Játékmagyarítások fóruma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zeli
különben csak úgy megjegyzem, Ibriknek volt igaza😛
asszem megtaláltam a szövegeket tartalmazó fájlt.Empire earth 2/zips/db.zip és azon belül text...arra gyanakszom.de ezt csak megemlítettem😛 (Majd lefordítom<#vigyor>

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

zeli
aha okés, köszi mindne fáradozást!

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

IMYke2.0.0.0

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Az Empire Earth II-ben nincs "Language.dll".
Az Empire Earth + kiegjében viszont van, mégpedig a játék fõkönyvtárában.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Ez már kicsit több magyar szöveggel bír - de továbbra is az Empire Earth 1. részéhez.

Paradise-teszt: átmeneti szünet állt be - de folytatom. Kicsit hosszú és magánéletet is érintõ lenne a magyarázat...

zeli
hát köszike...
különben nekem ezt amagyarítást elküldték mégegyszer, átnéztem,de a másik változat nem egyezik az elsõvel...
meg néznéd ezt is légyszi?
tessék itt van😛

nagykispeter
A Paradise tesdztelés hol tart?

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

IMYke2.0.0.0
Rossz hírem van: ez az Empire Earth 1. részének kezdetleges fordítása = pár szó van lefordítva benne - voltaképp angol az egész.
Semmi köze a hivatalos és fõleg az Empire Earth 2-höz!

IMYke2.0.0.0
Köszi, akkor megnézem.

zeli
tessék, feltoltam a honlapomra...
nem nagy a mérete...
(ez egy hobbi honlap, HTML szerkesztés gyakorlásra van, Nem röhögni😄)
Tessék, itt van

zeli
okés, elküldöm. de akkor légyszi próbál meg rájönni a magyarítás titkára😛

IMYke2.0.0.0
Szigorúan szakmai vizsgálatra... 😊))

[Jakuza]
Na de Imike. 😛

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

IMYke2.0.0.0
Elküldhetnéd a dll-t... 😊))

zeli
szerintem is egy kiloptptt verzió.
sajnso nem volt leírás, csak egy Language.dll-fájl. Különben szerintem igazad van, mert van egy olyan könyvtár, hogy zips az EE2 mappájában. megnéztem, de abban sem volt ien fájl, de átnézem jobban..
azért köszi a segítséget...

Talán nem itt kéne reklámozgatnod az illegális dolgaidat. Hmmm... elég bátor (vagy buta) vagy, hogy ezt ilyen nyiltan teszed. De te tudod... ha nincs szerencséd, megnézhetsz 1-2 hivatalt belülrõl amíg vársz a tárgyalásra 😊

hykao
Dehogy! Miért lenne gond? 😮

Majd ha uborkaszezon lesz itt a topikban, berakok még egy-két cikket, van pár elég mókás is... 😊
RaveAir
Ha szerencséje van, akkor soha nem tekintett be a közelmúltban elõbukkanó, majd ugyanolyan hirtelenséggel eltûnõ fordítócsapatok "munkáiba"... 😉

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

IMYke2.0.0.0
...kiugrá vala... <#vigyor5>

ibrik
... és akkor a 70 éves Grétsy László kiugrik vala öreg, kopott karosszékébõl és elcsukló hangon azt rebegé vala: "Álljunk meg egy szóra!" <#mf2>

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

RaveAir
A héten én is szívtam az IWD2 kapcsán. Kaptam egy képet, ahol egy szó csupa nagy betûvel volt írva... hiába túrtam át a szövegállományt, ilyent nem találtam. Viszont olyan volt, hogy csupa kisbetûvel volt az adott szó. Gyorsan megváltoztattam a kezdõbetût nagyra, és láss csodát...

És igen... ezek az angol nyelvterületen élõk elõszerettel nyelik le az r betûket, tehát elvileg lehetne néma hang is. Az más kérdés, hogy nálunk mikor erre a városra hivatkozunk nem nyeljük le r betût.

Remélem, nem gond, hogy szóltam.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

uv
a tánc nyelve a francia, az orvostudományé a latin, a vizilabdáé a magyar, az amerikai focié az angol.ez van.<#nyes>

- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....

