182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
"Raikonnennek meg egy rekesz sört kellene az előtte haladó autó végére tenni, talán akkor jobban tapadna rá."
ezen behaltam :) -
Dodo55 #48771 Szerinted ha téged elárulna valaki, akiben bízol, akiről eddig azt hitted, hogy melletted áll, ezzel elvenne tőled egy nagy lehetőséget, amire évek óta vártál, akkor nem lennél ideges, és nem vezetnél kicsit odacsapósan? -
Azért csapat főnök hogy utasítsa a futam előtti este az eligazításon. Minden csapat megbeszéli hogy egymásnak eshetnek e vagy sem, azt hogy ezek után a futamon ezt betartják e az már nem a csapatfőnök dolga, hanem a pilótáké, mivel ők cselekedtek úgy ahogy... nemértem a problémát, akkor lenne baj és teljesen jogos lenne ha futam közben osztaná az észt és utasítanák rádión hogy nem csinálhatod ezt azt, ha ilyen felvétel van akkor büntessék, ha nincs akkor nincs semmi bizonyíték...
Amugymeg érdemes megnézni az onboard felvételt a futamról, ha Hamilton a futam végén nem sietett akkor nemtudom mitől érintette a falat párszor, mitől volt ennyire bizonytalan, kapkodós és ennyit hibázos, igy hogy hajtani akart Alonso után nem hogy közeledett hanem lemaradt a hibák miatt... milyen érdekes ugye... -
Hát ez bennem két dolgot hoz fel:
-ha Hamilton egy kiálláson volt, akkor nagyon gyors volt a qual-n, hiszen nem volt két század Alonso-tól.
-Ha Hamilton autója egy kiállásra volt tervezve, és menet közben átlőték akkor gratulálok...nem lehetett könnyű azt az autót vezetni, hiszen az egész autó beállításai (egyensúly, motor, gumihasználat, leszorítás) asszimetrikus a verseny hosszát tekintve, pláne mivel egy puha egy szuperpuha keveréket kell használni...aminek aztán nem végül nem lett értelme hiszen megváltoztatták két kiállásra.
-Megen gratula a taktikáért, hiszen SC lehetett volna a verseny második szakaszában is...vagy úgy gondolták hogy ha 28 körig nem volt semmi akkor már oké?
:)
-
Dodo55 #48768 "Most mindenki úgy érzi, hogy Alonsót favorizáltuk, de mi mindig kínosan ügyelünk a sportszerűségre. De ez a pálya megköveteli a csapatban való gondolkodást, ezért nem fogok bocsánatot kérni, amiért arra utasítottam a versenyzőket, hogy lassítsanak, vagy hogy a biztonsági autóra számítva alakítottam a stratégiát. Ezen a versenyen a pilóták dolga csak annyi, hogy gyorsan vezessenek, hogy ezzel biztosítsák számunkra a lehetőséget, hogy eldönthessük a futam kimenetelét. Ez pedig az én dolgom."
A kiemelt részeket olvasd el, és gondolkodj el rajta, hogy mennyire is sérti ez azt a bizonyos szabályt. Azon se csodálkoznék, ha teljesen kizárnák a McLarent ezek után...
Ilyet nem nyilatkozhat egy csapatfőnök.
Mi az, hogy az ő dolga, hogy eldöntse a futam kimenetelét? Világosan benne van a szabályzatban, hogy külső embernek eldönteni a futam kimenetelét halálos bűn! Akkor meg hogy mondhat ilyet? -
Dramatizálás:))
A McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis a leintés után megértően nyilatkozott Hamilton érzéseiről, de hangsúlyozta: ha a versenyen Safety Car periódus is van, az az ő malmára hajtotta volna a vizet Alonsóval szemben. "Érthető, ha csalódott és frusztrált, de nem lenne az, ha beküldik a biztonsági autót, és megnyeri a versenyt" - fogalmazott a wokingiak első embere.
