58388
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
Forest #9865 Na mindegy én lezártam a vitát,nem vagyok hajlandó megszüntetni és késsz. -
#9864 Nem kérdezem meg hány éves vagy, van egy sejtésem.
Problémád van a felfogóképességeddel?
Még mindig nem érted meg az okainkat?
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
-
Forest #9863 így is úgy is lefogják tölteni őket ha nem innen akkor más oldalról de megoldom az Ftp a legjobb.:) -
Forest #9862 képzeljétek mi van akkor ha átteszem az oldalam egy orosz szolgáltatóra?ugyanis náluk erre nincs törvény.Vagy ha ftp- nteszem elérhetővé? -
Forest #9861 hajrá gyerekek -
HJ #9860 Holnap én is írok Forest-nek és megkérem a munkám törlésére.
Ha nem lesz hatása: megy egy törlést kérõ e-mail a szolgáltatónak.
Forest! Olvastad egyáltalán az atw.hu szabályzatát?
Bekopizom a kedvedért az elejét:
"Szabályzat
Regisztráció elõtt, kérjük olvassa el szabályzatunkat.
A szabályzat el nem olvasása, figyelmetlen elovasása, illetve meg nem értése nem mentesít annak betartása, illetve szankcionálása alól!
A szabályzat be nem tartása a regisztráció törlését vonhatja maga után!
A szolgáltató kijelenti, hogy a felhasználók által feltöltött tartalomért semmilyen felelõsséget nem vállal!
Azonnali törlés jár a következõkért:
szerzõi jogokat sértõ tartalom elhelyezése"
Arra kíváncsi lennék, hogy az atw.hu-nál mit fognak gondolni, amikor kapnak pár e-mailt amiben megirjuk mia helyzet a lapoddal:))) -
Forest #9859 Olyanok vagytok mint a gyerekek -
#9858 Tudod mi itt a baj:
Az, hogy MI napokat, heteket, hónapokat - nem egyszer - dolgozunk ezeken!
Fel tudod fogni mit jelent ez? Meg tudod érteni, hogy mit jelent az, amikor valamit önszántadból átadsz másoknak - sok ezer embernek - és a cserébe kért viszont bizalom helyett ilyesmit kapsz cserébe?
Mi sem keresünk pénzt vele. A pénz témáról sok hónapja már volt vita itt.
Én, aki most minden egyes fillérrel garasoskodok, tudod mennyit tudtam volna kaszálni a Max Payne 2 MAGYAR MOD-dal, ha tegyük fel CD-n kezdem el csak terjeszteni, vagy mittomén SMS-weben, netán csekken elküldött összegek után adnék egy egyéni teelpítőkóddal ellátott példányt CD-n az illetőnek stb. stb.?
Szerény 5000 látogatóból, ha csak 1000 fizet nekem 50 Ft-ot (SMS) akkor: 50.000 Ft
Ha bunkó módon CD-n árulom: bele sem gondolok - 100.000 Ft tuti.
És ha adott összegért lehetne egyéni kódos telepítőt megszerezni, szerintem akkor is súrolná a 100.000 Ft-ot.
Mindamellett, hogy gondolom menne az egymásnak átmásolás, meg a honlapokra feltöltés...
Érted?
De - és ezt a többiek is teszik - nem kérek pénzt, csak annyi megbecsülést, hogy a több hónapnyi munkámért cserébe ne kérdezés nélkül terjesszék a fordításaimat és elsősorban a honlapom legyen a terjesztő forrás.
Érdekes: a GameStar, a PCGames, a PCGuru és annak idején a PCFormat meg tud és tudott keresni, ha van mellékletre feltehető magyarításom. Az e-mail címem sem titkos.
Magánszemélyek még nem kerestek meg, viszont annál többen éltek vissza a fordításaimmal.
HJ barátom, aki - nyugodtan merem állítani - szinte etikai és jogi képviselőnk e kérdésben, vállvetve küzd azért, hogy ilyen "lopások" ne történjenek, mert ő is tudja, hogy a munka megbecsülendő, övé is, másoké is.
Legyen már annyi becsület ebben a kurva országban, hogy ha vannak emberek, akik a magánéletük rovására is, de fordítanak, ne éljenek meg ilyeneket!
