58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Stopposmadar42
    Valakinek van kedve hozzá? ;)

Utoljára szerkesztette: Stopposmadar42, 2017.09.28. 17:54:28
  • Anonymusxx
    Am van értelme vele foglalko88zni, úgy hogy a 2. rész a 3. részével kapcsólódik szorosan, amihez nincs magyarítás?
  • FEARka
    Nekem megvan dvd-n magyarul, de mivel ma már szinte alig szerezhető be, ezért szeretném, ha a steam, gog verzióhoz is használni lehetne a fordítást. Tudtommal egyik warez verzió se tartalmazza a magyar nyelvet és mivel az exe elég sok szöveget tartalmaz (tárgynevek, velük való cselekvés stb) így e nélkül nem sok értelme van a magyarításnak. Annyi hiányosság lesz, hogy a párbeszédekben az ő helyett kocka jelenik meg, mivel a párbeszédeket tartalmazó fájlhoz sehol se találtam szerkesztőprogramot és nagyon úgy néz ki a font fájl is az exeben van, de ötletem sincs, hogy azt hogyan lehetne átrakni (abból gondolom ezt, hogy minden eltérő fájlt átmásolva a magyar verzióból más verzióba - az exe-n kívül - ugyan úgy kocka jelenik meg, csak akkor van ő, ha a magyar exe-vel indítom a játékot). Az exe-ben már tudom használni a kalapos verziót.

Anonymusxx: Ezt nem tudtam, hogy i2k készítette. Sajnos a párbeszédeket így se lehetne javítani, hogy ha van benne hiba (nem tudom mert sokat még nem játszottam vele) Nem tervezem a 3. részt, mivel program sincs hozzá (én nem találtam).
  • akyyy
    11 éve várok rá, itt van mögöttem a polcomon mind a két rész magyarul
  • Anonymusxx
    Ha jól emlékszem ez volt az a magyarítás, amit úgy adtak ki hivatalosan hogy i2k nem tudta letesztelni, szóval lehet most nem ártana...
    Amúgy a 3. részéhez nem tervezel csinálni magyarítást?
  • totyak
    Elnézést, hogy ilyen csúnyát kérdezek, de miért nem töltöd le valahonnan a komplett magyar játékot és játszod úgy? Ha steam-en megvan neked, akkor egyszer megvetted már, tehát én ezt nem tekinteném wareznak.
  • FEARka
    A linken a Radialix_3.00.00.486_Beta.rar tölthető le. A rarban nincs a patch fájl, és a telepített mappában se találom. Én vagyok vak, vagy egy link lemaradt? Beírtam a kódot csak ugye nem tudta aktiválni és mindig figyelmeztet rá, hogy aktiváljam.

Köszi, úgy néz ki működik :) Megjelenik a fordított szöveg a játékban.
  • IMYke2.0.0.0
    Innen például.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

1 - telepít
    2 - Névhez: akármit --- Kódhoz: 000017-86R3Y8-83FQTQ-1RJUXR-DQ33B9-ET3FX3-CFEDQQ-M948MD-5VUJW2-CE26F3
    3 - radialix.v2.16.07-v3.00.00.486-patch elindít a program könyvtárában
    4 - "Patch", majd amikor rákérdez, akkor válaszd a fájl keresését, és tallózz rá a "Dokumentumok" alatt lévő Radialix 3 mappában megbújó "license.ini" fájlt!
    5 - Program elindít
    6 - Főablak mellett a zöld + jeles "Add file"
    7 - kiválasztod az exe-det
    8 - a "Source Settings" alatt a "Language of Text" alatt kiválasztod vagy az exe eredeti nyelvét,m vagy angolt
    9 - a "Hard-coded Settings" alatt bepipálod az "Extract Hard-coded Strings"-t
    10 - a "Target Settings" alatt a "Target Build Action" mezőben a "create Localized file"-ra módosítod a kijelölést, és ugyanitt bejelölöd a "Keep Original Languages"-t, ha könnyíteni akarod a fordítás menetét. "OK".
    11 - A lefrissülő ablakon az "str ~HARDCODED" alatt kell machinálnod.
    12 - Fontos, hogy a "Status" mezőben lévő "R" betű jelzi, hogy az adott string írásvédett. Ennek feloldása lehetséges a soron dupla klikkel.
    13 - Ezután a "Translation (x)" oszlopra kijelölés mellett F2 és fordítod, majd "OK"
    14 - Ha mindennel végeztél: "Translation" - "Build all" és elkészül az exe-d, az eredetitől különböző névvel.
    Ennyi.
  • FEARka
    Még nem. Honnan tölthető le?
  • IMYke2.0.0.0
  • IMYke2.0.0.0
    Radialix-szal próbáltad már?
  • FEARka
    Már nem patchelgetik, mivel elég régi játék. Spanyoloknál és az oroszoknál is megjelent dobozosan az adott nyelvre lokalizálva, mint nálunk is. Azok működnek is a steames verzióval. http://steamcommunity.com/app/7220

Imi: Runaway 2. A #51884 hozzászólásban van link, amiben benne vannak az exe-k. Ha valahogy meg lehetne oldani a szövegek karakterlimit mentes szerkesztését akkor pl. a spanyol exe-t átszerkesztve működne magyarul a steam verzió. Gognál meg a gogos angolt kellene szerkeszteni.
  • IMYke2.0.0.0
    Melyik játékról van szó?
  • takysoft
    Nem nagyon fog menni, tartok tőle. Főleg mert egy új patch esetén kezdheted elölről a munkát
  • Piko888
    Valaki nem akar besegíteni a Football Manager 2017 magyarításába?
  • FEARka
    Evin: Sajnos egyik sem jött be. A Sisuval az exe-t se tudtam megnyitni, a másik pedig ugyancsak nem látja azokat a szövegeket.