"Ez Monte Carlo különlegessége. Bárki, aki vette a fáradtságot, hogy kielemezze a korábbi futamokat és a stratégiákat, tudja, hogy az egy kiállásos taktika létfontosságú, ha beküldik a Safety Cart. Márpedig az elmúlt öt évből négyszer ez történt. Ha viszont nem küldik be, akkor a két tankolásos stratégia a nyerő."
"Emiatt lényegében már a futam előtt el kell dönteni, hogy egy csapat két versenyzője közül melyik szerezze meg a győzelmet. A kerékcserék első hulláma után Lewis egy kiállásos stratégiáját is átváltoztattuk egy gyorsabb két kiállásossá, majd mindkét autót lelassítottuk, hogy kíméljük a fékeket."
tök érthető, 2 autó 2 taktika, ha ezt előre megbeszélték az teljesen tiszta ép ezért nem mentek egyformán, mert nyerni akartak vagy Hamiltonnal vagy Alonsoval... beimserés? igem hogy milyen taktikát választottak :D, Hamilton hülyesége nagyította ezt fel, mer most megy a kavarás, és jó hozzá tenni elméleteket. -
Dodo55 #48766 Júúúj, most olvasom csak mi történt.
Hát nem tudom mit mondjak. Szerintem ezért nagyon durván meg fogják büntetni a McLarent.
Dennis nyilatkozatát meg nem akartam elhinni. Nyíltan elismerte, hogy csapatutasítás volt. Aztán még azt is mondta, hogy az ő dolga eldönteni, hogy mi legyen a verseny végeredménye. Ezen akkorát néztem, hogy nem igaz. Ez a nyilatkozat nagyon hasonlít egy másik nyilatkozatra, igaz az nem nyilvánosnak készült, de nagyon komoly következményei lettek, és még be sem fejeződtek a kövezkezményei. Igaz az nem Forma 1, még csak köze sincs hozzá, de nagyon hasonlít erre, igaz kicsit hosszabb. Nem kell találgatni mire gondolok. -
Törődj a Mclarennel, az van pácban, nem a Ferrari... -
Majd fogod ha Kimi még jobban le fog szakadni... -
Ájáájájjj ne mással takarózzal én még nem vettem észre hogy valakit is nyomnának a Ferrarinál. -
lehet de ugyértem a vonal balső felét -
van az 20 is -
ejj átlépte 1cm-rel -
rájkönent kihagytad őse nagyon hajt:S -
de ő azt írta ez a probléma és a rosszabb, hogy nem is akarják látni. -
Button?? Ralf??? Trulli?? A mozdony orrát sem látják.... Nem hogy versenyezzenek érte... -
Ez egy ördögi kör. Ott van a Toyota, már nem újak a sportban, óriási mennyiségű pénzeket fektettek belé, szakemberek tucatjait alkalmazzák mégsem tudnak összerakni egy épkézláb autót, pedig már nagyon illene. És ehhez nagyon sok köze van Ralf és Trulli befásultságának SZVSZ. -
ahoz járgány is kéne, de nincs mivel és nem éri meg kockáztatni, ezek a pilóták pár éve mind kemény csatákat csináltak most meg....... -
...és erre még rájön, hogy a mezőny nagy része befásult mozdonyvezetőkből áll, akik felveszik a havi fizut de nem látni semmiféle motivációt rajtuk, pedig ha törtetnének nagyon izgalmas lehetne a verseny (Button, Trulli, Ralf, Fisco stb) :( -
Persze ez igy van.. De ha ezek után megynerik az egyénit nem fognak nagyon befordulni. -
azt meg hogy a pont rendszer mennyire árt a versenynek már milliószor átbeszéltük :( -
DJ BP #48751 lesz*rjuk, csak lehetetlen előzni. Tőlem kockaautók is lehetnének, ha van előzés :) -
Hát igen.. És mostmár tényleg az van, hogy egyszerüen minden verseny szellem eltünt belőle. Szinte semmit nem csinálnak a pályán. Minden verseny ugy zajlik el hogy a versenyen körözgetés semmi. És vagy az autó müszaki problémái vagy a box kiállások döntenek. Egyszerüen ennél lejebb nem lehet sülyeszteni ezt már.. -
DJ BP #48749 Levonja a Csapat vb pontot? Annak nem sok visszatartó ereje van..
az elég durva büntetés még szép, hát azért harcolnak, ez a legfontosabb -
Ja, az a sok apró kis xar elrondítja a kocsikat -
DJ BP #48747 A Wtccben a pilóta számít, láttad még azzal az ős Alfával is lehet oktatni, de itt ilyet sose fogunk látni már.
