58407
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
eddie #48764 Ezer köszönet érte! -
Elérhető a Metro: Last Light Redux változatának magyarítása.
http://lostprophet.hu/2016/03/metro-last-light-redux-magyaritas/ -
FartingSquirrel #48762 Hátha valakit érdekel... :)
Jelentkezőket várunk mindenféle(!) pozícióra -
Szia!
Blackguards-ról tudsz mondani valami, hogy mikor végzel vele? :)
köszi. -
kasa85 #48760 Metro last light várós.
Most kezdem el az első részt remélem a héten megkapjuk a folytatást :)
-
Sajna csak az első. Úgyhogy a másodikat kénytelen leszel lefordítani.
-
A Sam & Max 2. évada is megjelent magyarul dobozosan vagy csak az első? -
Szerintem elkezdheted játszani angolul. -
State of Decay: YOSE Day One Edition magyarítását várjam meg? Vagy inkább kezdjem el játszani angolul? Hol tart a fordítás? -
köszi -
A végén. Noname06-ra várok most a visszapakoláshoz, mert mondta, hogy sok a dolga, de amint lesz ideje, segít. -
experto11 #48753 Metro last light tesztelése hol tart? -
"A fordítás nem kezdődött még el, mert a szöveget nem kaptam még meg" -
Öröm és bódottá. -
Szia!
Láttam az oldaladon hogy majd általad készül a Kona: Day Onehoz magyarítás,azóta nem láttam semmit kiírva rolla,van már valami fejlemény ebbe? -
köszi már játszott párral, DE (no offense) : van gyermeked? Tetszik neki egy g.i.joe te veszel neki egy barbit? :)
Meglátta a játékot és tetszett neki azért kérdeztem, hogy valaki rá tud-e nézni! -
Anonymusxx #48748 Van egy csomó ehhez hasonló játéknak a magyarítása a portálon... -
Blades of Time-nak már van magyarítása. -
Nem lenne kedve valakinek lefordítani a Gardenscapes 2-t?
A fiamnak jó lenne játszani vele! meg gondolom másnak is, jópofa keresgélős,építgetős.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!(az nkóron fentvan :P )
köszi.
Utoljára szerkesztette: cikasz, 2016.03.13. 12:14:06 -
Továbbiak - némelyik kicsomagolás után
XML
* Deus Ex: Human Revolution - Director's Cut
* Divinity: Original Sin (Classic) + Enhanced is
* Fallen Enchantress: Legendary Heroes
* Joe Dever's Lone Wolf HD Remastered
CSV
* Blades of Time
* Omerta - City of Gangsters
* Tropico 5
LUA
* Tales of Maj'Eyal
TXT
* Distant Worlds: Universe -
* AI War: Fleet Command
* Crysis 3
* Sniper Ghost Warrior 2
+ Age of Wonders 3
+ "Blur" - autós játék [kicsomagolás után].
+ Civilization 5
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.03.13. 11:45:12 -
Steve Q #48743 Miután kicsomagoltad, néhány CryEngine-esnek is xml-ben lesznek a szövegei.
- Crysis 3
- Lichdom Battlemage -
divinity original sin
-
Sziasztok! Tudnátok olyan játékokat mondani, amiknek Xml-be vannak a feliratai, párbeszédei? -
HUNosítók Team
bennük nem fogsz csalódni, ebben biztos lehetsz -
Daermon #48739 Én ennek akkor csak örülök :) -
Ezek szerint nem ismered Ardea-t és a munkásságát. Ha azt mondja, hogy megcsinálja, akkor megcsinálja. -
Daermon #48737 Játékosként mondok véleményt.
