182273
  • a.carkey
    Azért az Arrows mégis egy lassú pályán érte el élete legjobbját még 1997-ben, sőt, majdnem nyert is ... :)
  • Ricco87
    Massanak köztudott h nem tartozik Monaco a kedvenc pályái közé...
    Jo kapott 69mp-et...de miért is? 1minek külgye a kocsit ha esélye nem volt megverni a mekiket? 2rá fisico abszolut nem volt esélyes...
    ment egy szép nyugodt tempot azt csá...
  • WNW
    Tevedes, minden kocsinak mas-mas palyak kedveznek, vagy eppen nem kedveznek.. Ez fugg a kocsi alapkonstrukciojatol, a motor viselkedesetol (alacsony fordulatrol huz jol, vagy kozepes magas fordulaton mukodik jol, stb.), a felfuggesztesek viselkedesetol, az aerodinamikatol, az elektronikatol, a valtotol, stb... Az elcsapatok teljesitmenyei mas-mas palyakon kevesebbet valtoznak, ez egyreszt attol van, hogy jobb az alapkonstrukcio, illetve attol, hogy tobb penzuk van egy-egy palyra kulon-kulon valtoztatasokat eszkozolni.. A kisebb csapatoknal szembeotlobb az ingadozas, ezert van az, hogy az egyik palyan akar elso 10-be jut mindket kocsijuk, a masikon meg meg a 16-al is kuszkodnek.. Alapszabaly, amelyik kocsi alapkonstrukciolilag jobb a lassu palyakon, az rosszabb lesz a gyors palyakon, es forditva.. Szerintem a Ferrari most a 2 amcsi palyara rakott ossze egy utosebb csomagot, mert oda most bebutoroznak, es nemigen lehet a 2 verseny kozott igazi valtoztatast csinalni (es mindket palya a gyors kategoriaban helyezkedik el), es ezert reszben dobtak Monacot.. Szoval kivancsian varom a fejlemenyeket..:)
    Megvalami... A teljesitmeny attol is fugg, hogy a versenyzo vezetestechnikaja egy-egy palyahoz mennyire alkalmazhato.. Pl. ugytunik Massa technikaja Monacoban nem az igazi, mig mas palyakon O a jobb.. De ez mindegyik pilotanal igy van... Es itt is az van mint a kocsiknal, hogy mennyire kepes egy atlagot hozni..
  • DJ BP
    a Ferka egyenesekben jobb, rengeteg okozhatja, motorkarakterisztika, aerodinamika stb...
  • baca01
    nagyon unalmas gagyi verseny volt...
  • Jacek
    pont ezt fogom elhinni:) szerintem barki ezt nyilatkozta volna.
    meglatjuk kanadaban
  • Sysfox
    "egy jó autó minden pályán jó, ha nem akkor ott a beállítás és a pilóta a hibás"

Félig igaz, félig nem. Emlékezzetek csak, gyakran fordul elő, hogy a mérnökök is mondják, hogy ezen a futamon (pl. az USA-ban) nem lesz jó az autó, és mondjuk a Ferrarinak kedvez a pálya. Hallottuk már a Renault szájából is ezt, pedig akkor ők jók voltak. Ők azért csak tudják.

Vagy konkrét példa: pár éve az Arrowsok iszonyat jól mentek (persze saját magukhoz képest) a gyors pályákon, a lassabbakon pedig rendre alulmaradtak.
  • Bucser
    Ugye te sem hiszed el hogy 2 különböző autó (mndjuk ferrari vs Mclaren)ugyanazon pilótával ugyanúgy beállítva és felszerelve másodpercre azonos időt fog futni??

Motordinamika karosszéria tömeg fékek. MInden számít. Elképzelhető, hogy erre a nagyon kanyargós pályára most nem volt jó a ferrari.
  • Istencsászár
    Ez hogyvan beszélgessünk már erről... erre a pályára ez meg az jobb... egy jó autó minden pályán jó, ha nem akkor ott a beállítás és a pilóta a hibás. Miből gondold hogy a következő pályán ennek az ellentetje lesz? szerintem marad ami volt, kettő csapat közül fog az nyerni az akinek összejön, de nem 50mps előnnyel... ezt a versenyt a Ferrari szurta el, nem a kocsi volt szar, az még most is ugyan jó mint az előző futamokon volt.
  • WNW
    Egy verseny alapjan, mikozben sorra hozta az edzeselsosegeket, 2-szer nyert, es gyak. folyamatosan jobb idoket nyom Raikonennel..? Ne viccelj mar.. Erre a palyara a MacLaren jobb, es szerintem speckon fel is keszult.. Szerintem a tengerentuli futamokra ujbol a Ferrari lesz jobb..
  • b-type
    :))
    Mekkora duma :D
  • Istencsászár
    A meki is spórolt nem kűdték neki:)

Dennis kifejtette: noha Alonso és Hamilton több, mint egy percet vert Felipe Massa Ferrarijára, valójában még fölényesebb győzelmet is arathatott volna.

