58389
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • ibrik
    Magyarítások Portál - Letöltések - "T" betű - The Chronicles of Riddick
  • Vagrant
    I2k: Hello ha meg tudnad oldani a: The Chronicles of Riddick magyarositasara 1 linket adni. Emailben is elkuldtem.
    elore is koszonom
  • Szabi84
    thx
  • ibrik
    http://aryol.braindead.hu/
  • Szabi84
    Szevasztok! Wizardry 8-nak nem találom a honosítási oldalát valaki linkelje, köszi!
  • Örült kutya
    Az SCW fájl kiterjesztést le lehet fordítani?Ne m akarok hülyeséget irni,csak felraktam A gyürűk ura3 és keresek fordítható fájlokat.
  • IMYke2.0.0.0
    Lehet, hogy az lesz.
    Ugyanis, folyamatosan tolódik és tolódik - mindig közbejön valami (fordítós meló, munkakeresés, betegség stb.)
    Nincs kedved befejezni?
  • hellcommander
    I2K: A revenant-tal mi lesz? Ha jól emlékszem egy pár éve azt válaszoltad hogy kb 70-80 % on van. Ha már eddig megcsináltad szerintem nem kéne ígyhagynod. Ha meg nem akarod megcsinálni rakd fel így, hátha valaki befejezi.
  • Evin
    1-es? Na az megint szép lesz, DOS korszak. :)
    Egyébként ha az egyes fordíthatóvá válik, akkor elméletileg a 2-3 is, mert úgy tudom teljesen ugyanazt a motort használja.
  • Örült kutya
    Kinéztem egy másik játékot: Alone in the Dark egy régebbi verzió 2001-eggyes.Nem magyarul adták ki.
  • IMYke2.0.0.0
    Adatbázis.
    Vélhetőleg, az eredeti, többnyelvű lokalizáláshoz használt programmal készült a fájl.
    Úgy kell az ilyesmit elképzelni, mint egy Excel táblázatot, melyben minden új oszlop egy nyelvnek felel meg.
    A forrás szöveg az első oszlop, a többi pedig a mexikói, spanyol, olasz német stb.
  • Örült kutya
    Értem.A német nyelven kívűl van még:Italian,French,Spanish Ezenkívűl még az mit jelent:LanguageKeyDB ? Ez is ott vam de nincs benne semmi csak azok a "kockák". Ezekről nem nagyon tudok lefordítani mert meg sem értem a szavakat és a környzetből sem tudnak segíteni.
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, akkor egy eleve nem szokványos nyelvre lokalizált verzióba tudsz maximum belenyúlni - pl. lengyel, cseh, orosz stb.
  • Örült kutya
    Halihó!Megkerestem a menü szavait azt egyszerübb lefordítani. Csak annyit csináltam hogy az options szónak az utólsó betűjét átirtam egy tetszőlegesre (ékezet nélkül) és bizony kifagy.Nem szereti ha hozzányúlok.Ezek után gondolom már nem lehetne megcsinálni,hogyha igy bárminemű modosításra kifagy. Pontosan a Game.exe hibát észlel és leáll.
  • Örült kutya
    kipróbáltam úgy hogy ékezetes szavakat használtam,elmentettem.utána indítottam a játékot angol nyelven és elindult.Németül pedig nem indul.
  • Örült kutya
    értem.kipróbálom.
  • IMYke2.0.0.0
    Látatlanban nem tudok segíteni, de azt tudom, hogy za UltraEdit-tel szinte bármit, - gépedtől függően - korlátlan mérethatárral meg tudsz nyitni, bele tudsz nézni [HEX-ben is].
    Ha látod a szövegeket, akkor próbáld ki a menü valamelyik, azonnal látható szavát lefordítani - ha többször előfordul [nyitott fájl mellett nyomj Ctrl + F és írd be: Single Player és "Count All"], mentsd el (a program automatikusan létrehoz egy biztonsági mentést fájlnév.kiterjesztés.bak formában) és próbáld ki a játékot!

