Játékmagyarítások fóruma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
A Magyarítások Portált és a saját honlapomat is nem tudom másként, csak proxyval követni - így, nem is jelentkezem be ott, és ritkán is nézek fel.

Semmiféle érzelemmel írtam. Ténymegállapítás volt. Tudod, olyasmi, amit akkor teszel, nyugodt, csendes, tényszerű hangon, amikor valaki számon kér egy általad beígért, de amúgy bárki más által is elvégezhető "feladat" esetén.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

"Magamból kiindulva. Ilyet akkor mondok, ha nagyon el vagyok havazva és/vagy alig van életkedvem, ami egyébként gyakran megesik."

Na meg gondolom azért is, mert már rohadt fárasztó az 500. "mé nincs kész má, mi tart eddig??" stílusú beszólásra válaszolnia. Elhiszem, hogy vannak akik várják, én is játszanák már vele, de várok, egyszer csak kész lesz (nekem nem gond az angol, de akikkel játszanék van akinek jól jönne a magyarítás, a jobb érthetőség miatt).
"Miért reagálsz így a türelmetlenkedőkre, ha fordítod a játékot és haladsz is vele?"

Azért, mert lassan halad vele. Több projektet visz egyszerre, amik évekig húzódnak.
Magamból kiindulva. Ilyet akkor mondok, ha nagyon el vagyok havazva és/vagy alig van életkedvem, ami egyébként gyakran megesik.
Utoljára szerkesztette: Angelmagyarítás, 2015.06.11. 17:43:42
Én személy szerint nem várom a Borderland 2 fordítását, mert nem szeretem a játékot, de azt tanácsolom, ha már zártkörű tesztelés és a szövegek minél alaposabb átnézése a cél (és nem a játék általi kihívás a lényeg), használjatok "csalást" a gyorsabb haladás érdekében.
Utoljára szerkesztette: Durin kovácsa, 2015.06.11. 17:35:19
Senki nem türelmetlenkedett, csak nem voltam biztos benne, hogy nézed az MP fórumát, mert nem válaszoltál a kérdésre.
Miért reagálsz így a türelmetlenkedőkre, ha fordítod a játékot és haladsz is vele?
Utoljára szerkesztette: Durin kovácsa, 2015.06.11. 17:27:21
IMYke2.0.0.0
Fordítható.
A STEAM-es (és vélhetően a többi is) tartalmazza a játék editorát, melynek segítségével egy fájlba kinyerhetőek a mapok szövegállományai. Sőt, közvetlenül az Editorban is szerkeszthetőek a dialógusok, szövegek, és a map előnézeti kép még segít is.
Továbbá, a Shadowrun Dragonfall is ugyanígy fordítható.

Türelmetlenebbek, rám pikkelők, a fordításomra várni nem akarók egész nyugodtan nekiállhatnak.
Mindenféle formázó szövegek nélküli állományokról beszélünk, azaz a nyers szöveg:

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Vannak dolgok, amiket el kell fogadni. Ez most ilyen.

A Magyarítások Portál fórumán érdeklődtek a Shadowrun játékok fordításával kapcsolatban.
kultúrmocsok
eddig is tudtuk, hogy tesztel(itek)ed, de ez már nagyon hosszú ideje tart
IMYke2.0.0.0

(Honlapomon ott van)

kultúrmocsok
megjelenési sorrendet lehet jósolni szerintem, dátumot nem

szerintem: unity, rogue, dragon blood.... ....... ........ ...................................................... ................................................................................................ ............. borderlands 2
Érdeklődnék négy magyarítás iránt, hogy miként haladnak és nagyjából mikorra várható, hogy elkészülnek:
Borderlands 2, Far Cry 3 Blood Dragon, Assassin Creed Rogue, Assassin Creed Unity
Köszi az infót.
MoRT2195
Na az jó lenne. Mondjuk én sem értem ezt, hogy az első sok rész nem jött magyarul, aztán két részt kiadtak magyarul, aztán megint nem jött 2-3 rész magyarul, most meg megint magyarul jön ki egy rész (vagy több, ez már a jövő kérdése). Bár a steam infóit ne vegyünk garanciának, elég sokszor történik elírás egy játék adatlapjánál, de reméljük ez igaz. 😊
lostprophet
Nem én.

Magyarítások: http://lostprophet.hu Magyarítás videók: http://youtube.com/elveszettprofeta

Lehet hogy a Witcher 3 miatt.

Utoljára szerkesztette: experto11, 2015.06.10. 18:37:34
grebber
Nem értem ezt az "üzeltpolitikát"
Ha ez magyarul jön a Unity és a Rogue miért volt büdös nekik? Sose tudjuk meg. De szerencsére hazánk remek fiai már dolgoznak a Unity-n!

