58389
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • tommygear
    húú rettegek :)
  • TBTPumpa
    Ilyet itt ne mondj, mert még a végén idetéved és elküld melegebb éghajlatra! A pék bosszújától ments meg minket Uram!
  • tommygear
    utálatos ez a bakeronline csapat
  • lostprophet
    De. Azonban ahogy máshol is írták, a játékmagyarítások az illegalitás határán egyensúlyoznak, így amíg nem terjednek el tömegesen ezek a "fizess-hogy-magyarul-játszhass" dolgok, nem is fognak alánk csapni.
  • scomcomputers
  • tototto
    Nem kötekedésből, csak kíváncsiságból kérdem, ilyen esetben a kiadónak nem kellene fizetni ezekből a pénzekből, mert más szellemi munkáját fordítja le (dolgozza fel) és hasznot húz belőle?
  • Maxtreme
    Egyébként ezzel én is így vagyok. Semmi kivetni valót nem találok abban ha valaki pénzt kér a honosításokért, hisz dolgozik vele, nem is keveset.
    Viszont akkor cserébe minőségi munkát adjon ki a kezei közül.
  • grebber
    Elkészült a BF3 magyarítás!
    Be is fizettem rá megvan a hétvégi programom!

Azt mondjuk nagyon tudnám díjazni ha még több ilyen "fizetős" csoport jönne létre ahol a magyarítható játékok raklap számra jönnének (persze nem a minőség rovására) magyarul. Simán müködne a dolog szerintem mert ilyen 500-1500ft-ot lazán fizetek/fizetnék egy magyarításért plána ha kalandgameről van szó.

I2K-nak ég mindig él az ajánlatom ha lemagyarítja az Alan Wake Files pdf-et
  • tommygear
    olvasd el még egyszer amit linkeltem
  • Rash87
    Már készítik tudtommal.
    MP-n nézz utána.
  • tommygear
    segítséget keresnek a max payne 3 fordításához
  • IMYke2.0.0.0
    Vannak még önzetlen emberek ezen a világon, és Magyarországon is :)
    frn online gamer játékostársunk révén (MP-s nick) megkaptam a "Borderlands 2 BradyGames Game Guide-ot, így a németről fordítás sokkal-sokkal gördülékenyebb lesz.

Itt is köszönöm az önzetlenségét!
  • IMYke2.0.0.0
    Ez a "srr2.p3d" fájl tartalma - a *.dat fájl is meg van nyitva, hogy lásd:

• cataflam02
    Kész a Deadlight magyarítása, hátha valakit érdekel. :D
    Itt letölthető
  • GyeBen
    txtbible mappa tartalma

(Előbb nem jött össze a linkesítés...)
  • GyeBen
    The Simpsons - Hit & Run (2003):

Fordítható, az art\frontend\scrooby2\resource\txtbible mappában találhatóak a szövegek. Az egyetlen probléma csak az, hogy (hasonlóan az összes Radical Entertainment-es játékhoz), a játék nem az egyszerűen módosítható srr2.txt-ből olvassa ki a szöveget, hanem az srr2.p3d fájlból.
    Ha valaki hozzáértő tudna rá vetni egy pillantást, azt megköszönném!

A txtbible mappa tartalma letölthető innen: http://www9.zippyshare.com/v/95456861/file.html
  • TBTPumpa
    Még szép! A pék nem dolgozik ingyen! Vagy tán tudsz olyan helyet, ahol ingyen adnak kenyeret?

Na de félre a tréfával, mert még a végén idetéved ez a jóképességű és elküld mindannyiunkat melegebb éghajlatra, mert mi halandók a szánkra mertük venni a nevét.
  • blackcalibra
    Igen, azt tudom, hogy ő csinálja, csak most megint megy a variálás a letöltések körül, ugyanis ismét fizetni kéne bizonyos magyarításokért.
  • IMYke2.0.0.0
    Egyetértek. De, a remény hal meg(y) utoljára :)
  • Mikiller
    Köszi, kár...:(
  • IMYke2.0.0.0
    Magyarítások Portál - meril - 2012. szeptember 22.

