint pl san marino 2005 Schumi vs Alonso csak itt még nehezebb pályával..,) Alonso meg örület mert 1 győzelem a sok közül utolag már nem érdekli hogy volt 1 amin tökéletes vesenyt futott csak csapatársa 0.500 másodpercre megközelítette... azt mondom kelett a szenzáció erre a 2 hétre azért dobták fel ezt a hírt: Nem lesznek megbüntettve :D -
Mer miért nem? emlékszel San Marinora 2005-2006? a mögötte jövő gyorsabb volt, de nem tudott nyerni, szerinted itt Hamilton elment volna Alonso mellett? soha a büdös életbe. -
Hát ez meg a másik, most had ne számoljam össze hány rajtbalesetet okozott Schumacher kamikaze stílusa... Hamilton legalább senkinek a testi épségét nem veszélyezteti. -
Ez nem HA ez a valóság, ez ment eddig is és ez fog menni ez után is... -
Az a felháborító, hogy ilyen idióta szabály érvényben lehet. Ez csak arra jó, hogy szopassák azokat, akik őszintén nyilatkoznak, merthogy más úton esélytelen bizonyítani, hogy csapatutasítsát követtek a versenyzők. De egyáltalán minek vannak csapatok, ha nem lehet csapatutasítás?? -
Nem fog változni a végeredmény, de egy ilyen győzelemnek Alonso sem igazán örülhet... -
Most te esel bele abba amit mindíg te hozol fel. Ha, ha..... nincs ha. Most a Mekiről van szó nem a Ferrariról. Az ő részükről nincs mit felhozni. Látta mindenki, hogy most nem tudják felvenni a kesztyűt.
Egyébként meg nem tök mind1, hogy hogy vezetet Hamilton. Ha csak 3 kerékkel nyeri meg a versenyt akkor is ő a győztes. És mi van ha Alonso szebben vezetett??? Semmi. Hamilton ugyanúgy behozta az autót egyben, nem? -
Augy OK, büntessék meg legyen precedensértékű, de akkor ha netán 2 Ferrari vonatozna egymás mögött, és Kimi gyorsabb lenne mint Massa, és nem eshetnek egymásnak mert Massának kell a pont akkor milesz? a Ferrari megsérti a szabályt pofátlanul... ez a baj hogy olyan hülyeségen akartok büntetni amit évek óta Sumival is csináltak tavaly is, Kimivel is csináltak!!!! Montyval szemben nem 1szer... nemértem a felháborodást, amikor ez megy évek óta mert ezt kell tennie minden csapatfőnöknek hogy nagyot kasználhassanak. -
jefferson83 #48814 Szerintem se futotta volna kenyérre nekik, ha most összeszalad a két járgány.
Azért ne bagatelizáljuk el a dolgot, mindenki tudja mennyibe kerül az F1, ha ez nem tetszik nekik akkor válasszanak más sportot. Koránt sem biztos, hogy összetörték volna egymást. -
Érvelésed most bukik meg, nézed meg az Onboard felvételt, Alonso nem ment határon, nem rángatta a kocsit, nem idegeskedett, nem hibázgatott, ellenben Hamilton ennek az ellenkezője volt.