----------------------------------------- -
HJ #9857 :) ezt majd mond a vogel-nek (a pc guru kiadója) is amikor felszólitanak a jogsértés megszüntetésére... -
HJ #9856 visszamentem a http://honositas.uw.hu lapra és minden fórumba megirtam a véleményem:)
Javaslom, hogy menjeteklel ti és irjátok meg a véleményeteket. -
HJ #9855 Ki nem szarja le, hogy neked mennyi idõdbe telt megcsinálni alapot! Arra nem gondolsz, hogy a magyarítások készitõinek is sok idejébe telt mire megcsinálta 1-1 játék fordítását? -
Forest #9854 Megmondtam hogy nem vagyok hajlandó törölni az oldalt
-
HJ #9853 Szerinted egy kis ok-val el van intézve?
Mikor törlöd? Arra válaszolj! -
#9852 Erre a célra van tervbe véve egy mindent és mindenkit át- és összefogó - Methos által elgondolt - oldal.
De nem olyan formában, ahogy azt te összedobtad!!! -
Forest #9851 De egyik helyen sincs egyszerre ennyi magyarosítás ami nálam.Most valamivel több mint 180.Én tisztelem Gmiki oldalát is a tieteket is és mindenkiét aki ezzel foglalkozik.Nekem ez az első oldalam,még soha nem csináltam ez előtt és sokmindennel nem vagyok tisztában.De ha ennyire fáj a szivetek akkor feltüntetem az oldalatokat ha gondoljátok de nem áll módomban megszüntetni.Ahhoz túl sokat dolgoztam ezen.Sajnálom hogy így alakult nem akartam megbántani senkit. -
#9850 Így van! Azt kifelejtettem. Bocs!
Tehát: Játékmagyarítást keresel? Katt IDE!!
harczos #9849 melesleg van a topiknak egy alcíme is... -
#9848 Hiszed vagy sem, én ezzel egyet tudnék érteni.
De már van egy ilyen oldal: GMiki
Meglepődnél, ha tudnád, mennyi ideje dolgozik a honlapján, és azon - szinte együtt kezdtük vele és az ideirogatók közül is páran - , hogy minél több magyarítás egy helyről legyen elérhető.
Ezen felül van egy fantasztikusan jó Magyarítás Portál, melynek profilja, ha lehet, még inkább erre van kiélezve.
Aztán ott van egy egyre inkább kiforró GameHunter Team.
És vagyunk mi:
18 Wheels of Steel: Across America (Magyar mod)
Alcatelgod (BloodRayne, Vietcong, Total Immersion Racing stb.)
Championship Manager-sorozat
Evin (Tony Hawk's Pro Skater 4, Nolf 2 1.3, MTG2 + programok)
Fallout Team (Fallout-sorozat)
Francis (FIFA-sorozat, Robin Hood)
HJ (AVP2, Airfix Dogfighter, NFS: Hot Pursuit 2, Tropico, Tropico: Paradise Island, Unreal 2)
HunCraft Team (StarCraft + BroodWar, HunCraft, WarCraft 3 + FT)
Hunnenkoenig (Diablo 2, Dungedon Siege, Gothic 2, Mafia)
Huntuti-ék (vegyes)
i2k = IMYke2000 - @ - 2004 (vegyes)
Icewind Dale 1
KDS (Commandos-sorozat, Age of Empires 2, Red Alert 2 stb.)
Kőszeg György (Thief-sorozat, RTCW, Undying)
Morpheu$ (Szabó Bálint) (C&C-sorozat)
Newerwinter Nights + kiegek
PetruZ (Planscape Torment)
Pirates of the Carebbean
Randal (Gothic 1)
Sapandi (Incoming Forces, Mdk2 , Turok, Abe's Exoddus, Recoil + folyamatos újdonságok)
Saxus (HalfLife 1 és kiegek)
YarYar (Freespace 1-2, Outcast, Final Fantasy 8 stb.)
Zagash-ék (MoHAA-sorozat, SoF1, Max Payne 1)
Bocs azon fordítóknak és csapatoknak, akik kimaradtak.
Tehát, ezen azért gondolkozz el.
Itt nincs monopólium. Itt ésszerűség van!
Forest #9847 Én ezzel az oldallal nem akarok semmilyen haszonra szert tenni csupán azért jött létre,hogy egyhelyen legyen minden és segítsek az embereknek ezzel is. -
#9846 A levelesládám. Öregem. Meg a Kedvesem, akinek minden ügyes-bajos dolgomat elmondom.
