182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
én is így gondoltam,első futamon nem jöhetnek ki a boxba,egy gumin kell végigmenni,második futamon meg lehet boxba menni,és a két verseny között a csapatok vaktában állíthatnának a kocsin,persze nem tesztelehetik le,és üres tankos időmérő kéne,nem ez a benzin kérdés -
Első futamon vigyáznak egymásra mert tudják hogy lesz másik, de ha lenne fordított rajt akkor azért lehet küzdeni hogy minél jobb pozícióból rajtolhassanak a következő futamon. Mégis milyen kár? azért van ott a FIA felügyelete hogy felmérje, de manapság annyira kevés baleset történik az F1ben hogy ettől sem kell tartani... a második versenyen meg mehet az ereszd el a hajam, de ehhez persze el kéne felejteni a 2 hétvégés motrokat stb...
Felvetődik a gumi kérdés is... már csak egy gyártó van szal ez sem gond, de tudom hogy sok embernek egy box kiállás már izgalmas mert leglább történik valami a futamon, de mivel nem kellene box, hanem 1 futással végig mennek vagy max a 2. hosszabb versenyen 1 kötelező kiállás lenne...
Ha ilyen dolgok megvalósulhatnnak, és az időmérőre vissza hoznák a ki a leggyorsabb üres tankal szabályt is akkor elég élvezetes kis F1 futamok, kvalik lennének... de amig egy verseny és kvalifikáció arról szol hogy kinek mennyi üzemanyaga van, mikor jön ki, milyen idélen box taktikán van addig nem lesz előzés a pályán... -
spect16 #48970 Példának mondtam. Ennyivel mondhattam volna Spa-t is vagy más pályát. Múlt évi rajtra gondoltam és az miatt jutott eszembe. Meg úgyis hamarosan az jön és belegondoltam, hogy milyen lenne.
Tartalék kocsi:milyen kár szintnél engednék(óvás).
A szünet mennyi lenne a két futam közt.
Igaz ennek is lenne egy esélye mert ami most megy az nem F1.
És visszatérve Indy-re ez a pálya is legenda amit kitudja meddig tudunk nézni az F1-ben(a körülötte lezajlott cirkuszra gondoltam).
-
Nem igazából értem miért Indyvel kéne. Arra a sportra egyetlen f1 szerű szabálky nem vonatkozik. Amit akarnak az FIA szabály mind. Más versenyeken alkalmazzák. GP2 WTCC müködik ott is, müködhet itt is. -
Ha történne kiesés akkor vagy megjavítják a kocsit a 2 futam közt, vagy ott a tartalék kocsi... -
spect16 #48967 Melyikőtök a legjobb verseny elméletes köztetek? Legyen szíves vezessen le egy elméleti futamot pl. Indy-ben. Legyen benne óvás, edzés, rajt és egyéb szabálytalanságok. Akkor talán előjönne az egyik értelmetlensége az ötletnek.
A másik ha történne szintén pl. egy nagyszámú kiesés akkor lenne-e értelme az egész futamnak. -
Tökéletes lenne, a rajt meg ujra felállás indulás, jobban megviseli a kocsikat amugyis... -
és az meg hogy nem jön ki melyik autó bírja jobban hülyeség,mert egy min 40 köös versenyeknek kéne lenni és két verseny az már 80,több mint ami most van,és első 8 fordított sorrendben indulhatna -
Jó ötlet!! Támogatom Istencsászárt!!
