58389
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Evin
    Ilyet találtam az oldalad listájában: Solfier of Fortune

A "Játékmagyarítást keresel?" link már nem jó.
  • ibrik
    Hopp ez nem ide (ez Mirror's Edge zene, mert én meg azt keresgélem).
  • ibrik
    Elvileg terveztek kiadni nove,berben egy remix albumot a "Still Alive" számból:
    http://www.shacknews.com/onearticle.x/55147

(Azt viszont nem tudom, lett-e belőle valami...)
  • Evin
    Ha ismert előadó, akkor hidd el, le lehet vhonnan tölteni.
    Ha vársz, elméletileg lesz OST, és abban szerintem benne lesz.
  • grebber
    Közel nem lennék előrébb.Semmit nem érnék vele ha tudnám ki csinálta a zenéket!
  • IMYke2.0.0.0
    Nem nézted meg, hogy ki szerezte vagy adja elő a zenéket?
    Előrébb lennél sokkal.
  • grebber
    Egyiksem nyitja meg!
  • Evin
    Media Player Classic, VLC sem viszi?
  • grebber
    Elhiheted már mindent probáltam.De semmi.Semmi nem játssza le.Az snd to xxx konverterek meg azt ugatják nem is tartalmaz hangot (lol) Egy konverter volt ami elkezdte konvertálni de mivel free és nincs hozzá crack nem lett belőle semmi :(
  • Evin
    Lehet, hogy csak át kell nevezni mp3 vagy ogg kiterjesztésre, nem?
  • ibrik
    Van egy másik snd mappa a "LayerA.Arch01" fájlban is - de azt ne kérdezd, hogy ezt a "snd" formátumot mivel kell átkonvertálni, mert ahhoz nem értek és nem szoktam ilyennel foglalkozni.
  • grebber
    Hihetetlen egy formátum ez a rohadt snd.
    Megvannak a fájlok.Csomó kis snd de már szedtem le winamp plugint meg minden szart hozzá és nem viszi egyik sem.
    Még egy snd to mp3 konverterrel bepróbálkozok ha nem akkor nem lesz hang a videón :(
  • IMYke2.0.0.0
    Még azt is megpróbálhatnád, hogy a "Credits"-ben megnézed, ki követte el a zenét.
    Amennyiben ismert csapatról van szó - google.
  • grebber
    Az a gáz hogy ezt a zenét a Fear 2 ben kb kétszer ha lehet hallani de nagyon jó pörgös zene. De tisztán csak alig pár secig hallani mivel egyből jönnek ezren azt csak lövések hallatszanak.

Vidót veszek fel a gameből és az alá kéne.
    Csak nemtudom mivel lehet az snd-t szerkeszteni mert szerintem ez a hang fájl mivel más nincs átnéztem összes arch fájlt.
  • IMYke2.0.0.0
    Amennyiben egy effektektől mentes helyen szólal meg a hang - pl. a Főmenü - akkor lehet, hogy jobban jársz, ha egy külső programmal egyszerűen rögzíted, felveszed azt, majd egy hangszerkesztővel azt csinálsz vele, amit nem szégyellsz.

• grebber
    Nem találom :( Véletlenül nemtuom mely fájlban és mi a neve a hangoknak?

Mert csak snd mappát találtam amiben globan.snd fájl van lehet közel nem ez kell nekem nemtudom.

Ezt is ki kéne valamivel bontani.ÁÁ ennyi szenvedni 1 zenéért!Francért rejtik el így :(
  • grebber
    Kösz!Müködik ,már csak azt kell kinyomozni melyikben vannak a hangok.
  • ibrik
    Hopp, a legújabb GAUP plugin verzió már freeware és vissza is csomagol...
  • ibrik
    Az FEAR Arch fájlokat nem szerkeszteni kell, hanem kicsomagolni:
    Sima kicsomagoláshoz elég pl. a Total Commander-hez letölthető GAUP plugin (Game Archive UnPacker) regisztrálatlanul: GAUP plugin.
    Ki/becsomagoláshoz (hacsak nem megvetted a GAUP plugint), ahhoz vagy a FEAR SDK-ban lévő packer vagy a már lentebb is említett Arche Noah progi kell (#35464).
  • grebber
    A Fear 2 *.Arch fájljait mivel lehet szerkeszteni??
    Mert kellene nekem egy zene belőle.
  • IMYke2.0.0.0
    Ha a "No One Lives Forever"-ről van szó, nekem megvan eredetiben.
    Igaz, nem a Game of The Year Edition, hanem az első, dobozos verzió.

Az angol változatnál nekem - emlékeim szerint - csak úgy maradt meg, ha módosítottam a játék elején az opciókat, majd így kezdtem a játékot, mentettem egyet, s ezután tettem fel a magyarítás első alfáját... és ellenőriztem szépen a munka során.
    Így gond nélkül ment a játék.

Remélem, neked is menni fog.
  • hellcommander
    i2k: A játékot próbáltam, a magyaritást nem is raktam fel, nem volt írásvédett de mégis visszaáll.És ha elküldeném postán? Vagy felraknék valamilyen filet valahova?
  • ibrik
    Egyébként én is csak kaptam (Evin-től).
    A Condemned magyarításához is ezt használták.
  • ibrik
    PM-ben elküldtem.
  • IMYke2.0.0.0
    Csak a gyűjtés miatt, a programot nem tudnád feltenni mondjuk speedyshare.com-ra?
    Mert a wireless net miatt 30 km-es körzetben mindenkinek ugyanaz az IP-je itt Baranya déli határvidékén...
  • ibrik
    Hopp ezt benéztem, nem a legkisebb fájlban van.
    Mentségemre legyen mondva, kb. 1 hónapja foglalkoztam vele utoljára és elfelejtkeztem róla.

