182273
  • bardocz
    nem értetted:a versenyek voltak jók,mert volt valami előzgetés,de így hogy nincsen előzgetés felőlem 80-an is küzdhetnek vb címért,mert xar sajnos
  • Count Adyn
    Igen, tudom hogy azóta van ez a szabály, hogy nem szabad beleavatkozni.
    Látványosan... mert megcsinálták sokan azóta nem egyszer sutyiba.
  • HUNtalicska93
    2002,A1-Ring...
  • Count Adyn
    akkor sry:D nemtom ez olyan dolog, amit ugyse lehet bebizonytani...
    eddig is mindenki megcserélte a pilótáit ha akarta, volt rá mód.
  • DjDano
    Ha jól emlékszem a Ferrari botrány után a FIA megtiltotta, hogy a csapatfőnökök döntsenek el egy versenyt!

Ezek után nem tudom mi a nevetséges...
  • HUNtalicska93
    ez már bevolt linkelve,és már 1 órája erről beszélünk:D
  • Istencsászár
    Nem a verseny, az nincs az F1ben, hanem fontos a Vb cím, ezért előzgetnek a boxba álltalában... nem fogja Dennis engedni hogy kettős győzelem elhulljon emiatt, amikor az egyik Ferrari épphogy bedöcög pontszerzőként, másik meg csak 3.
  • DjDano
    A verseny neked kakaskodás? Ugyanakkora esély van az összekoccanásra vagy bármire, ha mondjuk egy Ferrarit kell megelőzni...

Amugy meg ott bűzlik a logikád, hogy ha Hamilton van elöl és Alonso mögötte tutira nem szól rá Dennis hogy fékezzen nehogy megelőzze
  • Count Adyn
    bizony, ha hozzáér a kerék akkor máris áthajtós bünti van:)
  • Count Adyn
    A FIA vizsgálatot indított a McLaren ellen

Azért én ezt Ferrari-szurkolóként is nevetségesnek tartom...
  • DJ BP
    hűha, az a baj, hogy az ilyen hazárdírozásnak nagy esés a vége, még a legjobb pilótáknál is... ne legyen azért igazam, de így érzem
  • HUNtalicska93
    jaja,a balelső belógott a csíkra,hopp-hopp
  • Istencsászár
    igy van meglátjuk

amugy itt van Hamilton hazárdírozásának egy példája, itt is nagy mákja volt hogy nem kapott büntit

• M@TriX
    ok, majd megátjuk mi lesz, kíváncsi leszek a köv futamokra.
  • Istencsászár
    Ez nem Hamiltonról szól ez csapat munka, aki érti érti aki nem nem, leirtam. Ferrarinál is Massát nyomják nem pedig Kimit, ezek el vannak döntve, két kakaskodó ember miatt a csapat nem akar veszíteni, és nagyon nehéz megállapítani ilyenkor hogy ki a jobb az első évben, és ez a csapat főnök súlyos döntése, ezvan.
  • M@TriX
    már bocsi, de ekkora hülyeséget rég olvastam...
    ha most gyors minek visszafogni a "lovakat", az nagy hiba lenne, de majd meglátjuk mi lesz...

[apro]u.i.: bannert updatelem holnap, csak sajna durva vizsgahetem volt... sorry
  • HUNtalicska93
    ugyanolyan autóval,nehezebb tankkal is folyamatosan gyorsabb Lewis?EGYSZERÜEN JOBB MINT A SPANYOL
  • Punker
    tény hogy Alonso-nak papíron több az eséllye a VB cím megszerzesére, de ez nem változtat azon hogy Ron inkább elásta mint hogy mégnagyobb hőst csináljon a kölökből (és így a saját csapatából is) azon a 2 ponton nem múlt volna semmi ugyanúgy a merci vezetne, viszont a gyerek álma hogy egymás után 3 évben első legyen nagyon nagy morál növelő dolog lett volna, helyette marad a csalódottság hogy nem mehetett nyílt versenyben, és ez hosszú távon még gondot okozhat!
  • a.carkey
    Egy kérdés azért motoszkál bennem:

Mi van akkor, ha Hamilton sokszor úgy gyorsabb Alonsonál, hogy tele van tankolva?
  • HUNtalicska93
    ott a pont,legalább ron is megtudja,értékes ez a gyerek,és nagy lesz belőle!
  • GregSB
    "Lewis meg tanuljon csak, jó helyzetben van, nem kell neki sehova sietnie még"

