58389
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • RAMyMamy
    :(
  • IMYke2.0.0.0
    Blizzard:
  • TBTPumpa
    A nagyszabású 1.5-ös javítás a StarCraft 2 Wings of Liberty-ből kivette a moddolhatóság lehetőségét, így a már eddig elkészült fordítás is mehet a kukába sajnálatos módon. Szegény fordítók közel fölöslegesen dolgozhattak... Gondolom ezek után már a Heart of the Swarm című kiegészítő is élből fordíthatatlan lesz csakúgy, mint a Diablo 3.

Köszönjük Blizzard!
  • Jakuza001
    Akinek nincs idegrendszere atnyalazni 43 oldalt, hogy hol is van a DAOII 1.04 HUN beta magyaritas.
  • IMYke2.0.0.0
    És van aki TV-re kötött számítógéppel nyomja...
    No, ma már van rá időm rendesen, adok az oldal szájára :)
  • Maxtreme
    nem feltétlen. Desktop monitor is van 1366x768-s felbontással! :) (18,5")
  • Sunsetjoy
    Az asztal.blog.hu oldal statisztikái az utóbbi időben (napi 100-200 látogatás):

1366x768 41,81%
    1280x1024 14,89%
    1920x1080 12,3%
    1024x768 8,93%

Na akkor ez érdekes, mennyi netbook vagy mi a tököm van :D
  • HJ
    Persze, simán megoldható az is. Csak annál arra kell odafigyelni, hogy a felbontás növelésénél a betűméret is változzon. Szerintem megoldható ez is, csak már a lap megtervezésekor is fel kell készülni rá. Utólag már macerás.
    Másfelől meg nem ismerek olyan statisztikákat, hogy azok közül akik 1980x1080-ban neteznek, hányan használják a böngészőt teljes képernyőn és mennyien egy tetszőleges méretű ablakban.
    Nálam pl. 1400x900 körüli méretű a böngésző ablak
  • Evin
    Mondjuk az ideális olyan lenne, hogy a min felbontás 1024, de nagyobb felbontáson vízszintesen bővül.
  • HJ
    Márpedig ha hiszed, ha nem: az 1024x768-as felbontás még mindig nagyon elterjedt. Bár enyhén csökkenő tendenciát mutat. Egy saját statisztika, ami persze nem tekinthető 100%-ig mérvadónak (sőt...) de talán ad némi támpontot a főleg gamer felhasználókról. A CheatLand weblapjának utolsó 31000 egyéni látogatójának Top 3 képernyő felbontásai.
    1024X768 29.96%
    1280X1024 15.27%
    1366X768 11.31%
    ez az összes látogató több mint fele. A maradékból pár érdekesebb adat:
    1920X1080 5.13%
    1920X1200 0.30%

Az én tanácsom szerint a weblapot érdemes 1024x768 és 1280X1024 felbontásra optimalizálni és ez mellett átgondolni a lehetőségeket, hogy okos telefonon is elfogadható legyen. Igaz az okostelefonos szempont a CheatLand weblapján nagyon nincs megoldva:)
  • Maxtreme
    na azért 2012-be nehogy már 1024re optimizáljunk. lehet h sok oldal így van, de ne kövessük a hülyeséget :)
  • RAMyMamy
    ha elfogadsz tanácsot, szerintem kissé el vannak nagyolva a grafikai elemek, a játékhonosítások felirat hatalmas. meg szerintem feleslegesen ilyen széles, a legtöbb honlap még mindig 1024 pixel szélességre van optimalizálva, talán a tied is jobban nézne ki akkora méretben
  • Maxtreme
    amatőr :(

• IMYke2.0.0.0
    Mert siettem és a Xara Webdesigner-rel csináltam a délután folyamán :)
    Majd lesz ez még jobb is...
    Jelenleg például a főoldal a két aldoldalról 404-est dob.
  • Maxtreme
    ahhh köszönjük szépen.
  • RAMyMamy
    a honlapodon miért képben van az összes szöveg?
  • IMYke2.0.0.0
    A "The Saboteur" honosítás letölthető a - jelenleg megújulóban, de még béta állapotban lévő - honlapomról! :)

Jó játékot!

Visszajelezni itt is tudtok, vagy a "The Saboteur" topikban.

Várom a véleményeket, javítani valókat (remélem, nem lesz sok).

Időközben majd hosszabb lélegzetvételű írásban kitérek a "miért így lett fordítva" dolgokra, de most késő van.

Meg tudtok találni :)
  • IMYke2.0.0.0
    Lehet segíteni a tesztelésben: Dragon Age 2 v1.04 HUN béta - letöltési link és fontos információk a linkelt topikban!
  • IMYke2.0.0.0
    "The Saboteur"-t készítem. 92%.
    "Prototype 1" - auguszt végégig
    Szeptembertől amit megszavaztatok :)

grebber: szavazz és hátha az nyer.
  • mester1987
    Honosítók: A jelenlegi projekteiteket hol lehet nyomonkövetni?

Csak azért kérdem, mert van akinek több weboldala van és nehéz 1-1 címet átlátni. Vagy csak fórumon?

