58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • ibrik
    Egyébként én is csak kaptam (Evin-től).
    A Condemned magyarításához is ezt használták.
  • ibrik
    PM-ben elküldtem.
  • IMYke2.0.0.0
    Csak a gyűjtés miatt, a programot nem tudnád feltenni mondjuk speedyshare.com-ra?
    Mert a wireless net miatt 30 km-es körzetben mindenkinek ugyanaz az IP-je itt Baranya déli határvidékén...
  • ibrik
    Hopp ezt benéztem, nem a legkisebb fájlban van.
    Mentségemre legyen mondva, kb. 1 hónapja foglalkoztam vele utoljára és elfelejtkeztem róla.

Naszóval...
    Ha meg is van valakinek a magyar változat, csak úgy nem fogja elküldeni neked. Ki kell bányászni egy kb. 330MB-os fájlból: "dataL.Arc00"
    Kell hozzá az ArcheNoah.exe nevű progi (innen letölthető), azzal kell megnyitni és kiexportálni belőle a nyelvi mappát (stringdatabase). Csak ez kell belőle:
  • ibrik
    Valójában csak a - valószínűleg - legkisebb méretű ARCH... fájlra van szükség (a nyelvi fájlcsomag abban lesz), abból már tudok készíteni hasonló MOD-ot, mint ami a TRMC-nél is bevált.
  • titike
    Köszönöm szépen a válaszodat.
    Megprobálom a seven m forumon ha valaki már megvette a magyart és el tudja küldeni nekem a filéket.
  • ibrik
    Mint azt leírtam a TRMC-nél, azt a MOD-ot csakis ahhoz a játékhioz csináltam, mert a nyelvi fájl(csomag)ban benne voltak a magyar szövegek is. Mivel némileg ismerős vagyok a "hagyományos" FEAR fájlok szerkezeti felépítésében, így könnyen meg tudtam tenni, hogy az angol szövegfájl helyére az ugyanott megtalálható magyar szövegfájlt tettem "érvényessé" az általam készített MOD-dal.
    Ezért írt ki neked hibát a SAS-nál, mert te a TRMC szövegeit raktad bele (csak a főmenü hasonló a két játékban).

A SAS-sal sajnos az a gond, hogy a netről "megvehető" változatban nincs benne a magyar nyelv, így azt csak úgy tudnám megoldani, ha a magyar változat nyelvi fájlcsomagját közzétenné valaki...
    (nincs a birtokomban ez a csomag és a neten sem találkoztam vele eddig - igazából nem is foglalkoztam vele azóta...)
  • titike
    Ibrik! bocs, hogy zavarlak de azt szeretném kérdezni, hogy a SAS Secure Tumorrow játékhoz nincs e olyan "trmc" filéd amivel a magyar szöveget elő lehetne hozni.Amit a The Royal Marines Commando-hoz (ami tuti jó lett hozzá) csináltál megprobáltam berakni a SAS-ba de igaz a menü magyar lett de a többi szöveget nem lehetett elérni.valami ID hibát irt ki.
    Válaszodat előre is köszönöm
  • ibrik
    Kössz szépen előre is.

(A PE Detective-vel is megnézettem - scan -, de az nulla egyezést mutat - bármit is jelent nála...)
  • Evin
    PE Detective elvileg megmondja mivel van védve.
  • IMYke2.0.0.0
    Természetesen, nem a PE Explorer-ről írtam...
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor otthonról elhozom, és majd feltöltöm neked az egyik univerzális kis progimat [nem kell megijedni majd tőle, a vírusírtók értelemszerűen trójainak látják, miután feltelepült, de köze sincs hozzá], ami bebújik jobb egérgomb menübe, és azután bármilyen fájlról (exe, dll, ocx stb.), hogy mivel van tömörítve.
    Sőt, amennyiben ki tudja tömöríteni, azt is felajánlja.
    Neked otthon van neted, így még tudod bővíteni is a képességeit - Amarillo packer stb. letöltése.

Holnap akkor hozom.
  • ibrik
    Ennyit látok, amennyit a belinkelt képen te is láthatsz...
  • IMYke2.0.0.0
    A betöltött fájl tulajdonságainál - emlékeim szerint - megmondja ill./vagy felajánlja a kitömörítést, ha tömörített.
  • ibrik
    Oké, a PE Explorer így látja:

És akkor most mi a teendő a tömörítés/kódolás eltávolításához?

