Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • HJ
    Na pár gondolatommal azt hiszem megint követ fogok dobni az állóvízbe - de megszokhattátok, hogy igyekszem a dolgokat több oldalról is körbejárni...

Kövezz meg i2k, de én nagyon-nagyon feleslegesnek tartom, hogy a Riddick magyarításodba be lett csomagolva a 7 megás tutorial film.
    Ez csak arra jó, hogy feleslegesen nagyobb legyen a letölthetõ fájl mérete ami nagy szivás a modemeseknek! OK, hogy van ilyen filmecske, de ezt nem kéne ráerõltetni mindenkire - aki nem biztos abban hogy jól csinálja a telepitést - hát töltse le a filmet...
    IMHO: azért van ennyi kavar a telepítéssel, mert túl van magyarázva a readme-ben a dolog... Komolyan mondom, amikor elõször elolvastam, el kellett agyalni, hogy most akkor mikor, honnan, mit, miért kell visszatörölni? Pedig pár telepitõvel találkoztam már:)

Más:
    Eléggé elterjedt szokás manapság, hogy a telepitõkben mindenféle jogi meg ilyen-olyan törvényi védelem van emlegetve...
    Ezzel 2 apró gubanc lehet:
    1; ha a telepitõ lopott (nem hivatalosan megvásárolt) akkor az már gáz
    2; ha a magyaritás engedély nélküli (az EULA alapos tanulmányozása szükséges!) fájl buherálással lett átirva, akkor az már eleve sérti a szerzõi jogot (ezt a témát már megbeszéltük ezen a topicon) = jogsértõ tartalmat nem véd a szerzõi jog.
    Összegezve: felesleges komolykodni a readme-kben. Nem érdemes olyan dologra hivatkozni ami nem állja meg a helyét, mert ezzel csak sólytalanná válik a kijelentés.

Serial téma: felesleges. Ezzel nem lehet megállitani se megneheziteni azt hogy engedély nélkül kerüljenek fel a cuccok ilyen-olyan weblapra, hiszen akkor csak simán odairják a számot a fájl mellé és passz. Maximum a felhasználó szopatására jók.
    Az engedély nélküli lenyúlások ellen a töröltetés a járható út (ezt is megbeszéltük már). 99%-ban megy a dolog. Persze ez sokkal macerásabb, mint a "dear user" életét megnehezíteni:(