Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mindjárt adok egy 6.22 es dosos image filet amiben van minden, cd támogatás dosnavigátor csomagoló progik stb 12 mega amibe aztán azt pakolsz ami jól esik

nem mert külön saját virtuális meghajtót használ.Ha dosban akarsz cdt kellenek dosos driverek 😉

JetiRulez
nem találja a dos a cd-t. nem lehet vhogy beállítani a vpc-t, hogy lássa a rendes gépen levõ c meghajtót?

JetiRulez

okés csak pár postot olvastam vissza ez elkerülte a figyelmemet 😊

takysoft
#5564-es hozzászólás.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

ollie
Ja celeron. Az bizony gyenge.

Inkább irok püt 😊

JetiRulez
akkó lécci vki linkelje be újra honnan tom leszedni a connectx-et mer nem találom a legutóbbi linket.
kösz szépen mindent.

JetiRulez

illetve irok egy püt 😊

Mindjárt feltolom neked valahova 157 mega az egész

De könyörgöm dukeot miért dosboxban nyomod?Van hozzá high resolutionos átirat ami xp alatt fut olyan felbontásdban amiben szeretnéd magyaritással együtt

ne dosboxot használj hanem a connectix féle virtual pct az a géped valós teljesitményének legalább a felét át tudja vinni dosba az meg gyak mindenhez elég még.Ezzel még a Death Rally is jól megy egy San Diegos 3700+os amdvel

takysoft
1.7-es athlonom van, de azért a Duke3D-hez DosBox-ban igen komoly masina kell még igen jó beállításokkal is.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

JetiRulez
2,3as celeron. szerinted gyenge? én nem vagyok otthon a témában annyira.

JetiRulez

ollie
Ja, ezen én is gondolkodtam. Még a 7 éve vásárolt alaplapomon lévõ, integrált VGA-m is tudta az OpenGL-t.

takysoft
ki van lõve😄 már egy 16 megás videokártya is támogatja az opengl-t
sõt már a 4 megás S3 Virge-öm is tudta😄(pedig az aztán tényleg történelmi darab)

takysoft
annak idején nem csak lefikáztam, hanem írtam egy teljesen másikat helyette.(pontosabban kijavítottam az összes hibát belõle, meg raktam bele egy halom új kérdées... kb 3 oldalas iromány lett. olvas vissza arra az idõre, mikor a banner készült...)

ollie
Milyen géped van?
Még egy régi 2.8-as P4 is képes bármelyik 3D-s dosos játékot emulálni. LEgalábbis amelyekkel eddig találkoztam, azok vígan futottak.

Ez nem volt szép...
Mondjuk annyira bírom ezt ebben az országban! Mindenki fikáz mindent, de segíteni nem segít. Ha ilyen nagy master vagy, elküldhetted volna a tapasztalataid nekem mailen, és azokat felhasználtam volna, mint mindenki másét. Persze könnyebb azt mondani, hogy szar...
Gratulálok a konstruktivitáshoz!

Ami a FAQ-t illeti hamarosan frissítve lesz, utsóra a 0.63-ashoz volt igazítva. A 0.65-ös elég rosszul ment, és ezért nem lett váltás. Vártunk. Mire? Mint mindenki tudta - kivétel te - a DOSBox 0.70-esre kellett várni. Most megjött, tesztelés alatt van, és mivel az automata miatt a cycles és core beállítások kicsit átrendezték át kell gondolni bizonyos dolgokat.
Jelzem ezredforduló elõtti gépem van, de a 20-30000 ciklust nem emulál.

JetiRulez
Nem hinném, hogy jó lenne, mer ahogy olvasom az oldalt, ez egy OpenGL motor és az ilyesmiket nem támogatja a VGA-m (nem indulnak).
A DOSBox-hoz meg télleg nem elég erõs a gépem. Éppen terveztem hogy nyáriszünetre tunningolom a gépem. Szerinted elég lesz, ha belepakolok 1 256os VGAt és 2Gb ramot?

JetiRulez

takysoft
Duke-hoz HRP, vagy leaglábbis Jonof.HRP Jonof, ezutóbbi Shadow Warriorhoz is jó.

magas felbontásban hibamentesen játszhatóak ezek a játékok akár 1600*1200-ban is.

