182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #48932 valakinek nincs kedve PS-olni egy képet, amin Alonso vonatatja Hamiltont, közben elakadásjelző villog a két Mercin?::) -
DJ BP #48931 LOL :DDD -
DJ BP #48930 de ő ezt nem látta előre? Ez az őrület... -
"Csak két gyártó fogta vissza ténylegesen a költségvetését. Ahelyett, hogy élveznék a megtakarításokat, továbbra is ugyanolyan óriási összegeket költenek, hogy három-négy lóerőt nyerjenek. Ez őrület" - nyilatkozta Mosley.
OMG, nem is tudom ki itt az őrült... -
:DDD
Az új Ferrari box :P -

-
-
spect16 #48925 He-he. Nem éltem még akkor. De azért voltak utána egész jó futamok. -
1962 amikor megjelentek az 1. szponzorok?:D -
spect16 #48923 Mondjuk a bukszájukat is gazdagította valamennyire. De ez úgy látszik jobban érdekelte, mint az , hogy elveszik a királykategória szépsége és izgalma ami volt régebben.(Tényleg mikor volt az utolsó olyan idény ami csak a versenyről szólt és nem a pénzről?) -
szerintem Mosley- már évekkel ezelött ki kellett volna vágni, az elmúlt 5 évben bármit csinált az a nézők ellen szólt legjobban. -
Gondolod nem értette? de ha mégse akkor a körülötte/neki dolgozó ezer ember közül egy biztos megértette... valszeg próbálkozik de nem akar belenyulni a levesbe, mert valamit jól csinálnak de az egy része az egésznek, mintha nem mernének huzzá nyulni az egészhez, lehet ő
kéne oda és megreformálná az egészet azt nézhet mindenki:))
-
a lényeget nem értette meg az öreg, ha X csapatnak 400 millája van akkor az 400 millát fog elkölteni, nem költheti motorra, akkor költi szárnyra stb..... -
Napelemet a F1-be:) ( bár akkor éjszaka nehéz lenne, de mind1 generátor powa :D )
Attól hogy a motorokat ugymond "befagyasztotta" attól enmtudom mit várt mivel ez csak csepp a tengerben, ahhoz hogy tényleg kevesebbet költsenek a csapatok ahhoz jóval többet kellene korlátozni, minden területen... -
Mosley tovább garázdálkodik? -
Addig jó amig nem áll elő még hülyébb ötletekkel:DD -
Végre valami jó hir! -
G_ArchAngel #48915 Purnell az FIA élén?
Max Mosley 2009-ben nem jelölteti magát a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöki posztjára, így az FIA-nak új emberre lesz szüksége. Brit sajtóértesülések szerint helyét a korábbi Jaguar csapatfőnök, Tony Purnell veszi át, de szóba került Jean Todt neve is. Az sem kizárt, hogy az új periódusban nem egy ember tartja majd kézben az ügyleteket, hanem felosztják a tevékenységi köröket. -
jefferson83 #48914 Véleményem szerint a FIA most hülyét csinált magából, ha csak nem a reklámszempontokat helyezték előtérbe. Egy kis pénzt lenyúltam volna az istállótól (presztizs miatt), ha már ilyeneket nyilatkozok, hogy ki is zárhatják a Mercedest a bajnokságból...stb. Szokásos ha hallgattál volna bölcs maradtál volna és amíg a vizsgálat folyik nem nyilatkozunk elv rokonszenvesebbnek hangzik nálam.
A döntéssel egyetértek, vagyis inkább azzal értettem volna egyet, ha nincs ez az egész műbalhé. -
spect16 #48913 Egész jókat vitáztok:)))
1. A rallyban is volt korszak ahol divat volt a csapatutasítás. Néha furcsa volt nézni, hogy majdnem a cél előtt miért vár az egyik kocsi a másikra. Fentről ezt egy idő után megunták és kaptak a csapatok elég szép kis büntetéseket. Vége lett. Ez jót tett a rallynak.
