Játékmagyarítások fóruma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Azokat nem tudod editálni közvetlenül.
Ki kell csomagolni. A Warfare-motor azonban már nekem is magas. A régebbi motornál az UnrealED simán kicsomagolta belõle a stringeket, még pedig úgy, hogy megnyitottam egy tetszõleges mapot a játék Maps könyvtárából, majd az UnrealED script editorában azt "mondtam", hogy "Export all scripts". Ekkor - néhány mp-en belül - kicsomagolta a motor és játék forrását a Játék könyvtárába, szerkezetileg elkülönítve.
Ezután én egyszerûen beléptem az új "Game" könyvtárba (pl.) és átnéztem az ott lévõ fájlokat az UltraEdittel. Ha találtam fordítható anyagot, azt kimentettem text fájlba, majd - miután az összes ilyen anyaggal végeztem! - létrehoztam egy ún. BOT fájlt, amibõl a motor szépen kiolvassa az összes szöveget. Leellenõriztem, hogy mûködik-e, s ha igen - s miért ne tette volna? - akkor a stringeket szépen a hivatkozott *.int fájlok neve alá tettem a fájlban (pl.: stb.) és így máris kész volt a mindenre kiterjedõ magyarítás.
Unreal Tournament 1 esetében pl. emiatt hagyta ki annak idején a "Magyar_UT" csapat számos pálya szövegét és instrukcióit, mert az Epic a fejlesztés során máshová rakta azokat, nem a System *.int-jeibe...

Amondó vagyok, a neten találhatsz *.u editort, de inkább próbálkozz a Játékhoz mellékelt UnrealED-del!

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Elsõ számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Második számú honlap

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

ibrik
Te figyu, az ".u" kiterjesztésû unrealos fájlokat mivel lehet szerkeszteni? (csak hexa-editort ne ajánlj...)
Konkrétan az irányítási beállítások listája (az akcióké) egy XInterfaceSettings.u fájlban van.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

IMYke2.0.0.0
"Kijött" az XPand Rally is...
2004-10-29 Xpand Rally (c) Techland ULTIMA 97x10 MB 9.4 pontot kapott és nem nuke!

Tehát, fel tudták törni!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

ibrik
Az a helyzet a TRIBES: Vengeance-al, hogy sok órát rááldoztam akkoriban a letöltésére, aztán feltelepítettem, elndítottam és elhánytam tõle magamat. Azonnal töröltem is a gecibe...
Szóval magyarítsa csak az, aki....

ibrik
Én is arra lyukadtam ki, hogy az INT-eket fordítom.
Majd a magyarítás telepítõjének elkészítésekor lesz annyi bonyolítás, hogy a játék telepítésekor ezek a fájlok mind csak-olvasható attributumot kapnak

IMYke2.0.0.0
Ha Unreal Warfare-motoros, akkor ugyanúgy fordítható, mint az összes: System könyvtár és az ott lévõ *.int fájlok.

A Default.ini-ben (és a Game.ini-ben) történõ *.int végzõdés *.hun-ra átírása azért gáz, mert sokan nem tudják ezt sem megtenni... tapasztalat.
Tehát a legjobb megoldás az .int fájlok lefordítása és telepítõbe helyezése, még akkoris, ha egy patch ebbe belekavar. Kisebb gond ez, mint a sok "Miért nem magyar amikor odatettem?" típusú levelek korrekt megválaszolása.

ibrik a Tribes Vengeance-t nem néznéd meg az is UT motoros, és az is megérdemelne egy magyarosítást...

Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.

nagykispeter
Ja igazad van csak hirtelen nem jutott eszembe

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

Duddits
Az nem American Farmer hanem John Deere Farmer.
De én is azt kérdem, hogy hogy áll a magyarítása?

ibrik
De azt viszont nem tudom, hogy a patch tényleg belenyúl-e a szöveges fájlokba is...

ibrik
Jaja.
Mármint feltelepítettem a játékot és aztán az 1.2-es patch-et is, aztán kezdtem el magyarítani.

A játék már az 1.2-es patchre épül?

Egyik kedvenc stratégiám, örülök h ezzel játszasz.

nagykispeter
Szia
AZ Amerikan farmerral mi újság van

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

nm
ALCATELGOD
köszi!

AMD Athlon XP 1800+, Aopen AK79D-400VN (nForce2 Ultra 400), 256MB DDR RAM, NVIDIA GeForce4 MX 440, LG StudioWorks/HiSync 700S, Maxtor 4D04H2, Intel 536EP V.92 Modem, LG GSA-4081B, SONY DDU1611,

OK!Megy...
ALCATELGOD
Köszi!

Címem: [email protected]

AMD Athlon XP 1800+, Aopen AK79D-400VN (nForce2 Ultra 400), 256MB DDR RAM, NVIDIA GeForce4 MX 440, LG StudioWorks/HiSync 700S, Maxtor 4D04H2, Intel 536EP V.92 Modem, LG GSA-4081B, SONY DDU1611,

Ha nagyon kell én elküldöm neked.
ALCATELGOD
Légyszi egy linket mert a Magyarosítás Listában nincsen..., nekem csak az a fájl kell (400K😎 a szinkron nem érdekel...

ALCATELGOD
:-) Köszi, de én is boltban vettem, csak annyi a bibi, hogy nem nálunk. Telljesen námet, bár tanulok németet, de a szünetben pihenni szeretnék nem pedig német szótárt bújni....

Nem csak ott.
IMYke2.0.0.0
Boltban.

ALCATELGOD
és merre találom meg?

