58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • nulladik
    köszi
  • Sunsetjoy
    Feljavítás, feljavított, stb.
  • Prince23
    Megerősítették?
    am köreinben mindenki a buffot használja, akkor, ha valamely képességet feljavítottak, vagy megerősítettek/megnöveltek...
    Utoljára szerkesztette: Prince23, 2018.03.09. 16:21:05
  • nulladik
    a buff, buffs szónak mi a magyar megfelelője?
  • Hexex86 #52398
    Hálás köszönet! Már nagyon vártam!
  • nulladik
    szép munka! köszönet érte :)
  • Prttp

Üdvözletem!
    Elkészült az Observer honosítása.
    Jó szórakozást kívánunk hozzá!
  • Evin
    Ha Andrissal folytatott beszélgetésünkre gondolsz, én voltam kíváncsi a véleményére. Én mindkettőt használom.
    De ettől függetlenül én nem tapasztaltam semmi ilyet.
  • Keeperv85
    Uhh, ez kellett már, mint egy falat kenyér. Köszi!
  • PetruZ
    Planescape Torment EE magyarítás letöltés és infók ebben a posztban. Hibajelzés jöhet ide is, bár ide ritkábban nézek.
  • Llajti
    Uhh, ez a dolog a Trados és a MemoQ között kezd vallásháborúvá válni. Szerintem használja mindenki azt, amelyik neki tetszik.
    Amúgy más szoftverekről még nem is beszéltünk, pl. Wordfast.
    Utoljára szerkesztette: Llajti, 2018.03.01. 12:31:15
  • Andriska86
    Ja igen, elsősorban azért javaslom a MemoQ használatát, mert a súgója nagyon hasznos, minden kérdésedre megtalálod benne a választ. Ezzel szemben a Trados mélyebb funkciói nagyon bonyolultak és nincsenek megfelelően dokumentálva, a használatuk csak fizetős képzéseken sajátítható el...
  • Evin
    Én még a 7-es verzióval kezdtem az ismerkedést. A 8-as jól fut Win10 alatt már az első verzió óta.
  • Montanosz
    nálam az 5.2-es jol fut win10
  • Andriska86
    Igazából ezt hivatásosoknak éri meg megvenni, aki nyers formátumban kapja a munkáit, akkor egy éven belül kitermelheti az árát.
    Másrészt irodák vásárolják, hogy abban intézzék a saját projektjeiket, és licenckulcsot adnak a külsős fordítóiknak az aktuális munkákra.
    A régebbi MemoQ 5 virágbolti változata viszonylag stabilan működik, de hivatásosoknak nem jó, mert nem lehet vele online projekthez csatlakozni. Elvileg az új verzió is jól fut Win 10 alatt, bár azt egy újonnan telepített gépen láttam.
  • FEARka
    Tudom azt néztem meg először, de elég gyakran kifagyott és bezárta magát.
  • Montanosz
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    virágbolti is van

Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2018.02.28. 15:59:49
  • FartingSquirrel
    Nem hiszem, hogy túl sokan megvették, tekintve, hogy kerül kb. egy félhavi fizetésbe. :)
  • Anoniman
    Szerinted mikor lehet kész a fordítás?
    Tudsz esetleg valami időpontot mondani?
  • FEARka
    Nem rossz ez a Memoq. Ti megvettétek, vagy a TRANSLATOR PRO lejárta után a TRANSLATOR FREE-t használjátok?
  • claydove
    Én meg csinálok egy ticket-et neked az info-ra, ha gondolod.
  • Llajti
    A magyaritasok.hu-n van lista, ott bejelölheted, illetve a magyaritasok.info.hu-n is. Én ezeket mindig megnézem, mielőtt nekiállok valaminek.
  • Llajti
    Az alapjáték kampányának szövegei a dokumentumok kivételével készen vannak, hiányzik még a két ow küldi, dlc-k, egyéb apróságok. (Jó sok minden, de haladok).
  • claydove
    Én tudom miben van, egy német srác megcsinálta, de hiába vettem fel a steamen, nem igazol vissza, így nem tudtam megkérdezni, hogy hogyan oldotta meg. Ha küldesz egy mailt, akkor elküldöm amit én fordítottam, talán lenne valami, amit fel tudnál használni. [email protected]
  • nulladik
    köszi, javítom
    van ott még más hiba is amit javítani kell, de még az elején vagyok
    majd a végén átnézem
  • artschi
    1 hibát felfedeztem, 5:46-nál: 'Szóval, robotok építetté fel ezt a helyet.' - egy k betű lemaradt az építették szóból.
  • nulladik
    a menüket eddig én sem tudtam megoldani sajnos, de nem is igazán érdekel max angol marad :)
  • claydove
    Nyugodtan, én biztos nem kezdek bele! :)
  • claydove
    Ezt én is elkezdtem fordítani még megjelenéskor, viszont a menüket is sikerült fordítanod? Mert nekem akkor az nem ment, a fejlesztőket meg nem érdekelt semmilyen más nyelv az angolon kívül. Illetve ha kell elküldöm azt amit lefordítottam belőle.
  • nulladik
  • Andriska86
    Az Into the Breach c. játékot szeretném lefordítani, neki is kezdtem, ne csinálja más, köszi!
  • Aratan
    Köszi, kipróbálom!
  • Anoniman
    Szia Lajti!

