8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
#6322 3-asra annyit, hogy: a célközözzség is tágul(nagyobb, tágabb piacra terveznek) -
Zóanagyvarázsló #6321 Átgondoltam:
1. Tehát olcsóbb, pontosabban megfizethetőbb számunkra, ez a lényeg. (10 év alatt sokat gyengült a forint is, akkor 200 Ft körül volt a dollár, egészen pontosan nyomon követhető itt.)
2. Több alternatív lehetőségünk van a beszerzésre.
3. Nem áll, hogy egyre magasabbak lennének a játékok árai akár dollárban, akár reálértékben, akár nominális értékben. (Megjegyzendő, hogy a fejlesztési költségek és a fejlesztési idő egyre csak növekszik, ez persze nem feltétlenül áll egyenes arányosságban a játékok minőségével.) -
#6320 bazze megvan egy honlapon, mekkora pojén:SDA:DSA:DAS: -
#6319 Gondold át még egyszer. 10 éve Forintban több volt a Dollár, mint most. Ezért volt akkor "drágább". 2 dolog miatt "olcsóbb" most számunkra:
1. sokat gyengült a Dollár (kb fele annyit érhet most, mint 10 éve)
2. sokat nőtt az életszinvonalunk itthon -
Steve Q #6318 Nekem megvan, ha jól emlékszem, Nintendo ROM-ként. -
#6317 a játék nincs meg amúgy. -
#6316 memory state save szine mindenben van(kivéve a dosbox-ot. ez az egyik nagy hiányossága a 3df glide-on kívül). -
#6315 nah ez nincs meg valakinek?
lehetőleg olyan kéne amihezvan cheat, kód, vagy mentési lehetőség (pl az emulátor elmenti a memoriát, stb):D -
Zóanagyvarázsló #6314 De ez az általános rövidségen mit sem változtat, ugyan voltak hosszabb játékok is, de ők szinte marginálisnak számítottak, na meg ez valóban stílustól is függ (pl. RPG). Régen még rutintalanabbak is voltunk, ma már betéve tudjuk, mit kell csinálni egy játékban, ez is gyorsíthatja az időt.
Nézzünk pár ismertebb játékot!
Commando 2 - az első rész nekem kimaradt, az állítólag 3 pálya, ez már csak 2. Ha az ember ügyes, akkor 20 perc az egész.
Golden Axe - ez tényleg csak három pálya volt, vagy valami demó verzióval találkoztam?
Test Drive 2 - 4 autó, 4 pálya
Street Rod - fél óra alatt simán végig lehet vinni, elsőre legyen mondjuk 1-1.5 óra (mondjuk őt már PC-n játszottam)
Steel Thunder - remek tankszimulátor, 3 pályával, pályánként 4-5 küldetéssel
Platformjátékok:
A Creatures sem hosszabb 1 óránál, legfeljebb a "megmentős" pályákon kell kaínlódani, ha nem ismeri az ember (a második rész csak ezekből áll)
Giana Sisters, Mario - 32 2 perces pályából állnak. Persze mentés híján eltarthat egy ideig a begyakorlás, de akár 10 óra játékidőt is művészet kihozni. -
#6313 nekemanno nintentoba a flinsottal voplt igy. jo sok pálya jo nehezek, nagy ritkán eljutsz jecksonékhoz de ott tutira kinyiffansz:D
valaki nem tudná hol tudnám ezt gépre megszerezni? -
#6312 Csakhogy c64en a legtobb program - ami "hozzank" kerult -, rendelkezett trainerrel, vagyis orokelet vagy orok-xynal :) Igy elviselhetobb volt a mentes hianya. (nomeg, ahogy taky is emlitette, a hosszabb maszkalos, platform, stb stilusnal meg ott voltak a kodok a palyak vegen, igy tudtad folytatni) -
Steve Q #6311 A Blackthorne nekem is mindmáig nagy kedvencem, főleg a története miatt, amit amúgy ebben a topicban egyszer már be is linkeltem olvasgatás céljából -
#6310 vagy a dvd-s tombraider:D -
Zóanagyvarázsló #6309 Vagy a BlackThorne, az is örök kedvenc, egyszer már végig is kellene játszani :) -
#6308 hűt azért emlékszem én olyan 10-15 órás játékokra is.
bár ezek főleg logikai és platformos játékok voltak.