Anonymusxx: A szövegek már megvannak, tudom melyik fájlban vannak. Az a gond, hogy az exe-ben vannak a tárgyak és cselekvések szövegei. pl. menj oda, vizsgáld meg xy-t. A magyar exe-t meg nem tudom használni a GoG vagy Steam verzióhoz mert kéri a dvd-t.
  • Anonymusxx
    Itt van egy orosz fordítás, talán ez segít:

http://www.zoneofgames.ru/games/runaway_2_the_dream_of_the_turtle.html
  • Evin
    Esetleg Lingobit Localizer vagy Sisulizer?
    Ezek némileg fejlettebek, és fordításhoz készültek.
  • FEARka
    Próbáltam, de nem látom vele a szövegeket. pl. a GOG verzió exejét 7zip-el ki tudom tömöríteni és akkor látni, hogy a .data fájl tele van szöveggel. Amiket próbáltam programokat mindegyik csak az .rsrc mappában lévő dolgokat mutatta. EXE
  • PetruZ
    Pl. ResHacker.
  • Norbertboy
    Dead by Daylight magyarítást nem tervez senki? Nagyon jó lenne!
  • FEARka
    Valaki ért az exe szerkesztéshez? Mivel lehetne kinyerni a szövegeket, majd visszarakni úgy, hogy ne karakterlimitesen kelljen átírni?
  • Stopposmadar42
    Próbálgattam a .resources fájlok kibontását de, mint a játék első "alpha" verziójánál, most már máshol tárolja a játék a nyelvi fájlt/fájlait
    Bacter már korábban segített a Rage fordításánál ,de eddig még nem értem el.
    Utoljára szerkesztette: Stopposmadar42, 2017.09.24. 18:19:18
  • tiborius
    Dishonored 2-őt nem vállalná be valaki, előre is köszönöm a válaszokat ..
  • St3vEn
    Lehet régebben már volt téma, de az új Doom nem fordítható? Már nem olyan új, olcsó is, sikeres is, nagy név, biztos szóba került fordítás ügyileg korábban.
  • frem
    Sziasztok! A Battlefield 1 single részének a magyarításáról van valami infó? Kutakodtam a guglin, de semmit nem találtam. Nincs tervben senkinél, hogy lefordítsa??
  • Hayako
    Sziasztok! Már egy topikban jeleztem, de gondoltam itt is megkérdezem, hátha tud valaki segíteni. Most bukkantam rá a Dead Mountaineer's Hotel című játékra, nagy nehezen sikerült is letöltenem, de sajnos angolul, ahhoz viszont nem jó a magyarítás telepítő. Akinek megvannak a magyar nyelvi fájlok, el tudná nekem küldeni? Nagyon nehezen találtam meg ezt az angol verziót is, a németet meg szinte lehetetlen fellelni, még a német címe alapján is. Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna segíteni.
  • LaposElem
    Köszönöm a választ, akkor várok tovább, örülök, hogy készül :)
    További szép napot mindenkinek.
  • Evin
    Sajnos mindig valami késlelteti a befejezést. Pl jövő héten is végig külföldön leszek, mikor is nem tudok fordítani.
  • Daermon
    Ez jó kérdés, mert erre várok én is már egy ideje :D
  • LaposElem
    Sziasztok!
    Csak érdeklődni szeretnék, hogy a Bioshock remastered 1-2 fordítása hogy áll? Nagyon régóta (7 hónap talán) nem frissült az állapot.
    Előre is köszönöm a válaszokat.
  • Anonymusxx
    Érdemes lenne őt is megkérdezned:

http://trc.ucoz.hu/
  • Evin
    Úgy néz ki, hogy nem. A menü és annak szövegei fordítható formátumban vannak, de a feliratok egy .uasset fájlban vannak. Ha valaki talál hozzá szerkesztőt, akkor úgy tűnik, minden fordíthatóvá válik.
  • akyyy
    echo vajon fordítható?
  • xido
    akkor neked is ez kell,mint nekem...tölt,telepít,átállít franciára :)

rotr.hun.1.1
  • Prince23
    Nálam is ez a gond... már nem működik, meg van minden a játékhoz am.
  • xido
    köszi..meg is leltem a frissítettet :)
  • IMYke2.0.0.0
    Amennyiben a 20th Annniversary Edition-öd van: igen, előferdülhet - az ugyanis több tartalommal bír, és talán (!) érintheti a szöveges / adat fájlszerkezetet is a változás.
  • xido
    Hozzáértők..az létezhet,hogy a Rise of Tomb raider már olyan frissítést kapott,amitől a fordítás nem passzol már?..emlékeim szerint fél éve még sikerrel telepítettem,tegnap már nem vált magyarrá... :(
  • cikasz
    Kb 15 percet játszottam vele az elejétől és van mindenhol rendesen felirat. köszi!