58407
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
Ha a hangokat cserélnéd le, akkor meg pláne kell szerkesztő, mivel a fejlécében, vagy valahol, tárolja, hogy a dat fájlban levő fájlok mekkorák, és mettől meddig tartanak.
Az, hogy az összes wav-ot, egy kereső programmal ki tudod szedni(pl Jaedernaub), az egy dolog, mert nincs tömörítve a dat, csak egy tároló, de ha egy más méretű wav-ot akarsz valahogy a helyére tenni, akkor fagyni fog program nélkül. Talán, ha kisebb az új wav, de az is kétesélyes. -
ronnydown #38111 A 3 fájl egyben: Link
Köszi -
ronnydown #38110 Nagyon nem lehet egyedi, mert egy mezei "dat to wav" átalakítóval a legelső fájlt kibontja, s hallgatható.
A játék neve: iRacing. Ebben tárolja a játék a spotterhangokat. Ezeket cserélném le magyarra.
Mindjárt felteszem egyszerre a 3 fájlt. -
Akkor úgy konkretizálnám, mi a játék neve?
Leszedtem az egyiket, most félórát kellene várnom, abból az biztos, hogy átnevezett zip, vagy hasonló elterjedt formátum. Mindenképp egyedi, ehhez, vagy ehhez a motorhoz készült szerkesztő kell. -
ronnydown #38108 Erről a három fájlról lenne szó:
sound.dat
tj_and_steve
spcc
Köszi -
Van közel 100+ játék, ami dat kiterjesztést használ, ami kb ugyanennyi verziójú, formátumú, dat fájlt eredményez. Te melyikre gondoltál? -
ronnydown #38106 Azt nem tudjátok, hogy egy DAT kiterjesztésű fájlt, mivel tudnék kitömöríteni és vissza?
Egy játék ebben tárolja az angol nyelvi hanganyagot.
Ha belenézek a Notepad++al, akkor látok a fájlneveket.wav...
Köszi -
HJ #38105 A H.A.W.X 2-n gondolkodik valaki? Igaz nem mai darab, de egész jó játék lett. -
Stockbauer33 #38104
-
Batman Arkham City magyarítás tölthető -
Megvan a TC összehasonlítója, az is jó. Eddig rossz helyen kerestem :)
De közben már megtaláltam én is a BC-t. Ilyesmire kell, mint ez, pontos számadatokra. Bár a TC adataihoz képest más jön ki, de már tudok válogatni :)
4987 same line(s)
1 unimportant difference line(s)
1 important left orphan line(s)
3 important right orphan line(s)
448 important difference line(s)
193 difference section(s) -
A TC összehasonlítója szerintem elég kell, hogy legyen.
Amúgy: Winmnerge, Beyond Compare. -
És abban hol? Mert én ott csak könyvtárak és fájlak összehasonlítását találom. Valami beépülő pluginra gondolsz, vagy nem? -
Total Commander? -

Gáz amit a blizzard művel... -
Üdv!
Egy kérdésem lenne. Milyen program lenne jó arra, hogy pl. 2 xml fájl tartalmát összehasonlítsa, és kiírja, hogy mennyi sor különbözik? Tehát, hogy mennyi sor van lefordítva jelen esetben.
Próbáltam ilyen összehasonlító programokkal nézni, de ott én nem láttam számszaki kijelzést, pl. hogy a 5437 sorból nem egyezik 450 a másik fájllal: tehát azok le vannak fordítva. Grafikuson látszik, lehet görgetni, meg minden, de olyat, ami nekem kell nem találtam. Én vagyok vak? Vagy ti mit használtok erre?
Utána már az, hogy az kb. 8%, egyszerű matek. -
Szerintem nem az fájt nekik, hanem a Warez. SC2 warezolható, Diablo 3 a fantasztikus védelme és az AH miatt nem. Heart of Swarm is kapni fog elvileg AH-t, így annak is olyan erőske védelme lesz, mint a Diablo 3-nak. Így abból sem lesz Warez. Sajnos ez az erősebb védelem azzal is jár, hogy bármiféle külső módot figyelmen kívül hagy a program. -
Ez azért unfair húzás volt a Blizzard-tól... Miért fájt nekik a moddolhatóság? :( -
RAMyMamy #38094 :( -
Blizzard: 
-
A nagyszabású 1.5-ös javítás a StarCraft 2 Wings of Liberty-ből kivette a moddolhatóság lehetőségét, így a már eddig elkészült fordítás is mehet a kukába sajnálatos módon. Szegény fordítók közel fölöslegesen dolgozhattak... Gondolom ezek után már a Heart of the Swarm című kiegészítő is élből fordíthatatlan lesz csakúgy, mint a Diablo 3.
Köszönjük Blizzard! -
Akinek nincs idegrendszere atnyalazni 43 oldalt, hogy hol is van a DAOII 1.04 HUN beta magyaritas. -
És van aki TV-re kötött számítógéppel nyomja...