(Az upx-t már előtted megtaláltam, de az nem tud mit kezdeni vele, de az ASPPack sem.)
  • IMYke2.0.0.0
    http://www.exetools.com/ - ne verjen át az oldal régi frissítése... minden általam próbált fájl tölthető volt.
  • IMYke2.0.0.0
    A fájl EXE tömörítővel védett.
    A védelmét könnyen megállapíthatod ezzel: PE Explorer
    A legtöbbet amúgy ASPacker vagy UPX védi.
  • ibrik
    Kellene egy kis segítség.
    Az EXE (és DLL) fájlokban lévő szerkeszthető szövegeket ún. "resource" szerkesztővel szoktam szerkeszteni (én a Restorator-t használom a legszívesebben).
    Most egy olyan EXE fájlt kellene szerkesztenem, amely esetében a szerkesztőprogramban ugyan látszanak a resource kategóriák (esetünkben a "menu", "dialog" és a "string" a fontosak), de amint valamelyikre rá akarok kattintani a szerkesztéshez, azt írja a program, mivel ez az EXE fájl egy "compressed executable", ezért szerkeszteni sem lehet (mindegyik hasonló program ezt írja rá).

Tud valaki erre megoldást?
  • IMYke2.0.0.0
    Szerk.:
    3.: A játék teljes könyvtárát (jobb klik - Tulajdonságok) tedd írásvédetlenné.
    4.: Magyar MOD helyesen telepít és megadod az indító alkalmazásban a HUN MOD használatát.
    5.: A játék tényleges elindítását követően minden magyar kell legyen - beleeértve a magyar irányítás gombokat is (ezért kell előbb angolul megtenni, különben a játék nem látja azokat a későbbiekben).
  • IMYke2.0.0.0
    No akkor megpróbálok segíteni én is.

0. Játék angolul telepÍt
    1. 1.004 Patch telepít (non GOTY esetén) - Te esetedben ez integrált.
    2. Játék elindít, majd konfigurálod az irányítást, és készítesz egy mentést a játékkal!
    3. Magyar MOD helyesen telepít és megadod az indító alkalmazásban a HUN MOD használatát.
    4. A játék tényleges elindítását követően minden magyar kell legyen - beleeértve a magyar irányítás gombokat is (ezért kell előbb angolul megtenni, különben a játék nem látja azokat a későbbiekben).
  • hellcommander
    Xp sp2, majd sp3 alatt próbáltam.

• ibrik
    Úgy biztos nincs is gondod, ha az UAC-t eleve kilőtted...
  • Evin
    De az UAC néha az ilyen probléma forrása.
  • takysoft
    egészen véletlenül mi köze ennek a vistához, vagy a meghajtó betűjeléhez?
    (nem kötözködés, okosodni akarok:D)
    mert én is vistát használok már 3 éve, egyetlen meghajtóm van, és sose volt semmi ilyen gondom vele:D
  • ibrik
    Egészen véletlenül nem vistát használsz és a játék a c:-re van telepítve?
  • hellcommander
    Megnéztem hogy írásvédettek -e a cfg kiterjesztésű file-k, de nem .
    Mit csináljak?
    Esetleg felrakhatok egy pár file-t valahova, és megnézhetitek.
  • RaveAir
    A magyar vélhetően ebben a hónapban fog megjelenni. Kiadónál már csak a legújabb patchre várnak.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem létezik hozzá magyarítás. Egyelőre.
  • dupcsik
    szasztok skacok!
    a gothic 3 farsaken godhoz tud magyaritást valaki, mert az angol van meg
    előre is köszönettel
  • takysoft
    Atlantis 2 és Atlantis Evolution jött ki magyarul.
    The Secrets of Atlantis: The Sacred Legacy játékhoz pedig készült magyarítás.

Amit te mondasz, az asszem az Atlantis 3... nem tudom van-e hozzá.
  • Kátya78
    Sziasztok, tudna valaki abban segíteni,hogy honnan tudnám letölteni az Atlantis The new world magyarítását? Köszönöm..
  • takysoft
    melyik játék?
  • roli88
    Nemtudja valaki hogy mivell kellen megnyitni egy .xpac formátumú fájlt?
    Előre is kösz
  • takysoft
    nézd meg h a config file nem írásvédett-e.
  • hellcommander
    Újból felraktam a programot, és úgy csináltam ahogy mondtátok, de nem lett jó.
    Game of the years kiadás van meg, tartalmazza a legfrissebb 1.4 pacht.
    Amúgy én nem emlékszem hogy le lett volna ez írva a telepítőben, csak annyi hogy elsőnek indisd el a játékot, és utána rakd fel a magyarítást.

Belépek az irányításba, áttálítóm valamelyik billt, ok, visszalépek az irányításba, és visszaáll az eredeti helyzetbe.
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm! Pontosan, ahogy lepike írta!
  • lepike
    Amikor még angol a játék akkor állítsd be az irányítást és csak utána tedd fel a magyarítást. ( de ez le van írva a telepítőjében :) )
  • hellcommander
    HI!
    Lenne 1 problémám:
    no one lives forever 1 - nem tudom az irányitást átállítani, felraktam a legújabb javítást, de nem lehet, visszaáll. Xp sp 3an van, de volt fent egy másik gépen xp sp2-őn ott is ugyanaz a helyzet.
  • Zinaj
  • grebber
    Magyarul jelent meg a játék!Ha nagyon érdekel topikjába vagy a warez topikban talál találsz hozzá linket!