A játék minden pálya után adokk egy kódszámot, amit megjegyezve majd úja beütve folytathattad a játékot ahonnét jól esett.
PC-n a lemmings volt ilyen. vagy a Prehistorik. -
Zóanagyvarázsló #6307 "Persze az is igaz, hogy a játékok árai egyre magasabbak."
Ezzel az állítással nem feltétlen értek egyet, legfeljebb a konzolpiac esetében áll, de ott is csak nominális értéket nézve. Mostanában éppen az a tendencia, hogy a legtöbb nagy név 8 ezer Ft körüli áron jelenik meg, 10 éve 10 ezer Ft volt inkább a nyitóár. Ha most ezt átszámolnánk reálértékbe, azt kapnánk, hogy egyre kevésbé luxus játékot venni. Az egyre inkább elterjedő budget és bundle kiadásokat, valamint a netnek köszönhetően erősödő használt piacot és a külföldi vásárlás bárki számára elérhető lehetőségét meg sem említettem. -
#6306 Pontosan. C64-en a legtöbb játéknál (95%) nem volt mentési lehetőség, és most már hihetetlenűl hangzik, de max pár órás játékok voltak. Egyébként nagyon sok Amiga játék is ilyen volt. Gondolj bele, hogy senki sem fog játszani egyhuzamban 10 órát egy lövöldözős játékkal (mentés híján), hogy végigtolja. Manapság meg már rinyálunk, ha csak 10 óra a játékidő. :)
Persze az is igaz, hogy a játékok árai egyre magasabbak. -
#6305 einsteint is kritizáltál eleinte.. de hát ha neki volt igaza? :D -
#6304 Porbafingóként én ezt így ismertem meg, és ez már így is marad, amíg világ a világ :) (Mégha pontosan tudom is, hogy X-Com:UFO Defense a címe, esetleg Enemy Unknown).
Sorry. -
#6303 setup.exe nem csinál semmit, lenyit egy sort a dos, villgo a kurzor, majd egy itő után mintha törölné a képernyőt és fent fog villogni nem intult sel semmi sem :( -
#6302 dos-os játékonál a hang nem automatikus ám.
van egy setup.exe (vagy instaláláskor) be kell neki állítani.
Milyen beállításokat próbáltál?
én az SB16 avgy az SB PRO beállításokat ajánlom, mert egyszerű beállítani.
(ha sb16-van a config fileban(alapbeállítás), akkor nekem a setup kifagyott, ha véletlen a sima SoundBlasterre kattintottam:D)
Szoval, miket próbáltál eddig?
Ajánlott:
Sb16
220
irq7
dma1
vagy:
SbPro
220
irq5
dma1
De vigyázz, hogy ugyanazt a beállítást használd, mint ami a dosbox config fileában is van. -
#6301 xcom 3:P apokalipszis. és nem azé szar mer szaggat, nem szaggat, csak hang nincs. meg intro.
jah meg azért mert nagyon nemtudom még kezelni:D de ennek már van téma ugyhogy ott folytatom, dosboxos része megldodott, (max a hang nem, azt még most se tudom hogyan lehetne elő varázsolni) -
#6300 ja és mi az az ufó3?
dos-os játék? -
#6299 mountolni a mount parancssal.
egyik meghajtót C-nek a másikat D-nek ajánlott(utóbbit -t cdrom -al)
dosboxban:
core=dynamic
cycle=max
(vagy valahogy így hívják őket).
Soundnak meg SB16 220 irq7 dma1 (de ha átállítod a dosbox config file-át akkor szinte bármi más is lehet.)
