8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
Zóanagyvarázsló #6282 Számomra inkább a második rész nehézsége volt terror. Persze azóta már tudom, hogy ez főleg a technológiai bugnak volt köszönhető, de azért azt borzasztóan utáltam, hogy a szónikus ágyúval 4-5-ször is el kellett találni egy-egy ellenfelet. Egyszerűen alig lehetett lőszerrel és gárnáttal bírni. (Nagyjából közepes körüli fokozaton játszottam.)
Az első részben viszont lehetett szórni a kifogyhatatlan sorozatokat a lézerpuskából, ráadásul a saját emberek páncéját át sem ütötte, ha véletlenül rossz helyre lőtt az emberünk.
Én is szeretem, ha van kihívás egy játékban, de azért a C64-korszak végigjátszhatatlan játékait sem sírom vissza. Gyakran kritizáljuk a mai játékokat a rövidségükért, de a szívást leszámítva bizony sok régi darab borzasztó rövid volt. -
#6281 Deep One Terrorist
ez a magyarban micsoda?:\ -
#6280 hát eddig nem sokat segitett:( -
#6279 elvileg az a célja:D
de őszintén bevallom egyik remake-et se ismerem. se a fizetőseket, se az ingyeneseket:D
Még az apocalyspe-el se játszottam) pedig megvan:D csak nincs rá nagyon időm. tök más a kezelés, és nehezen tanulok bele..
A mai játékok jobbak.. SOKKAL könnyebbek, mint amikket régebben készítettek:D De komolyan, nektek nem túnt fel? Ma olyan könnyű játékokat csinálnak:D
X-Com-ot próbálják csak mai gyerekek végignyomni.. akár Beginner módban is:D -
#6278 azért eltettem az elmentéseket, úgyhogy ki is próbálom müködik e -
#6277 saját hozzáfűzésem:
UFO: Extraterrestrials - alapból nem vészes, viszont könnyen modolható, ennek következtében már nagyon jó modok vannak hozzá, s modolva elég jól visszatud adni az eredeti x-com hangulatból...és magyarítás is van hozzá.. -
#6276 Frisstült az Online UfoPédiám! Tessék megnézni! Belekerült a harmadik (SipkaTeam) féle X-Com 2 fordítás is.
Lehet összehasonlítgatni, aki szeretne. -
#6275 újrakezdted.. ejnye:D akkor kicsit elkéstem
Van itt egy megoldás. Most találtam. Nem tudom, hogy megy-e.
Research bug fix elvileg. -
#6274 ja, és írtam levelet Panyinak, hogy javítsa a portált. Nagyon összevissza vannak az X-com fordítások ott (U, meg X betűnél is van)
meg a sipka félékben az magyarítás 95%-a szemét.(eredeti játékfileok változatlanul, csak a GEODATA könyvtár kell, a másik ugyanaz, mint ami a játékban is van.
a fél megás magyarítás így valójában csak 20-25 kbyte. -
#6273 én is azzal játszom most. azt még nem néztem.
egész jó kis fordításnak tűnik elsőre.
de ha te kritizálod, azért említettem, hogy van másik is.
Azokat X-betűnél találod a portál letöltései alatt. (de a hugo féle asszem bugos. kifagy, mikor használsz egy fegyvert, de nem tudom melyiket.) -
UFO 2 (XCom) teljes magyarítás (SIPKA TEAM)
-
#6271 ja ide ezt akartam linkelni íme:D
de mind1:D csak kisebb javítás. -
#6270 namost.
egyrészt felért.
azért azt, mert az jobb, mint amit régebben linkeltem. persze ha saját verziód jól működik akkor nekem mind1.
Másrészt. 3 fordítás van a portálon is:S kettőt X-com 2 nevén találsz egyet pedig Ufo 2 név alatt. mindhárom ugyanahhoz a játékhoz, de a hugo féle asszem bugos. a másik kettővel nem volt eddig gondom.
asszem írok panyinak, hogy ezt rendszerezze picit...
