58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • grebber
    Az Age of Empires 2 HD + The Forgotten kieghez valaki tervezi a magyarítás hozzáigazítást +a kieg magyarítását?
  • Montanosz
    Magyarítás készítők figyelmébe ajánlom a Carribean! játékot, kompletten a Mount and Blade enginere épül, így gondolom hasonlóképp magyarítható,...idézve a játék itteni topikjából)))
  • TBTPumpa
    Persze a TombRaiders.hu csapat munkája sem tökéletes. Lenne mit szépíteni és mit finomítani rajta, de számomra sokkal korrektebb és hitelesebb anyagnak tűnt, mint az első fordítás. Így persze ezt merem ajánlani. Amúgy pedig ez a változat megy az utolsó patch-csel és a Game of the Year kiadással is. Az első fordításnál nem tudom, hogy hozzá lettek-e illesztve a szövegek az utolsó patch-ekhez (szükség esetén).
  • TBTPumpa
    Három? Én csak kettőről tudok, de abból is csak az egyik tekinthető korrekt fordításnak. A másik sem annyira rossz, de sokkal másabb ott a fordítási stílus és minőségben sem egyenértékű a TombRaiders.hu csapat munkájával. Valahogy ezek a srácok értenek "Lara nyelvén", bár ugye nem ez az első Tomb Raider játékfordításuk.

A rinyától, ami a fordítás körül volt, most tekintsünk el.
  • genndy
    Persze hogy van, legalább három is.
  • sakhalin
    Természetesen a 2013-as Lara kalandra gondolok....
  • sakhalin
    Szép estét hatalmas volt a Német-Gána meccs!
    Kérdésem:
    A Tomb Raider GOTY kaidásához van magyarítás?
    Köszi.
  • Banderas1990
    Na ez jó először letiltották, de most mégis engedélyezve lett a Valiant Hearts-os feliratozott trailerem :D

Valiant Hearts: The Great War E3 2014 Trailer (Magyar Felirat)

Érdekes......
  • IMYke2.0.0.0
    S lám, mennyit számít, ha úgy írod le, hogy <<X honosításának általam javított>> magyarítása, akkor teljesen jogszerűen jársz el, és nincs sem félreértés, sem sértődés - részedről.

Mert SENKI sem szereti, ha a saját munkáját más a magánénak tünteti fel azért, mert alaposan átnézte, javította, továbbfordította, blabblabla, miközben meg a telepítőben ott a nevük az eredeti készítőknek, akiktől történetesen engedélyt, támogatást is kapott a fordítás portolásához, kipofozásához.
  • TBTPumpa
    Ez nem a saját munkám. Ha az lenne, nem kértem volna engedélyt a korábbi fordítóktól és nem tüntettem volna fel a nevüket sem. Az ő munkájuk én csak hozzáigazítottam az új verziókhoz és mivel rengeteg szívás volt mindkettővel kicsit úgy tekintek rájuk, mintha a sajátjaim lennének.
    De persze ezt nem kell megértened, nem is kell elfogadnod. Vitázni sem fogok, mert teljesen felesleges.

Minden jót a továbbiakban!

Peace & Love & Világbéke & Boldog Karácsonyt!
  • IMYke2.0.0.0
    Ne sértődj meg, de az elmúlt 14 évben már volt nem egy ilyen vitám - és másoknak is ebben a topikban, ahogy a Magyarítások Portálon is - azt illetően, hogy mennyi "javítástól" tekintheti valaki a sajátjának MÁS munkáját...
  • TBTPumpa
    Persze, de azt is tegyük hozzá, hogy egyiket sem volt leányálom átültetni. Egyiket sem volt leányálom teljesen átnézni és javítgatni. És az új változat szövegeit is le kellett fordítani.
    Vagy csinálhattam volna azt, amit kedves Patrik, hogy ugyanazt a "hibákkal hemzsegő" verziót kitolom a Rise of Nations fordításból, de mégsem tettem.
    És azon akadsz fenn, hogy "sajátomnak" tekintem őket?
    Talán rajtam kívül valaki más megcsinálta volna? Mert szerintem nem, főleg nem olyan minőségben, ahogy én!

De, még szerencse, hogy ez volt az utolsó "fordítási" munkám.
  • IMYke2.0.0.0
    Értendő: átültetted a már meglévő honosításokat + polírozás.
  • IMYke2.0.0.0
    Félre ne érts [nem sértegetés stb.], de ugye te csak kipofoztad - javítás, szintaktika - ezeket, nem lefordítottad.
    Az eredeti fordítóktól nem kéne elvenni a nimbuszt. Szerintem.

Peace & Love.
  • mooo
  • TBTPumpa
    Befejeztem én is a Rise of Nations: Extended Edition fordítását!
    Rise of Nations: Extended Edition
    A telepítőben leírtakat mindenképp olvassátok el!