Meg az itteni fórumozók, akikkel hasonlóképpen gondolkodva írogatok, s ha netán jeleztél volna, bizony velük is szembeszálltam volna érted.
De mivel nem írtál, szerintem inkább módosítsd a lapodat.
Amíg megteheted.
#9845 Ezekt én készítettem, és szemét módon nem jelzi:
Ráadásul a peter, Andy-féle Magyarítás Portálról letöltött anyagaim! Ott ugyanis admin vagyok.
Unreal Tournament
Leírás: Magyarostás Portál készített (lejjebb meg jelzi a nevemet)
Felvéve: 2003-12-18
Fájl mérete: 55664 kB
Letöltve: 21
No One Lives Forever
Leírás: Magyarosítás Portál
Felvéve: 2003-12-18
Fájl mérete: 25688 kB
Letöltve: 16
Én nem értem, miért fáj egyeseknek, hogy Magyarországon van 2-3 olyan oldal, aminek fő profilja a Játékmagyarítások terjesztése és mindenáron ezen oldalakon megjelenő munkákkal akarnak - akár anyagi - haszonra szert tenni?!!!
- GMiki
- Magyarítás Portál
- GameHunter
Ezek a nagy gyűjtőlapok. S ott vannak a mi, egyéni lapjaink - rengeteg. Lejjebb egy korrekt kis linkbányát állítottunk össze [Jakuza]-val.
Forest #9844 Amúgy ha már itt tartunk akkor azt mondd már meg nekem hogy arra mi a bizonyítékod hogy nem kédeztelek meg?
-
Forest #9843 Lehet,hogy rosszul látom de szerintem ezt már egy kicsit tulzásba viszitek nem? -
#9842 Pontosan!
Én türelmesen várok fél napot, aztán megy a tiszteletteljes felkérés először Forest-nek, e-mailben, majd nem cselekvés esetén a szolgáltatónak.
Okok: lásd lejjebb.
Sőt, jobban is belemehetnénk (Polgári Törvénykönyv pl.), de szerintem - és remélem - jobb és egyszerűbb a felkérés (sorrend feljebb).
HJ #9841 Van még egy lap aminek érdemes lenne nekimenni:
http://honositas.uw.hu
Itt pl. ilyenek vannak közvetlenül letölthetõre rakva:
Project Igi 2
Medal of Honor Allied Assault Spearhead
Max Payne
Abe’s Exoddus (mellékelve a serial)
Meg még nagy halom stuff.
Ilyen tetût!!!!
-
#9840 Miért nem tud megkeresni - most pl. rólam van szó, de minden fordítóra értendő - egy e-mailben és közölni velem, hogy mit akar tenni a munkáimmal?
Az, hogy ingyen és bérmentve közreadjuk a munkánkat még nem jelenti azt, hogy arctalanul visszaéljenek a bizalmunkkal és sajátjukként (mert hallgatólagosan itt [is] most ez történt) terjesszék?!
Talán nem árt még egyszer elolvasnod a soraimat!
Egyetlen sornyi levelet (e-mailre gondolok) sem írtál, melyben megkértél, vagy jeleztél volna, a szándékod felől.
Ellenben, nem tudom mond e neked valamit az a fogalom, hogy bár az interneten számos dolog terjeng ingyen, vagy warezban, bizonyos szellemi termékek jogtalan felhasználása törvénybe ütköző cselekedet.
S ez főképp akkor nyílvánul meg foganasítható eljárásban, amikor a terméket (jelen esetben egy telepítővel vagy a nélkül közreadott magyarításokról van szó. Sőt: A Telepítőkben NEM VÉLETLENÜL SZEREPELNEK a JOGOKRA VONATKOZÓ mondatok!) a felhasználásra tulajdonba vevő (azaz azt letöltő, újságmelléklet CD-n megvásároló (PC) felhasználó elolvassa a telepítőben lévő Liszensz (Szerződés) szöveget.
Innentől kezdve jogi felelősség terheli őt és minden másolattal rendelkező egyént, valamint az(oka)t, akik ezen szellemi termékeket a fejlesztő / készítő tudta nélkül terjeszti, felhasználja, módosítja!
Tehát: van egy fél napod, és MINDEN NEM SAJÁT MUNKÁT TÁVOLÍTS EL AZ OLDALADRÓL.
Legfőképp a Max Payne 2 MAGYAR MOD-ra és a mellette lévő adatokra gondolok...!