-
#6269 miért ajánlatos azzal?
amugy azt a magyaritást használom ami a portálon is fent van -
#6268 gyors kérdés.... a 3 magyarítás közül megyiket használod?
Itt található mindhárom magyarítás.
És itt lesz elérhető a játék is(X-Com 2), amint felért a serverre.(majd szólok) ez már a 2.1-es változat, ajánlom ezt használni(elvileg betölti a savegame-et) -
#6267 már megvan, nah remélem mot már jó lesz:S -
#6266 nah ujra kezdtem, a progimmal belecsináltam a régi bázisokat, katonák másolással úgy tünik megmaradnak, a kérdésem
miyeln fegyvert érdemes feltenni a "repülőimre"
/amugy elég hülye elnevezés, mert ugye viz alatt van, tengeralatjáró elnevezés jobban illene rá, de sokszor van hogy szárazföld felett süvitenek, szal lol/ -
#6265 Ha már itt tartunk, valaki karácsonyra szerezhetne nekem egy ilyen faliórát:
pong falióra :-) -
#6264 Értem már, akkor ezért nem ment... én állandóan csak jobbra-balra akartam menni. :-) -
#6263 ööö, úgy emléxem, hogy le-fel kell mozogni, és minden rendben lesz ;) -
#6262 akkor összefoglalom:
Tashot Commander-t NE kutasd ki, mert akkor nem tudod kikutatni a Leviathan-t.
Sub Construction: (talán idegen hajóépítés) ebből van egy item is, és azt kell kikutatni. (a lényeg az, hogy legyen ebből az itemből legalább 1 db, mikor teljesülnek a feltételek:
-Transmission Resolver (ehhez Magnetic Navigation kell)
-Zrbite.
Ion Armour:
-Ion Beam Accelerators
-Plastic Aqua Armour
-Deep One Terrorist (ezt kell kikutatni utoljára!!!!, ha előbb kutatod ki, akkor van egy kis esély, hogy nem tudod megszerezni az Ion Armourt)
Magnecit Ion Armour:
-Ion Armour
-Magnetic Navigation
Mantha(első új hajó):
-Magnetic Ion Armour (ez is necces)
-Sub Construction (meg ez is necces, de ezeket már részleteztem)
Hammerhead:
-Mantha
Leviathan:
-Hammerhead
-Lobsterman Commander (ha már kikutattad a Lobsterman Commander-t, ne aggódj, csak szerezz egy újabbat)
Ami a játék megnyeréséhez tehát kell:
Alien Origins
-Bármilyen élő idegen kikutatása
The Ultimate Threat
-Alien Origins
-Lobsterman Commander (ide Lobsterman Navigátor is elég lehet)
T'Leth, the Alien's City
-The Ultimate Threat
-Lobsterman Commander (igen, még egy:D)
Vagyis magyarul:
-A idegen város megtámadásához Leviathan kell.
-Ahhoz meg mágneses ion pajzs, meg idege hajóépítés.
-az ion pajzsnál fontos, hogy a Deep One Terrorist-ot a másik két előfeltétel UTÁN kell kikutatni.
- Zrbite és Transmission Resolver kutatásoknak CSAK akkor kezdj neki, ha már van legalább 1 Alien sub construction itemed a raktárban. Ekkor kikutatod a két előző technológiát, akkor megjelenik a Sub Construction(figyelj, hogy az item közben a raktárban legyen.. fontos)
-és végül: Tasoth Commandert SOHA ne kutasd ki(max ha már minden más megvan)
(-az MC technológiában is vannak néha elérhetetlen ágak, de az nem fontos a játék végigjátszhatósága alapján.)
Az 2.1-es X-com 2-őt feltöltöm, amint menni fog az extra ftp servere.