IMYke2.0.0.0
Ez is volt a célom, azaz, igazolni. <#buck>

hykao
A cikkek címének szavait kb. olyan 70-80%-ban mindenképpen nagybetüvel jeleníti meg a progi - függetlenül attól, hogy én kisbetüvel írom-e -, ezért úgy döntöttem, hogy inkább eleve naggyal írom én is, hogy akkor már egységes legyen a forma.

-i téma: igaz, ezeket a szavakat a magyarítás megjelenése elõtt még át fogom javítani. Egyébként szivem szerint "-i" toldalékkal írnám ebben a "denveri" esetben, mert az angolban ugye a szó végi "er"-eket nemigen ejtik "er"-nek az angol anyanyelvûek, inkább valamiféle "ö"-re emlékeztet a szó végi "er"-ek kiejtése. (a szleng írásmódban nem véletlenül használnak általában "a"-t a szó végi "er"-ek helyett)
Azonban mivel a Google a "denveri" írásmódra hozta a legtöbb találatot, így ezt kell alkalmazni, mivel a nyelv ugye önmagát alakítja, így - szabályok ide, vagy oda - de az a mérvadó, ami legjobban elterjed.

UI: amúgy a képen is látható amerikaifutballos cikkel szívtam az eddigi legnagyobbat, mert - annak ellenére, hogy nem volt túl hosszú - egy sereg olyan szakszavat tartalmazott, aminek nem is találtam magyar megfelelõt...még a Wiki-ben is angolul írják ezeket - ami azért elég nevetséges...
RaveAir
216. a, a elsõ bekezdés és 217. a, második bekezdés. Mindkettõ azt erõsíti meg, hogy a "denveri" a helyes szó.

De köszi, hogy a szabályzattal is alátámasztottad!

IMYke2.0.0.0
A toldalékok kapcsolása

215. Az idegen írásmód szerint írt közszavakhoz és tulajdonnevekhez általában ugyanúgy közvetlenül (tehát kötõjel nélkül) tapasztjuk hozzá a toldalékokat, mint a magyar szavakhoz és tulajdonnevekhez: businessbõl, cowboynak, fairül, schillingért, signorét, Amundsenrõl, Stockholmnál, Janus Pannoniustól; stewardessek, Habsburgok; barrelnyi, shoppingol, horatiusi, verdis, greenwichi, wroc³awi, toulouse-lautreci, karl-marx-stadti; stb. (Vö. 163–165., 174–184.)

Az i-re végzõdõ idegen helységnevek -i képzõs származékának végén (a magyar i végû helységnevekhez hasonlóan) csak egy i-t írunk: (a) helsinki (olimpia), (a) pompeji (ásatások) stb.

Ha az i képzõ egyelemû, y-ra végzõdõ idegen helységnévhez járul, az -i-t a névhez közvetlenül kapcsoljuk: coventryi, vichyi stb.

216. Ha idegen írásmód szerint írt közszavakhoz és tulajdonnevekhez közvetlenül kapcsolunk magyar toldalékokat, az alábbi két részletszabály megtartására kell ügyelni:

a) Mind a közszavak, mind a tulajdonnevek végsõ a-ja, e-je, o-ja és ö-je helyett á-t, é-t, ó-t, ill. õ-t írunk az olyan toldalékos alakokban, amelyekben ezek a szóvégi hangok a magyar kiejtésben megnyújtva fordulnak elõ: signorina, de: signorinák; – Coca-Cola, Coca-Cola-szerû, de: Coca-Colát; – Sinaia, sinaiai, de: Sinaiában; campanile, campanileszerû, de: campanilén; – Goethe, goethei, de: Goethének, goethés (Vö. 29.); – allegro, allegroszerû, de: allegróban, allegrós; – Oslo, de: Oslóban, oslói; – Malmö, de: Malmõbõl, malmõi; stb.

b) A -val, -vel és a -vá, -vé rag a mássalhangzót jelölõ nem magyar betûre vagy betûkapcsolatra végzõdõ idegen közszavakhoz és tulajdonnevekhez úgy járul, hogy v-je teljesen hasonul az utolsó kiejtett mássalhangzóhoz: Andriætyal, Balzackal, pechhel, Bachhal, Greenwichcsel, Steinbeckkel, Engelsszel, hertzcel, fixszel, fixszé, ortodoxszá, Félixszel, Marxszal stb.

