58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • uv
    nekem zuma star wars van - jól fejlett mániám csúcspontjaként. valami orosz barkács-cucc, elég érdekes, mert dartvéder fejével lövöldözöl, tele van tömve sztárvársz képekkel, de a végső csapást az adja, hogy rohattul idegesítő módon a beverly hillsi zsaru zenéje szól alatta. hogy ezt milyen indíttatásból rakták bele az rejtély.

heroes3-at meg a munkahelyemen játszok, mert egy muzeális számítógépem van és az még elröcög rajta, a 4 is futna, csak másfél óra mire egy nagyobb pályán lefutnak a gép körei.
  • IMYke2.0.0.0
    Zuma Deluxe a király! :))))
    [A Heroes III pedig az isten*! :)]

* keményvonalas vallásosok: bocsánat, nem vagyok zsidó, de ateista sem, így leírhatom.
  • uv
    hát, amennyit én játszok... heroes3-4 meg hellgétlondon. meg zuma.
  • ibrik
    Vannak más kiváló DOS-os játékok...
  • uv
    lehet éppenséggel, de olyan ritka ocsmány a grafikája, hogy elmegy tőle az ember kedve...egy hajó négy kocka, oszt slussz
  • ibrik
    http://www.dosbox.com/
  • ibrik
    Az ilyen játékokat - ha tényleg inkább DOS-os -, akkor DOSBox alatt, vagy valami hasonló DOS-emulátor segítségével kell futtatni.
  • uv
    a Colonization is kijött ilyen formában (kevés eredeti gammáim egyike), a DOS-os futtatás mellett lehetőség van windózos telepítésre is, sajnos a minimum rendszerkövetelménye win3.1 a maximum meg win95, szóval nem lehet normálisan futtatni már win98-on sem, 50-60 kör után egyszerűen lefagynak a városok, a kompatibilitási mód átálítása sem segít rajta, szóval szopacs.

viszont a zene iszonyú kajli, szintis pötyögetés a szarabbik fajtából.
  • uv
    akkor én még nem is panaszkodhatok.
  • ibrik
    A kivétel:
    Forsaken (Acclaim, 1998) - eredetileg a játék egy kevert módú CD-n jött ki, az adatokon kívül audioCD-sávokon rajta volt az OST is.
    A játék ma már ingyen letölthető: http://www.forsakenplanet.tk/
  • IMYke2.0.0.0
    Rosszul hangzik, nagyon rosszul.
    Én meg - betegség miatt - nem dolgozom: emiatt szívok ezerrel.
    A hivatalos fordításoknak, és GMiki-nek köszönhetően kicsi pénzem van néha, de úgy általánosságban a havi rendszeres szociális segélyen tengődök [25.600 Ft].
    Éhenhaláshoz sok, megélhetéshez kevés.
  • uv
    ahogy mondani szokták: a szopott fasz rossz végén vagyok.
    szétmelózom az agyam, de nem sok látszata van, legfeljebb az hogy nem halunk éhen.
  • IMYke2.0.0.0
    :)))
    Ezer éve!
    Mi van veled mostanság?

A The Witcher Enhanced Edition esetében pedig ott van a teljes Soundtrack CD. Tökéletes!
  • uv
    KotOR 1-2
    Unreal Tournament
    Diablo 1-2
    Sid Meier összes - legalább is ami nálam megfordult, ráadásul az öreg megrögzötten MP3-at használ.
    Fable (már nem emlékszem, hogy mivel buheráltam ki, de sikerült)
    meg még jó néhány
  • IMYke2.0.0.0
    Én is tudom. Általában is így szokott lenni - a sok irígy fejlesztő direkt kiszúr velünk [egy kezemen meg tudom számolni azon termékeket, melyekben kifejezetten a MI kegyeinket keersve gyakorlatilag CD minőségben ott a teljes zenei anyag].

Teljes zenei anyagot prezentáló játékok (pár példa):
    Alien vs Predator 1 - komplett Audio CD
    Alien vs Predator 2 - **Litech-motor [*.rez] - ezért minden hang kinyerhető és azonnal lejátszható.
    No One Lives Forever **
    No One Lives Forever 2 **
    No One Lives Forever 2: Contract J.A.C.K **
    TRON 2.0 **
    Heroes of Might & Magic III/IV és kiegek [egyéni archívum, de kitömöríthető *.snd fájlokkal]
    Quake 2-3 [egyéni motor, kitömöríthető hangokkal, kis konvertálás és minden ott van előtted.]
    stb.

• ibrik
    Már akartam mondani, csak elfelejtettem, hogy ezek a .SND fájlok nem szabvány hangfájlok, hanem ezeket a játék motorja tudja használni.
  • IMYke2.0.0.0
    Evin: Köszönöm - javítok majd mindent.

