182273
  • Punker
    Flém OFF!
  • Istencsászár
    Ha Massa van elől termélszetesen Hamilton szabad utat kap, mert ha őt löki ki akkor nincs nagy baj, max magára vethet...
  • Kit--Kat
    Figy most nem tudom mi oylan nehéz ezen, hogy bevalld igen elfogult vagyok, ennyi... Csak szeretnél pártatlannak tűnni.
  • Istencsászár
    1, én nem sértegettelek
    2, ne sértegess
    3, annak és azoknak szurkolok akiknek akarok, legyen F1 legyen akár milyen más sport/motor sport.
    4, gratulálok hogy elkezted a topik megint lesűlyeszteni a személyeskedés sintjére, valakinek mindig elkell kezdeni, na ez az ami szánalmas.
  • DjDano
    Te nagyon szánalmas vagy elvakultan szurkolsz egy cspatnak és fújod az eszement hülyeségedet, szerintem egy igazi forma 1 rajongó ne csapatnak szurkoljon, hanem a versenyzőnek!

Én Kimi drukker vagyok, a Ferrarit ki nem állhatom. A botrány után a Mclarenről is hasonló a véleményem, azonban Hamilton szintén nagyon szmpatikus, tehát ha Kiminek nem jön össze a VB akkor go Hamilton

ui: Az meg csak egy nevetséges ürügy Ron Dennis részéről, hogy nem akarták megkockáztatni a kettős kiesést... Kérdem én ha történetesen Massa van az első helyen és Hamilton mögötte, akkor is arra utasítja Ron hogy ne előzze meg? "Lószart mama" Csakis arról szól a dolog, hogy Alonso a 2x világbajnok és neki kedveznek
  • Kit--Kat
  • Istencsászár
    Nem zavar ennyire nem érdekel engem ez az egész:)

Ecclestone ellenzi az egyen-kasztnit

Szvsz először is ezt a 2 hétvégés motort kellene eltörölni, mert a spórolás is potenciális előzést kiiktató dolog...
  • DJ BP
    ha csapattól vannak le pontot akkor a Ferrarinak kedveznek

Látom ez zavar :DD Akkor miért hívnák büntetésnek, ha nem okozna hátrányt a Mekinek? :D
  • b-type
    hát lehetni lehet, akár kétszer bele is brümmöghetnek ha az a jel.
    :)
    Az azért nem lehet baj ha beszélnek rádión.
  • b-type
    Ami azért folyamatosan zavar, hogy Hamilton egy kiállását miért kellett megváltoztatni.
    50 kör volt hátra.
    ..amennyiben arányaiban hozza Heidfeld tempóját akkor valszeg nyert volna és most mindenki boldog. A csapat is, Hamilton is és nincs cirkusz.
  • Istencsászár
    Nem tudhatod, ilyen esetekben utalhatnak, ha ilyen hírtelen változás történik, akkor lehet rejtett üzenet is, amit előre megbeszéltek, vagy a pilóta tudja hogy most mehet vagy nem mehet, ez is csapat utasítás...

De természetesen ebben az is benne van hogy pl Alonso ennyivel gyorsabb volt Fisconál...
  • b-type
    A beszélgetésekkel semmi baj, azok nem utalnak semmire.
    Most az hogy azt mondják Alonso-nak hogy előzze meg a csapattársát?
    az oké..ilyen gondolom elhangzik nem egyszer máshol is, elvégre versenyben vannak.
    Az gáz ha Giancarlo-nak mondják azt hogy engedd el Alonso-t.
    vagy a Rubinho'-s duma, abból sem derül ki hogy nem előzhet.

Az Alonso 23mp-je Fisichella-val szemben az már érdekes, de gondolom megnézték.
  • Istencsászár
    Lehet, HA, de nemis ez a lényeg, mert csapatun belül ezek mennek, ezt kéne megérteni...

Idézet fórumról:

"Tavaly Kína, Aonso 23 mp-es hátrányt dolgozott le Fiscoval szemben,
    véletlenül. Nem történt semmi.

De tovább megyek: Tavaly bejátszották a rádión a következő rönós
    beszélgetést.

Falvio: "Fernando, you are quicker, than fisico, overtake him!"
    (gyorsabb vagy, mint fisico, előzd le")
    És csodák csodája, fernandó abban a körben leelőzte azt a
    fisicot, aki 15 körön kersztül ment előtte.

Na ez a csapatutasítás!

És bár Ferka rajongó vagyok, a 2005-ös USA nagydíjon ők is csúnya
    dolgot csináltak.

Jan Todt: " Both car have to finish the race!" szólt Rubensnek,
    tehát mindkét autónak be kell fejeznie a versenyt. (Akkor
    hangzott el, amikor rubihnó támadni kezdte sumit.)"

