58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • grebber
    DMC4 nél sajnos csak a warezzal tudsz magyarul játszani ott is csak bizonyos verzióval.
  • Anonymusxx
    http://retroconsolegames.org/archivum/8420
  • St3vEn
    A resident evil 0 HD-t nem tervezi valaki fordítani? Vagy belekezdett már?
    Láttam az összes többihez van már fordítás (1 HD-4-5-6)

Illetve, hogy a Devil May Cry 4 fordítása jó a spec editonhoz? Esetleg lesz hozzáigazítva?
  • takysoft
    Szerintem úgy értette, hogy volt egy fordítócsapat, akit érdekelt....
  • nagykispeter
    Igazad van osztom a véleményed.
  • Piko888
    Igazad van, de talán pár ember csatlakozik a projekthez, ha látják hogy életképes.
    Jó lenne, ha a profik is besegítenének pár blokkal, akkor jobban tudnának haladni.
    Összefogás a titka, de sajna a mai világban ez nem módi.
    Mi is fordítjuk az Football Managert, 20 ember van a csoportban, de sajna 3-4 aki aktív, 130.000 sor van, jelenleg 36% környékén állunk.
    A többiek basznak az egészre, vissza se írnak, annak ellenére, hogy önként szálltak be.
  • nulladik
    tudom, hogy elkezdték de azt is tudom, hogy csak a dialógusok szövegei 47946 sor... elég sok esetben 3-4 mondatos párbeszédekkel soronként

aztán ott vannak az ingame szöveg a maga 761 sorával, ahol elég sok esetben 10-12 mondatból is áll egy sor
    itemek szintén 10-12 mondatos sorokkal időnként 2556 sor

a menus fájl, ahol az összes kódex, könyv stb. van 30-40 mondatos sorokkal 3963 sor

és még 2 darab fájl az egyikben 1584 sor szintén több mondatos sorokkal, a másik 114 sor szintén mint az előzőeknél...

szóval ha tegyük fel ketten fordítják, mert a magyarítások infó oldal szerint annyian, akkor is minimum évekbe fog telni mire elkészül
    sőt ha vesszük ugye, hogy szabadidőben készül suli, meló, család mellett, akkor ez az idő sokszorozódhat
    és akkor ott van még a beleunok, belefásulok faktor ami egy ekkora projektnél 95% -os eséllyel fordul elő általában

a lényeg, hogy évekről beszélünk... ha engem kérdezel előbb lesz KC:D 3, mint normális magyarítás hozzá

• Piko888
    Elkezdte egy csapat, haladnak is:
    Kingdom magyarítás
  • nulladik
    ott van a videó első pár másodpercében DE! mielőtt bárki túlzottan beleélné magát, ez a magyarítás google fordítóval készül
    és rövidre is zárnám a dolgot mielőtt vita/veszekedés lenne belőle, nem érdekel senki magasztos, fellengzős véleménye ezzel kapcsolatban
    én is tudom, hogy a google fordító helyenként oltári nagy baromságokat fordít, de ettől függetlenül még így is sokkal élvezhetőbb a játék

persze mindenkinek szíve joga megvárni a 10 év múlva elkészülő, normális, igényes fordítást hozzá (mert az is készül elvileg)
  • St3vEn
    Van oldal ahol nyomon lehet követni, hogyan is haladsz/haladtok? Konkrétan a teljes fordítási projekt állására gondolok.
  • Daermon
    Hali!
    Final Fantasy 15 PC verzióját vajon fordítja valaki, ha fordítható?
  • chris0000
    hi.de jó látni,h készül...egész jól haladsz vele,kitartást. :)
  • nulladik
  • akyyy
    érdemes megnézni, milyen szót / mondatot használtak, főleg a cseh nyelvben, vagy franciában, oroszban, stb, mert van hogy jobb magyar szót találni rá, mint egy szó szerinti fordításban
  • FartingSquirrel
    Én a táplálék helyett valami mást használnék, mert kicsit kilóg a többi közül (a táplálék nem egy tulajdonság): mondjuk tápláltság/jóllakottság
  • JonasSandor
    Ja értem még nem néztem bele a monitor híján azt nem tudtam hirtelen.
  • Hexex86 #52407
    Kingdom Come Deliverance. Középkor szimulátor. :)
  • JonasSandor
    Melyik játék ez?
  • nulladik
    köszi, a hatások jó lesz
  • genndy
    "Módosítók" vagy "Hatások", és akkor azon belül meg lehet simán "Pozitív" és "Negatív".
  • nulladik
    az a baj, hogy ide valahogy nem igazán passzol sem a megerősítés, sem a feljavítás
    inkább rendbe hoz vagy hasonló kellene, de az meg hülyén néz ki

