58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • mike369
    1. banner linkekkel...

...és linkek nélkül (ha a linkek megmaradnak alatta)

A telepítő témához csak annyit, hogy mindenki csináljon olyat, amilyet akar... azt hiszem, ennyi szabadság minden ingyen fordítónak kijár...
  • titike
    HJ!
    -Erre csak annyit, hogy még az elején külön volt a film de azt is letöltöttem pedig még a játék nincs is meg.
    -kérdés?
    A forumodban válaszoltam valakinek aki a sims-2 ö-höz kért dolgokat de le lett törölve tudsz róla valamit?
    -Kérés!!
    Az IGI-2-nél nem tudod a kodokat hogyan lehet beírni, mert küldtem emilt de nem válaszoltál
    választ köszönöm
  • HJ
    Háááttt... te tudod, de szerintem nem attól függ a "köztudatba" kerülés, hogy benne van*e serialbana készitõ neve.
    Ezzel sok mindent lehet, de pontos képet kapni arról mennyien használják... na azt nem...
  • IMYke2.0.0.0
    A filmmel kapcsolatban:
    Rendszert nem kell csinálnom belőle, mert ha ezt a progit használom, a magyarításaimmal találkozók nagy része már tudni fogja, hogyan kell használni.

===============================
    .:i2k:. from meló
  • HJ
    Részben volt csak rád szabva:)
    A movie és a túlmagyarázás dolog volt ami neked szólt. A tutorial movie berakása végülis szived joga - én nem tartom jó ötletnek, de ez már legyen az én bajom.
    A többi (serial, telepitõ) általános dolog.
  • Ranloth
    A serial azért két dolog miatt jó:
    1. Kicsit jobban a köztudatba helyezi magát a fordító, ha a serialban saját nevet ad meg. Ez a fordító szíve-joga, pláne, ha hónapokat foglalkozott a játék fordításával.

2. Pontosabb képet lehet arról kapni, hányan használják a fordítást.
  • IMYke2.0.0.0
    Reagálnék, mert úgy érzem, ez azt inget rám akarják szabni...

1. Az oktató film nem véletlenül van benne.
    Nem tudom bizonyítani, hisz ahhoz a helyemben kellene lenned és naponta a mailboxaimat olvasgatnod, de bizony, a film elkészülte és közzététele után a "miért nem megy a magyarítás?"-típusú levelek száma drasztikusan csökkent. Ennek pedig beláthatóan kellemes hatásai vannak az idegállapotomat illetően.
    Az pedig, hogy ennek eléréséhez csatolnom kellett a filmet, úgy érzem, ennyit megért - mindenki számára.
    Lehet belekötni, de működik és kész.

Ellenben, nem működött [Max Payne 2 MAGYAR MOD esetében is csináltam ilyen filmet, fel is tettem az első oldalamra, de b@sztak rá] korábban. Ám úgy, hogy ha gond van, a "2in1" módon a gépére került filmet megnézheti a felhasználó... ez így jó.
    Rendszert nem kell csinálnom belőle, mert ha ezt a progit használom, a magyarításaimmal találkozók nagy része már tudni fogja, hogyan kell használni.

A telepítő programmal kapcsolatban:
    Próbálkoztam az elmúlt években sok mindennel. Volt olyan, ami automatikusan rá tudott keresni a cél programra, de szar volt minden más benne, volt olyan, ami skinelhető volt, de gyakorlatilag fapados volt mellette...
    Az Astrum sem a legtökéletesebb, de legalább nem ütközik jogi szabályokba a használata.
    A legjobb az lenne, ha lenne kb. 200$-om az InstallShield 10-re, plusza a kiegészítőire... De nincs, ugye.

2. A "túlmagyarázás"-t nem fogom megmagyarázni. Az is pont azért van benne, amiért korábban fogtam a fejem - senki, semmit sem ért, ha nem magyarázzák meg nekik.