Én annyira nem reménykednék benne, hogy elkészül a Divinity magyarítása. Sajnos
sok ellen példa van, hogy az ilyen nagy szövegmennyiségű játékokat nem fordítják le. Lásd Pillars of Eternity, Baldur's
Gate EE és Icewind Dale EE, stb fordítások. Kevés olyan kitartó fordító van, aki ezt bevállalja. Pedig igény lenne rá. Sőt. Ilyen játékoknál sokkal jobban szükséges lenne egy magyarítás, mint egy CoD, BF, vagy hasonló vagy kisebb szövegmennyiségű játékoknál, amikhez elég egy alap angol is. Persze kevesebb szöveget egyszerűbb bevállalni és odaírni, hogy ezt is lefordítottam.
Persze tisztelet a kivételnek, azért van ilyen is (eredeti BG 1-2 fordítói, ME 3
fordítói, meg még tudnék sorolni).
Egy ekkora fordításhoz meg gondolom csapat kell. Amit nehéz összehozni, főleg, hogy a 80%uk az első 100 sor után félbehagyja. Úgyhogy kívülállóként én így látom.
Persze minden fordítás jó, ha van, hisz ingyen hobbi szinten munka mellett csinálják. Ezért respect! :) Meg jó az anyanyelvünkön játszani.
Csak jó lenne, ha a nagyobb szövegű játékokat is csinálnák. Az azért tényleg referencia lehet 1-2 fordítónak.
Szerencsére egyre többször jön gyári fordítás, ami öröm :)
Azért remélem nem bántottam meg senkit, nem célom volt, csak vélemény. És tényleg le a kalappal a normális fordítók előtt! -
Na ez jó hír, köszönöm!
-
Obstruction #48734 http://www.hunositokteam.hu/forum/viewthread.php?thread_id=34&rowstart=660
"Sagitarion: na jó... Felhagyok a titokzatoskodással. Vannak, akik már úgyis kitalálták: igen, valóban a DOS lesz a következő projektem. De sajnos a WW-del nem haladok olyan gyorsan, ahogy szerettem volna, mert most nagyon kevés idő jut rá. De a lényeg: az jön sorra."
"A DOS fordítása előreláthatólag min. 1 évet fog igénybe venni. Kb. 28.000 sor, de sajnos egyrészt összevissza van ebben is a szöveg, és ráadásul iszonyat sokat dumálnak benne. Tehát itt 1 sorban is nagy mennyiségű szöveg van.
Így könnyen lehet, hogy - mint az ilyen projekteknél előfordul nálam - lesz vmi köztes fordítás is, "pihenésképpen". Smile
Mondjuk Owen már kezelésbe vette ezt a fordítást, úgyhogy nem nulláról kezdünk majd, de további információt csak akkor leszek hajlandó szolgáltatni erről a projektről, ha már én is belefolytam." -
A Divinity Original Sin a HUNosítók Team következő projektje.
A The Whispered World után következik. -
greendragon #48732 Mikorra várható a tomb raider? -
-
Emlékeim szerint fordítható, XML-ben vannak a szövegek, de mivel túl nagy meló, így szerintem nem foglalkozik vele senki.
Remélem minden kérdésedre választ kaptál!
-
A divinity original sin-t csinálja valaki? vagy fordítható egyáltalán? vagy túl nagy meló lenne?
-
Ugyan szívesebben játszom magyarul, de elboldogulok angolul is, úgyhogy nem dől össze a világ. :) -
Nálam ez van tervben:
* Shadowrun: Returns + Shadowrun: Dragonfall DLC
* Shadowrun: Dragonfall - Director's Cut (ugyanaz, mint a fenti, egy kis tuninggal, apróbb pluszokkal)
Korábban linkeltem képeket is. -
És mindkettőhöz tervezed Shadowrun: Dragonfall - Director's Cut és a Returns-höz is? -
Áll. Szabad a pálya másoknak, míg én odajutok hozzá. -
Lehet én vagyok a vak a hülye az arzheimer koros,de úgy emlékeztem, hogy a Shadowrun Returns és Dragonfall-hoz készül magyarítás.
Ez így van ? Ha igen hol lehet infot szerezni hogy áll googleba nem találtam.