182273
  • Kit--Kat
    de rohatt uncsi az okoskodásod pláne úgy, hogy kínosan nagy hülyeségeteket mondassz szal ennyi, gondokkozz el magadban
  • spect16
    Ezért hívják az F1-t királykategóriának.(Elméletíleg)
    Ez lenne a csúcs, a legszebb, a legjobb. Azaz a jelenlegi legjobb fejlesztésű versenyautók versenye. Az más lapra tartozik, hogy mostanában mért nincs így.
  • spect16
    Öööö szvsz arra gondolt, hogy előzz meg egy motort motorral, kocsit meg kocsival. Valahogy más a kettő.
  • edeleny
    Értem,ne legyen egyenlöség,akkor lássunk olyan unalmas futamot,mint mondjuk a mostani Monacoi volt,vagy emlitsem a Ferrari virágkorát,milyen veszettül izgalmas volt látni Sumit a legjobb autoval lekörözni saját magát?!!
    Nem egyenlö autokat akarok,hanem,hogy egy közepes autoban,egy jo pilotának legyen esélye a gyözelemere.

Jo hogy felhoztad a focit,ugyan is ott két egyforma csapat esetén csak akkor van unalmas meccs,ha a taktikáé a föszerep és nem a játéké,mint ahogy az F1-ben is mostanság a taktika a föszereplö.
  • Istencsászár
    A 10 motor egymás mellett megy? képzeld egymás mögött ahogy az autók is... jézusom, ennyire lüke legyen valaki, nembaj... de ott a WTCC azse külömb ők is tudnak 10esével menni és mégse motrok...
  • Istencsászár
    1, nem veled beszéltem
    2, témáról beszélünk
    3, már megint átmész vau-vau-ba, kapcsolja ki most!
    4, amugymeg arról írok amiről akarok, ha nincs hozzá füzni valód akkor nincs hozzá füzni valód

mintha ezt már 10szer leirtam volna neked, sebaj
  • WNW
    Legyszi szallj le a MotoGP-rol, osszehasonlithatatlan egy autoversennyel.. Csak abba gondolj bele, hogy az a 10 motor durvan elfer 2 auto helyen...:)
  • Kit--Kat
    Ha nem tetszik nézz mást, elegem van a sok sírásbnól meg a hülye hasonlítgatásokból.
  • Istencsászár
    Már megint a MotoGpt kell felhozni... kutya füle... ott is sok jó különböző motor van, jó versenyzőkkel akik álltalában elszakadnak akár 10en is a mezőnytől és tényleg nem gyorsabbak de küzdenek, ha mást nem is de a szélárnyékot kihasználják, hibákat kihasználják és bevállalósak ha kell... ezt miért nem lehet F1ben? úrisport...
  • Kit--Kat
    pfff. szted komolyan gondoltA???
  • HUNtalicska93
    te hülye vagy,erre nincs más szó
  • CHEAPBOY
    sztem legyen 3 verseny 1 nap alatt s csak egy feledzes.

Viszont a szabadedzeseken nem szabd hasznalni az egyik kereket, sem a váltot 3as fokozaton tul.

A pontokat Max s Bernie huzza ki a kalapbol a vegen, ki akarholvegzett, leven igy a leintest kovetoen is maradnak izgalmak.

• DJ BP
    mert az alapvető dolgokban nemsok különbség van küztök, vagyis egy verseny izgalmasságában nem

Lópikulát nincs, eleve szinte 2-3 motor elfér egymás mellett ideális íven, ez elég hatalmas különbség, másrészt rövidebb féktáv, lassabb kanyarvétel, nagyobb gyorsulás, ez mind mind különbség.
  • DJ BP
    Ha egyenlöséget lehetne tenni jó auto-rossz pilota,jo pilota-rossz auto páros között,akkor izgalmas versenyek lennének.

