58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Evin
    Ha minden fájl az eredeti, már nem tudod rárakni a fordítást, vagy ha rá is megy, akkor megint nem indul?
  • kirol
    Csináltam egy verify-t, és így visszaállította magát gondolom alapra, mert angol lett újra.

Így gondolok az 1.10-es patch nem szereti a magyarítást....
  • kirol
    Az előbb az epic store-ból frissült a Control.
    Most nem indul el....

Megnéznéd, hogy neked elindul-e? Nekem fekete képernyő, majd kilép....

Lehet a magyarítás miatt?
  • Papa01 #55566
    Bizony! :) Be is zsákoltam!
  • Sunsetjoy
    Láttátok, milyen suttyomban előhúztak egy X-com 2 spinoffot (Chimera squad) a kalapból vagy két héttel megjelenés előtt?
    Remélem, lesz hozzá magyarítás is, az előző részek hobbi-magyarításai szerintem nagyon jó minőségűek voltak.
  • Steve Q
    Fura, mert nálam az EGS-es American Nightmare magyar nyelvű lesz a lenti command line opcióval.
  • frem
    Köszi, hogy ránéztél! Az epic launcheres beállítást már próbáltam, de nem működik.
    Az a gáz, hogy a local config fájlban ezt találtam:

<!-- XDK doesn't support Hungarian -->
    <config use_only_one_font="0" bink_voiceover_channel="2" subtitles_default="1" folder="hu" xgetlocale_id="16" xgetlanguage_id="1"/>
    </locale_config>

A cseh meg a magyar nyelvnél ez van. Ezek szerint nem támogatott!?
  • Sunsetjoy
    Én azt találtam, hogy
    Just add the command line option to your "alanwake.exe" shortcut: "-locale=xx" Itt az xx a nyelv kódja, tehát gondolom hu

Az epiclauncherben is lehet parancssori módosításokat beilleszteni, ha a játék beállításai között kutakodsz a launcherben. Tehát oda beírni azt, hogy "-locale=hu" (idézőjelek nélkül).
  • frem
    Az Alan Wake American Nightmare is magyar elvileg az Epic-en. De én az istennek sem találom, hogy hol lehet nyelvet állítani!?
    Valószínűleg én lehet balf. mert senki másnak nincs vele gondja...
  • nagykispeter
    Nem elvileg,tényleg az
  • xido
    ha már gyerek miatt lesz,akkor lennék olyan elrugaszkodottan merész,hogy a sootlinget nevezd tappancs-nak...azt úgyse tudnánk összemosni egybe,hogy mágneses parittya..viszont odatapad bizonyos felületekhez,egy gyereknek meg akár tetszhet is :)
  • Zeuretryn
    Köszönöm.
    (Ez nekem nem volt meg. És elég jól is hangzik.)
    ---

Mondjuk a játékbeli kinézete = Légyölő galóca = Poison Toadstool (=super mario mushroom:D)

De igen, a Yoku. (Egyik ismerősöm megkért, hogy a gyereke értsen is belőle valamit. Így aztán belevágtam, az előző projektemmel úgy is elakadtam :D)
  • Anonymusxx
    Az Underdark Mélysötét a Foirgotten Realms könyvekben..
  • IMYke2.0.0.0
    Gyilkos galoca: deadly amanita, death cap
    Legyolo galoca: fly-agaric/fungus/bane

Orszagh-bol.
  • xido
    Ne csak gombát használj,hogy változatos legyen..a galóca is jó..pl rákerestem arra a poison toadstool-ra és nekem nagyon légyölő galócának tűnik a képe..

rákerestem pár szavadra..csak nem Yoku-t fordítod? :)

Utoljára szerkesztette: xido, 2020.04.10. 16:44:17
  • akyyy
    ingyenes epic storeban a Close to the Sun, ami elvileg magyar nyelvű
  • Zeuretryn
    Szuper, köszönöm.!
    így már össze tudom rakni, van elég jó kiindulási alapom. (:

Sootlings - De, elvileg azok ilyen fekete kis izék.. nem tudom..lények :D (akkor azt meghagyom, de még majd utána nézek, mert több helyen szerepelnek, csak még nem sikerült rájuk bukkanni és leellenőriznem)
    Screetch - Hát jahm, T betű nélkül én is sikoly-t meg ilyeneket tudtam kiszótárazni. Erre rákeresve meg csak zenekarokat, dalcímeket találtam szinte. O.o
  • j0nNyKa
    1. Underdark szerintem tulajdonnév, azokat szokás fordítani? ha igen, az bajos, nem nagyon van rá kifejezésünk,, inkább körülírni lehet, hogy... katakomba? pince? lehet sokminden

2. az Underbelly-t itthon is használjuk, a valaminek a gyomrában (barlang gyomrában vagy mit szoktunk mondani?), szóval kb a... hát igen, szarul hangzik, Fortyogó Gyomorban, vagy ilyesmi

3. ugyanígy fura tulajdonnevet fordítani, de igen az simán Gombák... hátö ja, térj vissza a Gombákba :D

4. context nélkül lövésem nincs, a blinget én szlengként ismerem, kb a drágakövekhez van köze, a sprinkles meg szines cukorka, szóval... passz :) de ha jól értem ez is tulajdonnév, találj ki valami ezzel kapcsolatosat, Drágakő Cukorkák vagy valami.. szarul fog hangzani

5. Sootling, ez nem valami játékbeli egyedi tulajdonnév? mondjuk egy... fajnak?

6. a Screech az ilyen éles hangos idegesítő hang, talán rikoltásnak vagy sivításnak fordítanám, a plusz T betűt nem értem benne

7. a Toadstool az a gombák egy fajtája, majdnem szinonímák, szóval a mérgező gombával jó leszel

Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2020.04.10. 16:11:33
  • Zeuretryn
    Sziasztok,

Egy kis segítséget kérnék újra.
    Néha nem tudom eldönteni, hogy én vagyok ilyen béna.. a fejlesztők írtak el egy két szót, mert ahogy le van írva, nem boldogulok vele. Főleg hely nevet/tárgyak. (Mellé rakom spolierbe a kontextust is, ha van)

Underdark: ? /sötétben/sötétségben/?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Find Sal in the Underdark

Boiling Underbelly: ?
    Find Spina in the Boiling Underbelly

Fungoid: ? /Gomba?/vagy gomba alakú valami? de akkor hogy kellene lefordítani/ ?
    Return to the Fungoid

Bling Sprinkles: ? ez csak ennyi, nincs kontext hozzá.

Juicy Cove Mushrooms: ? zamatos gomba? + micsoda itt a Cove?öböl? (zamatos öböl gomba?
    As much as I want those Cove Mushrooms.