2. F1 Ferka uralom. Vajon anno miért mutatták Todt kezét? Amikor a keze vitustáncot járt a gombon, hogy éppen tudni lehetett melyik pilótájának ad utasításokat. Jött Ausztria a szokásos iskolapélda: hogyanlegyünkhülyékhogyatöbbieknetudjákmeghogymitcsinálunkmiért akció. Következmények ismertek.
3. Monaco: Minden F1 rajongó azt hiszem kivülről fúj minden adatot róla. Krémek krémjei szoktak itt tömörűlni a lelátókon. A dollárokat lehet érezni a levegőben, és hát egy jól menő istálló nem engedheti meg a legkisebb hibát, főleg most, hogy jól megy a szekerük. A mekinek volt már jópár szezonja ami nem ilyen fényesen indult. Tehát Dennis ezt egy picit elbénázta, mert szvsz félt, hogy mi lesz ha a két titánja összecsap a szűk pályán. A következmények ismertek, csak az a kérdés, hogy mikor engedi meg Dennis, hogy valóban egymásnak essenek.
A hivatalos álláspontot meg egész jól alkotta meg a FIA. -
spect16 #48912 Most jöttél rá? Senna akkor nagyobbnak számított mint Prost. Alonso nagyobbnak számít mint Hamilton(hiába a fiatalos vagánysága). Ez van. -
WNW #48911 Ez az Irvine egy allat, mindig szerettem...
-
„Raikkönen az eddigi szezonban eddig egyszerűen nem volt elég gyors. Massa a téli tesztek során, és az eddigi futamokon is jobb volt nála. Nem tudom mi történt vele, de a lehető leghamarabb be kell állnia a sorba, vagy abba kell hagynia a piálást, mert ha nem nyer, inni sem tud”- MONDOTTA ÖRVÁJN , EGYETÉRTEK VELE! MAXIMÁLISAN 

-
"Mivel Alonso első etapja alatt nem volt SC, ezért volt egy kis esély arra, hogy azalatt az 5 kör alatt jöjjön be amit még Hamilton a pályán tölt. Ez valószínűleg óriási hátrányba hozta a rendes egykiállásos stratégián lévőkkel szemben. Azok ugyanis kb a 40. kör környékén jöttek volna ki, azután hogy a biztonsági autó már kijött a pályáról."
ez óriási duma, meg kell néznem eredetiben is :DD
Szal mivel nem jött ki 26 kör alatt, ezért volt egy kis esély arra hogy a hátralévő 5 kör alatt jöjjön ki :DDDDD
ez naggggyon nagy :DDD
-
Semmi gond. Asszem elég szép nagy gondal fognak tovább menni. Mégpedig azzal, hogy megbomlott a csapat egység. Hosszútávon Hamilton szerintem nem fogja elviselni, hogy visszafogják. Oda az idill. 
-
"A tények
1. Monacoban a két kiállásos stratégia az optimális hacsak nem jön be a safety car, mely esetben az egy kiállás a jobb.
2. A safety car az elmúlt 5 versenyből 4-en került bevetésre.
3. A jelenlegi szabályok szerint az egy és kétkiállásos taktika között az időmérő utolsó harmada előtt kell dönteni.
4. Az FIA mérései alapján egyértelmű, hogy Hamilton autójában 5 körrel többre elegendő üzemanyag volt, mint Alonsoéban.
5. Ez lehetőséget biztosított Hamilton számára az egy kiállásos stratégiára, ha a SC bejött volna az első etapban.
6. A SC nem jött be.
7. A McLaren jelentősen gyorsabb volt mint a többi autó.
Háttér
Minden csapat elsődleges célja hogy valamelyik versenyzőjük nyerjen. Ha ezt el tudják érni akkor megpróbálják bebiztosítani hogy a másik autó második helyen érjen be.
Mivel Alonso első etapja alatt nem volt SC, ezért volt egy kis esély arra, hogy azalatt az 5 kör alatt jöjjön be amit még Hamilton a pályán tölt. Ez valószínűleg óriási hátrányba hozta a rendes egykiállásos stratégián lévőkkel szemben. Azok ugyanis kb a 40. kör környékén jöttek volna ki, azután hogy a biztonsági autó már kijött a pályáról.
Ezért hívták ki Hamiltont hamarabb, hogy bebiztosítsák a második helyét, függetlenül attól hogy a SC bejön-e vagy sem.
