8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • blackgamer
    örülök ha tetszett, remélem majd mások is raknak fel
  • Rip
    Ajj, ez mekkora jó kis szám! Theme Park a hírekben, K240 leírás (imádtam!), Long Life hírdetés! Stábfotó!! :D
  • Rip
    Köszi!!
  • Zóanagyvarázsló
    Tudom, de ha egyszer nem jutott eszembe a c: "parancs" :)
  • takysoft
    ejnye no... frontend? az nagyon csúnya dolog.
    sokkat jobban is be lehet azt állítani... sok frontendet láttma már, nem valami jók...
  • takysoft
    dosbox fullscreenje picit bugos.
    legalábbis a 0.7-esé. majd biztos javítják.
    de jó az ablakban is:D
  • Zóanagyvarázsló
    Köszönöm, így már tényleg tökéletesen működik.

"Ezt most nem igazán értem. Meghajtót váltani? C: [Enter]. Vagy használj Norton Commander-t: ALT+F1."

Na igen. Pedig annak idején még az oskolában is tanították a DOS parancsokat, de kissé nehézkesen emlékeztem a legalapabb dolgora :)
  • Besz
    1.
    Ez sokat javít a teljesítményen: dosbox.conf, [sdl] szekció, output = overlay (az a lényeg, hogy ne az alapértelmezett surface legyen).
    Ezután már lehet: fullscreen = true.
    Ezt nem sokkal ezelőtt már más is írta (#6178), én csak alátámasztom, hogy felettébb hasznos.

2.
    Ezt most nem igazán értem. Meghajtót váltani? C: [Enter]. Vagy használj Norton Commander-t: ALT+F1.
  • blackgamer
    egy komplett újságot feltettem a moobs torrent oldalra
  • Zóanagyvarázsló
    Köszönöm, nagyjából így csináltam, de felhasználtam egy DOSBox FAQ-t is. (A telepítés pedig már korában megvolt XP alatt.)

Két problémám van, az egyik a játékkal kapcsolatos: csak ablakban fut szaggatás nélkül, az ALT+Enter után játszhatatlanná válik. A másik problémám meglehetősen banális, elfelejtettem hoygan tudok meghajtót váltani DOSBoxban, hogy Z helyett C meghajtó legyen. Így jobb híján egy frontend segítsséégvel sikerült elindítani a játékot :)

Maga a játék a váeosával elég fura az előző részek bázisai után, de ezt majd kitapasztalom, ha lesz időm rá. Ha ezzel a módszerrel végre működésre tudom bírni az Imperium Galacticát, akkor nagyon elégedett leszek, bár továbbra is hajlok egy Win98-as partícióra.
  • takysoft
    DosBox beállítások:
    core=dynamic
    cycle=max
    (auto-n is menni fog, de akkor a telepítésnél sojáig tarthat a CD-speed elenőrzés.)

bemountolod az image-et. (mount d X:\ -t cdrom -usecd 0 -ioctl) (x a cd meghajtó) mountolj egy egy üres könyvtárat is C-nek.

Telepítesz, majd a végén rányomsz, hogy Audio setup, vagy mi.
    (Alapból SB16 van beállítva a DosBox-nak, így azzal példázom:D)
    Ránmyomsz a Sound Blaster 16-ra(elvileg fel is ismeri, hogy 220, irq7 dma1) (ha a Sima SB-t választoka kkor kifagyhat a setup, max újraindítod:D)
    Ezután indítod a játékot és jáccol.

Sok sikert, ha valami gond van, szólj és segítek szívesen.
  • takysoft
    Megnéztem. tökéletesen működik.
  • Steve Q
    Valaki tudna segíteni? Az Elder Scrolls: Arena-ról lenne szó. Amikor egy labirintusból ki akarok menni a felszínre, a játék kiír valami hibaüzenetet a hangkártyával kapcsolatban, aztán meg kilép. Csak úgy tudok vele játszani, ha kikapcsolom a hangot. Lehet valamit tenni, hogy hangja is legyen a játéknak, és ne lépegessen ki?
  • Zóanagyvarázsló
    Piros háttér, 500 MB az image, azzal nem is lehet gond, magam készítettem az eredeti CD-ről. A Readmeben a Win95 alatti nehézségekről értekezik, és ajánlja inkább a DOS parancssort, mivel eredetileg DOS alá készült, ebből én arra következtetek, hogy DOS(Box) alatt mennie kéne.
  • takysoft
    melyik verzó van meg, a sima CD-image vagy a Collector's editionos CD-image?
    (bár elvileg megegyezik a kettő, csak annyi a különbség, hogy az egyiknél kék a főmenü háttere, másiknál piros.
    Mindenesetre rendes 700 megás Image-et használsz ugye? nem valami vackos RIP-elt verziót...
  • Zóanagyvarázsló
    Azt hiszem a második részben én is belefutottam ebbe fejlesztős bugba, most így sok év után megtudtam végre, hogy mi volt a gond :)