A Wtcc-ben is müködik sokkal izgalmasabb és jobb versenyek vannak miatta. Az meg a másik hogy a két futam között kb 40 perces szünet van.. Addig vagy berak egy nyerjé wazze telefonos műsort vagy akármit. Nem megoldhatalan. Viszont sokkal jobb lenne ha nem kellene 2 órán keresztűl a libasor versenyt nézni. -
Nem a reket klubbol kell kiindulni, amig külfödön egyes "jobb" csatornál sok órányi F1es anyagot leadnak egy 7végén addig az legyen a mérce, nekik belefér akkor másnak is belefér, meg amugyis engem ez nem érdekel, közveítse mindkét versenyt és kész azért van, azért vállalta el. -
Azért vannak ellenérvek is bőven:
"A reform mellett és ellen is komoly érvek szólnak. Nyilvánvaló például, hogy a nézők szívesebben néznének két eseménydús futamot, egy unalmasabb helyett, viszont komoly kérdés, hogy a tévétársaságok hogyan tudnák – vagy egyáltalán, akarnák-e – a versenyeket közvetíteni. Olyan vélemények is vannak, amelyek szerint az Forma-1-hez hozzátartozik a technikai csúcsteljesítmény, így az is számít, hogy kinek az autója bírja tovább – és a két rövidebb futamon ez annyira nem számítana." -
Nagyon jó 5let, számalan szériában rettentő izgalmas, és látványos tud lenni! Mindenki két esélyt kap, 2 rajt, 2 győztes, 2szer több izgalom, Remélem bevezetik! -
ha ez segít,legyen két futam!
-
F1: két verseny egy hétvégén
elmeháborodott ötlet... -
XD -
énis láttam!multkor a futam közbe aszongya a komm.:"a BMW-nél minden megvan jó autó jó csapat jó pilóták csak az "agy" hiányzik" -
125-öst néztem,motogp anyira már nem érdekelt,250-est meg tanulás közben figyelggettem,jól fog jönni holnap irodalom tz-n:D -
DJ BP #48955 de az még csak összeadni meg kivonni tudott kb. :D -
WNW #48954 Az oroszoknak volt ilyen nagysagu masinajuk kb. 50 evvel ezelott, megse jutottak sehova..
-
Ezt már szezon előtt tudtuk hogy a BMW szélcsatorna helyett-mellett egy szuper szimulátort épített és azzal próbál szimulálni, ugytünik bejött nekik... te meg nézd a fantasztikusan izgalmas MotoGp-t és ne a szar reket klubbot amin sosincs új info:)) -
bmw szuperszámítógép:2 tera ram,10m hoszú,2,5m magas nem tudom milyen széles,és ennek köszönhetik hogy fejlődnek,most volt retekklubbon -
DJ BP #48951 Riválisaitól nem tart, legjobban azt szeretné, ha csapattársával, Hamiltonnal csatázhatna a vb-címért."
Jah megértem, ha ez lesz a futamokon :DDD -
spect16 #48950 Reális. -
Coulthard védelmébe vette a McLarent
A Monacói Nagydíjat követően a brit sajtó keményen bírálta a McLaren-Mercedes istállót - azzal vádolták a gárdát, hogy megakadályozták Lewis Hamilton győzelmét. David Coulthard védelmébe vette egykori munkaadóját.
"A brit sajtó úgy érezte, hogy igazságtalanul bántak Lewisszal. Én azt tanácsolom a sajtó munkatársainak, hogy ne legyenek olyan szigorúak a McLarennel, hiszem ők adtak esélyt Lewisnak. Ők tették lehetővé, hogy egy potenciális bajnokuk legyen. Nem szabad őket gonosz csapatként beállítani, akik keresztbe tesznek a kedves fiúnak."
"Ha a sajtó lehetőséget akar adni Lewisnak a fejlődésre, akkor azt tanácsolom, hogy ne tegyenek semmi olyat, ami veszélyezteti a kapcsolatát a csapattal. Ha ő is egy Spykerben ülne, akkor ő is csak kocsikázna." - jelentette ki Coulthard.
A csapatutasítás kapcsán hozzátette: "Be lehet magyarázni, hogy ez nem létezik, de valójában hozzátartozik egy csapathoz. El kell fogadni, hogy az autósportban, ahol két versenyző indul egy csapatban, vannak olyan helyzetek, amelyekből csak az egyik versenyző profitál." -
"A kétszeres világbajnok úgy véli, a McLaren-csapat szabályosan járt el Monte Carlóban.
