58388
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
nulladik #56221 nincs, és én személyszerint nem is tudok róla, hogy készülne -
jozsoka #56220 Sziasztok. Érdeklődnék,hogy a Red Dead Redemption2-höz lesz e vagy van e magyarosítás??Előre is köszi -
#56219 Steamen van rá mód, hogy régebbi verziót tölts le a játékokból. -
chris0000 #56218 hi. a Half-Life: Alyx-ben van magyar nyelv?? mikor, ki készítette? üdv.
Utoljára szerkesztette: chris0000, 2020.08.06. 21:58:38 -
St3vEn #56217 Köszönöm mindenkinek -
#56216 Ahogy Zeuretryn is írta, semmi gond nem volt a korábbi verzióval. :)
Az egyik frissítésnél egyszerűen csak kitalálták, hogy átalakítják a játék fájlszerkezetét és maguknak a szövegfájloknak a teljes felépítését és típusát is. Biztosan programozás technikai célból volt ennek haszna a számukra, na de innentől kezdve vált használhatatlanná a magyarításom.
Amit én egyedül észrevettem a játékban az az, hogy megjelent benne a második meg a harmadik rész reklámja, hogy ne felejtsd el megvenni azokat sem... :)
Szóval a lényeg, hogy sem játéktechnikai, sem történeti szempontból nem történt változás a frissítések után. -
Zeuretryn #56215 "Kalózhajós" változattal. Szerintem erre van gondolva.
Én pár éve, mikor elkészült akkor játszottam ki, többször is, de teljesen játszható, sose találkoztam benne buggal. Nem tudom miket javítottak azóta, de a régi verzió is élvezhető volt. -
St3vEn #56214 Hogyan lehetne egy korábbi verzióval játszani? Steam a legfrissebbet fogja leszedni.
Illetve gondolom az a frissítés nem véletlen jött ki, mennyire játszható a korábbi verzió? Nem túl bugos? -
nulladik #56213 tervben van a Dishonored 2 után, Zotya már dolgozik a fordíthatóságán
megjelenési időben a D2 után jelent meg, és történetileg is a D2 eseményei után játszódik
mondjuk vannak benne homályos részek számomra, mert a főszereplő Billie Lurk, akit az első rész egyik dlc -jében megölünk, így ebben az időszakban már halottnak kellene lennie, de mindegy :)
Utoljára szerkesztette: nulladik, 2020.08.05. 17:57:09 -
St3vEn #56212 Látom készül a Dishonored 2 fordítása. Illetve van a Dishonored: Death of the Outsider ez most nem is tudom hirtelen hova sorolható korábbi vagy régebbi, ehhez nem készül esetleg? -
#56211 nem offoltal csak nem is olvastal -
Gepiforditas2 #56210 Ok. De szerintem ennyit megtehetünk még ha válasz is. Igen először kerestem TBS re és ilyen játék nem létezik. Bocs ha offoltam. -
#56209 arra a hszre valaszolt amiben a "Banner Saga" c. jatekrol van szo
"The Banner Saga"
mi a kerdesed? -
#56208 The Banner Saga -
Gepiforditas2 #56207 Szia TBS? Van ilyen játék? Bocsáss meg, de nem tudom mi ez.
Ok megkeresve mire válaszoltál, gyanítom The Banner Saga nevű játék.
Mért nem írjuk ki konkrétan miről akarunk beszélni. Bár ez csak a cím. De sokkal egyszerűbb lenne mindenkinek ha értené miről van szó.
Utoljára szerkesztette: Gepiforditas2, 2020.08.05. 10:58:40 -
#56206 Middle Earth Shadows of War-hoz nincs megoldás hogy lehetne magyarítani? -
#56205 Szia!
A TBS 1 esetében már van egy prototípus, noname06 dobta össze, meg is osztotta itt anno.
Feltöltöttem most ide, mert már nincs meg a link. :)
https://www.mediafire.com/file/0uqyh2qy00qxm7w/TBS1.7z/file
Annyi, hogy ez nem tökéletes, sokat kellene még igazítani rajta, de legalább már működik vele a játék.
Bár nem szép dolog ilyet írni, de én még mindig azt javaslom, hogy ha magyarul akar valaki játszani a TBS első részével, akkor egy "korábbi verzióval" próbálkozzon, amihez működik a magyarításom.
A GreedFall fordítása után szeretném majd legalább az első rész magyarítását rendbe tenni (addigra már talán nem fognak hozzányúlni a fejlesztők a 2014-es játékuk fájljaihoz végre...), de ez nem mostanában lesz... A 2. és 3. rész fordítását pedig tuti nem vállalom be, valószínűleg a GreedFall lesz az utolsó munkám, mert ezzel sem haladok már a mostani élethelyzetem miatt. :(
Viszont volt a 2 rész esetében egy nagyon lelkes megkeresésem néhány hónapja. Nem tudom, lesz-e végül bármi is a dologból - ezért nevet sem írok - de talán felcsillant némi remény. :)
Üdv,
Teomus -
#56203 Teomust keresd, ha közvetlenül az elődöket fordítótól akarod tudni az infókat... -
St3vEn #56202 A Banner Sagahoz lehet reménykedni egy a legfrissebb verzióhoz való magyarítás igazításban? Illetve már 3 része is van a játéknak, azoknak terven van a fordításának az elkészítése? -
#56201 Aki jártas az unity engine-es játékokban nem nézne rá a Syndrome játékra?