Érdeklődnék, hogy hogyan halad a Sniper Elite 4 fordítása.
  • nagykispeter
    Oké köszi,csak kíváncsi voltam
  • Bazsalusz
    Nagyon szupi! Ezer köszönet!
  • FEARka
    Amikor megnyitod UNITYEX-el a fájlokat akkor alul van egy olyan rész, hogy "Search Text", ide írj be egy olyan szót, ami szerepel a játékban. Ha könnyen fordítható fájlban van a szöveg akkor oda fog ugrani a program.
  • Andriska86
    Kizártnak tartom, hogy belátható időn belül elkészüljön.
    A Fallout 4 két és fél év után tart 80% körül.
    Hamarabb lesz KC:D2, mint magyarítás.

A script pusztán a szöveganyagot teszi emészthető formátumba.
    Az a baj, hogy a sortörés meg a hasonló szerkesztési utasításokat kavarnak be a google fordítójának, mert ugye azokat nem szabadna megváltoztatni.
  • nulladik
    lentebb írta Andriska, hogy készített neked hozzá egy skriptet mivel a felesleges dolgok nélkül kinyerhető a szöveg, és Evin is javasolt hozzá szintén lejjebb megoldást...
    egyébként elkezdték már a fordítást, de ha el is készül valaha (amit egyébként erősen kétlek) 2 ember fordítja, 10 évre lesz szükség hozzá

Utoljára szerkesztette: nulladik, 2018.02.26. 16:07:11
  • akyyy
    Nem, próbálkoztam, de a html kódok miatt kicsit el is ment tőle a kedvem, meg igazából így, hogy a párbeszédek már magyarok, számomra bőven elég. Túl bonyolult állandóan azt nézni, hogy a Google Translate mibe rondított bele, mit írt át. Kitaláltam még olyat, hogy ahol nincs kód, azokat fordítsa le, de 1-2 szavas angol szövegnél nincs értelme.
    Itemeket, meg a menü feliratokat meg lehet érteni bőven. Az, hogy meg egy nemtudom milyen tárgynak a 8 oldalas történetét csak nagyjából fogom megérteni, nos, nekem nem gond :D
    Remélhetőleg nekiáll majd mihamarabb egy csapat, és jó esetben 2-3 éven belül kész lesz. Majd akkor újra előveszem.
  • Aratan
    Üdv!

Kis segítséget szeretnék kérni. Alapvetően társasjátékok fordításával foglalkozok, viszont mostanában egyre-másra jelennek meg az olyan társasok, amikhez elengedhetetlen egy app használata. Most egy ilyennek a fordításába szerettem volna belekezdeni, de elakadtam sajnos. Erről lenne szó:

http://store.steampowered.com/app/478980/Mansions_of_Madness/

Addig jutottam, hogy valamilyen új Unity verzióval készült, de a szövegeket sem Disunity-vel, sem UnityEx-el nem tudtam megtalálni benne. Valaki tudna esetleg tippeket adni? Előre is köszi a segítséget!