"A tizedik kör után már csak autókáztunk. Elég könnyed versenyt futottunk, akadt néhány apróbb gondunk, de semmi komoly. Nem árulom el, milyen lett volna a valódi tempónk, de sokkal gyorsabb, mint amit mutattunk. Elég nyilvánvaló, hogy az első boxkiállások után mindkét pilótánk mehetett volna gyorsabban is."
  • Jacek
    Nem hiszem hogy a meki hiba nelkul teljesitene az evet, nekem ez a nagy kulombseg is gyanus marmint Massa hatranya:) de ha jol bele gondoltok minek kuldtek volna szet az autot? kovetkezore is kell a motor es ha utol ertek is volna a mekiket akkor mi lett volna semmi?
  • Punker
    mondjuk azt hogy szinte lehetetlen a jelenlegi helyzetben, folyamatos kettős dobogó kell ahoz hogy a hátrányt le lehessen dolgozni, de ezt most nem látom a ferrari-ban.
  • Istencsászár
    Tudod miért sok... mert a McLaren eddig 4 versenyből 4 versenyen technikai hiba nélkül beért, és győzött és ott volt a dobogó... most nem lehet arra menni h majd ugyis kiesnek, persze ez benne van a pakliba, de nem tünik rendszeresnek, ellenben ha 1-1 Ferrari elhulik itt ott, vagy leamortizálják itt-itt, akkor már 20 ponton kívülra is kerülhet az egyik pilóta... és ilyen hátrányokat ledolgozni nehéz...
  • Djemba
    23 pontja van nem 28!
    de én nem szídtam csak mondtam valami!
    nekem mindig is ő lesz a kedvencem
  • edeleny
    Gyulának igaza van.
    15 pont nem a világ,de igy már sok.
    Nem párharc folyik a bajnoki cimért,mint tavaly ugye vagy Alonso,vagy Sumi nyert.
    Nem tudom elképzelni,hogy egy pilota zsinorban nyerjen.
    Egyébként Kimi feltámadása Massa hálojábol fogná ki a szelet.
  • Punker
    szerintem legjobban a csapatokat lepte meg hogy semmi csattanás nem történt...
  • Punker
    ledolgozhat, de legyünk reálisak a ferrari-nál ingadozó idén sajna a teljesítmény, a mercinél meg még 1-2 futam és kialakul a stabil sorrend, és ez a legfőbb gond az F1-ben ha most massan nyer 3 futamot egyhuzamban s e biztos hogy vezetni fogja a pontversenyt.....

Alonso-nak meg Hamilton 110%-os hátvéd, így Kiminek nagyon nagyon nehéz lesz ledolgozni a hátrányt.
  • DJ BP
    de láttad meddig volt tankolva, ott volt balszerencse, hogy Heidfeld első kiállása után pont elé jött vissza, az elég nagy szívás volt, 5. helyre talán bejött volna
  • Punker
    hát ja sz@r volt mind.....
  • DJ BP
    sztem várjuk meg két a két ,,amerikai" futamot, csak itt akár 6-10 pontot ledolgozhat Kimi, szóval ha bárki temetni akarja, ezt a 2 futamot LEGALÁBB várja ki :)
  • a.carkey
    Tavaly ...

Idén sok előzés még nem volt ...
  • Punker
    a Merci ütött vágott mindenkit ezen a hétvégén a ferrari egy 0 volt most, annyi a különbség hogy massa nem törte meg a kocsit, ha kimi a 3. se tudott volna mit kezdeni a mercikkel, nem volt a ferrariban most esély arra hogy normálisan támadjon, amúgy érdekes módon tavaly MS tudott hátulról előzni......
  • Punker
    mert ez a vonatozás jó volt?
  • a.carkey
    Gyula írta le Kimit. Három esélyes a VB, meg ilyen faszságokat mondott.
    Miért felejtik el ezek a majmok, hogy Kimi az előzőn kiesett, a mostanin meg hátulról indult. Monacoban meg NEM LEHET A MAI F1-ES AUTÓKKAL ELŐZNI! (Ahogy a versenyen is láttuk, ill. nem láttuk ...) Hátra van még a szezon nagy része. A mostanin is pontot szerzett. stb. Egy Ferka van alatta. Miért kell leírni?! Ráadásul pont őt?! Massa miért nem kap? Elég rendesen megrecskázta a két Meki őt is.
  • DjDano
    Neked az eső a mániád? Az eső csak szarkavarásnak jó, az nyeri a futamot akinek éppen szerencséje van. Szerintem nincs semmi izgalmas abban, hogy össze vissza csúszkálnak...
  • Count Adyn
    Hát a verseny unalmas volt, az egyetlen izgalom az hogy kilesz a végén a VB.
  • Bucser
    Mivan te is visszaköhögöd amit lenyeltél paliktól?

Hogy a picsába lenne valakinek 28 pontja a VB-n ha nincs benne tűz? ne hülyéskedj már... Barrichelloban nincs tűz vagy Buttonban.

De Raikonnenben? Most szarul ment. Első futamot megnyerte. Idén mellette Alonso és Massa nyert még. Mindketten 2-szer.