Remélem tudtam segíteni (vannak savegame editorok, azokból ki tudod okumlálni, melyik teczhnológiára van szükséged. de aztén csak a legszükségesebbeket csíteld be:D) -
#6261 Egyébként hülye vagyok és nem nagyon értem, akkor milyen sorrendben kell kikutatni a dolgokat? hiába nézem azt a leirást, ott csak a M.I. olvasót meg zavarót irja ami nekem pepill tökéletesen ki van kutatva, és lehet használni is, de nekem repülő kéen már csak, meg hogy eltudjak jutni a végső pályára -
#6260 ilyenkor csak közli hogy milyen tipusó ufóhajók vannak, de saját hajót gyártani belőle még nemtudok sajna (olyasmi hajó kéne mint első részébe a BOSSZÚÁLLÓ) -
#6259 jeje köszi az infokat megpróbálom. újrakezdeni meg már nem akarom van egy jó kis cheat progim, max azzal besegitek egy picit tudom rossz szokás, de ha azt nézzük hogy 2004 óta szenvedtem az első rézsével, sztem megérthető:ŐP -
Zóanagyvarázsló #6258 Tudom én, de idehaza már az Apocalypse megejelenése előtt is sokan hívták az ismeretségi körömben UFO-nak. Emiatt én úgy érzem, hogy nem az epigonok miatt terjedt el ez a név, én különben sem számolok velük. -
#6257 azóta picit frissuült az X-com 2-s csomagom(2.0-ról 2.1-es patchre)
meg képzeljétek, találtam egy harmadik magyarítást is az X-com 2-höz... ez a nem semmi:D
délutánfele feltöltöm. -
#6256 Beszélgessünk inkább a Pong! -ról! Elakadtam a 20. pályán, mit kell csinálni? :-D -
#6255 Fél évig síri csend, néha-néha egy "hol tudom letölteni a quake 3-t?" komment, aztán valaki megint felrakja valamelyik x-com -t és több száz komment születik. Szégyeljétek magatokat. Cseréljük ki a fejlécet x-com -ra meg a témát? ;-) -
#6254 Ez szép munka pajti -
#6253 "ufo 2-be mit kell csinálni hogy legyen egy saját gyártású "ürhajóm"?"
El kell fognod egy bármilyen fajú de Leader/Commander rankú lényt élve(!) és kikutatnod a laboratóriumban. -
#6252 X-Com Enemy Unknown amerika
X-Com UFO Defense európa és ausztrália
(Mythos Games 1993)
További epizódok:
X-Com: Terror from the Deep (MicroProse 1995)
X-Com: Apocalypse (Mythos Games 1997)
X-Com: Genesis (nem készült el, mert a Hasbro Interactive(akié a jogok voltak akkor) megszünt)
Egyéb X-Com játékok (jogok megvásárolva, legálisan X-Com, de már nem stratégia:
X-Com: Interceptor (MicroProse, 1998)
X-Com: Email games (Hasbro Interactive, 1999)
X-Com: Alliance (Hasbro Interactive, ez sem készült el)
X-Com: Enforcer (Infogrames, 2001)
X-Com játékokhoz HASONLÓ játékok (ezeknek semmi jogi, vagy hivatalos közük nincs az X-Com sorozathoz, csupán ötletet vettek kölcsön (inspired by)):
UFO: Aftermath (Altar Games, 2003)
UFO: Aftershock (Altar Games, 2005)
UFO: Afterlight (Altar Games, 2007)
UFO: Extraterrestrials (Chaos Concept, 2007)
Pocket UFO (freeware, 2006)
UFO: Alien Invasion (public domain, fejlesztés alatt)
Project Xenocide (open source, fejlesztés alatt)
UFO2000 (open source, fejlesztés alatt)
Infók nagy része a Wikipédia X-com oldaláról.