Ez az a lúzer, opportunista mentalitás amiről beszéltem. Azok a pilóták akik ezt az utat választják soha nem lesznek VB-k. Nem tudom Hamiltonnak miért kéne beállnia ebbe a sorba?
  • Anders
    Barrichello még "porig alázva" is a második helyen jött be anno, ellentétben azzal, hogy most nincs alázva, de nem is versenyzik :)
    Mellesleg annyi pénzért én is hagynám, hogy a Ferrariban alázzanak, mint második számú pilóta :)
  • Istencsászár
    Áruld el mit tennél Ron helyébe? Alonsot azért hozta a csapathoz mer világbajnok, jó pilóta, nem hibázik és motivált. Hamiltont ha Ron nem karolja fel akkor most nem a McLarennél hanem a Gp2-ben vagy valahol máshol egy kisebb csapatnál róhatná a köröket, és annyit érne el mint Kovalein vagy Rosberg. Ha össze ereszti itt őket akkor nemhogy kettő győzelem nem lett volna hanem semmi sem. Ha Alonsot szivatná folyton akkor még nagyobb botrány lenne... teljesen 1értelmű a felállás idén Alonsot teszik Világbajnokká, Lewis meg tanuljon csak, jó helyzetben van, nem kell neki sehova sietnie még, de ha annyival gyorsabb lenne mint amenyire páran akarják akkor Alonso se tud mit csinálni, és a csapat sem foghatja vissza őt. Még vannak versenyek, nem kéne elhamrkodottan dönteni mert lehet év végén Ronnak kéne megköszönni hogy milyen jól döntött.
  • HUNtalicska93
    mostmár értem,de egy fasz akkor ez a ron dennis:(
  • DjDano
    Szerintem Hamilton jól tette, hogy nem hagyta magát.... inkább ilyen legyen mint Barichello aki angedte porig alázni magát
  • GregSB
    Naigen, bármit tesz innentől az csak neki rossz:

1. Megbékél és elfogadja hogy ő az új gyerek, ne legyen nagy pofája és elégedjen meg a második hellyel --> ilyen mentalitással soha a büdös életben nem lesz VB.

2. Csapkodja az asztalt, és pofákat vág: a csapattal meg fog romlani a kapcsolata, nem fogják őt úgy támogatni mint Alonsot, esélye nem lesz a VB-re.

SZVSZ ha nem tudják ezt konfliktust rendezni a mekin belül akkor Hamilton soha nem lesz VB ennél az istállónál, max egy másiknál.
  • DjDano
    Ember csalódtál Lewis-ban? Megfosztották a győzelemtől! Ron hiába jön itt a csapatérdek baromságaival, most már kétség nem fér ahhoz, hogy annak idején Senna-t favorizálták Prost kárára...
  • Istencsászár
    Mégis sikeres patkány, jó a patkányoknak, de amikor görények ugatják le őket:)
  • DjDano
    Alonsó két-, Hamilton viszont - a biztonsági autó bevetésére épülő - egykiállásos stratégián volt. Miután ez nem történt meg, a csapat az újonc kiállásain úgy változtatott, hogy annak nem lehetett
    esélye a győzelemre. Az utolsó kerékcsere után ennek ellenére 0,8 másodpercre megközelítette a címvédőt a brit újonc, de ekkor rádión jelezték neki a boxutcából, hogy "vegyen vissza" a tempóból.

És hogy mire is gondolt az újonc? Ron Dennis, a csapatfőnök a verseny után tulajdonképpen beismerte, hogy a McLarennél előre le volt játszva a futam eredménye. A versenyre Fernando Alonsót öt körrel kevesebbre elegendő, tehát jóval könnyebb autóval küldték ki, míg Hamilton csak akkor nyerhetett volna, ha a biztonsági autó a pályára megy.

Nem versenyezhettek szabadon

"Most mindenki úgy érzi, hogy Alonsót favorizáltuk, de mi mindig kínosan ügyelünk a sportszerűségre. De ez a pálya megköveteli a csapatban való gondolkodást, ezért nem fogok bocsánatot kérni, amiért arra utasítottam a versenyzőket, hogy lassítsanak, vagy hogy a biztonsági autóra számítva alakítottam a stratégiát. Ezen a versenyen a pilóták dolga csak annyi, hogy gyorsan vezessenek, hogy ezzel biztosítsák számunkra a lehetőséget, hogy eldönthessük a futam kimenetelét. Ez pedig az én dolgom."

"Azt hiszem érthetően csalódott - mondta Dennis Hamiltonról - De biztosan nem lenne az, ha a biztonsági autó bejött volna. Majd meglátjuk, mi nem kedvezünk senkinek. Lesznek alkalmak, amikor szabadon versenyezhetnek, de ez nem az volt" - tette hozzá a csapatfőnök.