Ez a mostani eset semmivel sem elítélendő mint a fent említettek, kettős győzelem kellett, erre ment a csapat, ha Hami lett volna akkor valszeg ő nyeri meg ( ha nem hibázik ) de ki tudja mi lett volna... a lényeg hogy csapat érdek volt az egész, ez a cirkusz meg még most se tudom mi... ha pénz bírságot kapnak akkor az semmi, ha Alonsotol elvszik a győzelmet akkor rossz húzás mert ő aztán semmit nem tehet róla, ha csapattól vannak le pontot akkor a Ferrarinak kedveznek és szintén Alonso 10 és Hamilton pontjait vonják kétségbe... felesleges herce-hurca az egész...
  • Count Adyn
    Igen, csakhogy ezért eddig még senkit se büntettek, a ferkát azért huzták le pénzzel, amit a díjátadáson csináltak, mivel akkor még nem volt ilyen szabály.
  • Shiwo
    "Egy pénzbírság a McLarennek nem lenne olyan nagy probléma, mintha pontlevonással büntetnék őket" - értékelt Bernie."

Sztem a Ferrarinak se volt olyan nagy probléma, mégis "csak" pénzbüntetést kaptak...
  • b-type
    Szal a futott idejét nézve nekem simán benne van hogy a srác elkezdett rákészülni, hogy összerakja az időt.
    Aztán mikor rászóltak a pit-ből hogy megváltoztatják a kiállásait, és egy kiállás helyett két kiállása lesz. Vmint hogy nem akkor jön ki tankolni ahogy a taktika volt hanem 3 körrel hamarabb.
    ...akkor összerakta a két 1:16-s kört, mert ez azért nem kis húzás (ha valóban így volt).
  • b-type
    Mivel az egész egy nagy HA-n alapul így sosem tudjuk meg.
    Sokszor ment csapatósan de végig nagyon gyors volt, és stabil.
    Amikor elkezdte küldeni, a 22. körtől elkezdve ment 4 kört így:
    1:16.0
    1:15.9
    1:15.8
    1:15.7
    itt kiment Alonso és innen ment két sz@r kört:
    1:16.3
    1:16.2
    Majd megfutotta a PB körét:
    1:15.3
    és kiállt kerékcserére.

Az mellett hogy a 2 1:16-s köre érthetetlen (illetve akkor érthető ha megzavarták), a srác folyamatosan gyorsult, és valóban úgy néz ki hogy rákészült arra hogy megpróbálja átvenni a vezetést a kiállása után.
    Amennyiben volt még 3 köre, akkor sansza van.
  • BaliBoy
    "Alonsonak kellett volna Hamiltont, de ezek után..."

Ezt erősen kétlem a történtek fényében, ha igaz a benzin mennyiségről szóló fáma mert akkor itt megnyerhette volna Hami. Másrészt a csapat sorrendnek akkor van értelme, ha nem változtatják futamról futamra azt.

"Érdekes hogy évekig ez ment, erre most mutassunk példát, mert ez nem szabad... "

Igen, csak tudod évek óta nem volt ennyire unalmas verseny(ek), és az, hogy RD megtítltotta a versengést még rá is tesz erre egy lapáttal.
  • Istencsászár
    Lehet hogy elvették, de igyis ugy kapart szegény srác hogy majdnem össze törte magát, és az alatt a 3 kör alatt mégis mit hozott volna Alonson ha mindketten ugyan olyan gyorsan mentek? tizedeket? az nemlett volna elég... max arra hogy mégnagyobb vérszemet kapjon és kiüssék egymást, a csapat ezt akarta elkerülni.
  • b-type
    Nwm egészen :))
    Ha mint mondod, ha akkor is és most is megvolt a csapatsorrend, akkor mint akkor is most is fizetessenek velük 1 millát.

Az év ilyen korai szakaszában ne legyen semmilyen hátránya egy versenyzőnek.
    Oké hogy nem engedték a pályán egymásnak őket hogy nehogy törés legyen a vége, itt most arról (az elvileg létező) 3 körröl van szó amit elvettek vmiért Hamilton-tol.
  • Istencsászár
    Ott nem is, mert teljesen látványosan csinálták, de mint akkor is itt is megvan a csapat sorrend, ott Sumit nyomták itt Alonsot. De ha itt nem beszélne 3 fele, és nem a médiának mondja el a bánatát akkor semmi semlett volna belőle mert mindeki elkönyvelte volna csapat sorrendnek ahogy eddig is műköüdött az elmult években, ettől csapat a csapat, valakinek mindig segíteni kell a másikat, lehet hogy a kevetkező versenyen Alonsonak kellett volna Hamiltont, de ezek után...

