8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
#6162 ez most hülyén hangozhat, de lehet, hogy egy emulátort könnyebben beüzemelsz, mint ez eredeti vasat:D -
zsgaby #6161 Jah config: AthlonXP 1700+ 896mb ddr266 ram, sok hdd, epox 8khal+, ati 9600SE és a fiókban a 3dfx vudu2 :) -
zsgaby #6160 "Elvileg ha egy mai kártya mellé bekötnél egyet, annak is menni kéne."
Sajna összeveszik a mai kártyák 3d-s részével :( -
zsgaby #6159 Nemkell vrapper, van létező vas is :) -
zsgaby #6158 Voodoo2 van kéznél társkártya természetesen. nekem anno rush-om volt tele vagyok driverekkel. -
zsgaby #6157 vonatkoztass el a direct X től.
azért mondtam mert a directx6.1-es cuccok 80%-a glide-ot is támogat, illetve opengL-t vagy mindkettőt. -
#6156 3dFX glide.... hát hallod annak annyi köze van a directX-hez, mint mondjuk az opengl-nek....
A mai kártyák nagy része ismeri a DX9 és az OpenGl2 szabványokat. Január fele jönnek az új ATI kártyák, azokban már lesz mindben DX10.1 illetve OpenGl3 támogatás.
De egyikben sincs 3dFX támogatás. Azt a régi 3dFX kártyák támogaták csak. Főleg a Voodoo széria. Ezek nagyrész segédkártyák, amiket be lehet kötni a fő videokártya mellé. Ezek elvileg mindenféle vidokarival kompatibilisek, és csak a 3dfx támogatásért felelnek. Elvileg ha egy mai kártya mellé bekötnél egyet, annak is menni kéne.
Volt egy Voodoo Banshee széria is. Ezek vidokártyák is voltak egyben, nem csak segédkártyák.
Ha software-esen szeretnéd megoldani a dolgot, akkor valami emulátor kell. A dos-os glide-os játékok közül talán mindet támogatja a GliDos.
Windows alá nem tudok tanácsot adni, de vannak rá megoldások tudtommal. -
#6155 Én a Nox-ot nem tudom rendesen xp alatt futtatni... -
#6154 Vannak külöböző Glide Wrapper-ek, amik a Glide-os programokat OpenGL-é alakítják, ezekkel érdemes probálkozni. -
zsgaby #6153 Arról nemis beszélve hogy ahol ez a probléma ott nincs net, itt net van de korlátozott úgyhogy játékpatcheket nemtudok elérni. -
zsgaby #6152 Nem a detektálással lesz gond, felmegy elindul, intro rendben és utána kettyennek meg. -
zsgaby #6151 Elsősorban a 3dFX glide-al van problémám. -
Steve Q #6150 Bocs, egy kicsit elfeledkeztem magamról, de ha most így eszembe jutott, gondolom senki sem bánja, ha ezt idelinkelem: System Shock háttérsztori
Nekem speciel ez az egyik örök favoritom a DOS-os játékok közül . -
#6149 Még a DX10 is támogatja az összes régi dx verziót, ilyen problémád sose lesz. Ezzel semilyen játéknak nem szabadna gondban lennie
Ellenben annyi igazság van a szavaidban, hogy sok játék DX6.1 detektáló rendszere nem az igazi. Csak azt nézik, van-e fent DX6.1, az hoyg van-e újabb, azt nem. Ezesetben sokkal nehezebb a dolog.
Ha az adott programhoz nincs patch(99,9%-ban van, nézz utána!), akkor bizony trükközni kell a regisztrációs adatbázissal.
Nekem anno volt egy DX8-as Win98 rencerem. volt mellé egy .reg file, ami "átállította" a registry-t 6.1-esre:D akkor futottaka dolgok(mert mint mondtam a 8-as támogatja a 6.1-et, nem azzal van itt a gond), meg volt egy .reg file ami visszaállította az eredetit.
asszem valami Requiem c. játékhoz kellett, de nem vok biztos benne...
ilyeneknek néz utána. -
#6148 a hálózati tulajdonságoknál ugye telepítve van az IPX protokol?