Viszont Apocalypse-szal egyszerűen nem bírok. XP-n elindul, de az intró szaggat, ha továbbküldeném, akkor pedig kilép - ha kikapcsolok minden hangot, akkor is. DOSBoxszal el sem indul, mert a MIDI-hez win32 kell - akár be van kapcsolva a hang, akár nincs. Eh, úgy látszik nagyon speciális kívánságaim vannak, mert a DOSBox nálam sosem indít el olyan játékot, amivel játszani is akarok...
  • takysoft
    nem wiki:D csak úgy pédia:D Ehhez készítettem magyar kiegészítést és offline verziót:D
  • takysoft
    az bonyesz....
    van egy házi fordítás ugye hozzá, az terjedt el. node az a floppy-s verzióhoz készült, nekem meg a CD-s verzió van meg(amiben nem képek vannak az elején, hanem video) megvan a magyarított floppy-s exe is, de animokkal jobb a játék, meg kevésbé bugos.(persze bug még a CD-s verzióban is van... főleg a fejlesztési fában.. vannak dolgok amiket csak bizonyos egyéb dolgok után szabad kikutatni, vagy nem is lesznek elérhetőek... de erről majd keresek részletesebbet)

Amúgy nem olyan nagyon sok az a szöveg az elején, meg kb érthető is. Meg ugye: ki nem ismeri a story-t:D most komolyan.... aki még játszik vele:D

Persze ha van kérdés, kérés, arra szívesen válaszolok, vagy X-Com fan vagyok(legalábbis első kettő.. többit nem nagyon ismerem.)

Annyit még tudok, hogy van magyarítás a harmadik részhez is, asszem Ganrus készítette. Azzal kapcsolatban hozzá kell fordulni. Szintén Dos-os a játék, és annál nagyon kell vigyázni, hogy NE rip-elt verzióval játsz, mert abban kiakad a játék közepe fele, mikor átmegy az ember az idegen dimenzióba, hiányzik egy pálya. Hajrá CD-image-et szedni.
    Detto dosbox-ot használni tessék hozzá. Bár régebbi rendszereken(win98 vagy XP) elfuthat a windows belső emulátorával is, de akkor tegyétek fel a sound patchet.(nem a játék, hanem a windows dos emulátorához készült sound patch.. nevét nem tudom, nem emlékszem... talán VDM-sound vagy mi . bugos egy vacak az biztos.)
    Mind1, Vista, Linux, Mac alatt Dosbox az egyetlen alternatíva.

no X-com 2 fejlesztési technológia bug: (nem fordítom le, mert nem tudom a pontos kifejezéseket, meg nincs is kedvem)

There is a bug in Terror From the Deep's research tree. What happens is that when you research some things 'out of order' (according to the game authors' preference, apparently) you are no longer able to initiate the research of some alien artifacts. As far as I know, the only way to avoid this error is to research in the 'correct' order, specifically: Research the MC Lab after you have researched the MC Reader, research Zrbite only after you have have researched the Disruptor Pulse Launcher, the Live Deep One after Magnetic Navigation, Tasoth Commander after Leviathan, and another involving alien sub contruction, but there are other undocumented ones.
  • akyyy
    jah, én azt hitem ez van magyarosítva:D
  • akyyy
    jut eszembe, a 2nek az "introja" nálam nem magyar, nálad az?
  • akyyy
    0.72-m van:D átállítottam sound blaster 16-ra, úgy elviselhetőbb... a magyar wikipediát meg köszi
  • takysoft
    ja nem, az új hangok vannak belle, tévedtem. sry
  • takysoft
    azt meg ugye nem kell magyarűzni, hogy legújabb dosboxot használj.
    az a hang-belassulós dolog a 0.6-os dosboxra volt inkább jellemző, nem a 0.7-esre. a a.72 a legfrisebb. használd!
  • takysoft
    X-Com - Enemy Unknown (UFO Defense), és hozzá a magyarítás.
    X-Com 2 - Terror from the Deep, és hozzá a magyarítás.
    (2 is van, használd a "normal"-t, mert a "hugo" félétől fagy)

Aki kedveli az X-Com játékokat(főleg az első kettőt), annak minenképp ajánlom az Online X-Com Ufopediám. Már kész egy ideje, de csak most tettem fel.
    Ez egy angol projekt eredetileg, de némi munkával elkészítettem a magyar verzióját is. Érdemes megnézni. Van offline verzió is, linket a weblapom kezdőlapján találtok.