Ron Dennis egy igazi patkány...
  • HUNtalicska93
    áhh,nagyot csalódtam lewis-ban,kezd nagy pofája lenni?amúgy meg tényleg megelőzhette volna,voltak olyan kanyarok ahol nagyokat fékezett,nehogy "véletlenül" beférjen alonso elé...nem lesz ebből ügy
  • Istencsászár
    Minden mondaban ott a HA , de ezeknek az ellenkezője történt ami meg nem biztos hogy nem igaz... még lesz sok sok alkalma kokira verni Alonsot, csak ne szálljon el mert akkor tényleg nem fogják engedni.

De mindegy, ezvan.
  • G_ArchAngel #48701
    hibákkal is gyorsabb volt, nyugodtan csúszkálhatott volna Lewis, ha Alonso 30mp-cel mögötte van...

az időmérőn, nehezebb autóval, hibázva megverte volna a spanyolt, ha nincs Mark Webber...

ráadásul ahogy rajtol Hamilton, simán otthagyhatta volna a spanyolt - erre inkább gyönyörűen megvédte...

(mindegy)
  • Istencsászár
    Attól hogy duzzog nem lesz neki jobb, max roszabb, de ő tudja...
  • GregSB
    Valószínűleg nem ok nélkül vágott pofákat, idén nem először állt a dobogón, nem lett első mégsem vágott semmliyen pofát. Nem májernek hiszi magát, hanem becsapottnak. Hunyászkodjon meg mint baricselló éveken keresztül MS mellett? Szerintem jól teszi hogy duzzog.
  • Istencsászár
    Vissza vette vagy hibázott? én láttam nem 1-2 nagy hibát és ez versenyek óta megy. Hamilton gyors, de sokat hibázik és kapkod, idővel kinövi. Most gondolj bele, ha a néha be lassuó Hamilton valami csoda folytán Alonso elé kerül akkor mi lett volna? Alonso elkezdi püffölni és vagy Hamilton hibára kényszerül vagy mindketten kiesnek. Még sok sok lehetősége lesz nyerni, Alonso is hibázott elmult futamon mégse siránkozott, az van ha valaki nem 100%os, és a kocsijuk is annyira 1formán gyors volt hogy 1szerűen nem és nem, erról meg senki nem tud hogy az elől levő mennyire ment 100%on, mer ha Alonso határon megy akkor ő is hibázik és ha HAmilton gyorsabb lett volna akkor ő is ideges, de nem nemvolt semmi ebből következik hogy tökéletesen uralta a versenyt.
  • Jacek
    Ezt irtam:( ennyit ron denisrol innentol egy nulla nalam:P

Egyebkent milyen bizonyitek? Hamilton amit mondott hehe biztos nem fogja vissza vonni vagy valami nem lesz itt semmi..

Ezt az alonso gyereket meg igy kell tolni hogy vegre valami eredmenyt elerjen ez az egesz neki kinos de nagyon... eddig is egy nulla volt a szememben hat emg most...

Meg egy adalek egy kicsit mas mint amit Berger nyilatkozott hogy amikor kezdo volt Senna mellett akkor penzfeldobas volt az uj motorert:)) valtoznak az emberek... tanulsag nem kell dollar 10milliokat fizetni egy 2 vilagbajnoksaagot talalt pilotanak ennyi.. akkor talan nem kell csalni hogy nyerjen szerencsetlen:D
  • G_ArchAngel #48696
    A belharc nem érdekel senkit, aki semleges - azok egy dolgot láttak: a gyorsabb pilóta 2-3× visszavette a gázt, ők nem láttak taktikát, nem láttak üzemanyagmennyiséget, csak azt, hogy a gyors újoncnak nem szabad ráesnie a lassabb 2×VB-ra...

Ezerszer megmondták már: a Forma-1 szellemisége és sportértéke halott, csak most még bele is rúgtak...
  • Istencsászár
    Ahogy valaki írta, először ezt a csapattal kellett volna megbeszélni és nem a sajtónak panaszkodni. Nem kellett volna pofákat vágni neki sem és az apukának sem. Nem ilyen volt Hamilton vagy csak jól leplepzte, nagy májernek érzi magát hirtelen, de felesleges a tüzet szítani a csapaton belül mer ő fogja a rövidebbet húzni. Persze arról nem beszél h párszor neki ment a falnak szerencséje volt hogy nem lett baj, arról nem hogy össze vissza ment a versenyen, leszakadt majd feljött arról sem hogy nemvolt gyorsabb mint Alonso és arról sem hogy mégis hol képzelte ő el azt az előzést.

Lehet csak a sajtó fújja fel és már rég megbeszélték az éritettek az ügyet, de ennek nem szabadott volna idáig fajulnia, de ha mégis megy a rivalizálás akkor Ron fog rendet tenni de akkor Hamilton huzza a rövidebbet.
  • Kit--Kat
    Kínos...
  • G_ArchAngel #48693
    Előbb ezt olvassátok...

...majd ezt.

Döntés a héten lesz...