58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • HJ
    Tudtommal nem MD5 alapú a beazonosítás, hanem valami nagyon spéci algoritmus elemzi a videót meg talán a hangot is és az ereményt veti össze at adatbázisban található mintákkal. Ha nem üzleti célú a felhasználás és nem mennek rajta a reklámok, akkor érdemes próbálkozni a tiltás feloldás kérelemmel. Nekem legalábbis sikerült.
  • Sunsetjoy
    Jelezzétek ezeket Panyinak, gondolom hajlik az értelmes szóra. Vagy ki kell egészíteni a letöltésnél látható infószöveget, talán azt még elolvassák, bár az RTFM betartása nem szokás... :)
  • TBTPumpa
    Én csak azt nem fogom fel, hogy miért akarnak visszatölteni olyan dolgokat, amik már nem kellenek?
    Gondolok itt a StarCraft BroodWar + WarCraft III magyarítások HunPatch-jeire... Anno is könyörögni kellett, hogy levegyék őket, mert az egyszerű júzer össze-vissza telepítgette őket - gondolta, ha már fent van mind, akkor mind kell is - aztán meg csak hazavágta a fordítást és a játékot.
    De most megint vissza akarják tölteni ezeket...
  • sakhalin
    Ugyanúgy szaggat chrome alatt.
    IE alatt picit jobb.
  • Anonymusx
    i2k: Nálad már bejön a portál? Csak mert már kilistázták hogy mely magyarítások hiányoznak az oldalról, sajnos elég hosszú a lista, de neked biztosan megvan belőle egy jópár..
  • Anonymusx
    Amúgy ilyen esetekben érdemes kipróbálni az md5 hash changer nevű progit, ez elvileg módosítja azt az adatot amiről beszélsz..
  • HJ
    Automata tiltja le. Nagyon leegyszerűsítve és sarkítva a folyamat: feltöltés után összehasonlítja egy adatbázisban a jogvédett videók valamilyen mintáival és ha sok az egyezés akkor letilt. Pár éve csináltam a zenekaromnak egy Bukás videót és az is le lett tiltva. Viszont írtam egy formon a youtube-nak hogy ez csak parodia és a fair use jegyében engedélyezzék a videót. 1 óra múlva látható is lett :) Hihi... még egy index cikkben is szó esett erről a manőveremről :)
  • Baker1
    Adatbázis visszatéve, görgetési bug javítva. Jobb, mint újkorában!
  • laciii91
    Sziasztok! Sajnos jómagam is tudom, hogy mennyire idegesítő, mikor több felvételedet közvetlenül a feltöltés után tiltják a YouTube-on. Egy időben rengeteg videót töltöttem fel a saját csatornámra, de belefáradtam mikor már az 50. videómat is tiltották. Pedig én is úgy, ahogy .:i2k:. a forrást a videómegosztóról szedtem le, és valóban érdekes, de az övé vígan éldegél még most is, pedig nem hivatalos a felvétel.
    Azóta áttértem az "indavideo"-ra, egyetlen egyszer sem volt hasonló problémám az évek alatt, jelenleg szerintem ez a legmegbízhatóbb videómegosztó kicsiny hazánkban. :)
  • kjhun
    Elég volt csak benézni a játék SG-s topikjába, máris ott volt a válasz az egyik hsz-ben. Konkrétan Gmiki oldalán is fent van. Klikk (4 floppylemez terjedelmű.)
  • lostprophet
    Én is a több órás drum and bass mixekre esküszök fordítás közben, illetve ha nem vagyok fáradt, a metal sem esik rosszul.
  • IMYke2.0.0.0
    Én is olyan zenét hallgatok [trance, instrumental].
    Mostanában: Medwyn Goodall-t.
  • TBTPumpa
    Kellemes zenét készít, csak ugye "sok elveszik" belőle a YT konverzió miatt.
  • Sunsetjoy
    Aha, így már értem a folyamatot. Én pl. nem tudtam, hogy ilyen mixeket csinálsz:) Jó hallgatni- mondjuk én amikor fordítok, vagy a blogom csinálom, mindig olyat (ilyesmit) hallgatok, amiben nincs szöveg, mert elviszi a figyelmem :)
  • IMYke2.0.0.0
    Itt a blogja, hátha érdekel valakit.
  • IMYke2.0.0.0
    Én is ingyenes tartalmakat használok újra - pl. ehhez is, a japán úriember engedélyével [aki Tokióban magasvasút vezető]: i2k'012...M.ost W.anted F.eelings (M.W.F.inal 2012 mix) -, mióta megégettem magam a Neotonnal.
  • Sunsetjoy
    Van egy youtube-videó készítő, aki IDM számokhoz az videókat- eleinte nem értettem, miért használ 50-es 60-as évekből származó videóanyagot, főként tudományos jellegűeket, de aztán rájöttem, hogy egy részről jól illik hozzá, más részt pedig a jogi okok miatt. Sőt még a zene is ingyen letölthető:) Az archive.org-ról szedi a videók egy részét, illetve a zenei anyagot is onnan, illetve ingyenes forrásokból.
  • MoRT2195
    Pontosan az ilyen esetek miatt kerül bevezetésre az, hogy más feltöltő videóit bárki feliratozhatja. Tehát felmész a Ubisoft csatornájára, ott az egyik videóhoz csinálsz feliratot és azt utána bárki láthatja, nem kell újból feltölteni, hanem a már feltöltött hivatalos videónál megjelenik a felirat. Ez szerintem jó dolog, csak kérdés, hogy mikor kerül bevezetésre.
  • Banderas1990
    Köszi a választ!