217. Bizonyos esetekben kötõjellel kapcsoljuk a toldalékokat az idegen közszavakhoz és tulajdonnevekhez.

a) Ha az idegen írásmód szerint írt közszó vagy tulajdonnév végén hangérték nélküli (ún. néma) betû van, vagy ha az utolsó kiejtett hangot betûknek bonyolult, írásrendszerünkben szokatlan együttese jelöli, akkor a magyar toldalékot mindig kötõjellel fûzzük a szó testéhez: guillotine-t, monsieur-nek; Glasgow-ban, Iaºi-nál, Loire-on, Montesquieu-nek, Montreux-ig, Peugeot-t, Rousseau-val, Voltaire-é; stb. – De hagyományosan: Anjouk.

A -val, -vel és a -vá, -vé rag v-je ilyenkor is az utolsóként kiejtett mássalhangzóhoz hasonul: guillotine-nal; Iaºi-sal, Moliere-rel; stb. Az egyelemû vagy kötõjellel összefûzött tagokból álló tulajdonnévnek (a néma betûs végzõdés miatt kötõjellel odakapcsolt) -i (-s, -ista, -izmus) képzõs származéka természetesen kis kezdõbetûs: shakespeare-i, voltaire-es, voltaire-izmus, bordeaux-i, lille-i, ploieºti-i; joliot-curie-s, châlons-sur-marne-i; stb.

b) Ha az idegen tulajdonnév két vagy több különírt elembõl áll, akkor az -i (-s, -ista, -izmus) képzõt (a többelemû magyar tulajdonnevekhez hasonlóan) mindig kötõjellel kapcsoljuk az utolsó elemhez, s az alapforma szerinti kezdõbetûket megtartjuk: Victor Hugó-i, Walter Scott-os, Leonardo da Vinci-s, Anatole France-i; New York-i, Karlovy Vary-i, Frankfurt am Main-i; stb. (Vö. 164.)

c) A mássalhangzót jelölõ kettõzött betûre végzõdõ idegen tulajdonnevekhez az azonos betûvel kezdõdõ magyar toldalékot (s így a -val, -vel és a -vá, -vé rag megfelelõ alakját is) kötõjellel kapcsoljuk, hogy a név alapformája világosan kitûnjék: Mann-nak, Tallinn-nál, Scott-tól, Falstaff-fal, Grimm-mel, Scott-tal stb.

Forrás: A magyar helyesírás szabályai

RaveAir
Csak néhány apróság... Nem olvastam el az egész szöveget, de szemet szúrt néhány apróság.

Magyar újságcímben nem fordul elõ, hogy minden szó nagybetûvel kezdõdik a címben. Lehet, hogy szerencsés lenne, ha a cím Lesz-e "Új jelmondat" lenne. A "Denver-i" szó sem jó, és helyesebb lenne a "denveri".

Bocs, hogy ennyit okoskodok... 😊

ibrik
Úgy tudom, az Empire Earth 2 "motorja" ZIP-csomagolt rendszerfájlokat használ.
Az játék eleve magyar nyelven jött ki, így arra tippelek, hogy a tiéd valami abból kilopott fájl.
A RAR-ban a DLL mellett nem volt valami leírás, hogy mit kezdj vele?

zeli
milyen ZIP fájl?<#vigyor2>

ibrik
Ha nem tévedek, a ZIP fájl a kulcs...

hykao
Hehe, jaja, javítom, köszi. Egy-két elgépelés mindig elõfordul, de szerencsére szövegállományból olvassa be a progi a cikkbe a dolgokat, így nem kell grafikusan variálni, javítgatni. 😊
IMYke2.0.0.0
Néhány állami honagya...