Sztem épp egyenlőség esetén van sínautózás. Lásd foci VB, egyenlő csapatok=unalmas meccs. Ha nincs különbség autók közt, és csupa jó pilóta van (azért F1), akkor nem fog kialakulni elég sebességkülönbség egy előzéshez
  • edeleny
    Pedig nem észnélküli uj szabályok kellenének.
    Ha egyenlöséget lehetne tenni jó auto-rossz pilota,jo pilota-rossz auto páros között,akkor izgalmas versenyek lennének.
    Viszont ilyen nem lesz.
    A gyári csapatok érdeke,hogy jo kocsijuk legyen amivel bárki nyerhet.
    A másik véglet,hogy a jelenlegi Spaykeren Sumi se tudna segiteni.
    Igazábol ha egy egy pályára egy jo beállitással,egy jol elkapott nappal bárki nyerhetne,akkor nem lenne értelme mindig a box taktikára várni.

Én például elsö intézkedésként törölném a kék zászlot!!
    nem azt mondom,hogy a lekörözött tartsa fel a mögöttest,de ne legyen kötelezö lehuzodni,legalább igy lássunk normális elözést,és legalább a piloták között is tökösségi alapon lenne egy kis külömbség.
  • Istencsászár
    Voltak próbálkozások... nekem tetszett, izgalmas verseny volt.
  • HUNtalicska93
    az utóbbi verseny Pau-ban volt,ahol nem csoda hogy vonatoztak:S
  • DjDano
    Szerintem ne akarjátok más sorozathoz igazítani a Forma 1-et.... Pont az a lényeg ,hogy különbözzön minden versenysorozattól!
  • WNW
    Jaja teljesen ertelmetlen... A turakocsikat is a F1-szeru versenyekkel.. Mig egy turakocsival nemi piff-puff meg benne van (az elozeseknel), es a karosszeria enyhebb serulesei alig szamitanak valamit, addig ha ezt egy F1-es kocsival csinalod meg, vege a versenyednek.. Ha a WTCC-ben, meg a DTM-ben nem lenne a sulyosztogatas, ott se lennenek valtozatos versenyek, a penzes gyari csapatok 1-2 versenyzoje pillanatok alatt ellepne, es kesz... Bar az idei szezonokban ott sincsenek nagy elozgetesek, a DTM-ben is inkabb elkezdodott a boxtaktikas jatszadozas elozes nelkul, a WTCC-ben meg akkor van grimbusz, ha valaki nagyon nagyot hibazik, egyebkent meg csak kisergetik egymast (legalabbis az utobi versenyeken)...
  • Istencsászár
    Akkor gondolkozzunk együtt és majd ird le és énis leírom, mert az alapvető dolgokban nemsok különbség van küztök, vagyis egy verseny izgalmasságában nem, csak nem hátráltatja a versenyzőt annyi kütyüt az előzésben, de ugyan ugy van minden... a szélárnyék szélárnyék és kiváló előzési lehetőség ahogy régen az F1ben is azvolt stb... nem más a kettő nagyon is hasonló és most nem a technikai paraméterekre és ezek vonzatára gondolok...
  • Kit--Kat
    gondolkozz kicsit más a 2 ...... jézus....
  • Istencsászár
    Why?
  • Kit--Kat
    Alapvetően motoros versenyt értehettelen dolgog összehasoníltani 4kerekü versenyekkel...
  • Istencsászár
    Ez nem volt téma, hanem óriási hülyeség... amiről te beszélsz az privát csapatok, amit ép kiszorítanak az F1ből mer semmi létjogosultságuk sincs már, persze ha a régi idők, korlátozott fejlesztések, korlátozott aero vissza jönne akkor talán beszállnának páran, de ez olyan mint a MotoGp a gyári csapatok éjjel nappal fejlesztenek, de ottvan Kenny Roberts csapata akik privátok és sehol sincsenek, körönként 2 mpt kapnak mert nem tudnak olyan motort kifejleszteni ami versenyképes legyen, s év eleje óta semmit nem jutottak előre... de ez lényegtelen abból a szempontból hogy a MotoGp-be igyis annyi előzés van 1-2 futamon mint az F1ben fél év alatt...
  • bardocz
    ez már nem forma1 lenne,ennek semmi értelme,butítsák le az aerodinamikát anyira,hogy múljon is a versenyzőn valami,és hogy néha meg kelljen fogni,ebben az évben még egy normális keresztbeállást sem láttam,wtcc-ben bezzeg igen:)))
  • HUNtalicska93
    OFF
    itt mér nincs Házigazda?
  • HUNtalicska93
    na de nem saját motorok lennének,hanem beszállitó cég pl. a mercedes szállítaná a motorokat a csapatoknak,nekik meg csak kasztnit kellene rá télen fejleszteni,festést,és szponzorokat keríteni, és nem olyan csapatok lennének hogy Ferrari,vagy Honda,vagy Renault,hanem a főszponzor,vagy a csapatvezető nevét viselnék,lásd pl GP2,Art Grand Prix,mer azt Art a főszponzor. de ez csak egy ötlet,ez nagyon messze áll a mai F1-től,szal ne is firtassuk tovább a témát:)
  • Kit--Kat
    Mond1 Ferrarinak, hogy azonos motorok... Rögtön kilépne az F1ből. Ez hülyeség.
  • HUNtalicska93
    na de több előzés lenne...
  • alonso82
    de az egyenlő autók versenye az már nem f1 lenne
    arra ott az a1 gp
  • HUNtalicska93
    nekem meg egy régi szép álmom az f1-el kapcsolatban,hogy közel azonos autók,ahol csak a versenyző számít,egy egységes 800 pacis autó,ugyanúgy reklámok,egyéni aerodinamikai elemek,festés stb...csak ugyanolyan motorral rendelkező autók,és 10-12 versenyhétvége,2 futam egy hétvégén,akkor én visszatérnék a túraautóról a forma 1-re,mer már én csak motort nézek,rallyt,meg túraautót:/
  • gordon 24
    Hát ez egy nagyon jó kérdés!!! Bizzunk benne!! Ha egyátalán lesz ebből valami.
  • spect16
    És szerinted a mostani okosok jól fogják kitalálni?
  • Gabor_(HSF)
    Mármint,hogy én e?
    Fogalmad sincs miről beszélek,de majd idővel kinövöd...
  • Istencsászár
    Nem kell halandzsázni. Megvagy elégedve a szarral? jó, de attól még más nincs megelégedve vele, és ha
    van rá lehetőség, márpedig van
    bevált lehetőség, márpedig bevált
    kivetelezhető, márpedig kivitlelzhető
    izgalmasabb, márpedig izgalmasabb,

