58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • MoRT2195
    A fél nap arra vonatkozik, hogy holnaptól elérhetőek a magyarítások portálon a letöltések. Eredetileg most hétvégére tervezték, de holnap, azaz hétfő lett belőle. Szóval holnap sasold az oldalt. :)
  • skory92
    ja, és nem is tudtam, hogy jelen vagy itt, nem görgettem lejjebb, mikor bedobtam a bejegyzésem ide. :)
  • skory92
    nem akartalak "belevonni", bár szerintem ez nem valami kellemetlen ügy, vagy durva konfliktus, csak egy tény. ha leszedni nem tudom, akkor használni sem. se én, se más. de elnézést, nem akartam dobálózni a neveddel, csak azt hittem, a magyarításaid "letölthetőségét" is te koordinálod. amúgy a fél nap mire vonatkozik?
  • Steve Q
    Ha már fordítani szeretnéd, szerintem érdemesebb a Satinavval kezdeni, mert a Memoria annak a közvetlen folytatása. Nálam megvan még minden eszköz hozzá, ha tényleg lefordítanád. Az in-game szövegek egyetlen .xml-ben kiszedhetők, aminek a tartalma módosítás után is az előbb leírt módszerrel megjelenik a játékban, az ékezetes karakterek is. Egyetlen gond lesz csak: a videók .mkv formátumúak, a feliratfájlok is bennük vannak, szóval azok csak úgy fordíthatók, ha kirippeled őket (erre is van egy egyszerű program), a kiszedett feliratokat átírod, majd ugyanezzel a programmal visszateszed őket. Ezzel az a gond, hogy így a majdani magyarítás telepítőjébe az .mkv-kat is be kéne ágyazni (kb. plusz 1 GB), mert a feliratokat külön szövegfájlból nem kezeli a játék. Nem is szólva arról, hogy így mennyire lenne jogszerű a telepítő tartalma.
  • Steve Q
    Nekem megjelentek a szövegek, gondolom elfelejtette (vagy én nem írtam le elég érthetően neki), hogy a módosított szövegfájl csak a többi kibontott fájllal együtt működik, szóval a játék eredeti csomagfájljait el kell mozgatni a mappából vagy törölni, másképp az archívban lévő eredeti angol szövegfájlt részesíti előnyben a CoS.
  • Evin
    Engem ebbe ne vonj bele! Lehet használni attól, hogy te nem tudod leszedni. Még fél napot szerintem ki lehet bírni.
  • skory92
    gondolom Evinnek se jó, hogy megcsinálta, aztán nem lehet használni.
  • skory92
    szevasztok srácok! a Spec ops: The Line magyarítását valaki fel tudná tölteni valahová? átnyálaztam pár oldalt, de úgy tűnik, a magyaritasok.hu-n kívül sehol sem volt fenn. :/
  • Banderas1990
    Ha esetleg segítség kellene neki akár az első epizód, vagy talán még inkább a Memoria fordításában szívesen segítek, úgyis gondolkodtam rajta, hogy neki kezdek valamilyen fordításnak. Van felső fokú nyelvvizsgám, annak idején vettem részt fordítási projektekben (Company of Heroes, Star Wars: TFU) és mostanában a Halo 4-et kezdetem el fordítani videók formájában.

Sajnos, a technikai részben nem tudok segíteni, de a szövegek fordításában igen :)
  • malditoken
    sziasztok

valaki tud infót mondani a The Wolf Among Us játék magyarításáról ?
  • Evin
    Azt neked kell tudnod, tudod-e. :)
    A .bin fájlban.
  • noname06
    Már egypárszor leírtam, mikor valaki unity motort boncolgat, de úgy látszik a kutyát nem érdekli. Legközelebb lefordítok egy unity játékot. :)

Eddig kb tízféle módot láttam arra, hogyan tárolja egy ilyen játék a szöveget.

Kétféle esetben lehetséges fordítás:
    Ha assets-ben belül van, működik hozzá a tc plugin, és valamilyen módon szerkeszthető a szövegfájl.
    Vagy ha kívül, és valamilyen módon szerkeszthető a szövegfájl.

Among The Sleep-re például az első igaz. (Demóra biztosan)