Ha a HRP-ben a jonof portot hazsnálod(nem a másikat, mai a legújabban van), akkor töltsd le a magyarításom a Duke3D-hez(a portálon megtalálható)

ha nem szereted az ilyesmit, akkor meg talán még dosbox, az szépen emulál mindent, bár ezekhez a játékokhoz kevés lehet a géped emulálása(vagy akár bármelyiké)

JetiRulez
Helló!
Gondban vagyok a hang emulálással. A VDMSound nem tudja rendesen emulálni a MIDI-t egyes játékoknál (Duke Nukem 3D, Shadow Warrior). Ilyenkor szaggatnak ezek a gémek, de ha kikapcsolom a zenét, hibátlan (úgy meg nincs olyan igazi feelingje a játéknak).
Kösz.

JetiRulez

takysoft
persze, vágom😄

Lord Myn
Vártam már ezt a választ... Csak a GUS teszt kedvéért próbáltam ki a FT-t DOSBox alatt.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

úgy értettem tök felesleges dosboxból lucartarts gémeket tolni mikor van wines keret progi is hozzá amivel müxik rendesen, amúgy van symbianra meg pocket pc-re is meg még egy tonna platformra

takysoft
most le kéne hogy hordjalak... eleve linuxos.... örülj, hogy csináltak win portot belõle.(a legelsõ 3-4 verzióból nem volt anno)

full throttle-t ill minden más lucasarts játékot ne dosból emulálj hanem a scummvmel ami eleve wines

Lord Myn
Természetesen megvannak a GUS file-ok (4.11-es, tehát a "legújabb", ha nevezhetünk legújabbnak egy 12 éves cuccot) és fel is installáltam DOSBox alatt, különben egyáltalán nem mûködne és csak a MIDI és a különbözõ MOD file-ok (vagy MOD alapú játékok) sztereók, a digi hang viszont mono (pl. Doom 1-2, Rebel Assault 2, Full Throttle stb.stb.). Ennek nem így kéne szólnia, ezt viszont biztosan tudom, mert anno nekem 3 GUS-om is volt (Classic, MAX és PnP).

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

takysoft
elvileg jó a gus benne, de kellenek neki az eredeti gus driverfileok.
azok nem szabad kódolásúak, mint az SB-nél.
tedd be õket a c:\ultrasnd könyvtárba.
úgy már asszem emulál rendesen.
persze... sosem volt gusom😄 nem értek hozzá

Lord Myn
Ez igaz, viszont ha 16bites hangot is akarsz az 1993+ -os játékokban, akkor jobban jársz a GUS emulációval, mint az SB16-val, mivel sokkal kisebb CPU erõ kell neki, másfelõl ha meg régi demókat is akarsz nézni, akkor mindenképp kell a GUS emu. (Más kérdés az, hogy az emuláció sajnos nem tökéletes, a játékokban a Focal Point 3D hang helyett csak mono hangot kapsz, még csak nem is stereo-t, pedig pont ez volt a GUS egyik nagy kunsztja, de majd idõvel...)

Hmuda
Aham, mindenesetre én kikapcsoltam, biztos ami biztos, bár eddig nem volt vele gond. :-)

Viszont az a 20000 nem mindig a legjobb választás. Nekem például az Alien Legacy már túl soknak találja bizonyos helyeken és akadozik tõle, megint máshol meg a 10000 kevés.

Ezért is van nálam a váltás 5000-es váltásokra beálítva. Könyebb az ilyen helyzetekben finomítani. :-)

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Rip
Jogos, ez hiba benne, alapból fel kell tekerni legalább 20000-re.

De a program használatának alapjait ki lehet belõle olvasni, fõleg annak, aki azt sem tudja, mi az a Dos.

Viszont aki egy kicsit is beszél angolul, szerintem nincs szüksége semmilyen FAQ-ra. Egy "Help" plusz egy "Intro", és mindent tudsz az induláshoz.
Aki pedig nem beszél angolul, annak korántsem vacak a FAQ, de teljesen igazad van, 1-2 dolgot frissíteni kellene benne.
Vagy írni egy újat <#vigyor0>.