Naszóval...
    Ha meg is van valakinek a magyar változat, csak úgy nem fogja elküldeni neked. Ki kell bányászni egy kb. 330MB-os fájlból: "dataL.Arc00"
    Kell hozzá az ArcheNoah.exe nevű progi (innen letölthető), azzal kell megnyitni és kiexportálni belőle a nyelvi mappát (stringdatabase). Csak ez kell belőle:
  • ibrik
    Valójában csak a - valószínűleg - legkisebb méretű ARCH... fájlra van szükség (a nyelvi fájlcsomag abban lesz), abból már tudok készíteni hasonló MOD-ot, mint ami a TRMC-nél is bevált.
  • titike
    Köszönöm szépen a válaszodat.
    Megprobálom a seven m forumon ha valaki már megvette a magyart és el tudja küldeni nekem a filéket.
  • ibrik
    Mint azt leírtam a TRMC-nél, azt a MOD-ot csakis ahhoz a játékhioz csináltam, mert a nyelvi fájl(csomag)ban benne voltak a magyar szövegek is. Mivel némileg ismerős vagyok a "hagyományos" FEAR fájlok szerkezeti felépítésében, így könnyen meg tudtam tenni, hogy az angol szövegfájl helyére az ugyanott megtalálható magyar szövegfájlt tettem "érvényessé" az általam készített MOD-dal.
    Ezért írt ki neked hibát a SAS-nál, mert te a TRMC szövegeit raktad bele (csak a főmenü hasonló a két játékban).

A SAS-sal sajnos az a gond, hogy a netről "megvehető" változatban nincs benne a magyar nyelv, így azt csak úgy tudnám megoldani, ha a magyar változat nyelvi fájlcsomagját közzétenné valaki...
    (nincs a birtokomban ez a csomag és a neten sem találkoztam vele eddig - igazából nem is foglalkoztam vele azóta...)
  • titike
    Ibrik! bocs, hogy zavarlak de azt szeretném kérdezni, hogy a SAS Secure Tumorrow játékhoz nincs e olyan "trmc" filéd amivel a magyar szöveget elő lehetne hozni.Amit a The Royal Marines Commando-hoz (ami tuti jó lett hozzá) csináltál megprobáltam berakni a SAS-ba de igaz a menü magyar lett de a többi szöveget nem lehetett elérni.valami ID hibát irt ki.
    Válaszodat előre is köszönöm
  • ibrik
    Kössz szépen előre is.

(A PE Detective-vel is megnézettem - scan -, de az nulla egyezést mutat - bármit is jelent nála...)
  • Evin
    PE Detective elvileg megmondja mivel van védve.
  • IMYke2.0.0.0
    Természetesen, nem a PE Explorer-ről írtam...
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor otthonról elhozom, és majd feltöltöm neked az egyik univerzális kis progimat [nem kell megijedni majd tőle, a vírusírtók értelemszerűen trójainak látják, miután feltelepült, de köze sincs hozzá], ami bebújik jobb egérgomb menübe, és azután bármilyen fájlról (exe, dll, ocx stb.), hogy mivel van tömörítve.
    Sőt, amennyiben ki tudja tömöríteni, azt is felajánlja.
    Neked otthon van neted, így még tudod bővíteni is a képességeit - Amarillo packer stb. letöltése.

Holnap akkor hozom.
  • ibrik
    Ennyit látok, amennyit a belinkelt képen te is láthatsz...
  • IMYke2.0.0.0
    A betöltött fájl tulajdonságainál - emlékeim szerint - megmondja ill./vagy felajánlja a kitömörítést, ha tömörített.
  • ibrik
    Oké, a PE Explorer így látja:

És akkor most mi a teendő a tömörítés/kódolás eltávolításához?

(Az upx-t már előtted megtaláltam, de az nem tud mit kezdeni vele, de az ASPPack sem.)
  • IMYke2.0.0.0
    http://www.exetools.com/ - ne verjen át az oldal régi frissítése... minden általam próbált fájl tölthető volt.
  • IMYke2.0.0.0
    A fájl EXE tömörítővel védett.
    A védelmét könnyen megállapíthatod ezzel: PE Explorer
    A legtöbbet amúgy ASPacker vagy UPX védi.
  • ibrik
    Kellene egy kis segítség.
    Az EXE (és DLL) fájlokban lévő szerkeszthető szövegeket ún. "resource" szerkesztővel szoktam szerkeszteni (én a Restorator-t használom a legszívesebben).
    Most egy olyan EXE fájlt kellene szerkesztenem, amely esetében a szerkesztőprogramban ugyan látszanak a resource kategóriák (esetünkben a "menu", "dialog" és a "string" a fontosak), de amint valamelyikre rá akarok kattintani a szerkesztéshez, azt írja a program, mivel ez az EXE fájl egy "compressed executable", ezért szerkeszteni sem lehet (mindegyik hasonló program ezt írja rá).

Tud valaki erre megoldást?