Sootlings: ?
    Motivating Sootlings / Washing the soot off the Sootlings

Screetch: ?
    Running from the Screetch

Poison Toadstool: ? Mérges / mérgező gomba?
    Ha külön szóként fordítom, akkor valami mérgező/fertőzött mérges gomba lenne. Vagy itt Ti összevonnátok sima Mérgező gombának pl?
    Utoljára szerkesztette: Zeuretryn, 2020.04.10. 12:18:47
  • nulladik
    Szia! Egyelőre még nem néztem őket, nincs tervben, de nincs kizárva. Majd ránézek.
  • miskolcatesz17
    Kedves nulladik!
    Latom a magyaritasok.info.hun, hogy a Silence nevu jatek forditasa nagyon jol halad. Nem tolakodaskeppen kerdezem, de a Deponia jatekokat tervezed-e leforditani? Az is Daedalic-hez tartozik, talan ugyanolyan fajlszerkezete van, ezert kerdezem.
  • Piko888
    nem csak te vagy a világon, ezt el kell fogadnod. A szavazás egy jövőbeni lehetöség lenne, ha a fordítók összefognának
  • grebber
    Te vetetted fel az ötletet a szavazásos dologról ami soha nem volt soha nem is lesz. Nyilván olyanra szavaznék ami engem érdekel...
  • Piko888
    Ja mert nem a te kérésedet forditották? A többi játékos le van szarva, csak a tied legyen meg. Nem semmi vagy,
    Jó lenne, ha létrehoznál egy grebbernek fordítunk topicot, talán ott mindenki neked akar majd dolgozni.
    Amúgy sok új játék fordítás is készült, de mivel nem a te műfajod, ezért ezek szart se érnek, korrekt hozzáállás.
  • grebber
    Egy olyan sem amit én kértem hogy magyarítsanak, mivel mint írták ez only önszórakoztatás.
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.04.07. 22:31:22
  • Piko888
    Gépi fordítás előtt egy általad kedvelt játékhoz sem készült fordítás?
  • nulladik
    Mennyivel támogattad?
  • grebber
    Általam kért eddig 3 db volt. Mindet megcsinálta József úr a gépi megoldással.
    Lake Ridden kimaxolva. Trough the Woods még kb 1 óra és a végére érek... Shenmue 1 folyamatban. Just Cause 3 megoldásán pedig még dolgoznak.
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.04.07. 21:08:47
  • Piko888
    Szavazás alapján, ahogy lent is írtam.
    Amúgy neked a világ összes magyarítása sem lenne elég, mert pár naponta dobálod fel az újakat.
    Nem hiszem el, hogy az összes általad kért és lefordított játékot végigtoltad már.
  • grebber
    Arra hogy olyan game legyen magyarítva ami engem is érdekel.
    Alant felsoroltam kapásból vagy 8-10-et
  • nulladik
    Tessék grebber, lehet őket támogatni.
    Új játék, menő játék.
    Nem mellesleg olyan emberek fordítják, akiknél garantált a minőség.
    Szabad nekik írni, támogatási lehetőséget kérni, felajánlani a dolgot.
    Mire vársz?

RESI3
    Utoljára szerkesztette: nulladik, 2020.04.07. 19:24:10
  • Andriska86
    Csak pár hozzászólást kellene visszaolvasnod, és láthatnád, hogy a donate (adomány) nem adóköteles.
    Én mondjuk nem kockáztatnám a büntetést pár tízezer Forintért.
  • Piko888
    Ez egy új fordítói model lehetne, de te már az elején támadod, miért?? Állj hozzá pozítivan, támogasd, szerintem nem nagy kérés.
  • j0nNyKa
    elég lesz
  • grebber
    Mi van itt veletek agyatokra ment a korona? Semmit se szitok. Igaz amit írok? IGAZ. Akkor mi van szítva?

Én az pc-s éveim alatt megszoktam hogy ha valaki magyarítást akkor valamihez ahhoz soha se lesz ez az alap.. Innen kéne továbblépni.
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.04.07. 18:59:35
  • Piko888
    Miért szítod a feszültséget? Neked is jó lenne, ha esetleg egy újabb játék fordítása kezdödne el, és a fordítói keménymag csinálná, akkor a haladás is garantált.
  • grebber
    Eddig se volt ilyen eztán sem lesz. Mert könnyebb mondani inkább a kamut ,hogy nem megvalósítható..(igen magára veheti nyugodtan aki magára ismer...)
  • Piko888
    ez jó ötlet, pl összeállhatna pár fordító egy új/ismert játék fordítására, esetleg szavazást indítani, hogy mit fordítsanak és a szavazás végeredménye alapján nekikezdeni. Lehet, hogy nem a kedvencüket fordítják, de legalább kapnak érte pénzt, a játékosok pedig friss játék fordítást
  • grebber
    Aha és eddig ki figyelte a donate-es adományokat is ki adózik belőle ki nem? Ja hogy senki ok. Halkan mondom a kutyát nem érdeklik ezek. Ha igaz amit anno Baker írt őt felnyomták biztos volt jóakarója ennyi.
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.04.07. 18:26:01
  • Andriska86
    Működhet, csak adóköteles.