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

takysoft
valamivel kevesebb memóriát használ, meg picivel kisebb procit. szükség meg nincs rá. úgyis minden játék SB kompatibilis, amit meg egyszerûbb beállítani. nem nagy ügy ha bent hagyod, de minek😄
a dynamic core viszont elengedhetetlen, úgy maga a progi dönti el, hogy mikor mit kell emulálni(pl nem fordít procit a modem emulálásra, ha nincs használva.
a normal kompatibilisebb, a full pedig teljes dos emuláció... elvileg... de nálam pl ami dynaicon nem futott, az fullon se... pl Carmageddon...(legújabbon még nem néztem)

Hmuda
Mitõl lesz jobb, ha a GUS-t kikapcsolod?

Szerk: belefutottam MadTV-ben a "sajátshows" bugba. Legyártok egy vetélkedõt, be akarom rakni a programba, erre lemerevíti az egész gépet és csak akkor tér észhez ha lekapcsolom a DosBoxot, ami a hiba miatt minimum 2 perc.
Csak annyi érdekelne, hogy van-e rá megoldás, vagy felejtsem el a saját mûsorokat.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

takysoft
ja meg a LEGfontosabb.

core=normal ????? ez mi?

core=dynamic (ellenkezõ esetben felejtsd el a dosbox-ot, vagy még a mario-hoz is lassú lesz_D)

így nem csindálom, ha valaki a FAQ alapján nem tud játékokat futtatni.

Web mester
Egyetértek...

takysoft
cycles=6500
gus=true

helyett mondjuk:

cycles=20000
gus=false

és már egybõl használhatóbb.
ezredforduló elõtti gépem van, de a 20-30000 ciklust azért még ez is emulál😄

Rip
Arra sztem pont elég, hogy az ember elindítson egy játékot hangokkal, normális sebességgel.

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

takysoft
jelzem, ez egy igen vacak dosbox faq...

Rip
A "Hogyan kell használni a DosBoxot?" kérdés feltevése helyett kéretik egy pillantást vetni a logora. (4. kis sárga dobozka)

geri777
na most már letöltötem és mükxik is a jazz rabbit de a heroes 2 valmi 2 cd kér azt meg honnan szerezek neki?

Gigabyte 890XA-UD3 | AMD Phenom II X4 955 | Kingston DDR3 3*2GB | Ati Radeon 5770HD

geri777
d-fend gui ezt honnan tölthetném le?

Gigabyte 890XA-UD3 | AMD Phenom II X4 955 | Kingston DDR3 3*2GB | Ati Radeon 5770HD

Darkon
<#eljen>Koszi szepen! amugy ugy ertettem hogy daemon tools-al se megy! Kar hogy mindjar megyek dolgozni😞

Born to win

takysoft
broken2-nek van egy ilyen fura gondja. csak akkor hajladó elindulni, ha az elsõ CD-meghajtóban van.
pl, ha a cd meghajtóid e,f,g és h, akkor E meghajtóban kell lennie.

abban azért akadékoskodnék ,hogy ha nem megy daemon, akkor hogy van virtuális meghajótban az ISO?

megoldás:
1. ha CD-rõl játszol, kapcsold ki a vitruáis meghajtókat, és a legelsõ betûjelû cdmeghajtóról játsz(cd meghajtó betûjelét át lehet állítani)
2. ha iso, és a valós cd meghajtó elõbb van a sorban, akkor állítsd át, és tedd be az iso-t a legelsõ jelû virtuális meghajtóba.

UI: dc-meghajtó betûjelének módisítása: Sajátgépre jobbklikk, majd Kezelés
itt a Lemezkezelés rész, majd ott jobb klikk a kívánt meghajtóra. innét triviális

Darkon
Jaajjj leszedtema Broken Sword 2-t 2cd-s iso-s valtozat erre kiirja hogy "cannot find cluster in either d: e:" mi lehet a gond (amugy ott vannak), mar megprobaltam foltettem winchesterre,daemon tools semmi nem megy <#szomoru1> Mi lehet a gond??

Born to win

ollie
Dosbox-hoz töltsd le a d-fend gui-t. Azzal könnyen be tudod állítani a dosbox-ot bármelyik játékhoz.

geri777
én se tom de ujra indul töle 😄

JetiRulez
Nem értem hogy tud olyat csinálni egy exe, hogy újraindul a gép. Nekem még sose volt ilyen problémám.

JetiRulez

geri777
http://retrogames.intranet.hu/

de hogyan inditsam ell mert ujra indul a gép ha simán az exe re rá kattolok miért?

ollie
Van dos-os változata? Honnan szedted?