A játékokban benne van a Dos-os meg a Win-es indító is. (Vista alatt a Win-eset nem tudtam működésre bírni.)

A játékok régi dos-os hangjait az 1.4-es patchben és a widnowsos változatban lecserélték jogi problémák miatt. A régi hangok sokkal félelmetesebbek voltak és élethűebbek, így az én verziómba is ezek kerültek bele(ha jól emlékszem, de nem 100%).

Jó játékot, és jó nosztalgiázást.
    Ajánlott: Dosbox+dos verziók. XP-nél is, mert a win-es bugos, és sok hangot nem játszik le.
  • takysoft
    hát az attól függ, hogy mit állítottál be a dosboxnak. Szinte bármilyen régi hangkártyát képes emulálni GUS-tól a soundblaster összes változatáig.

Asszem alapbeállítésként Sound Blaster 16 van irq7 dma1

Feltöltön neked az én verziómat a játékokból (X-com 1 és 2).
    nem sokára linkelem.
    (benne van a gold edition-os(win) meg a dos-os indítófile is, meg minden ami azokhoz kell.)
  • akyyy
    Tudnátok segteni?

Most az ufo 2 (avagy x-com 2)-vel szoktam játszani. sajna csak dosboxal jön be (érdekes, az első része meg vigan ment nélküle Vistán!).

és a setupjában kéne kiválasztani a hangkártya tipusát blabla... csak ez régi, honnan tudjam melyiket kell? érdekes, hogy némelyiknél van hangm de akkor nagyon lassú lesz tőle, szinte már majdnem szaggat, a hang meg akad:(
  • Steve Q
    Az jó, az jó! Mindjárt szedem is lefele!
  • takysoft
    megjegyzés jelleggel...
    Duke Nukem magyarítás legfrisebb verziója tölthető a portálról.
    400 mega körül van, teljes HRP, Music pack, eduke32 benne van, tökéletesen magyarítva(textúrák, szövegek, hangok!, forrásból újrafordított eduke porttal)
  • blackgamer
    vanni van még jópár régi újságom, bár sokat már eladtam, szkenneljek párat?
  • BBird
    ECCO... mostanában játszottam vele PSP-n. Régi játékkollekciókat adják ki rá szép sorban, tökéletesen játszható, és mégsem kell a gép előtt ülni vele. Emulátort sem igényel. Remek nosztalgia készülék. :-)
  • Rip
    Ejj, deh jó! Régi szép idők!

Köszi! Jöhet még, ha van! :D
  • blackgamer
    linkelem ide is hátha érdekel valakit ECCO The Dolphin a régi 576 újságban
    kép1, kép2
  • JetiRulez
    Most mégis felveszi a Fraps. Már megoldottam.
  • JetiRulez
    Mert nem veszi föl semmilyen videofelvevő.
  • Zóanagyvarázsló
    Étsiklattom rajta a sok egymás utáni hozzászólás között. Azzal egyébként miért nem jó?
  • JetiRulez
    Nem éppen ezt kérdeztem, említettem is az előző hozzászólásban a NolfB-t. De kösszépen.

UP! Mégvalaki?
  • Zóanagyvarázsló
    A Duke Nukem 3D motorját használó játékok XP alatti futtatására van megoldás. Pédául itt.

Illetve itt is van egy megoldás, az előbb próbáltam, a Blood fut vele VESA 2.0 mode-ban, 640x480-ban. A 800x600-at nem néztem.
  • JetiRulez
    Egyébként én a Blood-ról meg a Redneck-ről szeretnék felvételt készíteni és DOSBox-ból is csak 5-15FPS-ot sikeült kicsikarni. Amikor pedíg felveszek vele, általában 1-5 közt mozog. Így marad a NolfB és a nagy kérdés a videófelvétellel kapcsolatban.
  • JetiRulez
    UP! Mégvalaki?
  • JetiRulez
    A DOSBox is tud felvételt készíteni, de gyenge a gépem és annyira belassul a játék, hogy szinte áll. A Fraps meg nem vesz fel DOSBox-ból. És nem tudom mi az a CVS. Egyenlőre digitális fényképezővel csinálom a videófelvételeket.
    Kösz a segítséget.