No, ma már van rá időm rendesen, adok az oldal szájára :) -
nem feltétlen. Desktop monitor is van 1366x768-s felbontással! :) (18,5") -
Az asztal.blog.hu oldal statisztikái az utóbbi időben (napi 100-200 látogatás):
1366x768 41,81%
1280x1024 14,89%
1920x1080 12,3%
1024x768 8,93%
Na akkor ez érdekes, mennyi netbook vagy mi a tököm van :D -
HJ #38087 Persze, simán megoldható az is. Csak annál arra kell odafigyelni, hogy a felbontás növelésénél a betűméret is változzon. Szerintem megoldható ez is, csak már a lap megtervezésekor is fel kell készülni rá. Utólag már macerás.
Másfelől meg nem ismerek olyan statisztikákat, hogy azok közül akik 1980x1080-ban neteznek, hányan használják a böngészőt teljes képernyőn és mennyien egy tetszőleges méretű ablakban.
Nálam pl. 1400x900 körüli méretű a böngésző ablak -
Mondjuk az ideális olyan lenne, hogy a min felbontás 1024, de nagyobb felbontáson vízszintesen bővül. -
HJ #38085 Márpedig ha hiszed, ha nem: az 1024x768-as felbontás még mindig nagyon elterjedt. Bár enyhén csökkenő tendenciát mutat. Egy saját statisztika, ami persze nem tekinthető 100%-ig mérvadónak (sőt...) de talán ad némi támpontot a főleg gamer felhasználókról. A CheatLand weblapjának utolsó 31000 egyéni látogatójának Top 3 képernyő felbontásai.
1024X768 29.96%
1280X1024 15.27%
1366X768 11.31%
ez az összes látogató több mint fele. A maradékból pár érdekesebb adat:
1920X1080 5.13%
1920X1200 0.30%
Az én tanácsom szerint a weblapot érdemes 1024x768 és 1280X1024 felbontásra optimalizálni és ez mellett átgondolni a lehetőségeket, hogy okos telefonon is elfogadható legyen. Igaz az okostelefonos szempont a CheatLand weblapján nagyon nincs megoldva:) -
na azért 2012-be nehogy már 1024re optimizáljunk. lehet h sok oldal így van, de ne kövessük a hülyeséget :) -
RAMyMamy #38083 ha elfogadsz tanácsot, szerintem kissé el vannak nagyolva a grafikai elemek, a játékhonosítások felirat hatalmas. meg szerintem feleslegesen ilyen széles, a legtöbb honlap még mindig 1024 pixel szélességre van optimalizálva, talán a tied is jobban nézne ki akkora méretben -
amatőr :(

-
Mert siettem és a Xara Webdesigner-rel csináltam a délután folyamán :)
Majd lesz ez még jobb is...
Jelenleg például a főoldal a két aldoldalról 404-est dob. -
ahhh köszönjük szépen. 
-
RAMyMamy #38079 a honlapodon miért képben van az összes szöveg? -
A "The Saboteur" honosítás letölthető a - jelenleg megújulóban, de még béta állapotban lévő - honlapomról! :)
Jó játékot!
Visszajelezni itt is tudtok, vagy a "The Saboteur" topikban.
Várom a véleményeket, javítani valókat (remélem, nem lesz sok).
Időközben majd hosszabb lélegzetvételű írásban kitérek a "miért így lett fordítva" dolgokra, de most késő van.
Meg tudtok találni :) -
Lehet segíteni a tesztelésben: Dragon Age 2 v1.04 HUN béta - letöltési link és fontos információk a linkelt topikban! -
"The Saboteur"-t készítem. 92%.
"Prototype 1" - auguszt végégig
Szeptembertől amit megszavaztatok :)
grebber: szavazz és hátha az nyer.
-
mester1987 #38075 Honosítók: A jelenlegi projekteiteket hol lehet nyomonkövetni?
Csak azért kérdem, mert van akinek több weboldala van és nehéz 1-1 címet átlátni. Vagy csak fórumon?
Köszi és bocsi a telhetetlenségemért...
-
RAMyMamy #38074 minegyik játék érdekel innen, úgyhogy hirtelen nem is tudtam, melyikre szavazzak. de végül az alpha protocol nyert, arra már nagyon kíváncsi vagyok
szvsz a félbehagyott magyarításokat lenne érdemesebb befejezni (pl. the saboteur esete), de te tudod :) akármelyik is készül el hamarabb, én mindnek örülni fogok -
Minden tiszteletem a magyarítás készítőké, hisz alig tudok angolul.
De előbb szerintem a több éves magyarításokat kellene végre befekezni és kiadni.
Aztán jöhet az önfényezős szavazás.
Persze most én vagyok a szar szemét, mert ilyet írok de az életem teszem rá hogy ezt nem csak én látom így.Csak más tiszteletből nem írja le.
Saints Row 2öt várom végre elkezdhessem.