"De megvannak a "szövegfájlok", de nem ér semmit, ugyanis nem lehet visszacsomagolni a .big fájlt. Vagyis vissza lehet, de nem működik megfelelően. Tudom, mert én írattam hozzá a programot."
  • IMYke2.0.0.0
    Tudtommal, nem készíthető el a honosítása. De, ha mégis, akkor valaki kijavít :)
  • Mikiller
    Sziasztok!
    A Sleeping Dogs magyarítható? Nem találtam róla infót, azért bátorkodtam kérdezni:)
  • Evin
    Inkább próbálkozik, elvileg. Tudomásom szerint, a fordítás maga kész, csak nincs mivel visszarakni.
  • grebber
    MW 3at csinálja Baker.
  • Evin
    BF3-hoz van. MW3 annyira védett, hogy senkinek nem éri meg annyi időt beleölni, olyan kevés történetért.
  • blackcalibra
    Gyerekek, nem akarja valaki megcsinálni a BF3, Modern Warfare 3 magyarítását?
  • HJ
    Gyakorlatilag senki se tudja mikor lesz kész a ME3 fordítása. Amit publikusan lehet látni, kb. a felénél tartanak. Engem nem lep meg, mert sajnos elég tipikus, hogy kezdetben nagy az önbizalom és lelkesedés, de utána meredeken zuhan. Őszintén szólva én már akkor sejtettem, hogy nem lesz kész a beharangozott pár hónap alatt, amikor a tényleges fordítás elkezdése előtt már volt zártkörű fordítócsapat és projektvezető meg ilyesmik :) Szóval tipikusan az a helyzet állt elő (sok ilyen volt már), hogy egy nagynak tűnő fordító csapat nagy ígéretekkel "lefoglalta" magának a fordítást és ezzel lényegében elriasztotta a 2-3 tagú csapatokat attól, hogy belekezdjenek a ME3 fordításába. Pedig talán a kisebb fordító csapat hatékonyabb és gyorsabb lett volna - függetlenül a szöveg mennyiségtől.
    Emlékszem amikor a ME2-höz kijött nagyobb DLC-ket amikben pedig elég sok szöveg volt mégis 1 ember fordította le 2-3 nap alatt nagyon jó minőségben.
    1 szó mint 100: az én tippem a ME3 magyarítás befejezésére, legjobb esetben valamikor év végén vagy tavasszal.
  • IMYke2.0.0.0
    Prototype 2: a fordítása lehetséges, ellenben - ahogy az 1. rész esetében is - itt is több mint 10000 apró kis fájlt kell lefordítani [még pedig az elhangzó dialógusoknak megfelelően hol tegeződve, hol magázódva], ami előrevetíti, hogy nem egy hamar fog elkészülni.
  • mascarun
    MP része már megvolt de sajnos elvitte az új javítás! Már csak egy része jelenik meg magyarul.
  • NiGhTM4R3
    Darksiders 2, Prototype 2 fordítások lehetségesek/készülnek?

A Mass Effect 3 magyarítás a [magyaritas.masseffect.hu] oldalról érhető el? most tettem újra a windowst és se Chrome se FF alatt nem jön be az oldal.. arról mi hír? amilyen nagy lelkesedéssel kezdték olyannyira lelassultak :(
  • u16emden
    Szerbusztok,
    érdeklődni szeretnék ,hogy A Path of The Dragon (Dracula 3 ) játékhoz készült-e Magyarítás ? S ha igen akkor hol, hogyan lehet elérni?
    Üdv,
    U-16.
  • ibrik
    ..."már mindent elértem"...
  • ibrik
    Ejnye már emberek...
    Ne keverjük a dolgokat!
    A "metaphoric ship" az egyfajta érzelmi állapotot ír le, csak mivel nem vagyok pszichológus/pszichiáter, meg már késő este van, nem igazán jutnak eszembe szavak, amivel egzaktul megfogalmazhatnám a jelentését.
    Afféle "megérkezett a hajóm" vagy "révbe értem" vagy "már minden jó" állapot, meg hasonlók...
  • IMYke2.0.0.0
    "ez lenne a jó fordítás:"

Szerintem, meg nem.
  • Bandris86
    Igen, itt képletesen érti a hajót. Filmes utalással (csomó van a játékban) ez lenne a jó fordítás:

Dumagép, befutott érted az éjféli expressz!
  • PetruZ
    Nem ismerem a játékot, lehet más a szövegkörnyezet, de itt valami "képletesen értett", vagy enyhén gúnyos "úgynevezett" hajó lehet, ami nem valódi, esetleg nem az, amit a játékos várna. De nekem mindegy, csak feltűnt és nem értettem. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Borderlands 2 HUN (készül): nem tudom - nincs meg a játék,
    Prototype 1 HUN (készül): nem megy, de ezt majd tesztelni kell.
  • Bandris86
    Akkor megy Steam alatt, vagy nem?
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, a "Borderlands (1) GOTY" esetében nem győztem írogatni a személyes üzenetekre, hogy STEAM-kliensben ki kell kapcsolni a helyi tartalmak frissítését...