Next PC upgrade: 2022

És a steamen néztem hogy az új Assassin creed is magyar felirattal jelenik meg.
IMYke2.0.0.0
Elveszett...?

grebber
Szép csendben megjelent a Kholat game!

Kholat teszt by Gamekapocs

Alapból van benne magyar felirat!!!! <#worship><#eljen> Ki követte el?

Next PC upgrade: 2022

MoRT2195
Ott van az oldalukon fent a 6 menüpont között a kapcsolatfelvétel, szerintem elég észrevehető.
TBTPumpa
SG nem jelzi, hogy üzenet jött volna. <#szomoru1>

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Küldtem üzenetet + ide is leírom szívesen segítek
TBTPumpa
Egy tapasztalt (ismeri a játékot, megfelelő ismeretekkel rendelkezik mind angolból, mind magyarból) és megbízható emberkét keresek az Ori and the Blind Forest című játék fordításának lektorálására!
Sajnos az előző két jelentkező sz@rt az egészre és lelépett mindenféle szó nélkül... Emiatt nem került még kiadásra a fordítás.
Nagyon remélem, hogy most már lesz megbízható jelentkező!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Amennyiben nem lesz, akkor a fordítás sem kerül kiadásra.

Köszönöm előre is! <#worship>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.06.08. 22:10:01

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

kultúrmocsok
regisztrálj az oldalon, utána a new vegas topikban megtalálod Angel nevét, rákattintva tudsz neki üzenetet írni
Írj neki privát üzit a hunositokteam-on.
Köszönöm a választ, felvesszük velük a kapcsolatot, bár ahogy látom semmi kapcsolat nincs amin tudnám érni..
Utoljára szerkesztette: OriginDiego, 2015.06.08. 18:37:12
kultúrmocsok
jobban tennéd, ha a hunosítók team oldalán felvennéd a kapcsolatot JohnAngel -el, (ő a projekt vezetője) és inkább segítenél befejezni ugyanis nincs készen a magyarítás és nem nincs rendesen lefordítva
90% -on áll

irdatlan lassan halad... évente 5%, szóval elkél a segítség
Látom sokan kérik a Fallout New Vegas magyarítását, mivel nem fordították le rendesen. Ha valaki elküldi a szövegfájlokat hozzáfogunk és kész lesz 😄
Ok, akkor maradok az eredetinél.
Sunsetjoy
Nagyon nem.
A javított grafika, az a néhány tényleg apróság, egy-két fegyver, karakter, stb. - amelyek mondjuk egy lepkefingnyi DLC-kben szoktak máshol (más játékoknál ennyi mondjuk max. 2-3 darabban) megjelenni, nem éri meg a várakozást a magyarításra.

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

IMYke2.0.0.0
Nem ad annyi pluszt.

Most, hogy az eredeti State of Decay-hez kész van a magyarítás újra nekifutnék (időhiány miatt eddig nem sokra jutottam vele). Szerinted érdemes várnom, míg az újhoz hozzáigazítod a magyarítást, vagy nem ad annyi pluszt (más is válaszolhat, ha Te még nem játszottál vele)?
lostprophet
A Survivalist publicbeta csatornájából átkerült a magyar nyelv a fő csatornába, és mindenki számára elérhető.

Aki nem ismerné a játékot, egy afféle indie State of Decay-t kell elképzelni, kellemes történettel, félig felülnézetes irányítással.

Jó játékot!

Magyarítások: http://lostprophet.hu Magyarítás videók: http://youtube.com/elveszettprofeta

kultúrmocsok
nem tudja valaki esetleg, hogy a Settlers 7 -ben hogyan lehet a betűméreten változtatni? nekem túl apró
lostprophet
A mai frissítéssel került bele a magyar nyelv a Hand of Fate fizetős Wildcards DLC-jébe, illetve az ingyenes Murder at Sea DLC-jébe.