• nulladik
    köszi
  • Sunsetjoy
    Feljavítás, feljavított, stb.
  • Prince23
    Megerősítették?
    am köreinben mindenki a buffot használja, akkor, ha valamely képességet feljavítottak, vagy megerősítettek/megnöveltek...
    Utoljára szerkesztette: Prince23, 2018.03.09. 16:21:05
  • nulladik
    a buff, buffs szónak mi a magyar megfelelője?
  • Hexex86 #52398
    Hálás köszönet! Már nagyon vártam!
  • nulladik
    szép munka! köszönet érte :)
  • Prttp

Üdvözletem!
    Elkészült az Observer honosítása.
    Jó szórakozást kívánunk hozzá!
  • Evin
    Ha Andrissal folytatott beszélgetésünkre gondolsz, én voltam kíváncsi a véleményére. Én mindkettőt használom.
    De ettől függetlenül én nem tapasztaltam semmi ilyet.
  • Keeperv85
    Uhh, ez kellett már, mint egy falat kenyér. Köszi!
  • PetruZ
    Planescape Torment EE magyarítás letöltés és infók ebben a posztban. Hibajelzés jöhet ide is, bár ide ritkábban nézek.
  • Llajti
    Uhh, ez a dolog a Trados és a MemoQ között kezd vallásháborúvá válni. Szerintem használja mindenki azt, amelyik neki tetszik.
    Amúgy más szoftverekről még nem is beszéltünk, pl. Wordfast.
    Utoljára szerkesztette: Llajti, 2018.03.01. 12:31:15
  • Andriska86
    Ja igen, elsősorban azért javaslom a MemoQ használatát, mert a súgója nagyon hasznos, minden kérdésedre megtalálod benne a választ. Ezzel szemben a Trados mélyebb funkciói nagyon bonyolultak és nincsenek megfelelően dokumentálva, a használatuk csak fizetős képzéseken sajátítható el...
  • Evin
    Én még a 7-es verzióval kezdtem az ismerkedést. A 8-as jól fut Win10 alatt már az első verzió óta.
  • Montanosz
    nálam az 5.2-es jol fut win10
  • Andriska86
    Igazából ezt hivatásosoknak éri meg megvenni, aki nyers formátumban kapja a munkáit, akkor egy éven belül kitermelheti az árát.
    Másrészt irodák vásárolják, hogy abban intézzék a saját projektjeiket, és licenckulcsot adnak a külsős fordítóiknak az aktuális munkákra.
    A régebbi MemoQ 5 virágbolti változata viszonylag stabilan működik, de hivatásosoknak nem jó, mert nem lehet vele online projekthez csatlakozni. Elvileg az új verzió is jól fut Win 10 alatt, bár azt egy újonnan telepített gépen láttam.
  • FEARka
    Tudom azt néztem meg először, de elég gyakran kifagyott és bezárta magát.
  • Montanosz
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    virágbolti is van

Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2018.02.28. 15:59:49
  • FartingSquirrel
    Nem hiszem, hogy túl sokan megvették, tekintve, hogy kerül kb. egy félhavi fizetésbe. :)
  • Anoniman
    Szerinted mikor lehet kész a fordítás?
    Tudsz esetleg valami időpontot mondani?