Illetve, ha már ennyire belelendültem, frissítettem az Age of Mythology: Extended Edition magyarításomat is!
    Hozzáillesztettem a korábbi verziót az új 1.8-as javításhoz.
    A telepítőben leírtakat mindenképp olvassátok el!

Jó játékot!
  • Bazsalusz
    nem mondod... :D
  • Bazsalusz
  • Teomus
    Sziasztok!
    Végre tölthető a The Banner Saga magyarítása a weboldalamról: www.teomus.tk
    (És hamarosan a Portálról is.) Figyelmesen olvassátok el a telepítőben leírtakat, illetve érdemes a főoldali cikket és a letöltésnél található kis leírást is. Kellemes szórakozást! :)
  • kirol
    A South Park magyarításával mi a helyzet?
  • Baker1
    Még nincs.
  • Bazsalusz
    cod ghosts?
  • scomcomputers
    Én a Walking Dead Season 2 EP3-ra lennék kíváncsi, mert azt egy megbízható csapat csinálja(-ta).
  • IMYke2.0.0.0
    A régen halott Magyarítások Portál verzió alatt így nézett ki az aláírása:

• IMYke2.0.0.0
    "LostPlanetFan" nagy hévvel belevágott. Hogy mi lett vele, azt ő tudhatja.
  • grebber
    A CoJ Gunslinger magyarítása hogy áll?
  • Grant lee
    Köszi. :) Küldtem neki egy priv üzenetet.
  • genndy
    Eredeti Játékok topik.
  • Grant lee
    Rendben. EJ alatt melyik oldalt érted?
  • genndy
    EJ-be írj neki egy hsz-t, oda szokott írni. Máshová nem is nagyon, szerintem ezt a topikot se figyeli.
    Vagy privit.
  • Grant lee
    Köszi. Azt tudtam, hogy Rapid készítette a játék magyarítását, és ha az emlékeim nem csalnak pár hónapja a magyarosítások portálon említette is, hogy tervezi a dolgot. Azonban azóta azonban nagy a csend a dlc körül, ezért is kérdeztem itt, hogy hátha valaki közületek tud valamit a projektről. :) Nem tudja esetleg valaki, Rapid honlapjának az elérhetőségét? Mert, ha az emlékeim nem csalnak akkor mintha lett volna a magyarításainak egy weblapja. bár lehet rosszul emlékszem.
  • TBTPumpa
    Ebben: Mark Of Ninja Special Edition (DLC) Rapid-ot kellene megkérdezned. Ő készítette az alapjáték fórdítását és ez a DLC (Special Edition) is szóba került nála. Azóta nem tudni mi van a fordítással...
  • Grant lee
    Köszönöm a gyors választ. :)
  • FEARka
    Dust: An Elysian Tail fordítása biztos, hogy készül.
  • Grant lee
    Tud valaki érdemi információt a következő két játék magyarításának állásról? (halad-e a fordítás vagy nem készülnek el, mert le lettek fújva ezek a címek stb)

Mark Of Ninja Special Edition (dlc)
    Dust: An Elysian Tail

• FEARka
    Tessék: https://drive.google.com/file/d/0B3slL-ZPVUMpOUxkZHFUb3FETXc/edit?usp=sharing
  • lostprophet
    Ha valakinek megvan Steamen a Sacred Citadel alapjáték (DLC nélkül) és van egy kis ideje, feltöltené nekem a main.vfs-t fájlt egy fájlmegosztóra?
  • TBTPumpa
    Egy felújított, újrakiadott HD változathoz fölösleges 25 féle fordítás. Már a Tomb Raider-nél is eszméletlen rinya volt a második magyarításnál... Pedig az "új cím".

Inkább legyen egy fordítás, de az legyen jó. Az eddig elkészült munkámat elküldöm neki, ha javítja a hibákat, akkor javítja, ha nem akkor nem. Sajnos már nem az a lényeg, hogy valami a lehető legjobb minőségben legyen lefordítva, hanem annyi, hogy csak magyar szövegek legyenek...
  • wantonly
    Ha tényleg csak egy szombaton múlik, akkor már ne dobd el, fejezd be, legyen belőle két verzió.
  • TBTPumpa
    Igen az utolsó fordítás lett volna.
    Közel álltam a befejetéséhez, bár volt egy kis probléma - ami lassította a dolgot, de már sikerült megoldanom (Imi javasolt egy nagyon jó összehasonlító programot).
    Viszont még lenne vele meló - gondoltam, szombaton ráérek és akkor reggeltől estig foglalkozom majd vele és estére kész is lesz a telepíthetőbe építhető változat.
    Bár ezek után inkább mással töltöm a szombati napot. De persze nincs rinya, örülök, hogy más is vette a fáradtságot és gondolt a játékra.
    Bár azért átnézhette volna a korábbi fordítást, mert ugyanazon hibák benne maradtak ebben az új fordításban is... De majd jelzem neki őket, és talán a következő változatban már javításra kerülnek.