A vb-pontversenyt Lewis Hamiltonnal holtversenyben vezető spanyol úgy gondolja, kilencven százalékban használja ki autója lehetőségeit.
Szerinte a szezon második felére teljesen összebarátkozik a McLaren Mercedesszel, és villámgyors lesz.
Riválisaitól nem tart, legjobban azt szeretné, ha csapattársával, Hamiltonnal csatázhatna a vb-címért."
Interjú a mai nemzeti sportban. Holnaptól el lehet olvasni neten is ... -
spect16 #48947 Úgy látszik a CC is besorolt a rétegsportok közé. A Motors TV-t se tudom, hogy adná. Rossz beírni ebbe a topikba de szvsz lehet, hogy gyengébb kocsik, de jobb versenyek vannak náluk. -
Hát az nincsen... na mind1, akkor ezért fura hogy nem láttam, bár nemtudom hogy miért nem lehet élőbe adni ahogy tavaly, azon a 2 órán mi mulik... ennyire nemvolt nézett tavaly? pedig istenkirály sorozat... -
eurosport2-t csak műholdon lehet fogni?:( -
spect16 #48944 Ha jól tudom az Eurosport2 adja. Következő héten meg valamikor délelőtt az 1 is leadja az összefoglalót. Múltkor szidtam őket mert kihagytak egy-két akciót a Houston-i futamról.
Na a Spyker-nek pénzügyi gondjai vannak? -
Eurosport nem közvetíti? tavaly minden futam ment, de idén már inkább leszedtem torrenrtől a futamokat, mert kicsit izgalmasabbak az angol kommentárok, vagyis nem kicsit... nagyon:) -
spect16 #48942 Mert éppen Silverstone-t sajnálom a legjobban a régiek közül. Döngetni lehet ott és jó ritmusa van a gyorsasága mellett. Csak most az a gond, hogy CC-t meg alig látni a tv-ben. Csak sajnos Silverstone ellen szól a fejlesztések elhalasztása. -
Ha jó városi pályákat csinálnak az csak jó, utánozzák a CC-t csak legyen minimum olyan izgalmas... mivel Bőrni ezer futamot akar, a csapatoknak meg ez is sok már igy a régieket szorja ki random minden évben ( ez a felváltva duma ) és behozza az ujakat... ezellen sem tudsz mit tenni, ezvan, ha egy pályán jó a verseny akkor mind1 hol rendszik meg... idén lesz SPA ez örvendetes, és hamaorsan lesz Valencia, de Silverstone egy legendás, már a neve csengése is, és egy jó technikás gyors és nehéz pálya, kár lenne érte. -
spect16 #48940 Ha így megy tovább, kezdhetünk mi is költözni keletre:
Anglia K.O.?
Csak most az a kérdés,hogy kit akar utánozni a sok városi pálya tervével. Champcar-t vagy az IRL-t? Mert egy ötletnek jó, csakhogy hamar a legendás pályák eltünhetnek a süllyesztőben. -
BAN PLZ! -
Én ma azt hallottam, hogy a toyotahoz megy Adrien Sutil Schumacher helyett. Mondjuk nem is csodálkozom ezen. -
spect16 #48937 Győzelem ez a végső cél
.
-
"Néhány technikai dolgot szerettünk volna tisztázni - például azt, hogy hogyan tudjuk optimálisan előkészíteni a versenygépemet a következő versenyekre. Különösen Montrealra, ami a kedvenc versenyhelyszínem." - jelentette ki Schumacher.
Most vagy soha! -

-
Eredetileg egy olyan képre tettem volna előzni tilos táblát ahol a két Merci hátulról látszik de nem találtam olyat. Viszont egy olyat igen ahol egy néni tart egy Alonso-s táblát. :D
-