3. Az Astrum InstallWizard programba nem köthetsz bele, mert az Full Shareware, azaz teljes funkcionalitású felhasználói program, egy NAG-screen-nel megspékelve, mely a telepítő elkészíteskor alkalmazott téma (theme) miatt nem jelenik meg a delikvens gépén...

4. A "Más" alatt lévőkre nem reagálnék, mert ha tenném, bizony sokan a fejükhöz kaphatnának és leállhatna a teljes magyarítás scene, csak azért, mert ráébredne minden fordító, hogy jogsértést követ el és felhagyna az egésszel...

5. Serial-téma. Erre sem reagálnék, mert szerintem ezt a néhány hozzászólást érdemes elolvasni:
    http://www.magyaritasok.hu/index.php?func=hirinfo&hir=203
    (ajánlom figyelmedbe: Andriska és Osiris hozzászólását, alulról a 6. és 7.)

===============================
    .:i2k:. from meló

• HJ
    Na pár gondolatommal azt hiszem megint követ fogok dobni az állóvízbe - de megszokhattátok, hogy igyekszem a dolgokat több oldalról is körbejárni...

Kövezz meg i2k, de én nagyon-nagyon feleslegesnek tartom, hogy a Riddick magyarításodba be lett csomagolva a 7 megás tutorial film.
    Ez csak arra jó, hogy feleslegesen nagyobb legyen a letölthetõ fájl mérete ami nagy szivás a modemeseknek! OK, hogy van ilyen filmecske, de ezt nem kéne ráerõltetni mindenkire - aki nem biztos abban hogy jól csinálja a telepitést - hát töltse le a filmet...
    IMHO: azért van ennyi kavar a telepítéssel, mert túl van magyarázva a readme-ben a dolog... Komolyan mondom, amikor elõször elolvastam, el kellett agyalni, hogy most akkor mikor, honnan, mit, miért kell visszatörölni? Pedig pár telepitõvel találkoztam már:)

Más:
    Eléggé elterjedt szokás manapság, hogy a telepitõkben mindenféle jogi meg ilyen-olyan törvényi védelem van emlegetve...
    Ezzel 2 apró gubanc lehet:
    1; ha a telepitõ lopott (nem hivatalosan megvásárolt) akkor az már gáz
    2; ha a magyaritás engedély nélküli (az EULA alapos tanulmányozása szükséges!) fájl buherálással lett átirva, akkor az már eleve sérti a szerzõi jogot (ezt a témát már megbeszéltük ezen a topicon) = jogsértõ tartalmat nem véd a szerzõi jog.
    Összegezve: felesleges komolykodni a readme-kben. Nem érdemes olyan dologra hivatkozni ami nem állja meg a helyét, mert ezzel csak sólytalanná válik a kijelentés.

Serial téma: felesleges. Ezzel nem lehet megállitani se megneheziteni azt hogy engedély nélkül kerüljenek fel a cuccok ilyen-olyan weblapra, hiszen akkor csak simán odairják a számot a fájl mellé és passz. Maximum a felhasználó szopatására jók.
    Az engedély nélküli lenyúlások ellen a töröltetés a járható út (ezt is megbeszéltük már). 99%-ban megy a dolog. Persze ez sokkal macerásabb, mint a "dear user" életét megnehezíteni:(
  • mike369
    hajózós, kalózkodós, pénzgyűjtögetős... szerintem
  • NiGhTM4R3
    Hát, nemtudom képek alapján nem az én stílusom:(
    Lényegében mit kell csinálni? Vagy milyen stílusú játék ez? Melyik játékhoz hasonlítható legjobban? (persze az előző részeken kívűl:)
  • Solid Snake GH
    Ebben egyetértünk. Játék még nem kötött le annyira, amióta számítógépem van (7 év), mint ez a csoda! A mostani magyarítással sincs semmi bajom.
  • Kalózkapitány
    Az ultraweb fejleszt, új adattároló szervereket vesz.
    Megkérdeztem levélben a fordítóktól :
    Hétvégén már lekapható lesz, egy sokkal jobb változat :
    Sid Meier's Pirates! - magyarítás

Az új változattal, talán sokkal több pénzt is szerezhetsz!!!