Ha Hamilton előtt nem a csapattársa autózott volna, akkor valószínűleg a McLaren vállalja a kockázatot, hogy Hamilton kiautózza a maradék köröket és így talán elé tud kerülni. De természetesen nem kötelesek vállalni ezt a kockázatot hogy a saját autójukat előzzék meg. Sőt tulajdonképpen ez butaság is lenne.
Teljesen szabványos eljárás ha a csapat arra utasítja a pilótáit, hogy lassítsanak nagy előnynél, ezáltal csökkentve a technikai vagy egyéb problémák esélyét. Mint ahogy az is teljesen szabályos és érthető ha arra kérik őket hogy ne kockáztassák egymás épségét.
A McLaren azért választhatta ezt a stratégiát, mert óriási előnyük volt a többiekkel szemben. Semmi olyat nem tettek ami a verseny végeredményét befolyásolta volna." -
Ralfon kívül van a mezőnyben gyengus?:) -
Minap volt egy hír hogy még szigorúbbek lesznek Kanadában a szárnyakkal kapcsolatban, ha illegális büntessék meg tényleg, ha nem akkor nem, majd kiderül. -
Jó versenyzőket szar csapatokba, gyengusokat jó autókba. Lenne itt verseny ... -
(Ez nem igaz!) -
Apróbetüs rész:
"Viszont törölték az eddig összes pontjukat a szabályoknak nem megfelelő szárnyak miatt ..."
-
ha a rádió felvételeken tényleg nem szóltak rá akkor nincs min görcsölni stratégiai döntések eddig is voltak és lesznek is, nem ez az oka hogy nincs vagy alig van előzés, ezen kéne inkább elgondolkoznia a sok szabály alkotó figurának -
Olvasd el a hivatalos eljárást az FIA.com-on és meglesz a fény az alagút végén. -
Fellélegezhet a McLaren: Nem súlytott le a FIA
Ezek után bárki ilyen aljas módszerhez folyamodhat büntetlenül

-
F.I.A.: Nincs büntetés!
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ma délután bejelentette: nem helyez kilátásba semmiféle szankciót a vasárnapi Monaco Nagydíj kapcsán. Mint arról beszámoltunk, a szakértők hétfőn vizsgálat alá helyezték a futammal kapcsolatos bizonyítékokat, többet között a McLaren-Mercedes csapat kommunikációs felvételeit, miután szárnyra kaptak olyan hírek, miszerint a wokingiak "nem engedték nyerni Lewis Hamiltont".
A sportigazgatóság tanulmányozta a McLaren csapat futam alatt elhangzott rádió üzeneteit, és arra a következtetésre jutott, hogy a wokingi alakulat minden tekintetben szabályosan járt el.
"Tanulmányozva a Vodafone McLaren Mercedes illetve a csapat versenyzői közt lezajlott rádióforgalmat, valamint a rendelkezésünkre álló adatokat, az FIA arra a következtetésre jutott, hogy a csapat nem vétett a szabályzat ellen, így nincs szükség további intézkedésekre." -
WNW #48897 ..."szerintem egy igazi forma 1 rajongó ne csapatnak szurkoljon, hanem a versenyzőnek!.."
Szerintem eszement hulyeseg, ha valaki meg akarja mondani, hogy kinek szurkoljon a masik....:) -
DJ BP #48896 most olvasom, Hamilton csak fél misit keres :D Alonso meg 27-29-et, így már értem a Mekit, nagyon ciki hogy a 2x VB-t szorongatja ilyen ,,kis" fizetéssel :DDD. Alonso is biztos belegondol ebbe néha :D -
Én írok ha úgyérzem nem képviselte senki az én nézetem. -
itt mindig megy a marakodás...:D
HAJRÁ FERRARI!!!! -
Folytasd ezaz, ahelyett hogy irnál, megint felbukksansz amint személyeskedés és ugatás van a napirenden, érdekes... én leirtam leírom mit gondolok, leszarom hogy te mást gondolsz, de ezt meg lehet normálisan beszélni ahogy eddig is... ez is szánalmas megint.