De persze a készítőnek is célszerű írni, úgy láttam indie fejlesztők előszeretettel használjál ezt a motort, azok meg ugye barátságosabbak. :)
  • kirol
    Nem tudom xbox360-nál melyik fájlban van a szöveg?
  • lostprophet
    Nekik is írtam még anno, de nem válaszoltak.
  • FEARka
    Az Among The Sleep-t nem nézted? Az is Unity-s. Találtam egy Unity Assets Explorert, de ezzel nem sikerült fordítani.
  • Teomus
    A "The Dark Eye: Chains of Satinav" fordítással kapcsolatban:
    Nebuló, alias Patkol, valami technikai problémába ütközött és nem tud írni ide (nem kap visszaigazoló emailt), de majd biztos megoldódik, addig is én leszek a szócsöve. :)
    Nem kezdte el a Satinav fordítását, mert valami technikai problémába ütközött, nem jelentek meg neki a lefordított szövegek a játékban, szóval ezért nem is jelentette be, hogy fordítja, de egyébként szívesen megcsinálja majd a Blood Knights fordítása után (gondolom, Steve, ha aktuális a dolog, felkeres téged), de nem foglalja a projektet, szóval addig bárki belekezdhet, akinek kedve támad hozzá!
  • Evin
    Mostanság nem hiszem. A konzolos kiadások fordíthatónak tűnnek.
  • IMYke2.0.0.0
    Még meg se jelent a játék...
  • kirol
    Van esély arra, hogy a Murdered soul suspect -hez készüljön magyarítás mostanság?
  • lostprophet
    Unity-s csoda, egyelőre nem fordítható, már felvettem a készítőkkel a kapcsolatot, mert Twitteren jelezték, hogy szeretnék több nyelven is elérhetővé tenni, szóval valószínűleg lesz magyar :)
  • Steve Q
    Eredetileg én érdeklődtem utána Xentax-on, mert a Satinav marhára megfogott. Meglepően könnyen fordítható, az ékezetes betűket is mind támogatja, csak így is sok fordításom vár befejezésre, Nebulót meg érdekelte. Átadtam neki a megtiszteltetést :) Remélhetőleg csinálja is.
  • MoRT2195
    Hú, ez nagyon jó hír, jónak tűnnek ezek a Dark Eye játékok, szóval egy magyarításnak nagyon örülnék. :) Mondjuk a magyarítások portál archívumában mindegyik résznél piros X van, bár ez semmit nem jelent, remélem neked van igazad, és tényleg csinálja. :)
  • Steve Q
    A Memoria-nak aligha van magyarítása, bár Nebulo azt hiszem már csinálja az első részének, a Chains of Satinav-nak a fordítását. Ugyanaz a program a Memoria-hoz is jó, szóval ahhoz is lesz.
  • Banderas1990
    Üdv!

Valaki fel tudná tenni nekem a Memoria magyarítását, legyen oly szíves.

Ha esetleg már valaki posztolta az egyik listában akkor elnézést kérek, de elég nehéz ennyi adatot átnyálazni.

Előre is köszi!
  • Szerzetes89
    A The Forest fordítható?? Alfa állapotban van, de már így is egyszerűen gyönyörű a látvány...
  • Anonymusx
    Ebben a végigjátszásban benne vannak a szövegek is:

http://dahakateam.uw.hu/ttt/T2T_vegigjatszas_v1.0.pdf
  • Piko888
    kár, pedig ha te ráállnál akkor tuti elkészülne.
  • MoRT2195
    Sose lesz fordítható, mivel nincs mit benne fordítani. A játékban nincs felirat. Max a menüt lehetne lefordítani (ha fordítható az, ezt nem tudom), de gondolom nem az érdekelne, hanem a történet.
  • Waterhorse
    Prince of Persia - The Two Thrones-hoz létezik magyarítás? Annyit találtam 2-3 évvel ezelőtti infok alapján, hogy nem lehet magyarítani. Gondoltam hátha valami változott azóta. A portál leállása folytán nehéz tájékozódni, ott ugye csak megnéztem a listát és kész.
  • IMYke2.0.0.0
    //Felnéztem hirtelen kíváncsiságból a Portálra, és még mindig rettenetes ez a dizájn. :()
  • IMYke2.0.0.0
    Ennek is örülni kell - legalább majd felkerülhet arra a bizonyos Magyarítás listára, ha újra éles lesz a Portál.
  • TBTPumpa
    Akkor senki sem fogja bevállalni ezt sem. De legalább a tudat megvan, hogy fordítható!
  • IMYke2.0.0.0
    Nálam, sok-sok éve ez a reflex:

Options = Opciók
    Settings = Beállítások

:)
  • IMYke2.0.0.0
    Csak megmutattam, hogy fordítható - általában így szoktam tenni, ha más még nem teszi meg adott játékkal.
  • HJ
    Igazad van ebben. Valóban helyzetfüggő a dolog. Bár a legtöbb játékban az Options menüben az ilyen-olyan beállítások vannak. A játék menettől kezdve a hang, videó stb. beállításokig.
  • TBTPumpa
    Helyzetfüggő. Találkoztam már olyannal (Commandos 2-3), ahol az Opciók nem a beállítások volt, hanem úgy mindent összefoglaló dolog - amiben persze a Beállítások is szerepeltek. Mondjuk ott "Lehetőségek"-nek lett fordítva.
  • Maxtreme
    Kösz az infot.
  • HJ
    Az Opciók kifejezés helyett nem lenne jobb a Beállítások?
  • Szerzetes89
    Szerintem csak megmutatta, hogy fordítható.
  • Piko888
    Imyke a Tropico 5 a következő projected?