Játékmagyarítások fóruma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ibrik
Hát az ilyen gagyi programok mindig gyanúsak... <#mf2>
A lényeg, hogy az ilyen gagyi-winfosh játékok szövegei magában az EXE-ben (vagy esetleg DLL-ekben) található.
A Resource Hacker-el vagy Restorator-al, vagy valami hasonló EXE-DLL buherátor progival megnyitod az EXE-t, és azon belül a resource-k közt magtalálod az átírható címkéket, és elmented az így átszerkesztett EXE-t.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Palinko
szeretnék egy nagyon nagy szivességet kérni tõletek... ha valakinek van idege,ideje engem megtanítani magyarítani... gondolom,hogy bírom kinyitni a languages filet,például ennél a game nél sincs language file,ahol egyszerûen átbírnám írni.innen leszedhetõ a game...

remélem segítetek,ha nem azt is megértem...
IMYke2.0.0.0
Nem zsugorít össze semmit, az oldalon valószínûleg 2 verzióban vannak fenn a képek - értsd: alapból thumbnailben vannak, majd a user rájuk kattint és betölti a nagyobbat.
Állítsd be úgy, hogy 5 vagy annál mélyebb rétegben szedje le az oldalt!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Próbáltam a teleport pro-t, de a képeket összesugorította. valamit nem jól állítottam be?
ibrik
Ezeket a programokat "offline böngészõ" néven találod. Rengeteg van belõlük, pl. a Honosítómûhely oldalán magyar nyelven:
Offline böngészõk

(Én pl. nagy néha a HTTrack Website Copier-t szoktam használni - ez az egyik freeware, tehát teljesen ingyenesen, korlátozás nélkül használható.)

IMYke2.0.0.0
Teleport Pro a te programod.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

nem tud valaki egy oldal lementõ programot? próbáltam a website dowload -ot de az elég gagyi.
IMYke2.0.0.0
Nincs mit.

A Joint Operations: Typhoon Rising magyarításom 1.6.9.2 Patch kompatibilis változata is hamarosan elkészül - ennek a mérete közel 200 MB lesz, mint az 1.0-sé volt anno. Ez utóbbi továbbra is letölthetõ az Ecobit Rt. honlapjáról.

Kösz a heretic 2 magyarítását.
IMYke2.0.0.0
Sok van.
Amennyiben még enm játszottál egyetlen egy Might & Magic résszel sem , akkor ajánlott velük kezdeni. 9 beszerezhetõ része van.

ja ok télleg nem drága
amugy ismersz ilyen fatntasy vagy szerepjátékot ami nagyon jó ?

FORZA JUVE

IMYke2.0.0.0
Nincs és nem is lesz. Rohadt olcsón megveheted az alapjáték + 2 kieget: 3890 Ft. Itt: CDGalaxis

Így valhol nincs fenn ?

FORZA JUVE

IMYke2.0.0.0
A boltokban.

Heroes IV nek van magyarítása ?

FORZA JUVE

Star Wars: Racer-hez létezik vmi magyarítás?

... got nothin to share with you...

IMYke2.0.0.0
Elkészítettem a Heretic 2 magyarításom 2006-os, Windows XP és Enchantmant Pack 1.06-os kompatibilis változatát.
Mivel butabiztos lett a csomag, ezért a mérete - a benne lévõ pak miatt - több, mint 40 MB, viszont így már tutira mûködik!
A feltöltése hamarosan megtörténik.

uv
Heroes 3 szinkron elõzetes

kész cucc jövõ héten várható

- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....

takysoft
Hát.... hosszú lesz.
Sok segítságet találhatsz az induláshoz a Magyarítások Portálon, illetve Gmiki honlapján.

Lehet csatlakozni csapathoz is, akkor mas kicsomagolja helyetted a szöveget.

Itt egy rövid Taky féle bevezetés.
1. lépés(sokan kihagyják).
Tedd fel magadban a kérdést! Akarom-e fordítani, mennyi szöveg lehet benne, meg tudom/akarom-e csinálni. Elõfordulhat, hogy a munka sokkat több idõt vezs igénybe, mint hinnéd😄

2. lépés
Keresd meg a játék szövegeit.
Ehhez ajánlom a Total Commander fileban keresés opcióját, segíthet.
Amúgy F3😄
4 eset lehetséges😞ennyi jut most eszembe)
-egyszerû szöveges file-ban van, ami könnyen editálható.
ilyenkor a filenév alapján, vagy belenézve a file-okba nézheted meg, melyik a szöveg.
-bonyolult strukturált file. esetleg tömörített, vagy kódolt.
ez bonyeszabb, ehhez editor kell. ha tudsz programozni, akkor készíthetsz, de ilyesmi igen komoly munka. van a neten sok játékhoz kicsomagoló, elsõnek az extractor.ru oldalt ajánlom, amúgy meg google. szélsõséges esetben használhatsz bináris(HEX) editort, mint az UltraEdit, de ilyesmi csak akkor használható, ha a file strukturált, de sem tömörített, sem kódolt. Ilyenkor magában a binárisban írhatod át a szövegeket. Legtöbbször a magyar szöveg NEM lehet hosszabb, mint az eredeti angol. viszázni kell a zárókarakterekkel, és szinte mindig SOKAT kell menteni. átírhatsz sokmindent, amit nem kellett volna. ezzel elõvigyázatosan.
-lehet a szöveg egy általános nagy tömörítvényben. PAK, DAT, ZIP vagy hasonló kiterjesztések. Ekkor kell egy ki-be tömörítõ, majd a kicsomagolt fileok között kell megkeresni a szövegeket.(lást elsõ 2 verzió)
-illetve lehet a szöveg a serveren(MMO játékoknál fõleg), ilyenkor a server üzemeltetõtõl kell segítséget kérni. Ld. Guild Wars😄