Van.És még szinkron is.
ALCATELGOD
Sziasztok!

A Stronghold Crusader -nek van Magyarosítása? Vagy ha valakinek megvan az angolból a cr.tex fájl akkor küldje már el nekem ([email protected])

KIRÁLY LESZ!!!

Pár szó arról a segédprogramhoz amit egy jó ismerõsöm készít a HL2 fordítás megkönnyítéséhez:
A felsõ ablakban a forrás szöveg, a másik ablakban lehet csinálni a fordítást, automatikusan menti a fordítást, a TAB-ok és egyéb esetleges vezérlõ karakterek változás nélkül maradnak, tehát nem lesz olyan, hogy véletlenül kitörlõdik pl. egy " jel és gondokat okoz😊
Egyszerre akár több verziót is lehet csinálni olyan mondatoknál, ahol nem igazán egyértelmû a szöveg és ezért inkább a fordító több alternatívát is készíthet.
Az egyik legfontosabb funciója az lesz, hogy több ember fordítását is össze tudja fésülni úgy hogy ha egy mondatnak többféle fordítása van, akkor mindet kirakja a képernyõre és igy könnyû eldönteni melyik legyen a végleges - persze még az is átírható.
Azt is tudja a progi (a tervek szerint), hogy a mostani mondjuk béta szöveg és a végleges közti eltéréseket kezelje. Na perszer akkor gond lehet, ha a végleges HL2 a szöveget kódolva tartalmazza és nem a most elérhetõ txt formátumban. Ugyanis jelenleg a txt-s verzióra készül a stuff. Amikor elkészül azonnal letölthetõ lesz mindenki részére - ez a programozó srác külön kikötése! Szerintem valamikor jövõ héten kész lesz. Én már láttam a mûködõ bétát - nagyon hasznos lesz!

4GB 800mhz ram,X3-->X4,9600gt 1Gb ddr3,3Tb winch,24\'TFT

ibrik

ibrik
Az "interface" talált - de hogy "egyszerû" legyen, abból is több van

A munka elkezdve...

Ha esetleg valakinek meglenne a Mortyr2 nézze meg fordítható-e! Köszi!

4GB 800mhz ram,X3-->X4,9600gt 1Gb ddr3,3Tb winch,24\'TFT

a menü lehet pl. a hud, menu, interface v. hasonló nevûben...

akkor nem is kell feltétlenül belenyúlnod, csak csinálsz mindegyikrõl másolatot ugyanoda pl. *.hun végzõdéssel és az ini-ben átírod az *.int végzõdés kezelését *.hun-ra (ha van ilyen ini itt is)

ibrik
Közben megtaláltam ezeket.
Csak épp az átnézésükkel vagyok elfoglalva - mivelhogy ezekbõl az INT fájlokból összesen 105 db található és mindegyikben van valami szöveg.
Egyelõre még azt sem találtam meg, hogy egyáltalán meylikben van a menü???

IMYke2.0.0.0
Amennyiben Unreal-motoros, akkor a System könyvtárban van MINDEN szöveg, még pedig az *.int fájlokban!
Ilyet keress akkor: Game.int, Engine.int stb. stb.
Ezeket meg lehet nyitni Notepaddal és editálható szöveget látsz majd.
Fontos, miondig csak az idézõjeles angol szövegeket fordítsd!

Game = "Játék"

ibrik
Ez a Man of Valor: Vietnam mégis egész jó játéknak néz ki.
Bár a videók és az "ingame" beszélgetések nincsenek feliratozva, de a többi része megérne egy magyarosítást.
A játék Unreal engine-es, amihez én nem értek. Egyedül csak az egyik szereplõ levelezése a szüleivel található TXT formátumban a játék System mappájában, meg ugyanott néhány parancsnok levele az elesettek hozzátartozóinak.
A többi gondolom valamelyik UTX vagy USX fájlokban lehet bekódolva - de mint már említettem, ehhez nem értek.

Arról én már nem tehetek, hogy a MP szerkesztõi sose kértek tõlem infót - melyik stuff milyen stádiumban van...
Ha félrevezetõ infó van fenn náluk - sorry.
Megjegyezem: én azt se tudtam, hogy teljesnek jelölték.

Más: Gothic 2-nél az a 70valahány MB-os fájl, csak a videókat magyarítja, vagy a játékot is?
Hunnenkoenig nem frissíti az oldalát?

Oké, Én is így tudtam h nem teljes, csak a portálon zöld paca van, amibõl pl Én arra következtetnék h kész van a teljes, átfesteném akkor sárgára, mert készül a teljes. Teccikérteni😊

Nem teljes - még!
Amit le lehet tölteni az egy mittomén hány %-os (mondjuk kb. fele), de azóta még hozzájött még egy halom (de az nem publikus jelenleg), a befejezést meg Mayday megcsinálja nemsokára. Bár az én hibámból most nem tud haladni😞

rezes
kocce

Fonok.Ki az a corporation?

Bandew

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

rezes
erdeklodnek hogy anno indult egy baldurs gate 2 magyarositasi kezdemenyezes errol tud valaki valamit mondani?

Fonok.Ki az a corporation?

Egyébként, amit HJ csinált magyarítás, AvsP2 az teljes?

Sõt! A leckémet is megírják! Sõt! Az egyik beszokott vásárolni is 😊

RaveAir
Sõt! ICQ-ban még hangosan nevetni is tudnak. 😊

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Igen, több mindent kitudnak fejezni, ötletesek, színesek, stb stb

IMYke2.0.0.0