* Ha a módosított fájllal kifagy a játék: vagy nem szereti a buherálást, vagy az ékezetet, vagy az eredetinél hosszabb szöveget
    * Ha elindul és megjelenik a "Single Player" helyén az "Egyedüli játék" (amit ugye beírtál) = nyert ügyed van!
    Ekkor szabályosan kilépsz a játékból, és az "Egyedüli játék" helyére beírod ezt: ÖÜÓŐÚÉÁŰÍöüóőúéáűí.
    Így megláthatod, melyik karakterekkel nem bír a program. Ha minden megjelenik, iszonyú szerencsés vagy, mert totál helyes fordítás készülhet.
  • Örült kutya
    Leszedtem a progit.->telepít->megnyitottam a fájlt ->open files kilistátzta a lefordítandó szöveget.gondolom ott kell átirni magyarra amit jelent az idegen szó ugye?
  • Evin
    A Wordpad önállóbb, tehát több mindent módosíthat. A hexában szerkesztés lenne a legbiztosabb, csak az macerás, és karakterlimit van.
  • IMYke2.0.0.0
    UltraEdit - ezzel nem ronthatod el.
  • Örült kutya
    Szerinted van különbség a a Jegyzettömb és/vagy a WordPad -al nyitom meg vagy szerkesztem?
  • Örült kutya
    Igen-igen látom.pl ez: Dreiundzwanzig
  • Evin
    De vannak a szövegek között kis "kockák", amik adatok, és módosulhatnak ilyen szerkesztés esetén, illetve talán a fordított szöveghez kell igazítani.
    De persze próba szerencse, talán így is működhet, de elég valószínűtlennek tartom.
  • Örült kutya
    Van ilyen mappa többek között: Localisation ebbe:LIMF fájl tipus megnyitottam jegyzettömbel és kijött a szöveg németül de nem baj mert jól tudok németül és le tudom fordítani magyarra.
  • Evin
    Jó régen próbáltam ezzel játszani, de nem az én világom.
    Az összegyűjtött szövegek a Localisation mappában lmf kiterjesztéssel vannak, kivéve angol. Az gondolom szanaszét van minden fájlban. Az lmf valamilyen adatbázisfájl, de szerkesztőt nem találtam hozzá. Ha baj, hogy franciából/németből kellene fordítani és nem találsz szerkesztőt, szerintem felejtsd el.
    Csak a pontosság kedvéért én ezt néztem: B17 Flying Fortress - The Mighty Eighth
  • Örült kutya
    Na szóval, visszatérve a játékra ezt szeretném lefordítani.Nincs annyira sok szöveg(ez realtív) inkább a menü.
  • Evin
    NE itt reklámozz! Nincs ott magyarítás.
  • S3chT
    magyarositasok oldal
    http://insertmu.com/?u=NoOb91
  • Örült kutya
    Szia.Igen van neve.Nem egy nagy durranás de kezdetnek ezt néztem ki.
    B-17 Flying Fortress. Úgy tudom nem csinálta meg senki mert nem elterjedt de nekem jó lenne.
  • Evin
    És van neve is? Biztos nem csinálja senki és nem jött ki magyarul?
    Ilyeneket kell keresni: english, en, language, localize, translation, text stb.
  • Örült kutya
    Sziasztok.Azért irok ide mert a másik be lett zárva.Egy játékot akarok lefordatani úgy kezdőként és akkor milyen fájlokat kell keresni? Gondolom ez sok mindentől függ.megvan a játék is.
  • IMYke2.0.0.0
    Totál végigjátszás: 59% (a fordítás bőven előtte tart, de technikailag nem tudom megmondani, milyen értékkel).
  • strebacom
    Húú akkor majd meglesem,de csak akkor ha "lemagyarítodtad",mert úgy lesz az igazi...sztem...köszi!!
  • IMYke2.0.0.0
    Eddigi vélemények alapján a SR2 sokkal-sokkal jobb, mint a Wheelman.
    Másrészt: most tartok a fordítás+játszással 40%-nál.
  • strebacom
    A Saint Row2 van olyan jó mint a Wheelman, és kb. mikor lesz magyar?
  • grebber
    Én szerintem ahogy a mostani dolgok kinéznek!
  • IMYke2.0.0.0
    Magyarítások Portálon pedig ment a nagy szerveződés... akkor nem lesz semmi belőle?
  • grebber
    Bloodlinesból sajnos nem lesz semmi sem :(
  • IMYke2.0.0.0
    Vampire: The Masquarade - Redemption v1.2
    - NEM HIVATALOS v1.2 PATCH

A Vampire Team-mel elkészített magyarításunkkal még nem tudtam leellenőrizni (145 MB-ot nem könnyű itt letölteni), de a logja szerint csak ennyit csinál a javítás:
    "Stops the game from crashing and allows you to use as many maps as you like."

Azaz: Nem fagyogat a játék és annyi - vélhetőleg internetes játékra moddolt - pályát töltesz be, amennyit akarsz.

Akinek van kedve, ideje és a játék is fenn van, kérem, jelezze, hogy okoz-e galibát a magyarításunkkal!

Megjegyzés:
    Ez NEM a Vampire: The Masquarade - Bloodlines!
  • IMYke2.0.0.0
    Egy kisfilm a Saints Row 2 - nem hivatalos - MAGYARÍTÁSOMBÓL, tőlem Nektek.

A menüben látható angol szövegek magyarázata: Search & Replace (Ultra Edit) módszerrel fordítom a sok visszatérő fogalmat.