Mert alapból nem szokta feltenni. -
zsgaby #6147 Nincs valakinek ötlete hogy lehet futtatni directX 6.1-es cuccokat? Virtual PC alatt nincs 3d, dosemu nem directX. DX5 megy dx7-8 megy csak a 6.1 nem. (Driver, might and magic, redalert 800X600, sorolhatnám.)
-
zso7x #6146 Köszi a segítséget, de én saját hálózaton belül szeretnék DOOM-ozni. :)
A Dosbox támogatja az IPX-et, de induláskor "SendPacket: 0xff" üzenettel kiszáll. Ez az amit nem tudok hová tenni, hogy mit is jelent pontosan, mi okozza, és hogyan lehetne megszüntetni! Egyáltalán mi is az a "0xff"?
Szóval ezügyben kéne egy kis segítség.:)
Kössz mindenkinek! -
#6145 szia, az a vacak amiről nemrég szó volt, az nem viszi hálóban?
Itt volt róla szó, nézd meg.. Doomsday a neve asszem. -
#6144 Ezt próbáld meg:
doom2.wad
-
zso7x #6143 http://www.zdaemon.org/
Köszi a segítséget! Sajnos ehhez meg túlságosan "incorrect" a doom2.wad fájl ami nekem van. :) -
#6142 Doom2 hálózatban, neten:
http://www.zdaemon.org/ -
zso7x #6141 Sziasztok! Remélem van tapasztalatotok a témában, mert bár sokat küzdöttem ,elakadtam. A DOOM 2-vel szeretnék játszani multiplayer hálózatban. Namármost az XP ugye nem szívleli az IPX-t, ezért felraktam egy Dosbox 0.71-et. Mikor elindítom az ipxsetup-ot ezt a (hiba?)üzenetet kapom:
-----------------------------
DOOM II NETWORK DEVICE DRIVER
v1.22
-----------------------------
Communicating with interrupt vector 0x60
Attempting to find all players for 2 player net play. Press ESC to exit.
Looking for a node.SendPacket: 0xff
Már próbáltam direktbe összekötni a két gépet router nélkül is, sőt a tűzfalakat is kikapcsoltam, de semmi! Mindig ugyanezt írja ki!
Ha valakinek van tapasztalata az ügyben és megosztaná velem azt nagyon megköszönném!:) -
Zóanagyvarázsló #6140 Jól jönne a szerkesztés...
Zene megy mindenkinek a Carmageddon 1-2 alatt? Elvileg be van kapcsolva,d e mégsem szól. Gondolom a hangkártya nem tetszik neki.
"Nekem megy csak felbontást nemtok állítani... :)"
Felbontást amúgy nem is lehet állítani, van szoftveres (320 x 200 256 colours) és hardveres mód (640x480 16bit colour), ennyi. Bár nem tudom, hogy kijött-e erre valami patch vagy mod. -
Zóanagyvarázsló #6139 Persze, létezik XP-n futó verzió is, közben megtaláltam a patchet, a múltkor ugyanitt elkerülte a figyelmemet.
Aki esetlegnem ismerné, itt található (XP) patch számos régi játékhoz is, jó barát ez az oldal. -
zsgaby #6138 Nekem megy csak felbontást nemtok állítani... :) -
Zóanagyvarázsló #6137 Carmageddon 2 XP alatti elindítására valakinek van ötlete?
Létezik a UK verzióhoz XP patch? Konkrétan ezt a verziót akarom elindítani. Kompatibilitás nem segít. -
#6136 kéne nekem vistára egy lassító (lehetőleg olyan ami flash animokat is belassít) -
#6135 Nálam xp és 98 van telepítve a gépre. :) -
Zóanagyvarázsló #6134 Én viszont megtanultam, hogy nem mindig a legújabb a jobb, el is lehet ronrani dolgokat :) Persze ez a ritkább eset.