Ja mert súlyokkal volt tele a többi :DDD, én meg valahogy utálom a handicap rendszert :( -
az egész azzal kezdődött hogy a motorokat elkezdték lebutítani, erre megjelentek ezek az istenverte szárny erdők :((( -
Ja sajnos e van.. Nagyon tönkre vágták sajna.. -
Mert ez az F1 uri sport... itt nem a versenyzésen van a lényeg egy ideje. A Wtccben a pilóta számít, láttad még azzal az ős Alfával is lehet oktatni, de itt ilyet sose fogunk látni már. -
Ez garantált... Esetleg még azzal is szivathatják őket, hogy 1-2 versenyen nem jelenhetnek meg -
Lehet, De a csapatot hogy bünteti? Levonja a Csapat vb pontot? Annak nem sok visszatartó ereje van.. Mondom nem szeretném de szerintem a piloták huzzák a rövidebbett ebből. -
Hát ja.. Sajnos F1-ben ez visszatérő probléma! Jobb lenne ha elfelejtenék ezt az első számú második számú pilota hülyeséget. Miért van az hogy a Többi sportban Wtcc Nascar stb 3-4-en vannnak egy csapatban és mégis mindenki harcolhat? Ez kéne itt is. -
Elvileg beismerte, csak hivatalus vizsgálat kell, nem? -
szerintem a csapatot büntetik a pilóták pontjait meghagyják ha ron beismeri. -
Én inkább Hamiltont sajnálom. Első éve az F1-ben (ha minden igaz), és máris szopatják... -
Igen.. Állitólag felfügesztették őket. Lehet hogy komoly ügy lesz belőle. Állitólag Ron elismerte hogy ő utasította Hamiltont hogy nem előzheti meg Alonsót. És ugy ez Tilos Azóta az ominózus futam óta amikor Barichello bevárta Sumit. Szóval ha nem tudják megvédani magukat lehet hogy egy pár pontot levonnak tőlük , sőt lehet komolyabbb szankció is lesz.
Én nagyon nem szeretem Alonsót, de azért ezt nem akarnám. -
Ne sarkítsunk már... Ha egy csapat pilótája a pályán lelassít és elengedi az pofátlanság amit a Ferrari anno megcsinált, utána a boxban csinálták ezeket vagy a pilóták a pályán vagy a futam előtt elmondták nekik mit tegyenek... -
Mivan?
Most hallom, hogy lehet, hogy megbaxák a Mercedes-t, mert Hamilton nem előzhetett? -
2007 Indy 500: bazze mekkorát burkolt Marco Andretti... ÉS kiszállt a kocsiból. -
WNW #48733 1. A mikor a Ferrarinal volt ilyesmi, mindenki kigyot-bekat kiabalt, most meg Hamilton fogja be a szajat..? Erdekes..:)
2. Hamilton mondta el, hogy eleg sokat kocogtatott, nem mas..
3. Nincs mire varnia, mert ugy jarhat mint Kimi, vagy Button.. Most jo a kocsi, ha van ra eselye, cel a bajnoki cim, ki tudja jovore mi lesz, szoval az o reszerol ertheto, hogy ertetlenkedett..
4. Barrichello jo versenyzo, de a Ferrarinal nem elnyomtak, hanem Schumi alvas kozben is gyorsabb volt nala...
5. Amugy en nem ertem ezt az allando csapatiranyitasi kerdest.. Ez jo reszben csapatjatek, szoval egyertelmu, hogy az eredmenyesseg miatt lennie kell csapaterdeknek, es dontesnek, hogy ki segit kinek, es mikor.. Ha egymassal hadakoznak kielezett helyzetben, mas viszi el a palmat.. De, ha szabaly van rola, hogy nem lehet, akkor viszont tartsak be......