Grebber:
    Tegnap találtam, a zeneszerkesztő programjaim egyikében - a neve Wavelab 5.0:

Egy próbát megérhet...
  • ibrik
    Ha jól emlékszem az már azóta nem jó, hogy változott a portál dizájnja, mert mintha az a link a listára mutatott volna - de lehet, hogy nem jól emlékszem...
  • Evin
    Ilyet találtam az oldalad listájában: Solfier of Fortune

A "Játékmagyarítást keresel?" link már nem jó.
  • ibrik
    Hopp ez nem ide (ez Mirror's Edge zene, mert én meg azt keresgélem).
  • ibrik
    Elvileg terveztek kiadni nove,berben egy remix albumot a "Still Alive" számból:
    http://www.shacknews.com/onearticle.x/55147

(Azt viszont nem tudom, lett-e belőle valami...)
  • Evin
    Ha ismert előadó, akkor hidd el, le lehet vhonnan tölteni.
    Ha vársz, elméletileg lesz OST, és abban szerintem benne lesz.
  • grebber
    Közel nem lennék előrébb.Semmit nem érnék vele ha tudnám ki csinálta a zenéket!
  • IMYke2.0.0.0
    Nem nézted meg, hogy ki szerezte vagy adja elő a zenéket?
    Előrébb lennél sokkal.
  • grebber
    Egyiksem nyitja meg!
  • Evin
    Media Player Classic, VLC sem viszi?
  • grebber
    Elhiheted már mindent probáltam.De semmi.Semmi nem játssza le.Az snd to xxx konverterek meg azt ugatják nem is tartalmaz hangot (lol) Egy konverter volt ami elkezdte konvertálni de mivel free és nincs hozzá crack nem lett belőle semmi :(
  • Evin
    Lehet, hogy csak át kell nevezni mp3 vagy ogg kiterjesztésre, nem?
  • ibrik
    Van egy másik snd mappa a "LayerA.Arch01" fájlban is - de azt ne kérdezd, hogy ezt a "snd" formátumot mivel kell átkonvertálni, mert ahhoz nem értek és nem szoktam ilyennel foglalkozni.
  • grebber
    Hihetetlen egy formátum ez a rohadt snd.
    Megvannak a fájlok.Csomó kis snd de már szedtem le winamp plugint meg minden szart hozzá és nem viszi egyik sem.
    Még egy snd to mp3 konverterrel bepróbálkozok ha nem akkor nem lesz hang a videón :(
  • IMYke2.0.0.0
    Még azt is megpróbálhatnád, hogy a "Credits"-ben megnézed, ki követte el a zenét.
    Amennyiben ismert csapatról van szó - google.
  • grebber
    Az a gáz hogy ezt a zenét a Fear 2 ben kb kétszer ha lehet hallani de nagyon jó pörgös zene. De tisztán csak alig pár secig hallani mivel egyből jönnek ezren azt csak lövések hallatszanak.

Vidót veszek fel a gameből és az alá kéne.
    Csak nemtudom mivel lehet az snd-t szerkeszteni mert szerintem ez a hang fájl mivel más nincs átnéztem összes arch fájlt.
  • IMYke2.0.0.0
    Amennyiben egy effektektől mentes helyen szólal meg a hang - pl. a Főmenü - akkor lehet, hogy jobban jársz, ha egy külső programmal egyszerűen rögzíted, felveszed azt, majd egy hangszerkesztővel azt csinálsz vele, amit nem szégyellsz.

• grebber
    Nem találom :( Véletlenül nemtuom mely fájlban és mi a neve a hangoknak?

Mert csak snd mappát találtam amiben globan.snd fájl van lehet közel nem ez kell nekem nemtudom.

Ezt is ki kéne valamivel bontani.ÁÁ ennyi szenvedni 1 zenéért!Francért rejtik el így :(
  • grebber
    Kösz!Müködik ,már csak azt kell kinyomozni melyikben vannak a hangok.
  • ibrik
    Hopp, a legújabb GAUP plugin verzió már freeware és vissza is csomagol...
  • ibrik
    Az FEAR Arch fájlokat nem szerkeszteni kell, hanem kicsomagolni:
    Sima kicsomagoláshoz elég pl. a Total Commander-hez letölthető GAUP plugin (Game Archive UnPacker) regisztrálatlanul: GAUP plugin.
    Ki/becsomagoláshoz (hacsak nem megvetted a GAUP plugint), ahhoz vagy a FEAR SDK-ban lévő packer vagy a már lentebb is említett Arche Noah progi kell (#35464).
  • grebber
    A Fear 2 *.Arch fájljait mivel lehet szerkeszteni??
    Mert kellene nekem egy zene belőle.
  • IMYke2.0.0.0
    Ha a "No One Lives Forever"-ről van szó, nekem megvan eredetiben.
    Igaz, nem a Game of The Year Edition, hanem az első, dobozos verzió.

Az angol változatnál nekem - emlékeim szerint - csak úgy maradt meg, ha módosítottam a játék elején az opciókat, majd így kezdtem a játékot, mentettem egyet, s ezután tettem fel a magyarítás első alfáját... és ellenőriztem szépen a munka során.
    Így gond nélkül ment a játék.

Remélem, neked is menni fog.
  • hellcommander
    i2k: A játékot próbáltam, a magyaritást nem is raktam fel, nem volt írásvédett de mégis visszaáll.És ha elküldeném postán? Vagy felraknék valamilyen filet valahova?