420 féleképpen lehet elkezdeni a játékot !!!

Sid Meier egy zseni !!!
  • Rusy
    szerintem az amerikai zászlós jó, csak kéne akozepébe egy george w. bush portré, akkor tiszta lenne, vagy ez nem az a megközelítés?
  • Ranloth
    És a linkeket nem lehetne aktualizálni, karcsúsítani?
    Van ilyen is a listán: http://www.extra.hu/i2k/
  • IMYke2.0.0.0

Legalább nekem adnának jogot rá, gond egy szál se lenne...

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
  • RaveAir
    Az az érdekes, hogy néhány hónapja Imykével próbálkoztunk, hogy az adminnak megirtuk ugyan már cserélje ki a linkeket, vagy legalább a Magyarítások Portált rakja be a "Játékmagyarítást keresel?" szöveg helyére. És az eredmény...
  • Prince007
  • NiGhTM4R3
    Szerintem ez baromi jó, csak a nyíl lett kicsit furcsa, azt vhogy máshogy megoldani azt király lenne:)
  • mike369
    persze, le lehet majd kicsinyíteni...
  • Jani-B
    Szerintem az első jobb.
  • Ranloth
    Kisebbet is lehetne, príma linkünk lehetne a Portálról.
  • Ranloth
    Nekem ez tetszik. Jó az analógia, bár sok fordítóra nem vonatkozik. Szegény Michelangelo! :)
  • mike369
    Amúgy nem kell a linkekkel sz@rakodni, simán ott is lehet hagyatni a banner alatt ld: Far Cry topic.
    De igény szerint beszerkesztem őket a kép alá...
    Csak dőljön el, hogy az 1. a jó, a 2., esetleg csináljak másfélét,...
  • mike369
    ha valamelyik mehet, akkor megcsinálom az aljára a linkeket és "bekérhetjük"...
  • IMYke2.0.0.0
    Na most látom a képeket!
    Nekem mindkettő tetszik.

.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
  • Duddits
    Nekem teszik! :-P
  • mike369
    ...de azért remélem, nem azért villogtattad a kép becses nevét, mert arra gondoltál, hogy nem tudom...
  • mike369
    csókolom!
  • uv
    Jó reggeltet!!!
  • mike369
    Túlbeszéltük, majd megoldjátok; megyek vissza melózni...
  • [Jakuza]
    Tessek a masik kis kozonseg is nem trtotta megfelelonek az elso bannert.
    Tehat nem csak nekem van izlesfizamom.
  • mike369
    ne fenyegess, mert gyenge az idegrendszerem és mindjárt elsíromm itt magam...
  • Sil3nt
    nekem nemigazán tetszik....valahogy olyan semmilyen...földgömbös megoldás jobb lenne
  • [Jakuza]
    Adok en mindjart neked olyat, hogy egybol lemondasz az osszes bannerkeszitesrol. :P
    Amugy szerintem az is lehetne esetleg, ha baloldalt idegennyelvu jatekdobozokat teszel jobbra meg magyarokat.
  • mike369
    persze, csak amíg a nagyközönségnek maga a banner se tetszik, addig nem akarok a linkekkel variálni...
    bár a nagyközönség még nem nyilatozott, csak...
  • [Jakuza]
    Amugy inkabb akkor csinalj egy foldgombot baloldalra ami forog es egy radioallomast a tetejere ami adast sugaroz, jobb oldalra meg egy magyarorszagterkepet vagy zaszlot a vevovel. Vagy mittom en. :P
  • RaveAir
    Esetleg a bannerrel lehetne valami link is?
  • [Jakuza]
    Na de honnan ? Ez a kerdes, bar mar megvalaszoltam. :P
  • mike369
    Mellesleg ez csak két kéz!
  • mike369
    látom, ma KISSÉ kötekedős hangulatban vagy...
    bezzeg a biztosító reklámjában elmegy, mi???