HJ #9839 i2k:
van az ilyen lopásokra egy elég jó megoldás:
meg kell keresni a tárhely szolgáltatót uw.hu stb és szólni kell nekik, hogy xx lapon jogsértõ tartalom van és mivel elõtte kérted a lap üzemeltetõjét, hogy törölje (a mailt érdemes mellékelni). de kérésedre sem törölte - megkéred õket, hogy töröljék a jogsértõ tartalmat.
Tapasztalat, hogy egzik inngyenes se szereti az ilyen tartalmakat (más kérdés, hogy amíg nincs kifejezett kérés a törlésre, addig eltûrik) - szinte 100%-ra vehetõ, hogy nyomnak egy szép kövér DEL-t a szerveren :)
Lehet hogy ez a megoldás g*ciségnek tûnik, de a fenébe is: ne az én munkám eredményével akarja már a saját weblapját csinálni. -
Forest #9838 Ok. -
#9837 huhh, te mekkora féreg vagy -
#9836 ...de a liszenzeket ezek szerint nem olvasod el. -
HJ #9835 Elmész te a nagy büdös fenébe!
Olvasd már az Unreal 2 telepítésekor megjelenõ szöveget:
Bekopizom a kedvedért:
--- Copyright © ---
Az Unreal 2: The Awakening magyar fordítása ingyenes!
De bármilyen adathordozóra, honlapra felrakni csak a készítők beleegyezésével szabad! A fordítás tartalmát megváltoztatni csak a készítők engedélyével szabad!
A készítõk - ha nem tudnád:
Chris,i2k és HJ
Egyikünktõl se kértél engedélyt arra hogy felrakd a lapodra.
Még valami: a végigjátszások amik alapodon vannak, nekem úgy tûnik a pc guruból vannak. Az is copyright-os!
Kíváncsi vagyok mit szólnak majd a gurusok hozzá? Majd írok is Chris-nek, nézzen már utána a témának:) -
#9834 Én nem néztem még.
Mástól meg nem kaptam választ a feltett kérdésre... -
#9833 Szasztok
Final Fantasy VIII -hoz kellene nekem magyarosítás vagy végig jáccás ha van .
Köszi -
Forest #9832 Pontosan azért mert ingyen és bérmentve közreadjátok a munkáitokat nem lopkodom őket. -
e57 #9831 :o)
Mod tools-al mire jutottál?
-
#9830 -
e57 #9829 Sajnos nem is akartalak újdonsággal meglepni.
Ha a Mariska néninek pöcse volna, akkor Mariska bácsi lenne!
De!!! Olyat nem állítottam, hogy a tökéletes megoldást írtam le!!! Igen, ez valamilyen szinten "visszapatchelést" jelent!!! Igen, előfordulhatnak ebből eredő hibák!!! Viszont, az általam bosszantónak ítélt bugok így mind eltüntek (pl. krónikus beállítás elfelejtés)!!! A menü is magyar maradt!!! Nem jött elő más hiba!!! Ez így nekem tökéletesen megfelel!!! Mindenki úgy használja, ahogy akarja!!!
Nem biztos, hogy mindenki játszani akar a Team Sabre-val.
Egyébként a már felpatchelt játékra rá lehet "dobni" a magyarítást. A 9824-ben írtam le, a módját. Igen, ez bizony így trükközés!!! Viszont rá lehet "dobni". -
#9828 Hát ez a pofátlanság teteje!
MINDEN munkánk ott van és semmi utalást nem tesz arra, hogy MÁSOK munkáit lopkodja, linkeli...!
A jó ...!
Miért nem tud megkeresni - most pl. rólam van szó, de minden fordítóra értendő - egy e-mailben és közölni velem, hogy mit akar tenni a munkáimmal?
Az, hogy ingyen és bérmentve közreadjuk a munkánkat még nem jelenti azt, hogy arctalanul visszaéljenek a bizalmunkkal és sajátjukként (mert hallgatólagosan itt [is] most ez történt) terjesszék?!
Ilyenkor érzem azt, hogy jobb lenne abbahagyni az egész fordítósdit!
#9827 IMYke!
Ajánlom figyelmedbe ezt, és az itt található linket. -
#9826 Más:
Feszültségoldásként a Hunnenkoenig-IMYke-Jakuza-én fordítási mizériához:
Akkó' mos' mi van?
A "cold shoulder"-t úgy fordíccsam, ho': "hideg váll"???