Saját hozzáfűzés: Bár az UFO2000 nem nagy szám, a Xenocide-ot meg nem tudtam működésre bírni(bár ezt már rég teszteltem), az Alien Invasion egész jónak tűnt. Azóta már biztos egész játszható(mikor én néztem még csak 1 pálya volt benne:D) Itt egy link rá:D
Ezekután már úgy nagyjából érhető, miért nem szeretem, ha le-"ufózzák"
Ufó című játék kismillió volt. X-com csak egy:D -
Zóanagyvarázsló #6251 "csak azóta UFO, amióta kiadót váltottak én nem tudták vinni a jogokat asszem:D"
Az első rész volt UFO: Enemy Unknown/Defense (régiótól függően), ezért hívják sokan így. De szerintem ezzel nem mondtam újat, biztos késő van, azért kevered. -
#6250 ezek kívül találtam még ezt:
* ONLY research Deep One Terrorist AFTER you have completed Plastic Aqua Armor and Ion Beam Accelerators.
* You MUST have at least one "Sub Construction" in storage before completing research on Zrbite and/or Transmission Resolver.
* NEVER research the Tasoth Commander. There's no reason to - and as of the last patch, they should no longer appear on the research list. They can block the T'Leth research.
* DO NOT research M.C. Lab unless you have AT LEAST one MC Reader in storage.
* NEVER sell all of your Sonic Pistol Clips before researching it first. If you were to research the Sonic Pistol, the aliens immediately stop using that weapon (and thus, clip) so you will be unable to continue in the Sonic line of research.
Other than the MC reader one, any of the above would make it impossible to finish the game.
illetve az UfoPedia oldalon egy teljesen külön aloldal is foglalkozik a Research Bug problémával.
Kellemes olvasgatást, és remélem tudtam segíteni.
A techno-izé kicsit kellemetlen, de amúgy remek játékról van szó, érdemes vele vacakolni kicsit(mármint a tech-fával... csak rendben mindent).
Ha negyon nem megy az angol, akkor megpróbálhatom lefordítani a kifejezéseket, meg a mindent. Csak szólj!
Kellemes játékot! -
#6249 1. hamarabb rájövök, ha X-com 2 -ként emlegeted.
csak azóta UFO, amióta kiadót váltottak én nem tudták vinni a jogokat asszem:D
2. nem tudom. sajnos nem ismerem a teljes fejlesztési fát, de ha angolul rákeresel, hogy "tech tree" akkor biztos meglesz. várj, megnézem.
X-com 1 tech tree
X-com 2 tech tree
ajánlat:
-ami ezen nincs rajt, azt ne kutasd ki, amíg ezekkel nem vegeztél!
-ezeket meg olyan sorrendben, amit alant írtam(szintén algolul), meg megakadhatsz. erre sajnos figyelni kell, mert bugos.
azért leírom újra:
no X-com 2 fejlesztési technológia bug: (nem fordítom le, mert nem tudom a pontos kifejezéseket, meg nincs is kedvem)
There is a bug in Terror From the Deep's research tree. What happens is that when you research some things 'out of order' (according to the game authors' preference, apparently) you are no longer able to initiate the research of some alien artifacts. As far as I know, the only way to avoid this error is to research in the 'correct' order, specifically: Research the MC Lab after you have researched the MC Reader, research Zrbite only after you have have researched the Disruptor Pulse Launcher, the Live Deep One after Magnetic Navigation, Tasoth Commander after Leviathan, and another involving alien sub contruction, but there are other undocumented ones. -
#6248 jah ez tmég nem olvastam el. lehetséges hogy én is ebbe botlottam? eddig nem tünt fel, tudtam gyártani amiket kikutattam:\ -
#6247 ufo 2-be mit kell csinálni hogy legyen egy saját gyártású "ürhajóm"?
eddig csak az a két tipusom van amiket venni lehet, de a nagyon nagy ufokat nemtudom lelőni:(
mit kell hozni kit kell elrablni vagy mit kell hozzá kikuatniM? -
#6246 Az melyik? -
#6245 legújabb patch fent van? -
#6244 Veled mindig csak a baj van. Ehhh....:D
Érdekes probléma, mert Xp alatt simán futnia kellene. DirectX vagy driver?
Esetleg win95 opció, vagy DOsBox... -
#6243 Sziasztok!
Az Unreal első része nálam nem fut tökéletesen Xp alatt.
Szerintetek mi a probléma?
Beszaggat, meg bugos néhol a grafika...