Még pár tipp:
-A fordítás legyen érthetõ, magyar, és mûködõképes.
-Tedd fel a LEGÚJABB PATCHET! ha régi(vagy alap)verziót magyarítasz az nem mûködhet az újabb verziókkal, így ellehetetlenítve azokat, akiknél a régi verzió már nem fut.
-Az emberek segítenek. Panyi érted van😄, ha bármi gondod van, írhatsz neki. Persze elõtte Google rendesen, és csak akkor zavarjuk, ha TÉNYLEG nem találunk semmit. Én is szívesen válaszolok bárkinek, meg itt a fórumban is lehet kérdezõsködni.
-Nézd meg, hogy más nyelvre lefordították-e már a játékot, az ottaniak segíthetnek. Az én Darkstone magyarításom például egy cseh emberke editorával készül😄
-Vigyázz az ékezetekkel! még akkor sem támogat egy játék minden kéezetet, ha unicode készletet használ! Persze ha a textúrákat is kikeresed, készíthetsz font-konverziót.
-SEMMIKÉPP ne készíts szinkront!!! nem lesz sikered, nem poén! Kivéve persze, ha rendelkezel szinkronstúdióval, meg tapasztalattal a hangvágáshoz/tisztításhoz. Ilyet csak akkor mûvelünk, ha a Játékszinkron Stúdió szintjén el tudjuk készíteni😄
-A szótár néha nem pontos. vagy nem odaillõ szavakat dob ki. Fõleg fantasy környezetben, vagy sci-fi környezetben. De egy katonai játék esetén sem biztos, hogy a szótár a megfelelõ szakszót dobja ki. Ebben a témában körbe kell nézni.

És az egyik legfontosabb: bírni kell a kritikát. Tanulni belõle. így jutsz elõre. persze aki alapból bunkó, azt barom, de vannak akik tényleg csak kritizálni akarnak.

-Teszteld a magyarítást. Fõleg a HEX-fordítást. Csúnya dolog a helyesírási hiba. Nem szép dolog túl gyorsan kiadni egy fordítást.

egyenlõre ez jut eszembe.
még talán annyi:
-1. milyen játékot szeretnél lefordítani? Ne fordíts csak azét, hogy valamit lefordíts. Akkro fordíts, ha szereted a játékot, és szeretnéd magyarul látni.
-2. Google az összes többi ilyen kérdésed elõtt. ott megtalálnál mindent, amit írtam.

Barátsággal:
Taky

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Hogyan tudok magyarítani egy játékot? vagyis mit nyissak meg egy játék mappájába hogy áttudjam írni a szöveget?

takysoft

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Rash87

Glory, Glory Man. United!

mama2
az volt a hülye kérdés hogy worms3d szinkront tuttok-e

Somlói Galuska Fan Club&#8482;. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

mama2
sziastok zoli vagyok jó ez hülye kérdés volt.kérdezek újat:the movies magyarosítást nem tudtok?Mert a magyarosítások portálon a:www.magyaritasok.hu ott még nincs kész meg tcnikai problémák miatt nem is csinálják egy darabig.Szóval ha tudtok hozzá magyarosítást akkor kérlek mondjátok megy hogy hol találom.Remélhetõleg még ma válazóljatok.kösz:zoli

mama2
Sziasztok nem tudtok szinkront a worms3D-hez a válazt elõre is köszi zoli

UI:és ha azt nem tudtok akkor kész bloodrayne2 magyarosítást tudtok? köszi

OliApa

Hajrá fijjuk! <#taps>
uv
Köszi!

PetruZ
Mail ment.
uv
Gyorsabb szerintem, ha mi fordítjuk a narrátor szövegeket. Ha megvagyunk természetesen elküldeném neked, átjavítanád, aztán mehetne is a felvétel.