Jó játékot!
Utoljára szerkesztette: lostprophet, 2015.06.07. 20:31:53

Az a 80% nem volt valós talán ha megütötte a 70-et. Még kb 10% ha hátravan.
Nekem most ott a resident evil rev. 2 +1 titkos játék 😊
Sajnos nincs időm, halad de lassan.
Utoljára szerkesztette: bugyibucii, 2015.06.07. 08:18:01
MoRT2195
Azt nem írtad, hogy hány %. Én pedig szintén azt mondtam, hogy ne kezdje újra, de persze ez az ő döntése. 😊
Most írtam, hogy nem 80% van már meg hanem több, minek kezdje 80% nál újra? 😊
MoRT2195
Érdemesebb lenne írni a fordítónak, és besegíteni neki. 80% azért nem kevés, már csak a maradék 20-at kéne lefordítani. Persze belekezdhetsz egyedül is, teljesen előröl, de biztos vagyok benne, hogy abból nem lesz semmi. Ez a szokásos hirtelen fellángolás, hogy "na majd én lefordítom", aztán pár hét múlva már semmit se hallani az illetőről.
Most is fordítás alatt van. (rcg)
pm-ben megbeszélhetünk mindent, ha szeretnél segíteni.
Utoljára szerkesztette: bugyibucii, 2015.06.06. 21:49:45
Sziasztok!
Szeretnék belekezdeni a Batman Arkham Origins magyarosításába, mivel a jelenlegi fordító, már több mint fél éve nem ad hírt a projektről, tehát vélhetőleg feladta.
A szövegek kinyerésében tudna nekem segíteni valaki?
Előre is köszönöm.
Én is köszönöm az ME magyarítást.Remek lett és Igen nagy elégedettséggel tölt el ,hogy igazam lett a mindenben .Ideje lesz a fordítoknak is alázatosan megkövetni engem esetleg meghívni egy hideg serre.
Utoljára szerkesztette: sakhalin, 2015.06.06. 17:53:20
Ok,köszi az infót.

http:www.youtube.com/user/attikaB1979 I5 9400F, Prime H310M-K ,Corsair ddr4 3000Mhz 16GB, GeForce GTX 1060 6GB

Összehasonlítottuk a két verziót (régi alap VS újra kiadott DLC csomagos) és az a helyzet hogy szinte újra kéne fordítani az egészet. Régi magyarból kiszedni a szöveget, beültetni a megegyező sorokat az újba, plusz ott fordítani a plusz dolgokat. Nekem, se a csapatnak erre nincs kapacitása, más projektekben veszünk részt. Szabad a pálya, mindkét féle kiadáshoz létezik ki/be csomagoló.
Utoljára szerkesztette: konyak20, 2015.06.06. 10:13:51
Köszönöm,akkor várok vele hátha lesz valami megoldás.

http:www.youtube.com/user/attikaB1979 I5 9400F, Prime H310M-K ,Corsair ddr4 3000Mhz 16GB, GeForce GTX 1060 6GB

MoRT2195
Több hír oldalon olvastam, csupán onnan tudom én is. Volt eddig egy konzol exkluzív DLC, amit most kiadtak a PC-s Steam-es verzióhoz is. Megnéztem Steam-en a játék adatlapját, és valóban, utána pedig nem sokkal jött egy patch is. Gondolom a DLC-t nem vetted meg, de a steam attól még leszedte, szóval esélyes, hogy ezért nem jó.
Most közbe olvastam a fordítók (HUNosítók Team) oldalát, és ott beszéltek erről, csak ennek már két hónapja, azóta csend van. Szóval biztos bekavarnak ezek a frissítések, de egyelőre a magyarítás elkészülte kérdéses.
Én csak arról tudtam,hogy megszűnt windows live támogatás ,de gondoltam ez játék frissítéssel nem járt és nem befolyásolja a magyarítást.De akkor valószínű ez lehet a hiba.Nekem az alap verzió van.Megkeresem akkor a honosítókat hátha tudnak róla.

MoRT2195
Nekem nincs meg a játék, szóval csak egy tippem van: nemrég kiadtak a játékhoz egy új tartalmi frissítést, illetve utána nem sokkal jött egy patch is. Szerintem ez bekavart a fordításnak, nyilván frissíteni kéne a magyarítást. Persze előbb nem ártana másnak is megnéznie, hogy van-e ilyen hiba, de szerintem elég valószínű, hogy bekavartak ezek a frissítések.
Na akkor a Mass Effect 3 magyarításról: bár az évek alatt sokszor eléggé szkeptikus voltam mi is lesz a projectből, de a napokban megjelent teljes honosításról eddig csak pozitív dolgokat tudnék mondani! Bár nem játszottam még végig újra, de ameddig eljutottam benne az rendkívül meggyőző minőségű volt. Ezúton szeretnék gratulálni a fordító csapatnak! Szép munka volt - nagy respect srácok!!!

Steam Resident Evil 5 játékom régen működött rendben a magyarítással.Most felraktam újból a játékot majd a magyarítást de nem tudtam a telepítőben a tovább gombra lépni.Próbáltam fájl bemásolással akkor sem lett magyar.Tudtok valamit erről vagy csak én bénázok?
Utoljára szerkesztette: attika1979, 2015.06.05. 19:42:29