akkor mi a baj vele? (pl: mer az F1 ne legyen olyan mint a többi? maradjon egy nagy 0-a? )
  • Kit--Kat
    Oroszország?? Nem tudod miről beszélsz...
  • Gabor_(HSF)
    De szeretném,ha ez az ország is jutott volna,olyan sehova
  • WNW
    Akkor mar miert nem mennek tolatva, es 2 kereken, az meg erdekesebb lenne...?
  • passatgt
    már előre elképzeltem hogy mesélnék el palikék a szabálymódosításokat és hogy számolnának futam közben hogy éppen ki az első
  • gordon 24
    Ja értem.. Sorry félre értettem. Azt hittem hogy INDY autókra gondolsz.

Figyelj én azt mondom erre hogy, a GP2-ben működik ez. És nem is rosszul. Szóval szerintem ez egész egsszerű.

PL:Lenne szombati napon egy edzés. Mitudomén mondjuk 50 perc a legjobb karika számít.

Vasárnap délelött az első futam: Mondjuk 30 kör
    az edzés eredményei számítanak a rajtnál. Lehetne repülő rajt ami nem kedvez senkinek. Megcsinálnák a futamot Box nélkül. Nyer aki nyer.

Második futam:
    Lenne 60 kör.
    Az első futam vége számít az első 8-at forditva a rajtra és álló rajt.
    1 kötelező pit. nyer aki nyer.

Pontszámokat összeadni a legtöbb pontos ember a hétvége győztese.

Amit irsz hogy mi van ha az első futamba baéleset történik és kiesik valaki. Akkor az van mintha most kiesik. Kit érdekel. Ha a mostni szabályok szerint van a dolog töri a gépet 0 pontot kap. Ha ez lenne az első szarra töri a gépet. A másodikra össszeépitik, ha szerencséje van még pontot is szerezhet. Müködne ez, csak jól ki kell találni!