Amúgy nagyon hangulatos a fordítás! <#eljen>

zeli
hellótok!
szeretnék egy nagyon nagy segítséget kérni tõletek. Nos az Empire earth 2 magyarítását sikerült "megszereznem". a RAR fájlban viszont csak egy Language.dll-nevû fájlt találtam. a játék könyvtárában olyan nincs. Gyanítom, hogy egy becsomagolt fájlba van. nem tudnátok megnézni, hogy melyik fájlban van egy Language.dll-fájl? avgy legalább egy csomagolót mondjatok pls.

hykao
Na végül ez lett belõle. Sajnos a helylimit nagyban korlátozza a lehetõségeket, így rendre meg kell ritkítani, át kell alakítani a szövegeket...

hykao
A hierarchia tiszta sor meg minden, csak a pontos magyar meghatározás homályos, jobban mondva többféle fordítással találkoztam már. Ok, köszi.
ibrik
Mondjuk az USA_t és az EU-t nem kell összehasonlítani, mert az USA egy állam és gazdasági szövetség egy hivatalos nyelvvel, míg az EU valójában csak gazdasági szövetség.

ibrik
Naszóval, Wasington-ban szövetségi szenátus, képviselõház stb stb.. székelnek...

A "State Legislature" pedig a tagállamok parlamentjeinek neve.
Amúgy a "legislature" szó "törvényhozás"-t vagy "törvényhozó testület"-et jelent.

Azért zavaró számunkra, mert ez olyan, mintha sok Magyarország állna szövetségben és részben szabad kezet kapna a törvénykezésben a saját államában, de emellett alávetik magukat más szövetségi törvényeknek (hasonlóan az Európai Únióhoz).

Tehát nyugodtan használhatod a "state senator"-ra az "állam-szenátor"-t, vagy esetleg "állami képviselõ"-nek. (A mi parlamentünk "képviselõit" ott akár szenátoroknak is nevezhetnék, hiszen itt õk a legfelsõbb törvényhozók)

hykao
Na most nekem lenne egy kérdésem az amerikai törvénykezõ hierarchiáról. Van ugye egyszer a legfelsõbb szinten a Szenátus és a Képviselõház, ez tiszta sor, ileltve ezeknek a tagjai is, na de ezeken kívül van még az egyes államokban "State Senate" vagy elterjedtebb nevén "State Legislature", és ennek a tagjai a "State Senator"-ok. Na most mi ezeknek a pontos, hivatalos magyar fordítása, meghatározása? Állami Parlament vagy Állami Szenátus, és a tagjai pedig szenátorok vagy képviselõk? Néztem, olvastam sokfelé, de találtam többféle fordítást is.
(én amúgy elsõ esetben parlamentre, második esetben pedig simán képviselõkre voksolnék, mert akkor nincs keveredés a felsõbb törvényhozási szenátussal és szenátorokkal - illetve állam-szenátus, állam-szenátor meg valahogy olyan hülyén hangzik)
zeli
ja és jól mondta regen: 5000Huf/db?😄

zeli
csak vicc volt😛
kétlem hogy te avgy az, bár lehet...
de ha küldök meghívót és tevagyaz ki lesz leb***a?😛

Duddits
Hát nézd! Én még magyaritást is csináltam pár társammal, sokat írtam ide is régen, szóval kétlem...

regen
5000Huf/db

Szigorúan magánvélemény. &reg;

uv
nem hiszem, hogy õ lenne

zeli

Duddits
A micsoda?? <#wow3><#wilting>

zeli
Attól függ:te vagy-e az Uralkodó?<#vigyor><#vigyor>

Duddits
Valaki megtudna hívni a Magyaritasok.hu-ra? <#help><#bohoc><#wink>

Na ez igyanúgy béta mint, a játék, ez még csak egy kezdet persze akiképzés sokkal jobban hangzik, de mivel ez jutott elõbb eszembe vagyis nem ez hanem másik! Itt csak szemléltetni szerettem volna a fordítókkal hogy béta alkpjén fordítható a játék....

Panyi http://www.magyaritasok.hu/ http://steam.magyaritasok.hu/

uv
végül is ja...<#idiota>
csak a "hadikölcsön kötvény" jobban kifejezi, hogy csak az államnak nyújtott kölcsönrõl van szó - amit persze sose fognak visszafizetni <#nyes>

no meg ne feledkezzünk meg a szocializmus nagy találmányáról amit ugye "Békekölcsön Kötvény" néven futtattak...

Tulajdonképpen nem mondasz hülyeséget.

Bár részemrõl tökmind1, mert annyi béna magyarításhoz volt már szerencsém, hogy már csak elvbõl sem teszek fel magyarításokat.