Köszi és bocsi a telhetetlenségemért...
  • RAMyMamy
    minegyik játék érdekel innen, úgyhogy hirtelen nem is tudtam, melyikre szavazzak. de végül az alpha protocol nyert, arra már nagyon kíváncsi vagyok

szvsz a félbehagyott magyarításokat lenne érdemesebb befejezni (pl. the saboteur esete), de te tudod :) akármelyik is készül el hamarabb, én mindnek örülni fogok
  • grebber
    Minden tiszteletem a magyarítás készítőké, hisz alig tudok angolul.
    De előbb szerintem a több éves magyarításokat kellene végre befekezni és kiadni.
    Aztán jöhet az önfényezős szavazás.

Persze most én vagyok a szar szemét, mert ilyet írok de az életem teszem rá hogy ezt nem csak én látom így.Csak más tiszteletből nem írja le.

Saints Row 2öt várom végre elkezdhessem.
  • tototto
    nyomtam is JC2-re, úristen mennyire örülnék ha azt készítenéd el :)
  • Maxtreme
    1 voks az sr3-ra
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm :)
    2012. augusztus végéig él a szavazás. Akkor kezdek neki a megszavazott játéknak.
  • mester1987
    A Just Cause 2-höz kitartó munkát kívánok, ha eljő az ideje. Egy nagyszerű játék és természetesen gyönyörű is.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, nem tudom mennyi igazság van a dolgok mögött, de a srácok a Magyarítások Portálon nagyon úgy hiszik, hogy gyakorlatilag csak ködösített.
    Én meg úgy döntöttem, hogy legyen meg a Játékosok Akarata és félreteszem azt, amit épp fordítok - már ha nem az kap több szavazatot :) - és elkészítem, amit kérnek.
  • mester1987
    Akkor a Just Cause 2-t el se kezdte el végül az a "zsorzs" nevű álfordító jól tudom?
  • mester1987
  • IMYke2.0.0.0
    Itt lehet szavazni, hogy melyik játék honosításának feküdjek neki jobban :)
    SZAVAZÁS
  • HJ
    Apró kiegészítés: pár hónapja még i2k is kapott kritikákat pár topicban, hogy csak kamu a Borderlands magyarítása mert mióta készül már és semmi kézzelfogható nincs stb, stb. De egyszer csak mégis elkészült :) Pedig i2k már letett nem keveset az asztalra - és mégis megkapta. A srác meg "névtelen kezdőként" kapta/kapja a hideget-meleget. Szóval teljesen felesleges ekkora ügyet csinálni belőle.
  • HJ
    Én azért nem mondanék ilyen sarkosan véleményt senkiről. Akár produkált valamit, akár nem. Annak idején volt egy alapos flame és köpködés talán a MOHAA fordítás kapcsán, mert valaki (Zagash?) bejelentette hogy csinálja és utána hosszú idei semmi látható eredmény nem volt. Sokan lekamugépezték de egyszer csak publikálta a fordítását és mindenki álla leesett. Hozzátartozik a sztorihoz, hogy akkoriban szinte nem voltak hivatalos magyar kiadások, ilyen-olyan segédprogramok se a fordításokhoz, a net se volt ennyire hétköznapi dolog, mint most. Szóval sokkal nehézkesebben ment minden.
    1 szó mint 100: nem kell ekkora ügyet csinálni georg1111 bejelentéséből. Írt valamit valahol... ennyi. Ha publikálja jó, ha nem publikálja attól még forog tovább a föld és majd megcsinálja más.
    Őszintén szólva én ezt a "stipi-stopi én csinálom" felfogást se értem igazán. Egyáltalán nem probléma, ha egy nem hivatalos magyarításból több verzió is van. Valószínűleg más-más megközelítéssel készülnek, más-más szóhasználattal és más stílusban. A játékosok meg majd eldöntik melyiket használják.
  • Maxtreme
    Egyértelműen.
    Soha egy fordításából (amit sosem csinált) se tett be képet, videót, stb.
    Amikor megkérték, az volt a válasz - bocs most nincs fent a játék.
    Na én már ennél a pontnál láttam hogy ez a féreg (mert uram bocsá, az ilyen minden, csak becsületes ember nem) csak hülyíti a népet.
  • RAMyMamy
    több mint valószínű, hogy az a "gyerek" csak egy hatalmas kamugép volt.
  • IMYke2.0.0.0
    A remény hal meg utoljára :)
  • tototto
    Sejtettem

Valami georg1111 nevű gyerek, de hogy egyáltalán fordította-e vagy sem, azt se lehet tudni, magyaritasok.hu-n olvastam hogy besértődött valamin és emiatt nem folytatja a projektjeit de többek szerint nem is csinált semmit, csak hitegette a jónépet, persze nem tudom mi az igazság..

Azért fájó mert anno lostprophet is elkezdte de ott meg asszem vinyó elszállás miatt maradt félbe, most meg ez, én meg már 1 éve megvettem játékot, és azóta várok a honosításokra, ezek szerint ismét csak hiába
  • IMYke2.0.0.0
    Sok lenne az már nekem :)
    De, mi történt? Hogy-hogy nem készül el a honosítása? És ki készítette egyáltalán?
  • tototto
    Tudom elég hiábavaló próbálkozás, de megkérdem azért.
    Imi most hogy kiderült hiába vártam már megint a Just Cause 2 fordítását, illetve szereted a stílust (SR3 Eredetijátékok topic) nincs kedved belefogni?
  • TheGrinder
    Köszönjük az Alan Wake American Nightmare magyarítását. :)
  • REALista
    A The Settlers 7: Paths to a Kingdom-hoz lehet tudni hogy mikor jön a magyarítás?