Ugyanakkor az én gépemre Vistát rakni öngyilkosság lenne (1 GB RAM - annyira nem kevés, de akkor gyorsan azzá válna), hiszen gyenge hozzá, arról nem is beszélve, hogy egy sor játékom rosszabbul vagy úgysem futna rajta. Különben is, így fut a WC: Orcs and Humans :) -
#6133 Mikor legkaptam elétem legelső PC-jét, átjött hozzá az egyik barátom és adott pár tanácsot(neki már akkor fél éve volt gépe:D).
Mikor megkérdeztem, mi az a "verziószám", azt felelte, hogy ne tudja pontosan mi az, de olyam, mint egy ádtum, ls minél újabb, annál jobb. Mindíg szerezd be a lehető legújabb verziót.
Azóta ez a tanács még szinte sosem hagyott cserben(2-3 hetene megnézem miből van újabb.. videokártya driver, vírusitró definíciós file.. directx... Ha új progit telepítek, mindenből a legújabb verziót teszem fel, ami elérhető.
Így vagyok a Windows-al is:D Az az elvem, hogy attól, hogy a másik rendszer új, és még meg kell tanulni 1-2 apróságot benne, nem fogom elítélni.
Ha olyan hozzáálásom lenne, min neked, sose tettem volna fel linuxot:D
(pedig mit hagytal volna ki vele.... megtanultam mi az az operációs rendszer:D) -
Zóanagyvarázsló #6132 Még? Mire használnék Vistát? Ellennék én még a Win98-cal is, ha rajtam múlna :) -
#6131 ja... hát aki XP-t használ még:D
Vistából már kiszedték a teljes képernyős dos támogatást.(XP-ben is szar volt, megjavítani meg minek? van emulátor) -
Zóanagyvarázsló #6130 Zene sajnos valóban nincs, minden egyéb hang van. -
#6129 Hangokkal? -
Zóanagyvarázsló #6128 Nálam a WarCraft: Orcs and Humans tökéletesen fut XP-n is, szerencsére nem kell hozzá semmilyen bűvészkedés. -
#6127 total annihilation ugyanezeket a site-okon...
meg minden más játék is.... -
#6126 Torrent site-okon természetesen:D
Piratebay
isohunt
torrentspy
mininova
itt megtalálod őket:
Warcraft II Battle.Net Edition-t keresed. az windows-os. benne van a kiegészítő is (magyarítésa a magyarítások portálon.... én csináltam:D)
Warcraft I-bőn nincs windowsos. Warcraft I: Orcs and Humans -t ezt keresed. általában 70-80 mega körül van az iso.
Magyarítása szintén a portálon(szintén én csináltam:D)
UI:van dos-os Warcraft II is, annak is van magyarítása, de azt nem én csináltam:D
Dos-os warcraft I-hez DosBox dos-emulátort ajánlom dosbox -
#6125 A játék címe megvan. Total Annihilation :) -
#6124 Sziasztok. Lenne pár kérdésem/kérésem a toiklátogatókhoz. Az eslő az szerintem nem nehéz. Ha valaki tudná, hogy honnan tudnám megszerezni a warcraft I, és II játékot, ha lehetőleg windowsos változatot, az ne habozzon írni nekem. Tudom, hogy a fenti linkeken fent wan, de én ott csak dosos változatot találtam.
A másik kiccit nehézkesebb, ugyanis nem emlékszem a játék címére. De robotkoat kellett irányítani. Stratégiai játék volt. És az építkezés isi ilyen építő robotokkal zajlott. Ilyen "sugarat" adtak ki magukból, és úgy építkeztek. Két féllel lehetett kezdeni, és az egyik kezdésből a saját bolygóján volt, ami fémből volt. Mert fémet is kellett "bányászni".
Remélem valaki ráismer. És ha igen, akkor linkje is van hozzá :D
Válaszotokat előre is köszönöm. -
#6123 ja tényleg nem írtam csak linket:
Undercroft a játék neve.