Ilyen a mappaszerkezet:
Itt pedig letölthető a sharedassets0.assets és a resources.assets kibontva unity ex-el. Nem igen találtam meg mi tartalmazná a szöveget :(
-
#56200 Köszi! Szuper! :R És a cellát kimásolva csak az = jelet viszi tovább, így tökéletes ez a megoldás.
-
#56199 raksz egy ' jelet az elejere
pl '= kiir egy egyenloseg jelet -
#56198 Sziasztok! Google Sheetben meg lehet úgy formázni bizonyos cellákat, hogy ne jelezze #ERROR-nak? Pl. teszem azt egy = jel van az egész sorban. Sima Excelben ugye meg lehet változtatni egyszerű szövegnek a cella tartalmát és máris elfogadja. Itt viszont ilyet nem találok.
Utoljára szerkesztette: claydove, 2020.08.03. 15:18:50 -
Daermon #56197 Én nem hiszem, hogy bárki nekiállt volna. -
chris0000 #56196 ment PM! üdv. -
#56195 Azóta jelentkezett már csapat a mass effect andromeda magyarításra? Ha nem akkor, miért nem lehet kiadni olyannak aki foglalkozna vele akár a gépi módszerrel?
-
#56194 ez a Makarov -
#56193 Én egyszer-kétszer az itteni fegyveres topikban (haditechnikai topik link) kértem segítséget, segítőkészek. Anno még a Panzer Corps egységismertetőjének a háromnegyedét lefordította nekem egy szakíró/szakfordító.
Ha itt nem kapsz rá választ, óvatosan megkérdezném az ottani embereket. -
#56192 Ezt ki hogy fordítaná?
The model for the PMM 9 × 18 mm cartridges with a double-row container for 12 cartridges that evolves into the single-row mouth.
The AR-10 (T) variant for the 7.62 × 51 mm cartridge has the thread for fitting a silencer, a gas regulator, props, an ArmaLite Floating Rail System forend, and a modified buttstock.
Fingom sincs a fegyverekről és a translate-es mondat se vitt közelebb a megfejtéshez. Néztem a fegyver leírását wikin is de ott hírbe sincs ilyesmi..
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.07.31. 09:25:11 -
#56191 Lostprophet már segített.. valami gáz volt nálam,mert a leírt megoldással neki ment a dolog... -
#56190 Aki jártas az UE4-ben tudna egy kis segítséget adni?
Kifogtam egy "buzi" verziót..A jóféle alap UE4-s megoldás sajnos itt nem működik.
Amit megcsináltam: CharacterInteraction-WindowsNoEditor.pak kicsomagolása Quickbms-el. A localization mappából a locres fájból txt kiszedve ue4_.locres_export-al... A txt be a játék elején megjelenő szöveget magyarra átírva. Visszacsomagolva. CharacterInteraction-WindowsNoEditor-HUN.pak fájlba visszacsomagolva. A játék mappájában elhelyezve a CharacterInteraction-WindowsNoEditor.pak mellé. De sajnos a game nem lett magyar.
Ezt hogy lehetne megoldani??
(A játék neve The Walking Evil egy mostani indiegala bundleban van benne. Elég kevés a szöveg 434 sor de ebbe benne vannak a menü elemek és minden egyéb külön sorban)
[Amikor lostprophet bemutatta nekem ezt a megoldást akkor mondta hogy sajnos sok az ilyen "buzi" megoldás pl a Reedemer game is ilyen volt amit ő magyarított ,de talán FEARka-t említette hogy ő oldotta meg neki mert alapból az se lett magyar ezzel az "alap" megoldással. Tehát gondolom akkor ez is megoldható valahogy]
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.07.29. 09:13:43 -
#56189 Szia! Resident Evil 3 Remake, Prey, Figment, Inversion, ez bőven kitart az idén. Haladok a Ruinerrel is (nem egyszerű a fordítása, és még szükség lesz textúrák módosítására is), de az idén biztosan nem tudom befejezni már. -
St3vEn #56188 Patyek tőled kérezném, hogy jelenleg melyek a főbb projektjeid magyarítás terén? Illetve egy régen várt, és megkezdett fordítás felől érdeklődnék még pedig a Ruinerről, hogy mennyire van "most" tervben hogy folytatod a fordítását? Köszönöm. -
Anonymusxx #56187 Ő volt, az oldalán rajta is van.
És még a Lorelai is magyar lett
Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2020.07.28. 16:22:00 -
#56186 Szerintem Lostprophet. -
#56185 Maid of Sker tesztet olvasva láttam gyárilag magyar lett a game. Tudjuk ki csinálta? -
#56184 Resident Evil-re gondolsz? Hát én úgy kezdtem el játszani a HD-t, hogy ahol átvezető animáció van, kikeresem azt a fájlt, ami ugyanaz és lejátszom windosba a régi verziónál, magyar felirattal :D kicsit macerás, de legalább így van felirat.
A német (vagy más) verzióra kéne valahogy átültetni a magyarítást, és ott csak átírni az adott szöveget a magyarból (meg talán a hangokkal is lehet tükrözni, hogy ne német, hanem angol legyen).
De eléggé bonyolultnak tünik a fájlt szerkezet, én feladtam. (amúgy a videó fájlok nagyjából sorba vannak, egykettő kivétellel
Utoljára szerkesztette: akyyy, 2020.07.26. 19:02:53 -
#56183 Azóta valaki próbálkozott a fésüléssel? -
St3vEn #56182 Köszönöm az infót. -
#56181 én kb folyamatosan jelzem, ha találok valamit, de igazából eddig semmi, esetleg 1 karakteres elírást, amit észre sem veszek már.
maga a fordítás része, meg hogy mennyire játszható magyarul.... szvsz MINŐSÉGI