Majd Raikönnen Malaysiában és Bahrainben is dobogós volt (ugye itt Alonso és Massa nyert). Spanyoloknál elektromos hiba miatt kiesett (itt is Massa nyert) és a mostani hétvége nem feküdt neki (Alonso nyert). Hamilton kurva tehetséges. Mi sem bizonyítja ezt jobban mnt a 4 2. helyezése és az egy 3. Kíváncsi vagyok mikor jön az első futamgyőzelme...

Raikonnent már leírod??? Hátra van még 12 futam!!! És csak 15 pont a hátránya. Ha minden versenyen is csak 2-t tud ledolgozni mert Alonso a 2. ő az első már akkor nyert. és ez ideális felállás tudjuk, hogy még keményen meg lesz kavarva ez a bajnokság szerintem ezzel a 4 tehetséggel a toppon.

Szóval valaki azt mondta itt az elébb, hogy izgalmas volt amikor Schumi egyedül körözgetett mert legalább a 2 helyért volt verseny. Most 4 ember küzd a VB-ért 4 igen potens autóban... És erre mondjátok hogy unalmas... (és talán a BMW tud meglepetést okozni bár nagyon távol vannak.)
  • Djemba
    Raikkonen olyan mint Alesi volt sajnos
    nincsen benne tűz csak Hamiltonra kell nézni!
  • Adler
    A főnök - Dennis - eldöntötte, hogy jó igy az állás, nem kockáztattak, megszerezték az első két helyet, szvsz. ha hamilton vezett és a spanyol üldözi, akkor is igy dönt.
    Vannak felsőbb érdekek is, mint egy ifu titán csillogása.
    A lényeg, hogy jól mentek a mercik, remélem képesek lesznek átvinni ezt a formát a gyorsabb pályákra is.
  • Istencsászár
    Kívülről úgy tűnt, hogy az ifjú McLaren-pilóta nem hibázott Monte-Carlóban, de a futam után Hamilton másról számolt be: „A verseny alatt többször is érintettem a palánkot. De az autó nagyon jó volt, hiszen kibírta ezeket az apró koccanásokat.”

„A versenygép ráadásul nagyon gyors is volt, végig remek tempót tudtunk diktálni. Mindketten nagyon gyorsak voltunk, de tudtam, csak megközelíteni tudom Fernandót, megelőzni nem lesz módom. De természetesen ott loholtam mögötte. De hát ő egy kétszeres világbajnok, aki csak ritkán hibázik. De ma valóban jóval a többiek előtt jár
  • edeleny
    Oké Ron hiszünk neked,de:
    Hamilton a nehezebb autoval is gyorsbb volt,vagy ugyan olyan volt mint Alonso.
    Nem értem milyen egy kiállásos taktikárol beszél.
    Hamilton a teljes mezönyböl 7.-ként állt ki az elsö tankolásra a 29. körben.Ha ez 1 kiállásos lett volna,akkor vagy elbaxottab volt mint a BMW-é,vagy nem az volt.
    Ha egy kiállásos taktika lett volna,akkor maradni kellett volna még üzemanyagnak az autoban,de igy is 1 mp-vel tovább tartott a tankolás mint Alonsonak,és utána egyforma idö mulva jöttek ki megint.
    Akik egyszer tankoltak:
    Heidfeld 32. kör
    DC 42.
    Sutil,Wurcz,Kova 44.kör
    Kubica.Speed 45
    Trulli,Kimi 47
    Ralf 49

A 29 kör nagyon kevésnek tünik.
  • bardocz
    és az milyen fricska volt amikor sumi 4 kiállásos taktikával nyert úgy hogy a végén még spórolni is volt ideje?:D:D:D
  • edeleny
    Ron:
    ""Emiatt lényegében már a futam előtt el kell dönteni, hogy egy csapat két versenyzője közül melyik szerezze meg a győzelmet. A kerékcserék első hulláma után Lewis egy kiállásos stratégiáját is átváltoztattuk egy gyorsabb két kiállásossá, majd mindkét autót lelassítottuk, hogy kíméljük a fékeket."

Gondolom ez a lassitás dolog fricska a Ferrarinak.
  • Count Adyn
    Nemhinném hogy Monacóba me lehetne előzni egy VB-t azért:)
  • Istencsászár
    De ahhoz előzni is kellett volna a pályán, lehet hogy gyorsabb volt, de Alonso is volt olyan gyorsm sőt hard gumin gyorsabb is volt, de jól is kell védekezni, és Alonso nem vétett hibát, és ez a lényeg
  • bardocz
    lehet,hogy folyamatosan sumi nyert,de azért mögötte voltak csaták,most meg sehol sincsen
  • edeleny
    Én is azt éreztem végig,hogy Hamilton gyorsabb is lehetett volna.Igazábol egy bohóckodo gyerek,egy nagyon gyors gyerek benyomását keltette.
    A leosztás egyértelmü volt a Spanyol a megfontolt bajnok,az Angol meg a villogo ujonc.
    Nem irigylem Ront.
  • Jacek
    van ott masik cikk is errol egyertelmu a dolog raszoltak amikor eselye lett volna mar a mclaren is egy vicc