Érdekes hogy évekig ez ment, erre most mutassunk példát, mert ez nem szabad... még a takrító is látta hogy 1-1 versenyen hogyan taktikáztak a csapatok, hogy mind a ketten, vagy leglább az egyik jó eredményt érjen el.
  • b-type
    ?????
    Ez most komoly?
    Sztem még akár igaza is lehet.
    De mindenek felett a Ferrari-s esetnél (ami nagyon-nagyon nem tetszett), sem Rubinho-t tartottam hibásnak mert túl látványosan engedte el MS-t.
    Talán megoldhatta volna úgy is hogy műszaki problémának tünjön, vagy vezetési hibának..és akkor beljebb vannak 1milla dollárral, vagy mi semmi biztosat nem tudunk.
    De spec. nekem nagyon kerek volt a történetben hogy itt ki a hibás, és az nem Rubinho volt.
  • guardian hero
    Én azokra a szabályokra gondolok, amik kb. lehetetlenné teszik az előzést a mai F1-ben :) Ez a csapatutasítás-tiltás már csak a jéghegy csúcsa, nyilvánvalóan betartathatatlan baromság. Nem ezen kéne lovagolni, hanem azon elgondolkozni, hogy miért mehet le egy "verseny" egyetlen előzési kísérlet nélkül ma az F1-ben.
  • Istencsászár
    Nem a szabályok a hibásak, azokat eddig is megszegték ahol tudták, kijátszották ahol tudták, ezt csak Hamiltonnak köszönheti a csapat.
  • guardian hero
    Legalább a pályán kívül legyen cirkusz, ha már a pályán nincs, köszönhetően a hülye szabályaiknak.
  • Count Adyn
    :D Az öreg csinálja a reklámot:)
  • Istencsászár
    Ecclestone: akár ki is zárhatják a McLarent
  • M@TriX
    épp ideje volt kissé felrázni...
  • G_ArchAngel #48864
    Kirúghatják Ralf Schumachert?

A Bild információi szerint az idén eddig meglehetősen gyengén teljesítő Ralf Schumacher ultimátumot kapott a Toyotától: amennyiben nem szedi össze magát a július 1-jén esedékes Francia Nagydíjon már más versenyző fog a helyén ülni.

Pedig Ralf nem kezdte rosszul az évet, hiszen Melbourne-ben még a 9. helyen kvalifikálta közvetlenül csapattársa, Jarno Trulli mögött és a versenyen 8. helyével 1 pontot is szerzett (míg Trulli 9. volt). Ezután a német versenyző óriási formahanyatlást mutatott: Malajziában 15. hely (Trulli 7.), Bahreinben 12. hely (Trulli ismét 7.), Spanyolországban kiesett miután csak a 17. helyre kvalifikálta magát szemben Trulli 6. helyével, Monacóban 16. lett egy szintén gyenge időmérő edzés után.

A német bulvárlap szerint a Toyota most azt várja Ralftól - aki a mezőny egyik legdrágább versenyzője (nála csak Fernando Alonso és Kimi Räikkönen keres többet) -, hogy Kanadában és az Egyesült Államokban legalább Trulli szintjén versenyezzen, ellenkező esetben még szerződése év végi lejárta előtt megkaphatja az útilaput.

„Figyeljük a pilótapiacot, hiszen ez a dolgunk." - idézi a csapat elnökét, John Howettet a Bild, akivel Monacóban állítólag össze is különbözött a versenyző: a rossz teljesítményért Ralf az autót okolta, Howett Ralfot. A csapat nemcsak jobb eredményeket, de nagyobb elszántságot és akaraterőt kíván a versenyzőtől.

Ralf menedzsere, Hans Mahr is elismeri: „Nem mehet így tovább. A Toyota számára sem és Ralf számára különösen nem."

Niki Lauda szerint az ifjabbik Schumachernek vigyáznia kell: „Ralf egy lefelé irányuló spirálba került. A teljesítménye jelenleg kritikán aluli. Minél gyorsabban össze kell magát szednie, mert lassan veszélyessé válik a helyzete."

Mindezek ellenére Ralf menedzsere bizakodó: „A szezon végéig szerződésünk van. És nagyon reméljük, hogy a Toyota - mind eddig mindig - betartja a szavát."
  • a.carkey
    Az az igazság, hogy ha vasárnap Monacoban verseny van, vannak előzések, stb, akkor a kutya farkát sem érdekli az, amit a Meki csinált. De mivel nem azon lehet csemegézni, hogy mekkora csata volt a 3. helyért, hogy jött fel Ralf a 4. helyre a 20. helyről (:)), így marad ez.
  • M@TriX
    mert mi a bajod a jelenlegivel?

lehet természetesen jobbat csinálni....
  • Istencsászár
    Miket olvasol? had nevessünk mi is már:)
  • Jacek
    Na megint olvastam egy cikket hat alfonzo amiket mond komolyan rohognom kell:)
  • passatgt
    kicsit kult hard
  • BaliBoy
    Nem bánnám ha leintene. :DDD
  • lac coo
    Őőőőőő..Ez most nem én voltam ! :)))))
  • Istencsászár

• desigo
    Szép zászlós néni:)
  • lac coo
    Csaló a Mercedes, azt kész !!!!!!!! :)))))))))))))
  • desigo
    Inkább az új bannerba fordítanátok az energiátokat...