De azért nagyon idegesítő. Nem is igazán értem, hisz ez reklám az Ubisoft-nak. Na, de mind1.
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, és persze vannak a szokásos "országodban letiltotta" dolgok, ha nem saját profil alól nézem, hanem be-nem-jelentkezett Youtube-látogatóként...

Példa:
  • IMYke2.0.0.0
    Én a remixeimmel [valamint egy 192 perces trance mixszel] szoktam így járni [igaz, eddig csak az említett mixet, a német Sandra "Loreen" című számából készített remixemet, és a Neoton Familia "Kétszázhúsz felett" c. számából készített remixemet tiltották le - utóbbit a FIA, mert ősrégi Forma-1-es videóanyagokat is belevágtam a saját összevágású videóklipbe... amiket, érdekes mód a Youtube-ról vettem le, és azok továbbra is vígan fenn vannak...]

Ha összeesküvés-elméleteket akarnék gyártani, akkor azt írnám, míg nem vagy(ok) egy szponzorált Youtube-er, valamelyik csoport tagja [pl. Machinima], addig mindig ilyennel kell szembenézned(m)... :(
  • Banderas1990
    Pfffff..... már megint ezek a szerzői jogok.
    Van valakinek ötlete miért tiltják le időnként a videóimat. Megjelölöm, a játék nevét címkében is és míg más vígan felrakja fele ennyi információval, addig nekem időnként letiltják, pár percen belül. :|
  • Banderas1990
    Az E3-on bemutatták a Valiant Hearts: The Great War készülő kalandjáték előzetesét is.

Annak ellenére, hogy nem AAA cím, mégis ezt várom a kínálatból az egyik legjobban, a művészi megvalósítás és az alaptéma miatt.

Ezért lefordítottam a show-n bemutatott előzetest. Szerintem mindenkinek érdemes megnézni, ha másért nem, a hangulat miatt:

Valiant Hearts: The Great War E3 2014 Trailer (Magyar Felirat)
  • sakhalin
    Lehet izzítani a fordító mátrixot.Érkezik a Pc-re is a GTA V.
  • lostprophet
    MÉG nem rakták bele, de bele fog kerülni :) Sajnos ez megint az az eset, amikor a fájlokat sima txt formátumban kapom, így ha akarnám, se tudnám megosztani. Úgyhogy várunk.
  • krisztajo
    Szia Zsolt! Ha már nem rakták bele, akkor megkérdezhetem honnan érhető el?
    A honlapodon nem láttam, de szívesen kipróbálnám.
  • Banderas1990
    Halo 4 videó magyarítás harmadik adag:

Halo 4 Történet végigjátszás 3.rész
  • blackcalibra
    A Legend of Kyrandia magyarítását honnan tudnám megszerezni?
    A portálon fent volt, most nincs.
  • IMYke2.0.0.0
    99%-ban minden magyarításom fenn volt (és remélhetőleg fenn is lesz) a Magyarítások Portálon. Ha adat kell a telepítéshez, ott vagy a http://jatekhonositas.atw.hu/-n érdemes először körbenézni.
    Utóbbi még mindig nem 100%-os, de offline már alakul.
  • TBTPumpa
    Nem? Magyarítások portál megvan még?
  • AIEMAI
    Sziasztok! Nem találtam sehol erre a problémámra utalást, így muszáj lesz titeket zaklassalak. Újra felfedeztem a NOLF2-t magamnak, csak a magyarítás telepítése ott megakad nálam, hogy felhasználói adatokat kér. Gondolom mindhárom sorba (felh. neve, sorozatszám, stb.) ugyanazt kell írni. De mit is? A telepítő leírásában nincs erre utalás... Előre is köszi!
  • Bazsalusz
    cod ghost magyarítás mikorra várható?
  • sakhalin
    Bugingoljon neked a hétszünyü kaponyányi manyók innyé :D
  • IMYke2.0.0.0
    Nincs mit :)
  • Baker1
    Közben köszönet annak, aki elhelyezte a Baker Online linkjét a bannerben!
  • Baker1
    Én is tavaly még nagyképű voltam, most már tökéletes vagyok. Okés, ha konkrétan leírnád, milyen egérgörgetésre gondolsz és hol, az nagyban segítene az oldal jobbá tételében!
  • sakhalin
    Fazán leírtam értelmezd.
  • IMYke2.0.0.0
    Töröltem is a hozzászólást.
  • Ari18
    sziasztok!

Nincsen meg valakinek véletlenül a Warhammer 40000: Dawn of War 2 magyarítása?
  • Montanosz
    na bocs a képért, nem tudtam hogy nem jeleníti meg((