Megtennéd akkor, hogy emilben elküldöd a speech szövegeket?

uv(kuki)sgmail.hu

PetruZ
A technikai probléma megoldva, dekód/enkód királyul mûxik. 😊 Ha szinkronizálni akartok, akkor két javaslatom van:
-Megvárjátok, míg a speech szövegeket lefordítom, aztán az alapján mondjátok fel a szövegeket.
-A speech állomány fordítása a Tiétek. Ez esetben annyi apró gubanc lehet, hogy folyamatosan egységesíteni kell a kifejezések fordítását az egyéb anyagokkal, ami nálam marad, hogy ne forduljon elõ az, hogy a narrátor és a szövege másról beszél, mint ami a játékban van. 😊

A döntés a Tiétek, a magam részérõl belekezdek az általános szövegekbe és az elsõ pár küldetésbe.
ibrik
Ja tényleg, a galaxisnál valójában csak a STP van.
De a lényegen nem változtat, a sima Postal 2-höz - mint azt már többször leírtam - csak EGYETLENEGY magyarítás létezik, a GH-soké - ami persze olyan, amilyen...
Ez van, ezt kell szeretni...

A Constantine-hez nincs magyarítás - mivel nem magyarítható.

mama2
A sima postal2-nek kijött a teljes magyarosított változata?mert nekem a sima postal2 van meg nem a sher the pain vagy mi.szoval ha a sima postal2-nek nem jött ki a magyarosított verzijója akkor kérlek ezt mond meg hogy a sima postal2 magyarosítását hol találom?De ha ebbe se tudsz segíteni,akkor azt mond meg hogy constantine játék magyarosítást hol találok?Köszi zoli

ibrik
Látom, nem figyeltél...
Sehol sem írtam, hogy "full".
EGYETLEN "sufni" (="hobby") magyarítás létezik, amit a GH-sok jegyeznek - vagyis jegyeztek volna, ha nem jelenik meg közben magyar nyelven a játék.
Amint kijött a magyar verzió a boltokban, onnantól már felesleges lett volna foglakozniuk vele.

mama2
Szia ibrik nem találkoztam az egyetlen full magyarosítással csak a www.gamehunter.hu ott volt a alpha verziója de az nekem nem jó úgy kérlek mond már meg az egyetlen ful magyarosítás helyét köszi

ibrik
Két lehetõséged van:
- letöltöd az EGYETLEN létezõ külön magyarítást (de talán ezzel már találkoztál)
- vagy megveszed boltban a full magyarított verziót (valószínûleg emiatt nem törõdtek a "sufni" magyarítás kijavításával annakidején):
Postal 2 magyar verzió: 1910 Ft - a CDGalaxistól

mama2
IMYke2 nem így értettem hanem így olyan postal2 magyarosítást keresek amiben egyátalán nincsenek hibák.ilyet mondj kérlek.

köszi

IMYke2.0.0.0
Amiben semmi van az nincs.

mama2
Sziasztok nagyon kéne nekem a postal2 magyarosítás amibe nincsenek hibák és semmi kérlek válaszoljatok még ma.

köszi:zoli

PetruZ
Annyiban igaza van, hogy miután közprédává vált, egy ideig tényleg letölthetõ volt a hivatalos honlapról (egy csomó DK2-es fan-honlap még mindig rá mutat, de már nem érhetõ el). Aztán leszedték. 😊
IMYke2.0.0.0
Én meg azt olvastam, hogy ez az editor Leaked... A hivataloshoz közeli forrásokon me is találtam meg ezt az editort. Mindegy, a lényegen amúgy nem változtat: pályakészítésre alkalmas, a fordításhoz kevés.
Valóban külön editor volt szükséges az *.str fájlokhoz. De ezt már korábban kitárgyaltuk itt.

OliApa
Az nem kilopott! A készítõk honlapjáról lehetett letölteni. És csak azért említettem meg, hogy létezik egyáltalán, nem azért, hogy azzal magyarosítsanak a fijjuk!
oké akkor 😊

IMYke2.0.0.0
Nincs félreértés, és baj se. Egyszerûen igyekszem a témájának fényében rendben tartani a topikot... minimális off topic-ra korlátozva.

PetruZ
No problem, csak teszt volt, a véglegesbe nem így fog bekerülni. 😊
Evin
A Call of Cthulhu textúra módosítása sem ördöngõsség, ahogy eddig láttam. Az már persze más kérdés, van-e szöveges - módosítandó- textúra. Én még nem láttam csak a z Asylum-ot, de hát én csak most keztem játszani vele.
(ja és talán még a levelek, amiket felolvasnak... de azt felolvassák)

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Félre ne érts!! Nem bántásból mondom csak érdeklõdtem, hogy erre mindig ilyen eljárás szokott lenni vagy csak most pont rosszkor éreztem magam vicces kedvembe😊 érted..

Oksa az jó, de nem értem miért törölted azt amit irtam😊
vagy már túl sokan írták ezt be?😊 jóhát csak tegnapelött regisztráltam ide fórumba egész más okból, de köszi az érvényesülést😊

IMYke2.0.0.0
A mai nap délutánjától a topik címe meg fog változni...

IMYke2.0.0.0
A kilopott gyári editor sajna csak pálya scriptelésre jó. Stringeket nem lehet vele módosítani. 😞

OliApa
Dejóóóóóóóóó! IMYkének már többször említettem, a gyári editorát is megszereztem, több évvel késõbb jött ki! Megunhatatlan! <#taps>