Szaggatás... hát milyen géped van? megosztod velünk? (főleg a proci érdekel)
dosbox nélkül meg ne próbálkozz. még ha el is indul(az is max XP alatt), akkor se lesz hang. meg még ha lesz is (de ahhoz patch kell. valami vdmsound vagy mi), akkor is folyton kifagy. -
#6298 sikerult, de hang sincs, és olyan jászhatatlan hogy szörnyű nézni:((((((( -
#6297 nah rájöttem csak most meg 105 megát lát mindig és kéne neki vagy 200:D -
#6296 ufo3 telepitésekor nem fut, csak dosboxba oké.
de nemtudom hogyan lehetne egyszerre több meghajtót mountolni benne, hisz a lemez meghajtóba van, és a vinyóra tenném a játékot. és csak a meghajtót látja a telepitó (és a dosbox is). help -
#6295 gratulálok. -
#6294 végigvitem óh yeah! -
#6293 már megitn ez az ufózás.... -
#6292 Fizetős Ufo save game editor! OMG, de durva már! -
#6291 szerinted én hogy csináltam mez az ufopédiát? :D
csak be kell pittyenteni egy élő Deep One-t az Alien Containment-be(idegen tároló).
Az Alien Containment-et ezzel a progival lehet editálni.
Az inventoryhoz ezt ajánlom, csak ebben sok opció nem megy, mert "fizetős editor:D". Pedig megadná az össze technológiát(de könnyű lett volna, hisz pont az kellett az ufopédiához:D). Inventoryhoz müxik rendesen.
(Most őszintén. ki adna pénzt egy savegame editorért:D sehol se találtam crackeltet:D) -
#6290 de én megnéztem már, pont ezaz, csak nem támadnak ezek a kopoltyúsok sohasem:(
sőt, még maga terrortámadás sincs. és már fasz kivan hogy nemtudok továbbhaladni, megunom és pff... bár láttam progival az elfogott ufokat át lehet "alakitani" másik ufová, akár mélytengeri terroristává, de az már túl nagy csalás lenne:D -
#6289 "ilyesztő"? :\
Amúgy az ufópédiádhoz gratula, szépen össze lett hozva!
-
#6288 Na nehogymár belenézz a UfoPédiába, amit már oly sokszor belinkeltem!! (Pedig benne van minden technológia.)
Csak a te kedvedért, belinkelem a Deep One-t meg mindhárom fordítását.
De tényleg. Minden technológia benne van, tényleg.... nézzétek már meg.
-
#6287 rájöttem én is, és az a kpoltyúsoknál van elméletileg, de ott is csakis a szárazfoldi támadásoknál (terrorizálnak egy kikötőt, vagy hajót)
de nekem mindig az aktavoidok meg rákemberek támadnak igy, ezek a szemetek meg nem csinálnak semmit, fff. és így fogjk el egy élő teroristát? -
#6286 Pedig érdemes kipróbálni az Apocalypse-t. Szerintem nagyon jó lett. Olyasmi, mint az első rész, csak egy kicsit megbonyolították a különböző szervezetekkel. Egyébként ez egy remek pénzszerzési lehetőség is a játékban, ugyanis a "Szíriusz kultusza" nevű szervezet mindenképp idegen irányítás alá kerül a játék elején, és lehet menni támadni őket. Lenyomod őket, és a rabolt fegyvereket/eszközöket eladva egy rakás pénzt lehet gyűjteni. :) Nem kell aggódni a hozzád fűződő viszony romlásától sem, mivel az idegenek irányítják őket, így alapból ellenségesek. :D -
#6285 "Mélytengeri Terrorista" esetleg. -
#6284 Apropo vegigjatszhatatlan :) Kb evente egyszer mindig megkerdezem, hatha azota tudja valaki, szoval c64-es predator jatek vegen, amikor jobbrol jon a predator, kozepen ott a faronk, akkor ott hogyan tovabb? Lassan 20 eve erdekel, hogy ott mit kellett csinalni... Hiaba lovom le a predatort, o csak jon csak jon, ujra es ujra. Faronkot meg keptelenseg volt mozgatni, pedig egy kotel szeru akarmi is volt ott, ha jol emlexem... Valaki, akinek sikerult? :) -
#6283 c64-es játékok többsége azért volt szívás, mert nem volt mentési lehetőség...legalábbis kazetással nem...